Skocz do zawartości
IGNORED

Przygoda z forumowiczem Margo24

cynamon

Rekomendowane odpowiedzi

albo cos sie mu stalo,ja tam bym sie zainteresowal moze trza powiadomic rodzine o tragedii ;)

swoja droga,przykra sprawa z tym kablem,czytjac forum tez sie sugeruje licznikiem wpisow pomijajac oczywiscie szarlatanow co pisza jak malignie.ale nie znajac to nawet 50 groszy nie daje biedakowi na dworcu fabrycznym.

>cynamon

Toż to ręce i piersi opadają,szkoda kuli ale może to tylko chwilowa pomroczność? A le wierz w ludzi ,nie można inaczej .Mam, nadzieje że wróci do Ciebie[kabelek].Pozdrawiam

w takim wypadku to najlepiej stosowac metody ktorych uzywal Marv z Sin City...ale bardzo niemila akcja ze strony margo24, zwykle sku..synstwo. Takich kolesi powinno sie podwiazywac zeby sie bron boze nie rozmnazali, zwykla strata tlenu....

Dzwoniłeś do niego z innych numerów? Raczej z powodu kabla nie będzie odrzucał wszystkich połączeń z numerów, których nie ma zapisanych w książce telefonicznej telefonu.

To, że wyłącza telefon znaczy, że ma do niego dostęp.

Mam nadzieję, że sprawa wyjaśni się szybko (pozytywnie oczywiście).

Kawał sk***iela i cwaniaczka. Założę się, że kabelek poszedł za trochę więcej na Allegro.

Inna sprawa, że ciężko będzie mu cokolwiek udowodnić i zarzucić. Nic nie ukradł, nic nie przywłaszczył, wypożyczył, zostawił kaucję w wysokości jakiej rządał właściciel i np, kabelek zgubił lub zniszczył i jest świadom,że kaucja przepadła. Ot i wsio. Jak powie,że go kupił za tą stówę też z braku świadków i umowy nic mu się nie udowodni.

Pozostaje porządny "kujawiaczek" i satysfakcja gwarantowana.

>>superpiki

dobry pomysł. Ja jak dzwoniłem do szefa Tonsilu z opier... w sprawie forumowego zamówienia to ustawiłem telefon, żeby odbiorce widział że dzwoni "Numer prywatny" . Chociaż wcześniej szef był pod komórką nieuchwytny, to ja do niego dodzwoniłem się za pierwszym razem... :) Dziwne co... ;))

Cynamon - może nie nie ma się jeszcze co denerwować - umawialiscie sie po weekendzie, a watek załozyłeś we wtorek rano. Poczekaj jeszcze chcwilę, bo może facetowi coś wypadło.

Dla kotrastu, żeby nie tracic wiary w ludzi muszę zaznaczyć, że przez kilka lat mojej bytności na tym forum spotkałem wielu miłych, zyczliwych i bezinteresownych ludzi, którzy dzielili się swoją wiedzą, ktorzy zapraszali mnie do domu, których ja miałem okazję gościc u siebie. O ich uczciwości niemuszę wspominać. Na tym forum taka jest zdecydowana większość.

Anyway - poczekaj jeszcze ze dwa dni, bo może facet jest np za granica i nie ma roamingu ani dostępu do kompa.

pozdr i zyczę powodzenia i dobrego zakończenia

Zydelek

> Część udało się odzyskać a nad resztą się pracuje... :)

Czy to piszac masz na mysli "fullwypasa"? ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Z tego co mi wiadomo to nie 1 tydzień miną od chwili pożyczenia kabli na odsłuch , bo do mnie dzwonił ten człowiek,o--chocho dawno , przez telefon był bardzo miły i grzeczny. Poinformował mnie że jest zainteresowany odsłuchem i że zapłaci kałcję, itp. powiedział też że jest z grodu smoka co skojażyłem i poradziłem żby skontaktował się ż kolegą Cynamonem . To będzie mógł szybciej - i przesyłki nie będzie trzeba.:o) .Po częsci więc czuję się więc winny zaistniałej sytuacji. Trzymam dla kolegi przewodziki na IC by wrazie gdyby zaistniała sytuacja że kabelek się nie wróci mógł zamówić następny i pewnie jakąś małą promocję zastosuję {:o). Lecz uczciwieię informuję że więcej promocji na kabelek z powodu utraty nie przewiduję {;O). Pozdrawiam serdecznie Cynamona i wszystkich wspułczujących , Bodo_z

foxbat, 28 Cze 2006, 21:16

>Zydelek

>> Część udało się odzyskać a nad resztą się pracuje... :)

>

>Czy to piszac masz na mysli "fullwypasa"? ;)

Szeniacko szczeniece są twoje wpisy zarówno tu jak i w wątku bufera w zakładce DIY.

Kliknąłem ignora i mam z tobą spokój.

cholera tez mam podobna co cynamon przygode na swoim koncie ..przyjechał jakis "koleś" domnie do domu zostawił kaucję ale na szczęscie pełną wysokosci 250zł wtyki były nakamichi i był to odcinek 0,5metra ..dzieki bogu mija juz 8 miesiecy i ani kolesia ani kabelka..panowie uwazajcie na nieznajomych forumowiczów:)

Wydaje mi się ,ze powinien byc dodatkowy punkt regulaminu forumowego mówiący o zasadzie ograniczonego zaufania do innych uczestników forum.

Może facet jest faktycznie na jakimś życiowym zakręcie i się ukrywa, bo telefonów z innych numerów też nie odbiera.

A kontakt nam się urwał - sprawdzając smsy - około 6-go czerwca.

Żaden zakręt życiowy, chłop pewnie jest na etapie wymiany mediów, raczej straciłeś kabel na amen.

I nie sądzę abyś miał jakiekolwiek szanse w prokuraturze. Masz świadków? pokwitowanie? A więc jest jego słowo przeciwko Twojemu. Jedyne co można zrobić to obywatelska kara np namierzyć tel domowy i dzwonimy do gościa co noc w odstępie co 20 min (aby zdążył zasnąć).

>> Cynamon

w zeszłym roku w sierpniu znalazłem na forum w ogłoszenach do sprzedania AudioQuesta Copperheada za 100 zł oferowaego właśnie przez MARGO 24 . Skontaktowałem sie z nim w celu kupna kilkakrotnie wysyłałem maile proponowałem sprzedaz przez allegro albo przesyłke za pobraniem dosyć długo czekałem na odwpowiedź po czym ku mojemu zdziwieniu otrzymałem odpowiedź że przydała by sie jakaś zaliczka przekazem pocztowym przed traznakcją chociaż 40 zł . Wydało mi się to dosyć dziwne gdyż jesli już sobie nie ufamy to do końca niech by powiedział że się boi i chce całość pieniędzy za kabel a dopiero wysle wysłałem więc ponownie propozycje że moiże wysłać kurierem pocztą na mój koszt za pobraniem nie odpisał nic na te propozycje . Sprawa wydała mi sie podejrzana i nawet miałem napisać o tym na forum ale pomyslałem że moze koleś gdzieś wyjechał i dlatego nie odpowiada na maile jakiś czas potem znowy jednak zobaczyłem ze copperhead jest znów na sprzedaż przez MARGO 24 wtedy już prawie byłem pewien że to podejrzana sprawa no ale nie bede bezdpodstawnie nikogo oskarżał jednak po Twoim wpisie widze że mogłem to zrobić i przestrzec przed podejrzaną osobą sorry Cynamon dałem ciała mam nadziej że uda Ci się odzyskać kabel . pozdrawiam .

Kurcze, przykra sprawa.

Jak pomysle, ze juz kilka razy wyslalem to i owo bez kaucji tylko na podstawie tego, ze ktos jest z forum, to zaczely mnie lekkie ciarki przechodzic. No ale dotychczas zawsze wracalo.

Sam mam teraz pozyczony od jednego z forumowiczow bez kaucji zloty IC o wartosci, tego..., no..., duzej.

Nie wyobrazam sobie, ze moglbym go nie odeslac.

A zeby tak temu Margo sie sprzet spalil. Tfu!

bodo_z - jeżeli faktycznie wsadziłeś cynamona na mine wysyłając mu tego patafiana na odsłuch, to powinieneś nie tylko zaoferować mu rabat przy zakupie kolejnego kabelka, ale sprzedać mu takowy PO KOSZTACH. A na koszty reszta forumowiczów się zrzuci po 5-10zł i po sprawie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nóż się w kieszeni otwiera:/ Fakt, faktem,że komuś kto ma 3 wpisy w życiu bym nie zaufał, chodźby się za matkę teresę podawał!!! Zaufać mogę osobie z którą byłem na odsłuchach, z którą przeprowadzałem drobniejsze traznakcję gdzie wymagane było obustronne zaufanie ale nie komuś, kto jest "nowy" i uważa się za forumowicza AUDIOSTEREO!

Co by nie było to na zaufanie trzeba sobie zapracować. Te czasy już dawno odeszły w niepamięć gdy każdemu dawało się dozę zaufania bo tak trzeba. Teraz przekręcić Cię może nawet najlepszy kolega:/ To smutne ale niestety prawdziwe.

Bez urazy dla osób, którym naprawdę można zaufać i które wkładają część siebie w to co robią. Dzięki takim osobom ten świat jeszcze się trzyma i nie czujemy się jak w izolatce.

POZDRAWIAM wszystkich uczciwych na AUDIOSTEREO.PL

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

bodo -> nikt nie mówi, że to twoja wina. Pożyczać kabel z kaucja 100zł komus kogo się widzi pierwszy raz na oczy było nieroztropne. Chodzi mi tylko o to, że w tej sytuacji mógłbyś na człowieku drugi raz już nie zarabiać i sprzedać mu go po kosztach. Taki gest.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ale o co chodzi? po co to czze gadanie - kolega ma rozwiązać to droga prawną. Jest to wyłudzenie, przestępstwo, będzie ścigane i zważywszy na to ile śladow pozostawił to prawdopodobieństwo jego złapania jest stuprocentowe. Ma funkcjonujący telefon którym rozmawiał ze znajomymi pewnie, rodziną, są adresy IP, Są maile i wiadomości na audiostereo. wszystko jest aby go dorwać. Niech kolega więc nie biadoli tylko weźmie się do roboty. osobiście na ten cel nie mam zamiaru się składac bo na 400 pln to ja muszę 1/3 miesiąca jak nie więcej cieżko pracować. Złożenie doniesienia i dostarczenie dowodów zajmie koledze jeden dzień. A jak jest leniwy a do tego okazał się nawiny to ma problem i nie ma już kabelka. no chyba, że sami go wspomożecie. Oczywiście bardzo wspołczuję, to chamstwo, podważa zaufanie ludzi do innych uczestników forum a to niedobrze np w świetle ewentualnych odsłuchów, spotkań forumowiczów, wymian sprzętu, handlu itd. Ale czas na biadolenie się skończył. Trzeba wziąść się do roboty - tym bardziej, że kilka osób na forum zaproponowało poradę prawną i inne działania, mniej legalne;) w celu trafienia jegomościa:)

Dreamer_1, 30 Cze 2006, 00:09

>Nóż się w kieszeni otwiera:/ Fakt, faktem,że komuś kto ma 3 wpisy w życiu bym nie zaufał, chodźby

>się za matkę teresę podawał!!!

Dreamer, ze calym szacunkiem ale Matka Teresa to nie miala czasu na latanie na forum i pozyczanie kabelkow za kaucja. Ona leczyla chorych i temu poswiecila zycie. Jezeli miala chwilke czasu to odwiedzala papieza. Na dugi raza zastanow sie nim cos napiszesz.

pozdro

soso

Elberoth, 29 Cze 2006, 23:27

>bodo_z - jeżeli faktycznie wsadziłeś cynamona na mine wysyłając mu tego patafiana na odsłuch, to

>powinieneś nie tylko zaoferować mu rabat przy zakupie kolejnego kabelka, ale sprzedać mu takowy PO

>KOSZTACH. A na koszty reszta forumowiczów się zrzuci po 5-10zł i po sprawie.

... a co ma do tego bodo_z?

... i dlaczego ma po kosztach komukolwiek cokolwiek sprzedawać?

Cynamon swój rozum ma ... i jeśli za syboliczną stówkę dał komuś kogo widzi 1 raz na oczy swoje IC to może mieć jedynie do siebie pretensje !!!

zdezintegrowany_3PO

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.