Skocz do zawartości
IGNORED

LA AUDIO - opinie

gk101380

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 lat później...
  • 2 lata później...

Witam,

Kiedyś sam długo szukałem informacji o jakimkolwiek wzmacniaczu LA AUDIO i szczerze przyznam nie za dużo znalazłem. W Polsce ogólna informacja o firmie od dystrybutora która wszędzie jest powielana i jedynie recenzja modelu M-5. Miałem go okazje posłuchać i jak na taki budżet brzmi całkiem nieźle. Poza tym kilka cząstkowych informacji na niemieckich stronach i tyle.

Chciałem kupić sprzęt audio.

Jeździłem, szukałem, słuchałem. W końcu zapragnąłem kupić lampę. Sprawa nie była prosta. Bo na to co mi się podobało nie pozwalał budżet (który swoją drogą przy zakupie całości i tak przekroczyłem).

Trafiłem na LA Audio. Bałem się egzotyki tej firmy.

Marka z Tajwanu czyli nie wiem czego się spodziewać, no ale ręczna robota, biorą udział w licznych targach, a sam sprzęt wygląda solidnie. No to posłuchałem.

I naprawdę fajnie gra.

W końcu dokonałem zakupu.

Wybór padła na kolumny Chario Constellation Dephinus, DAC Music Hall, wzmacniacz LA Audio model A-50 i CD/BluRay Oppo 103D i kabelki głośnikowe z posrebrzanej miedzi WW Wire Carnival, interkonekt Chord Cobra, coaxial Techlink XS.

No ale to nie koniec zabawy z doborem brzmienia. Druga część dopiero przed nami.

Wracamy do wzmacniacza.

Jego konstrukcja jest bardzo solida - w całości ze stali.

la-audio-a-50.jpg

Metalowa płyta czołowa malowana na czarno. Lampy w specjalnych osłonach. Nieco z tyłu 3 potężne transformatorowe tuby. Lamy zabezpieczone specjalnymi koszami.

Na stronach producenta jest piękna wersja tego modelu oznaczona A-50W gdzie płyta czołowa wzmacniacza wykonana jest z drewna. Wygląda po prostu pięknie. Jednak model jest w Polsce niedostępny (mam pomysł by samemu zmienić płytę czołową na drewnianą☺).

Wzmacniacz firmowo dostarczony ma zainstalowane lampy mocy EL34 – 4 sztuki i po 2 lampy ECC82 i ECC83 z oznaczeniem producenta LA AUDIO.

Całość brzmi bardzo przyzwoicie. Ciepła lampa z dużą ilością szczegółów, bardzo bezpieczną górą na wokalach, fajnym basem i lampowym brzmieniem. Po prostu rewelacyjnie sprawdza się na nieco spokojniejszej muzyce. Z ostrzejszym brzmieniem też radzi sobie całkiem nieźle.

No ale wiadomo człowiek chce wycisnąć ze sprzętu jeszcze więcej. I tu zaczyna się zabawa o której pisałem wcześniej: wymiana lamp.

Zamówiłem w sklepie z lampami kilka zestawów do testów.

Paczka która do mnie dotarła była naprawę pokaźna.

Po 2 tygodniach słuchania (mało nie zgłupiałem) ZDECYDOWAŁEM: zainstalowałem lampy mocy KT88 Genalex Gold Lion i sygnałowe 12au7 i 12ax7 firmy PSVANE.

Trochę je wygrzałem i włączyłem muzykę:)

Na Dianie Krall odleciałem. Jakby wszystkie te instrumenty stały tuż obok mnie i słyszałbym je na żywo.

Wokal, dzwoneczki, talerze, gitary i kontrabas! Tak z wykrzyknikiem bo na to zasługuje.

Płyta Dawida Podsiadło bardzo mnie zaskoczyła. Odkryłem ją na nowo.

Wejściowe dzwoneczki na 4 tracku Trójkąty i Kwadraty grałem kilka razy – cofając utwór od początku- bo tak fanie zabrzmiały.

Głębia, tajemniczość piosenki Nieznajomy zostały pięknie wzmocnione, uwydatnione brzmieniem sprzętu.

Na ostrzejszej muzyce np. Killem All Metallica było widać że sprzętu się nie oszuka.

No ale ich stare płyty są naprawdę byle jak nagrane i bez Dolby cy cóś we wzmacniaczu po prostu nie brzmią.

No chyba że gramy z winyla.

Moc głosu Leonarda Cohena z jego licznych płyt koncertowych brzmiała jak trzeba.

I długo mógłbym tak wymieniać.

Uważam że LA AUDIO A-50 w tym budżecie (ok 5700zł za wzmacniacz, a można negocjować) to naprawdę doskonały wybór.

Śmiało może stawać w konkurencji ze wzmacniaczami za pięcio cyfrowe kwoty.

Jest ciężki waży 16kg. (Fajnie wykonany choć żona gdy go zobaczyła.,., no zachwycona nie była. No ale co robić wszystkim dogodzić się nie da:)

Co ważne dodano pilota głośności. W metalowej obudowie dość ciężki. Wiadomo fajne rozwiązanie.

Osobiście zdjąłem koszyki osłaniające lampy, jest wygodniej wycierać kurz.

Zastanawiam się jeszcze czy nie kupić zestawu lamp 12ax7 i 12au7 Full Music bo też ciekawie brzmiały.

Czy trzeba było wymieniać lamy firmowe na inne? hmm Uważam że po wymianie brzmi lepiej także warto.

Ale w tym miejscu muszę zaznaczyć że dostarczone firmowe lampy są całkiem przyzwoite.

Kilka fotek już ode mnie

a502.jpg

a503.jpg

a50s.jpg

I jeszcze podstawowa informacja od producenta:

●Power output:40Wx2

●Frequency response:15Hz~35kHz

●harmonic distortion:1%(1kHz)

●Input sensitivity:300mV

●input impedance:50KΩ

●output impedance:4Ω、8Ω

●Signal to noise ratio:85dB

●Input signal:4 sets

●power consumption:190W

●Tube Complement:EL34X4,ECC82(12AU7)X2,ECC83(12AX7)X2

●Dimensions:36(W)x40.5(D)x19(H)cm

●weight:16kgs

Gdyby byli jacyś użytkownicy tego wzmacniacza byłoby fajnie gdyby zamieścili swoje odczucia.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3579023

Jestem szczęśliwiym posiadaczem modelu A-60. Powyższa opinia jest wyjątkowo trafna, podzielam odczucia. W tym przedziale cenowym to rewelacja. Długo jeździłem za lampą, słuchałem droższych markowych wzmacniaczy. Pierwsza uwaga podczas odsłuchu była następująca - za tę jakość będe musiał słono zapłacić. Ku zdziwnieniu cena poniżej 7 tyś. Taiwan wychodzi naprawdę obronną ręką!

Polecam z czystym sercem, zapraszam do zadawania pytań.

Czy macie już może Panowi jakieś doświadczenia z wymianą przewodu zasilającego?

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3583342

Jestem szczęśliwiym posiadaczem modelu A-60. Powyższa opinia jest wyjątkowo trafna, podzielam odczucia. W tym przedziale cenowym to rewelacja. Długo jeździłem za lampą, słuchałem droższych markowych wzmacniaczy. Pierwsza uwaga podczas odsłuchu była następująca - za tę jakość będe musiał słono zapłacić. Ku zdziwnieniu cena poniżej 7 tyś. Taiwan wychodzi naprawdę obronną ręką!

Polecam z czystym sercem, zapraszam do zadawania pytań.

Czy macie już może Panowi jakieś doświadczenia z wymianą przewodu zasilającego?

Przewód zamówiłem u Tomanka wraz z listwą TAP8 - 6 gniazd filtrowanych i 2 DC blokery. Bardzo solidne rozwiązanie.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3583382

W środku niestety kaszanka, typowa masówka 'aby odwalić' - wszystko na konektorach jak w najtańszych Sony z lat 80/90 brrr.

Okablowanie też niezbyt ciekawe.

W sumie jeśli gra dobrze w standardzie to może byc fajna baza do tuningu.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3583695

W środku niestety kaszanka, typowa masówka 'aby odwalić' - wszystko na konektorach jak w najtańszych Sony z lat 80/90 brrr.

Okablowanie też niezbyt ciekawe.

W sumie jeśli gra dobrze w standardzie to może byc fajna baza do tuningu.

No i co z tego że na konektorach?

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3587449

Mam nieodparte wrażenie, że nie wiesz co piszesz.

Jak rozumiem posiadałeś wzmacniacz za 5 cyfrową kwotę + tyle samo kosztowały zestawy kolumn współpracujące.

Teraz masz Chińczyka za 5700 i zapytam…głośniki za 3000? Może 5000? I jak rozumiem gra to lepiej od zestawu za c.a. łącznie 30 000?! Cuda Panie!

Nie wiem czy to jesień już zbliża się pełnymi krokami, bo wody zaczyna być aż nadto. Nie wiem jednak czy ta woda jest lana z nieba czy może wylewa się z opisów niektórych "speców" od audio.

Tak faktycznie, świat ciągnie w drogie rozwiązania…a tutaj takie Chińskie cudo za niespełna kilka tysięcy i do tego kilka tysięcy już po narzucie wszystkich pośredników i sprzedawców! I jak to panie gra! Miód i malina, lepiej niż 5 cyfrowe konstrukcje.

Dobrze, że czytam to o 22:05, bo to już pora na bajki, lepiej to przyjąć i jakoś do rana "strawić".

Jesteś z Katowic? Chętnie porównam to z zestawem za c.a. 50 000. Jesteś chętny?

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3587534
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ar3cky przypomnij sobie definicję tzw. wzmacniacza. Gość zadaje pytanie o firmę z tzw. przysłowiowej dupy. Nagle pojawiają się forumowicze bez dorobku (czyli bez żadnej wiarygodności) i zaczynają wymianę między sobą. Jeden z nich wkleja foty bo akurat przypadkiem taki sprzęt posiada i wychwala go pod niebiosa. Temat na forum znany od lat.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3587573

Ar3cky przypomnij sobie definicję tzw. wzmacniacza. Gość zadaje pytanie o firmę z tzw. przysłowiowej dupy. Nagle pojawiają się forumowicze bez dorobku (czyli bez żadnej wiarygodności) i zaczynają wymianę między sobą. Jeden z nich wkleja foty bo akurat przypadkiem taki sprzęt posiada i wychwala go pod niebiosa. Temat na forum znany od lat.

Trafne :)

Tak, to klasyka naganiania. Dlatego moja kontra ;)

Pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3587597

Pozdr.

chwileczke chwilecze,

Panowie skad ta agresja. Jezu czy wy sie dobre czujecie?

Nie uważam się absolutnie za specjaliste w tej dziedzinie i nie napisałem że gra lepiej niż zestawy za 5 cyfrowe kwoty i nie napisałem że posiadałem taki zestaw. Wiedze zbieram i dlatego dopytuje. W ten temat wchodze i liczylem na po prostu rzeczową dyskusje a jest agresja.

Opisalem poprostu wzmacniacz ktory kupilem i tyle - bo takie bylo pytanie na forum i z tego co widze zadane lata temu. A wysililem sie dlatego że jak rozważałem zakup sam szukałem jakiejkolwiek opini i nic nie bylo. Nagle z boku odzwywa sie jakis gosciu i mnie atakuje Dlaczego? Nie zajmuje sie handlem sprzetem zajmuje sie słuchaniem sprzetu. Nie naganiam bo nie mam w tym interesu. Boze to napisanie czegos dobrego o swoim sprzecie to od razu naganianie ? Tak wygladaja tu dyskusje?

Jakiś Kalms proponuje tudzież cokolwiek z tej lini

I ponawiam prosbe do użytkowników LA AUDIO by cos skrobneli

a odpowiedzi na pytanie dalej nie ma

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3587679

chwileczke chwilecze,

Nie uważam się absolutnie za specjaliste w tej dziedzinie i nie napisałem że gra lepiej niż zestawy za 5 cyfrowe kwoty i nie napisałem że posiadałem taki zestaw.

Kpisz?

Uważam że LA AUDIO A-50 w tym budżecie (ok 5700zł za wzmacniacz, a można negocjować) to naprawdę doskonały wybór.

Żenujące. Może pora na jakieś środki wspomagające pamięć? Bo to, że uszy zawodzą to już pewne.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3587711

Kpisz?

Żenujące. Może pora na jakieś środki wspomagające pamięć? Bo to, że uszy zawodzą to już pewne.

Facet o co Ci chodzi??? I dalej to podtrzymuje, a w którym miejscu tu jest informacja że miałem wzmacniacz za 5 cyfrową kwotę?

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3587738

O to, że skoro nie posiadałeś taki wzmacniacz i towarzyszący mu osprzet, to co możesz na ten temat wiedzieć? To po pierwsze. Po drugie napisałeś, że "Śmiało może stawać w konkurencji ze wzmacniaczami za pięcio cyfrowe kwoty." po czym piszesz drugiego dnia: "i nie napisałem że gra lepiej niż zestawy za 5 cyfrowe kwoty.".

Skoro coś piszesz, a za chwile twierdzisz jednak, że nie napisałeś to nie wiem jak mam to nazwać…na pewno cos nie halo z Twoją głową.

A pisanie, że coś gra tak dobrze jak XXXX, nie mając bladego pojęcia o dźwięku z urządzeń XXXX wybacz już w ogóle jest głupotą. Bo jak widać na razie możesz jedynie napisać "wyobrażam sobie, że gra tak dobrze jak sprzęt XXXX za 5 cyfrową kwotę".

A to już brednie. Jak widac na Twoim przykładzie, łatwiej rzucać górnolotne slogany o czymś i porównywac to do czegoś poza zasięgięm tego urzadzenia byle tylko to ładnie wyglądało w opisie.

Równie dobrze następnym razem napisz, że Chińszczyzna ta gra nie gorzej od sprzętu za 100 000 złotych. Nie masz pojecia ani o sprzecie za 30 000, ani o sprzęcie za 50 000 to i za 100 000 też nie. Ale zobacz jak to ładnie będzie wyglądało takie porównanie.

O co mi chodzi? O to, że lejesz wodę w swoich postach nie mających żadnego pokrycia w rzeczywistości.

Takie dziecinne to i niepoważne…nie sądzisz? Na koniec wypierasz się wlasnych zdań wczesniej napisanych na Forum.

Może nie zauważyłeś, ale tutaj nie ma tylko nastolatków łykających wszystko jak młode pelikany, a co za tym idzie taki bełkot prędzej czy później zostanie publicznie skrytykowany.

Moja dobra rada, skompletuj sprzęt za tą 5 cyfrową liczbę. Wzmacniacz + dobre źródło + kolumny głośnikowe. Każdy element za 5 cyfrową kwotę. Wtedy usiądź spokojnie, posłuchaj i dowiedz się, co oznacza dźwiek z takiej Chińskiej lampki w konfrontacji z produktami o kilka półek wyżej.

Może zrozumiesz wtedy i uświadomisz sobie, jakie bzdury piszesz na Forum.

Teraz już wiesz o co mi chodzi?

Nie napisałem, że stwierdziłeś "posiadałem sprzęt", napisałem, że nie posiadałeś "więc skąd możesz wiedzieć jak brzmi sprzęt za 5 cyfrową kwotę".

Natomiast zarzucam Ci lanie wody i fantazjowanie. A jak nie zrozumiałeś w którym momencie i w jakim aspekcie Twojej wypowiedzi, przeczytaj sobie raz jeszcze cały ten mój post - bo jaśniej się nie da.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3587746

O to, że skoro nie posiadałeś taki wzmacniacz i towarzyszący mu osprzet, to co możesz na ten temat wiedzieć? To po pierwsze. Po drugie napisałeś, że "Śmiało może stawać w konkurencji ze wzmacniaczami za pięcio cyfrowe kwoty." po czym piszesz drugiego dnia: "i nie napisałem że gra lepiej niż zestawy za 5 cyfrowe kwoty.".

Skoro coś piszesz, a za chwile twierdzisz jednak, że nie napisałeś to nie wiem jak mam to nazwać…na pewno cos nie halo z Twoją głową.

A pisanie, że coś gra tak dobrze jak XXXX, nie mając bladego pojęcia o dźwięku z urządzeń XXXX wybacz już w ogóle jest głupotą. Bo jak widać na razie możesz jedynie napisać "wyobrażam sobie, że gra tak dobrze jak sprzęt XXXX za 5 cyfrową kwotę".

A to już brednie. Jak widac na Twoim przykładzie, łatwiej rzucać górnolotne slogany o czymś i porównywac to do czegoś poza zasięgięm tego urzadzenia byle tylko to ładnie wyglądało w opisie.

Równie dobrze następnym razem napisz, że Chińszczyzna ta gra nie gorzej od sprzętu za 100 000 złotych. Nie masz pojecia ani o sprzecie za 30 000, ani o sprzęcie za 50 000 to i za 100 000 też nie. Ale zobacz jak to ładnie będzie wyglądało takie porównanie.

O co mi chodzi? O to, że lejesz wodę w swoich postach nie mających żadnego pokrycia w rzeczywistości.

Takie dziecinne to i niepoważne…nie sądzisz? Na koniec wypierasz się wlasnych zdań wczesniej napisanych na Forum.

Może nie zauważyłeś, ale tutaj nie ma tylko nastolatków łykających wszystko jak młode pelikany, a co za tym idzie taki bełkot prędzej czy później zostanie publicznie skrytykowany.

Moja dobra rada, skompletuj sprzęt za tą 4 cyfrową liczbę. Wzmacniacz + dobre źródło + kolumny głośnikowe. Każdy element za 4 cyfrową kwotę. Wtedy usiądź spokojnie, posłuchaj i dowiedz się, co oznacza dźwiek z takiej Chińskiej lampki w konfrontacji z produktami o kilka półek wyżej.

Może zrozumiesz wtedy i uświadomisz sobie, jakie bzdury piszesz na Forum.

Teraz już wiesz o co mi chodzi?

Nie napisałem, że stwierdziłeś "posiadałem sprzęt", napisałem, że nie posiadałeś "więc skąd możesz wiedzieć jak brzmi sprzęt za 4 cyfrową kwotę".

Natomiast zarzucam Ci lanie wody i fantazjowanie. A jak nie zrozumiałeś w którym momencie i w jakim aspekcie Twojej wypowiedzi, przeczytaj sobie raz jeszcze cały ten mój post - bo jaśniej się nie da.

Facet nie bede dyskutowal na tym pozimie. Słuchałem i miałem dostęp do różnego sprzętu takiego również i wiem co pisze. I nie rozumiem ataków na mnie. I dalej uważam że może konkurować. Odczep się i mnie nie obrażaj, jak masz w ten sposób gadać to nie gadaj wcale

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3587754
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Przede wszystkim zmień ton. Nikt tutaj nie będzie tolerował ani takiego bełkotu marketingowego jaki popełniłeś w cytowanym przez Ar3ckiego wpisie ani tekstów typu "odczep się". Na forum jest dział OPINIE. Są też WĄTKI SPONSOROWANE. Tam możesz głupoty wypisywać dowoli. Tych co wolą typowo po polsku czyli za dara i w temacie który rzekomo ma służyć wymianie poglądów społeczność traktuje w sposób westernowy - czyli tak jak na to zasługują. W dodatku jak małe dziecko płączesz się w zeznaniach. Faktem jest że napisałeś o tym tajwańskim wynalazku że gra jak sprzęt za pięciocyfrową kwotę. I tym wpisem zraziłeś nie tylko do siebie ale i do firmy LA Audio. Odniosłeś więc efekt odwrotny od zamierzonego dlatego radzę dwa razy się zastanowić zanim popełnisz kolejny wpis.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3587801

Przede wszystkim zmień ton. Nikt tutaj nie będzie tolerował ani takiego bełkotu marketingowego jaki popełniłeś w cytowanym przez Ar3ckiego wpisie ani tekstów typu "odczep się". Na forum jest dział OPINIE. Są też WĄTKI SPONSOROWANE. Tam możesz głupoty wypisywać dowoli. Tych co wolą typowo po polsku czyli za dara i w temacie który rzekomo ma służyć wymianie poglądów społeczność traktuje w sposób westernowy - czyli tak jak na to zasługują. W dodatku jak małe dziecko płączesz się w zeznaniach. Faktem jest że napisałeś o tym tajwańskim wynalazku że gra jak sprzęt za pięciocyfrową kwotę. I tym wpisem zraziłeś nie tylko do siebie ale i do firmy LA Audio. Odniosłeś więc efekt odwrotny od zamierzonego dlatego radzę dwa razy się zastanowić zanim popełnisz kolejny wpis.

Nie zacząłem pisać odpowiedzi na ten wątek z myślą by kogokolwiek obrażać.

Natomiast jeżeli na obrażanie mnie (niczym z mojej strony niesprowokowane) odpowiedziałem ostrzej jestem z innej strony atakowany.

Widzę że jeżeli napisze się coś co jest sprzeczne z opiniami lokalnych "guru" jest się wtedy narażonym na agresje.

Nie mam zamiaru tu niczego promować - jak to napisałeś - promocyjnym bełkotem. I nie zależy mi na wyrabianiu opinii firmie LA Audio.

Opisałem zgodnie z własnym zdaniem sprzęt który kupiłem i tyle. Podtrzymuje to co napisałem.

Ktoś zainteresowany zapraszam na odsłuch. Centralna Polska. Info Prv.

Poza tym mam nadzieję że inni użytkownicy tego sprzętu coś o nim napiszą i będziemy mogli sobie tu na ten temat wymieniać opinie.

Nie plącze się w zeznaniach ponieważ zdanie na ten temat mam wyrobione.

Z postu zwykłego użytkownika robicie jakiś sponsorowany bełkot a tak nie jest. Po prostu uważam tak jak napisałem. Juz.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3587929
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Widzę że jeżeli napisze się coś co jest sprzeczne z opiniami lokalnych "guru" jest się wtedy narażonym na agresje.

Chodzi o zasady panujące na forum czyli uczciwość wobec innych forumowiczów i redakcji a nie o wyimaginowanych guru.

Poza tym mam nadzieję że inni użytkownicy tego sprzętu coś o nim napiszą i będziemy mogli sobie tu na ten temat wymieniać opinie.

Od tego jest zakładka KLUBY.

Natomiast jeżeli na obrażanie mnie (niczym z mojej strony niesprowokowane) odpowiedziałem ostrzej jestem z innej strony atakowany.

1. Nikt Cię nie obraził.

2. Ostrością swoich wypowiedzi możesz straszyć koty. Tutaj to nie działa.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3588022

Chodzi o zasady panujące na forum czyli uczciwość wobec innych forumowiczów i redakcji a nie o wyimaginowanych guru.

Od tego jest zakładka KLUBY.

1. Nikt Cię nie obraził.

2. Ostrością swoich wypowiedzi możesz straszyć koty. Tutaj to nie działa.

Szanowny użytkowniku discomaniac71 .

Po 20 latach przepracowanych w radiu, zrobieniu niezliczonej ilości audycji muzycznych, konfigurowaniu sprzętu zarówno w radiu, scenie i domu wydawało mi się - jakże mylnie - że zaczerpnąłem choć odrobinę wiedzy na ten temat. Choć raz jeszcze zaznaczę za specjalistę się nie uważam.

Uświadomiłeś mi jak mało wiem na ten temat. Nie godzien jestem przedstawiania własnej opinii.

Dzięki terapii szokowej której m.in. przez Ciebie poddany zostałem zrozumiałem jak działa to forum. Otworzyłeś mi oczy:)

Zdanie me na ten temat choć nie najlepsze dalej w świat poniosę.

Dyskusje, polemikę itp. w temacie poza wątkowym kończę i nie będę jej już rozwijał z obawy o dalszą agresję.

A sprzęt i muzyka ma być dla mnie relaksem w tym szalonym świecie, a nie powodem jak to między nami Polakami - awantury.

A Tobie życzę wielu sukcesów i licznych wspaniałych wrażeń odsłuchowo-muzycznych.

W temacie wątkowym LA Audio napiszę jeszcze taką oto informacje (hmmm może przeżyje):

Bardzo bym chciał poznać opinie na ten temat (LA Audio A-50) innego użytkownika.

Oczywiście że sprzęt ma swoje wady i rzeczy które chciałbym poprawić. Bardzo podobał mi się wpis Marka.S. który napisał o bazie do tuningu. Mam zamiar właśnie w ten sposób tym wzmacniaczem pobawić się.

Bo choć jest naprawdę fajnie chciałbym jeszcze więcej. A jak sam to zrobię - lepiej smakować będzie:)

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3588086
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Po 20 latach przepracowanych w radiu, zrobieniu niezliczonej ilości audycji muzycznych, konfigurowaniu sprzętu zarówno w radiu, scenie i domu wydawało mi się - jakże mylnie - że zaczerpnąłem choć odrobinę wiedzy na ten temat. Choć raz jeszcze zaznaczę za specjalistę się nie uważam.

Uświadomiłeś mi jak mało wiem na ten temat. Nie godzien jestem przedstawiania własnej opinii.

Spędziłem przed mikrofonem 12 lat. Miałem swoje audycje muzyczne, zajmowałem się nadzorem treści przekazywanych na antenie i tworzeniem baz muzycznych. Moje nazwisko znajdziesz wśród tzw. Zdobywców Eteru (na pewno wiesz co to jest). W badaniach SMG/KRC byłem regularnie najpopularniejszym prezenterem w swojej stacji.

Tylko co z tego?

Dzięki terapii szokowej której m.in. przez Ciebie poddany zostałem zrozumiałem jak działa to forum. Otworzyłeś mi oczy:)

Zdanie me na ten temat choć nie najlepsze dalej w świat poniosę.

To nie terapia szokowa. Jako użytkownik audiostereo.pl powinieneś przesrzegać regulaminu forum. Są wątki sponsorowane, jest dział opinii i zakładka klubowa. Tylko tyle i aż tyle.

Dyskusje, polemikę itp. w temacie poza wątkowym kokńczę i nie będę jej już rozwijał z obawy o dalszą agresję.

A sprzęt i muzyka ma być dla mnie relaksem w tym szalonym świecie, a nie powodem jak to między nami Polakami - awantury.

A Tobie życzę wielu sukcesów i licznych wspaniałych wrażeń odsłuchowo-muzycznych.

Nie było żadnej agresji. Dla mnie także muzyka to odskocznia od rzeczywistości. Nie masz o co się obrażać.

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3588095
  • 2 tygodnie później...

Pozdr.

Z dużym zaciekawieniem czytałem powyższe odpowiedzi. Szkoda, że tak mało macie do siebie szacunku.

Klasyka naganiania - bardzo ciekawe stwierdzenie ale w tym wypadku zupełnie nie trafne.

Nagonic to mogli mnie profesjonaliści ze sklepu Nautilus (dystrybutor) za co serdecznie dziękuję.

Przewód zamówiłem u Tomanka wraz z listwą TAP8 - 6 gniazd filtrowanych i 2 DC blokery. Bardzo solidne rozwiązanie.

Dziękuje za odpowiedz.

Czy mógł byś w kilku słowach opisac zmiany jakie nastąpiły?

Bede wdzięczny za te negatywne jeśli są, również

Pozdrawiam, "Naganiacz" ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/27102-la-audio-opinie/#findComment-3597692

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.