Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak napisałem, nie było świeżości.

Reszta to już tego efekty.

Ufamy trenerowi siatkarzy, ufamy zawodnikom. Następne wielkie zawody za 2 lata (MŚ w Polsce). Wcześniej ME w Polsce.

I tak ufamy i wierzymy. Lata płyną. Ciężkie przygotowania. Przychodzi impreza i… znowu to samo.

Czas ucieka.

Zastanowiłem się dzisiaj nad przyszłością polskiej siatkówki. W takim Szczecinie w zasadzie nie ma mocnej drużyny siatkówki. Przypominam, że niegdyś to czołówka kraju (Stal Stocznia, Morze Szczecin).

Jak czasami przyjdzie trochę poodbijać przez „sznurek” to młodzi są kaleczniakami. Kiedyś na plaży zawsze znalazły się dwie drużyny, odbijające piłką tak, aby była z tego radocha. Teraz już tak nie ma…

Sądzicie, że wystarczy kilka ośrodków siatkarskich przy wielkich sponsorach? Ośrodków w miejscach niekoniecznie dużych miast?

Jak tam z pracą z dziećmi i młodzieżą…?

Praca z dziećmi i z młodzieżą rozpoczyna się w szkole, za moich czasów gdy chodziłem do podstawówki i szkoły średniej to praktycznie nic innego na WF-ie nie robiliśmy tylko graliśmy w siatę, zwłaszcza w podstawówce było fajnie, wf-ista dawał piłkę i szedł do swojej kanciapy, od czasu do czasu zaglądając na salę gimnastyczną, a my przez 2 godziny śmigaliśmy w siatkówkę, przekładało się to też na wyniki w międzyszkonych zawodach w naszym mieście, zawsze przywoziliśmy jakiś medal

a obecnie dzieciaki tylko szukają pretekstu by nie ćwiczyć na WF-ie

Przegrali zasłużenie.Byli słabsi we wszystkich elementach.Myślę,że nie była to sprawa psychiki ale spadku formy.Szczyt formy wypadł na finał ligi światowej a później grali już z meczu na mecz coraz słabiej.Błędy w przygotowaniu.

Sam jesteś błędem w przygotowaniu.

Amber Gold nie miał błędu w przygotowaniu, czyli można zadbać jak się chce osiągnąć sukces.

Właściwi ludzie na właściwych miejscach, to jest składnik sukcesu, przypadkowi ludzie w przypadkowych miejscach i masz to co widać w 38 mln kraju.

Kup sobie jakiś obraz, najlepiej zamów portret własny, przyjrzyj się mu następnie opisz co zobaczyłeś i jak to odczuwasz, a będziesz miał ten sam wynik co Twoi siatkarze, zero

"Płakaliśmy po meczu" - debile, wyrzucić tą hołotę, przepędzić i zbudować od nowa.

Mnie się wydaje, że problem jest odwieczna bolączka polskich sportowców- przygotowanie fizyczne.

Zwróciłem uwagę jak na tle Polaków wyglądają siatkarze innych reprezentacji.

Polacy to chudzinki, szczuplaczki, może z wyjątkiem Bartmana.

Rosjanie są dwa razy potężniejsi, muskularni, atletyczni. Tak samo Brazylijczycy, Amerykanie, Bułgarzy.

Wczoraj widać było, że nasi byli zmęczeni, zlani potem, oddychali z trudem.

A Rosjanie wyglądali na świeżych i wypoczętych.

Brak siły i kondycji.

Czyżby, tak jak innym polskim "gwiazdom" sportu, nie chciało się panom trenować i ćwiczyć na siłowni ?

Bzdura, nie trzeba być tytanem żeby wygrywać w siatkówkę. Tak czasem jest, wszystko idzie super i nagle się zacina.

Najbardziej mnie wkur.. ta polska mentalność - jak wygrywają to super i w ogóle, medale i wizyty u premiera, jak przegrają to do ziemi i szukanie winnego.

Trudno, nie wyszło , nie mam żadnych pretensji, taki jest sport., choć przykro jak diabli.

Pretensje to mogę mieć do Otylii i innych , ciency jak barszcz -więc po co się pchają na te igrzyska.

747 dawaj prezesa , w rzucie młotkami nie znam lepszego a rzut młotem jak ty da nam pewny złoty medal

Wyraźnie nie dospałeś dziś.

747 dawaj prezesa , w rzucie młotkami nie znam lepszego a rzut młotem jak ty da nam pewny złoty medal

Nastroje społeczne w dół.

Donald już się z tego nie wywinie.

Synalek działał na szkodę swego głównego pracodawcy, pobierając wynagrodzenie od konkurencji.

Dawaj gangi kosmopolityczne, niech rozkradną Polskę.

Kiedy podwyżka VAT?

Dawaj oszustów skazanych wyrokami sądów, niech otwierają parabanki, jest dla nich miejsce w rynku.

Dawaj urzędników państwowych, niech wykonują swój zawód, tak jak Komisja Nadzoru Finansowego, która wykręca się "stroną internetową".

Matka małej zamordowanej Madzi jest potężniejsza od urzędu centralnego, wszyscy wiedzą o jej postępowaniu, media trąbią dzień i noc na ten temat, o KNF nic, zero.

Bzdura, nie trzeba być tytanem żeby wygrywać w siatkówkę. Tak czasem jest, wszystko idzie super i nagle się zacina.

Najbardziej mnie wkur.. ta polska mentalność - jak wygrywają to super i w ogóle, medale i wizyty u premiera, jak przegrają to do ziemi i szukanie winnego.

Trudno, nie wyszło , nie mam żadnych pretensji, taki jest sport., choć przykro jak diabli.

Pretensje to mogę mieć do Otylii i innych , ciency jak barszcz -więc po co się pchają na te igrzyska.

Bzdura?

A uprawiałeś kiedyś jakiś sport?

Bo ja tak.

I wiem, jak ważna jest siła i kondycja w każdym sporcie.

Nawet szachiści chodzą na siłownię.

Bzdura?

A uprawiałeś kiedyś jakiś sport?

Bo ja tak.

I wiem, jak ważna jest siła i kondycja w każdym sporcie.

Nawet szachiści chodzą na siłownię.

Uprawiałem, uprawiam i będę uprawiał.

I powtarzam - to nie jest kwestia siły ani muskulatury tylko trafienia idealnie z formą mentalno-fizyczną w punkt.

Ruskie w 2006 też wyglądali jak Kingkongi a dostali łomot od chudzielców Szymańskich/Wlazłych/Zagumnych.

W sporcie wygrywa się głową a nie mięśniami. No chyba że jest się pudzianem :)

A na mój babski rozum mogło wygladać to tak:

-ktoś z siatkarskich decydentów sobie wymyślił, że w tym roku stawiamy na ligowy milion dolarów. Łatwo pójdzie, bo wszyscy szykują formę na igrzyska a nie na ligę. No i łatwo poszło. Stawiamy na milion dolców a na olimpiadzie jakoś tam będzie. No i jakoś tam było. Niektóre mecze nawet wygraliśmy. To tak na mój babski rozum.

Ł.A. Woman

W sporcie wygrywa się głową

właśnie przy siatkówce wszystko siedzi w głowie, taka gra, trochę stresu, dekoncentracji i poleciało

ponadto wyraźnie siadła forma, ot, nie wyszło

a najbardziej debilne są te wszystkie przeprosiny, do babci, trenera, kibiców, płemieła, do wioskowych ...

przecież taki jest sport, każdy chce trafić na podest

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

-ktoś z siatkarskich decydentów sobie wymyślił, że w tym roku stawiamy na ligowy milion dolarów. Łatwo pójdzie, bo wszyscy szykują formę na igrzyska a nie na ligę. No i łatwo poszło. Stawiamy na milion dolców a na olimpiadzie jakoś tam będzie. No i jakoś tam było. Niektóre mecze nawet wygraliśmy. To tak na mój babski rozum.

Negra, jesteś obrzydliwą seksistką.

Wyświetl postUżytkownik negra dnia 09.08.2012 - 19:13 napisał

Kobiety to tylko o kasie potrafią myśleć :)

Edytowane przez rae0113

A ja to inaczej widzę. Moja teoria jest taka że w przeciwności do piłki nożnej , w siatce w tym sezonie mamy 6 zespołów które były faworytami do złota na IO. Tu nie ma opcji że jakaś drużyna czy to Polska, czy Brazylia, czy Ruskie są faworytem. Faworytem jest tylko chwilowa forma dzienna. Jeśli zawodnikom jednej drużyny nie wchodzą mocne serwy, a taktykę ustawili na mocne serwowanie, to nie ma możliwości żeby wygrali. Tak jak nasi komentatorzy twierdzili że nasi siatkarze zawalili igrzyska, to co powiedzieć o USA ? Oni również przegrali i to przecież ze "słabymi" włochami. Tu trzeba mieć również dużo szczęścia. Bartman wypowiadał się że nie mieli sposobu na Ruskich - jak atakował 2 razy w Vołkowa, to po trafieniu w jego klatę, piłka wracała do nas.

Kubek, dzięki za słowa rozsądku.

Ci sami goście to orły, sokoły, herosy i w ogóle dream team, gdy wygrywają z Brazylijczykami.

Gdy przegrywają to cioty. Kilka tygodni później.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Nasi pogromcy w finale. Tak więc wyeliminowali nas co najmniej wicemistrzowie olimpijscy.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A czy pamiętacie jak pięknie było na MŚ w Japonii? Przegrywaliśmy już z Rosjanami z kretesem, gdy nagle weszli Gruszka z Szymańskim i rozgromili pogromców. Któryś z komentatorów powiedzial, że siatkówka jest sportem okrutnym i ja się z nim zgadzam.

Tu bohaterowie byli po prostu zmęczeni. To było widać, słychać i czuć.

Ł.A. Woman

Aleście śmieszni.

To tylko sport… ;D

W ten sposób to pokolenie nie zdobyło w siatkówce złota IO.

Z takim podejściem jak widać polski spory schodzi coraz bardziej na psy…

Ale to tylko sport… ;)

A może nie trzeba się tak podniecać tymi Igrzyskami. Zawody jak każde inne…

Wówczas teoria Negry o skoku na kasę w Lidze Światowej ma sens. Na IO jakoś to będzie… Ale nie było…

Gołym okiem było widać brak świeżości, czy jak to inni nazywają przemęczenie.

Tylko ktoś ważny uczciwie powinien powiedzieć, że IO nie były priorytetem…

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

>>>>>>- Nikt mnie już nie nabierze na Rio za cztery lata. Nie jest to zespół moich marzeń, choć czasami żałuję, że nie występuję w obecnych czasach. Mógłbym grać w kratkę, ale przynajmniej dorobiłbym się na reklamach jogurtu......>>>>

http://sport.onet.pl/igrzyska/siatkowka,310/zbigniew-zarzycki-ostro-o-polskich-siatkarzach,47208.html

Tak więc wyeliminowali nas co najmniej wicemistrzowie olimpijscy.

...i juz mozna czuc sie usprawiedliwionym...a przeciez to my mielismy byc faworytami

zagraniczni faworyci roznia sie tym od polskich ze zawsze wygrywaja...

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

I jeszcze jedno.

We wcześniejszych postach wskazywaliście, że siatkówka jest nieprzewidywalna, że nie ma powtarzalnej drużyny… Tu padały uznane firmy…

Czy mnie oczy nie mylą, jutro finał Rosja-Brazylia…

Przecież te finały są bardzo powtarzalne…

;)

...i juz mozna czuc sie usprawiedliwionym...a przeciez to my mielismy byc faworytami

zagraniczni faworyci roznia sie tym od polskich ze zawsze wygrywaja...

Napewno ?

Ćwierćfinały :

Polska - Rosja : faworyt Polska, wygrywa Rosja.

USA - Włochy: faworyt USA, wygrywają Włosi

Finał: Brazylia - Rosja : faworyt Brazylia, wygrali Rosjanie.

Widać nie tylko nasi siatkarze zawiedli.

Finał: Brazylia - Rosja : faworyt Brazylia, wygrali Rosjanie.

a niechby tam zawiedli na srebro no braz niech bedzie....a kto byl faworytem przed calym turniejem? Edytowane przez fish75

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Gość partick

(Konto usunięte)

a niechby tam zawiedli na srebro no braz niech bedzie....a kto byl faworytem przed calym turniejem?

spier***lili grupę i to był problem, bo trener nastawiał zespół na ćwierćfinał.

Edytowane przez partick

spier***lili grupę i to był problem, bo trener nastawiał zespół na ćwierćfinał.

...Pan tam jestes to wiesz :-)) Ennis faworyt -zloto, Farah- faworyt -zloto i tak jeszcze i jeszcze...

nie ma sie co dziwic trenerowi bo skoro wygrywaja lige to mogl(w poszypadku polakow nie) sie spodziewac ze slabsze zespoly rozjada...

nas sie nie da wyszkolic ...tylko ulanska fantazja...o powatrzalnosci mozemy pomarzyc....

A ja to inaczej widzę. Moja teoria jest taka że w przeciwności do piłki nożnej , w siatce w tym sezonie mamy 6 zespołów które były faworytami do złota na IO. Tu nie ma opcji że jakaś drużyna czy to Polska, czy Brazylia, czy Ruskie są faworytem. Faworytem jest tylko chwilowa forma dzienna. Jeśli zawodnikom jednej drużyny nie wchodzą mocne serwy, a taktykę ustawili na mocne serwowanie, to nie ma możliwości żeby wygrali. Tak jak nasi komentatorzy twierdzili że nasi siatkarze zawalili igrzyska, to co powiedzieć o USA ? Oni również przegrali i to przecież ze "słabymi" włochami. Tu trzeba mieć również dużo szczęścia. Bartman wypowiadał się że nie mieli sposobu na Ruskich - jak atakował 2 razy w Vołkowa, to po trafieniu w jego klatę, piłka wracała do nas.

Zgadzam się co do formy dziennej, może za wyjątkiem ruskich. Ruscy od lat grają siatkówkę siłową, która zabija siatkówkę, jej finezję i piękno. Podoba się Wam jak ruscy grają? Bij, zabij, urraaaaaaaa. Miażdżą zagrywką, miażdżą środkiej i atakiem, ale to jest siatkówka prosta jak budowa cepa, po prostu 'dawaj Ivan!'.

Stany grały naprawdę nieźle - rozgromiły Brazylię.

Nasi nie trafili z formą - szczyt przyszedł na ligę światową, nie udało się go utrzymać na IO. Szkoda, wielka szkoda, ale to i tak drużyna, która potrafi grać w siatkę i psów bym na niej nie wieszał.

>>>>>>- Nikt mnie już nie nabierze na Rio za cztery lata. Nie jest to zespół moich marzeń, choć czasami żałuję, że nie występuję w obecnych czasach. Mógłbym grać w kratkę, ale przynajmniej dorobiłbym się na reklamach jogurtu......>>>>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak, tylko że można gdybać, jakby grał pan Zarzycki dzisiaj, to by dopiero pokazał. Ludzie, od jego czasów siatkówka zmieniła się nie do poznania. To już nie ten sam sport. Śmiem twierdzić, że gdyby drużyna Wagnera miała możliwość zagrać z nasza obecną reprezentacją, to by dostała łomot aż by pióra leciały. Nie wiem, czy pan Zarzycki tak dobrze wie, jak ciężko trenowała reprezentacja, by mówić w ten sposób...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powrót po dłuższej przerwie...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.