Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Baby,ach te baby...i tak można zakończyć komentarz do meczu Polaków z Bułgarami.

Castelani na aut...jak najszybciej,zawodnicy do treningu co najmniej dwu elementów gry-ataku(zbicia)i zagrywki,bo te babskie serwowanie to staje się typowo Polskie(czyt.żenujące).Pytanie czym kierował się castelani zabierając tylko dwóch atakujących...wiedząc o bardzo niskiej formie Wlazłego(statysta)i średniej Gruszki...kim chciał zdobywać punkty...Zagumnym?

Baby,ach te baby...i tak można zakończyć komentarz do meczu Polaków z Bułgarami.

Castelani na aut...jak najszybciej,zawodnicy do treningu co najmniej dwu elementów gry-ataku(zbicia)i zagrywki,bo te babskie serwowanie to staje się typowo Polskie(czyt.żenujące).Pytanie czym kierował się castelani zabierając tylko dwóch atakujących...wiedząc o bardzo niskiej formie Wlazłego(statysta)i średniej Gruszki...kim chciał zdobywać punkty...Zagumnym?

Powinni odpaść już wcześniej...wstydu by nie było.

Baby,ach te baby...

Wypraszam sobie. Może bym lepiej zagrała ;-)

No szkoda. Nie reprezentowaliśmy nawet takiego poziomu, jak na lokalnym turnieju, czyli ostatnich mistrzostwach Europy.

Ł.A. Woman

Wypraszam sobie. Może bym lepiej zagrała ;-)

No szkoda. Nie reprezentowaliśmy nawet takiego poziomu, jak na lokalnym turnieju, czyli ostatnich mistrzostwach Europy.

Negra

Co się irytujesz?To początek znanej piosenki.Jeśli do tego, ty byś lepiej zagrała,to już kompletny plajs,na całej linii.To były"Dzieci we mgle"w trzech aktach...tylko.

Na mistrzostwach w nogę Włosi zajęli ostanie miejsce w grupie.

I co to znaczyło?

Że są kiepscy w kopaniu balona?

Nie.

Po prostu im nie wyszło.

Nie tu i nie teraz.

Najważniejsze zadanie dla naszych siatkarzy?

Uczyć się na popełnionych błędach!!!

Nie ma co płakać, trzeba iść dalej.

Zaśpiewałbym gdybym tam był słynną pieśń narodową:

"Nic się nie stało ... Polacy nic się nie stało ..."

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Na mistrzostwach w nogę Włosi zajęli ostanie miejsce w grupie.

I co to znaczyło?

Że są kiepscy w kopaniu balona?

Nie.

Po prostu im nie wyszło.

Nie tu i nie teraz.

Najważniejsze zadanie dla naszych siatkarzy?

Uczyć się na popełnionych błędach!!!

Nie ma co płakać, trzeba iść dalej.

Zaśpiewałbym gdybym tam był słynną pieśń narodową:

"Nic się nie stało ... Polacy nic się nie stało ..."

Polscy sportowcy,sportów drużynowych śpiewają tą piosenkę od dawna,non stop...praktycznie.Szczególnie w ważnych turniejach lub ich eliminacjach.

Polscy sportowcy,sportów drużynowych śpiewają tą piosenkę od dawna,non stop...praktycznie.Szczególnie w ważnych turniejach lub ich eliminacjach.

Nie przeginaj, kopacze przesłaniają Ci chyba obraz całości. Siatkarze czy piłkarze ręczni odnosili akurat sporo sukcesów w ostatnich latach. A że nie królują niepodzielnie i nieprzerwanie od lat, to trudno.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Myślę, że druzyna była jednak źle przygotowana. Teraz to była zupełnie inna druzyna jak rok temu. Wtedy mieli wolę walli i chęć przeciwstawienia się rywalom - teraz pragneli jedynie by przeciwnik pozwolił im grać "swoje". Jeśli przeciwnik im nie dawał - nasi rezygnowali i .... szybko zbierali swoje zabawki.

Nie było ducha walki, chęci odpowiadania ciosem na cios.

Chyba nasz rozgrywający zdemontował i zdemotywował tym razem drużynę. Błąd, że zrezygnowamo z Żygadło.

Błąd ze stawiania na odbudowę Wlazłego i Winiarskiego. Oni w tym roku nie mają woli zwyciężcy.

Negra

Co się irytujesz?To początek znanej piosenki.Jeśli do tego, ty byś lepiej zagrała,to już kompletny plajs,na całej linii.To były"Dzieci we mgle"w trzech aktach...tylko.

Modrzewiu!

Ja się irytuję na Ciebie? Gdzież tam. Ja? ;). Twoje komentarze są trafne i teraz też w jakimś sensie masz przecież rację.

Jak zwykle żal mi tylko straconego czasu i chyba za dużo sobie wyobrażałam po dość spektakularnym sukcesie naszych siatkarzy na ostatnich mistrzostwach Europy.

A tak na marginesie tych bab, to któregoś razu w gronie fanów siatki zastanawialiśmy się, czy nasza reprezentacja żeńska w swym najlepszym czasie (tzw. złotka) wytrzymałaby konfrontację z którymś z naszych męskich zespołów ligowych.

Ł.A. Woman

A tak na marginesie tych bab, to któregoś razu w gronie fanów siatki zastanawialiśmy się, czy nasza reprezentacja żeńska w swym najlepszym czasie (tzw. złotka) wytrzymałaby konfrontację z którymś z naszych męskich zespołów ligowych.

nie wytrzymałaby. za dużo różnic w systemie grania i parametrach fizycznych. męska siatkówka jest dużo szybsza i silniejsza.

choć mógłby dojść czynnik rozproszenia facetów przez zgrabnie poruszające się dziewczyny i wtedy kto wie, kto wie ... ;-)

A tak przy okazji ... OGŁOSZENIE !!!

dla ludzi z Trójmiasta, którzy potrafią co najmniej przyzwoicie grać w siatę.

tworzę w miarę silny zespół amatorski.

chętnych proszę o kontakt :o)

Edytowane przez matee

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Modrzewiu!

Ja się irytuję na Ciebie? Gdzież tam. Ja? ;). Twoje komentarze są trafne i teraz też w jakimś sensie masz przecież rację.

Jak zwykle żal mi tylko straconego czasu i chyba za dużo sobie wyobrażałam po dość spektakularnym sukcesie naszych siatkarzy na ostatnich mistrzostwach Europy.

Negra

Z całym szacunkiem do tych dziewczyn ale byłyby bez szans...najmniejszych.Inne parametry,dynamika,szybkość i siła...miażdżąca dla kobiet.

Pozdrawiam fankę siatkówki.

Ok, grałem z kilkoma reprezentantami (tymi stałymi i nie) może ogarnę co i jak

PS wiem że Mazura nie lubią (przynajmniej Prygiel "uciekał przed nim całą karierę")

PS2 Kobiety nie dadzą radę w męskiej siatkówce bo są albo za niskie (bądź też mają za duże tyłki, oczywiście tylko do siatki, po poza siatką to są super!- nie zmieniajmy tego, niech tak zostanie) albo faceci mają za wysoką siatkę, sprawdzone!

Edytowane przez konankombo

No i proszę...Brazylia znów kombinowała.Przegrała z Bułgarią i tym samym trafiła do słabszej grupy(najsłabszej),te mistrzostwa,przez ten chory system,splendoru nie zostawią.Najsprawiedliwszy byłby system pucharowy...przegrywasz odpadasz a losowanie z rozstawionymi drużynami,które ewentualnie mogłyby spotkać się ze sobą,na wyższej dopiero drabince-byłby najlepszy.Zero kombinacji.

Totalnie słabe przygotowanie fizyczne. Dynamika Brazylii czy Bulgarii nie do osiągnięcia przez nasz zespół. Bardzo schematyczna gra, latwa do czytania przez przeciwnika. Z tym selekcjonerem rzeczywiście coś na rzeczy. Jednak i tak dostaczyli sporo emocji. Szkoda, że nie do końca turnieju. W stosunku do nożnych to i tak Czomolungma, nieosiągalny poziom dla "grających inaczej" kopaczy.

Nie będę odkrywczy stwierdzając że organizacja rozgrywek siatkarskich jest chora. Najlepsi grają w ligach krajowych, Lidze Mistrzów Siatkarzy, Lidze Światowej i jeszcze na dodatek w mistrzostwach świata, Europy czy na olimpiadzie. W końcu wielu działaczy musi z koryta żreć, więc dbają o to żeby było pełne.

Dodając do tego zupełną nienaturalność takiego skakania w górę bez przerwy dostajemy przeciążenie stawów i ścięgien - mało który elitarny siatkarz nie miał w karierze poważnych kontuzji typu zerwany Achilles. Dlatego prawdę powiedziawszy gdybym sam miał dziecko z predyspozycjami do sportu (dynamika, skoczność) oraz zapowiadające się na te 2m albo więcej (1.9m+ dla dziewczyny) - trzymałbym je jak najdalej od sekcji siatkarskiej.

misimor, nie przesadzaj, każdy sport wyczynowy niesie za sobą ryzyko wystąpienia kontuzji i wszędzie one się zdarzają, nie tylko w siatkówce ...

nawet przy szachach można się nabawić ... bólu pleców ;-)

w siatkówce jest ~takie powiedzonko "kto skacze wysoko, ten skacze krótko".

>> matee, 3-10-2010 14:06

Wydaje mi się że w siatkówce owe kontuzje zdarzają się dużo częściej niż w innych sportach. Człowiek nie jest przystosowany do ciągłego skakania. Do tego dochodzi jeszcze próba maksymalizacji zysków w drugorzędnym przecież finansowo sporcie przez władze zwiazków siatkarskich wszystkich szczebli.

Być może to właśnie jest przyczyną dennego wyniku polskich siatkarzy, gorsza opieka medyczno - dietetyczno - fizjoterapeutyczna w klubach, większe skutki przeciążenia i brak świeżości w grze.

PS. Zawsze ciekawiło mnie jak to możliwe że Brazylia wygrywa praktycznie wszystko takimi konusami. Być może przyczyną jest fakt że sprzyja im klimat - ciepło, to chorób reumatycznych mniej - a więc i kontuzji stawów i ścięgien.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nawet Brazylia się podłożyła. Gdzie jest sport???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nawet Brazylia się podłożyła. Gdzie jest sport???

W kieszeni u sponsorów...możnych.

Ukryta Zawartość

• 11 miesięcy później...

Odświeżamy.

Kolejny rok Polska nie jest w stanie wystawić najsilniejszego składu na ME.

Skandal.

A ten czerwony na gębie prezesik związku nie ma nic sobie do zarzucenia, podobnie trenerzy klubowi.

Oj, jaki głupi ten Polak...

mistrzostwa, mistrzostwa i już po (dla nas)

wiecie co mnie najbardziej wqrwia - że z meczów naszej reprezentacji obejrzałem sobie 1,3 seta (w sobotę końcówkę 3 seta, w niedzielę cały 3 set), wczorajszego meczu na próżno wyczekiwałem w TV, nasz opalony prezesik sprzedając prawa do transmisji nie zagwarantował w umowie z polsatem, aby mecze reprezentacji były ogólnodostępne, szkoda ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.