Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Negra,

też to wiedziałem. :)

Nie mogę jednak zrozumieć jak można mieć na widelcu przeciwnika i nagle oddać inicjatywę.

Chyba tylko Polacy nie potrafią "dobić" rywala.

Teraz sytuacja jest taka, że nie możemy przegrać z Francją za 3 pkt.

Czyli znowu nerwy. ;-)

Edytowane przez soundchaser

Negra,

też to wiedziałem. :)

Nie mogę jednak zrozumieć jak można mieć na widelcu przeciwnika i nagle oddać inicjatywę.

Chyba tylko Polacy nie potrafią "dobić" rywala.

Eeeee nieeee. To nie tylko polska przypadłość. Nie na darmo powstało siatkarskie przysłowie - "kto nie wygrywa 3:0, ten przegrywa 2:5", które wyżej zacytował BoDeX. Nie wiem na czym to polega. Organizm, czy czysta psychologia, że nagle tak spada forma zespołu? Pewnie psychologia. Miażdżymy przeciwnika, to możemy sobie trochę odpuścić. I to jest zwodnicze. Jak znajdę kontakt, do znajomego fizjoterapeuty sportowego, to spytam co według niego powoduje nagły zwrot w grze zespołu. On wprawdzie opiekował się koszykarskimi drużynami ale też jest fanem siatki :-). Może będzie miał jakąś ciekawą hipotezę. Pzdr.

Ł.A. Woman

Co za frajerstwo placic 99zl za ogladniecie kilku meczy... Dla nie wtajemniczonych: lata okragly obiekt i kilku ludzi odbija go od siebie.

Frajerstwo jest płacić Solorzowi,ale oglądać już nie.

Jak nie lubisz siatki to po co się tu wypowiadasz.

Wszystkie mecze obejrzeć można na necie ze znośna jakością

Włąśnie oglądam mecz Iran-Serbia.A potem naszych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Robi się nieciekawie.

Wydawało się, że USA wygra za 3 pkt. z Argentyną i Polsce, aby awansować wystarczy wygrać 2 sety z Francją.

Jednak USA chyba wygra 3:2 więc zrówna się z Iranem (po 15 pkt).

Wygląda na to, że w takiej sytuacji Polacy muszą wygrać z Francją.

Jeśli przegrają 2:3, to też będą mieli 15 pkt. i w małej tabelce są na ostatnim miejscu (3:2 i 1:3).

Iran: 3:2 i 2:3, USA: 2:3 i 3:1.

Czarno to widzę...

A można było wczoraj spokojnie wygrać 3:0 lub nawet 3:1, bo mieli 2 meczbole.

A może regulamin jest inny? Ktoś wie?

Coś mi się o uszy obiło, że przy równej ilości pkt. decyduje w pierwszej kolejności ogólna liczba zwycięstw.

Już wszystko jasne. Amerykańce jadą do domu.

Przy równej ilości pkt. decyduje widocznie najpierw liczba zwycięstw, a Polacy mają ich 5 (USA - 4).

Jeśli wygrają z Francją będą rozstawieni....jeśli to coś da.

Ale muszą wygrać za 3 pkt.

Jak Polacy wygrają grupę to jedynie jest pewne, że nie trafią do grupy z Brazylią.

Natomiast jak nie wygrają grupy, to mogą trafić na każdą drużynę z pozostałych pięciu.

Z tym, że jeśli zajmą 2-gie miejsce, to nie trafią na 2-gą drużynę z grupy F.

Jak zajmą 3-cie - to nie trafią na 3-cią z grupy F.

Pogmatwali ten regulamin dokumentnie.

Edytowane przez soundchaser

USA out i to w meczu o pietruszkę to największa sensacja tych mistrzostw

Wszystkie mecze obejrzeć można na necie ze znośna jakością

Włąśnie oglądam mecz Iran-Serbia.A potem naszych.

wszystkie ważne mecze ( a teraz to już pewnie wszystkie) można obejrzeć na necie w jakości HD,streamów o znosnej jakości jest na pęczki,a są perełki o jakości HD

Edytowane przez artw

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Ilość zepsutych przez nas zagrywek przechodzi ludzkie pojęcie :-(.

Też nie mogę na to patrzeć.

Tak naprawdę tylko w pierwszym meczu z Serbią serwis był perfekcyjny.

Mecz bez presji, mamy pewne 2-gie miejsce, może nawet lepsze niż pierwsze,

bo zagramy z Brazylią (lub znów z Francją), a nie z Rosją, no i z Iranem lub Niemcami.

Co to ma za znaczenie?Jak Antyga nie zabrał Kurka i Boćka a teraz ma kłopot z atakiem.Mika sie gubi Buszek nie dorósł Winiarski z kontuzją a samym Wlazłym nie wygra ani z Francją ani z nikim z tej szóstki.

Wczoraj się chłopcy wymordowali i to wychodzi, no ale trzymajmy kciuki.

Bardzo mi się nie podoba w Łodzi gwizdanie na przeciwnika; w Krakowie jakoś kibice potrafili się od tego powstrzymać.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Pomyliłem się. Myślałem że do zwycięzców grup dolosowywana jest jedna drużyna z drugiego miejsca i jedna z trzeciego.

Tak byłoby sprawiedliwiej, no ale ktoś wymyślił inaczej.

Teraz okazuje się, że na tym losowaniu najbardziej skorzystała Francja.

Ano trzeba było wygrać grupę, to gralibyśmy z Iranem i Niemcami.

Mika sie gubi Buszek nie dorósł Winiarski z kontuzją a samym Wlazłym nie wygra ani z Francją ani z nikim z tej szóstki.

Jest jeszcze Konarski i Kubiak. A może gwiazdy Buszka i Miki rozbłysną właśnie teraz? ;-)

Co to ma za znaczenie?Jak Antyga nie zabrał Kurka i Boćka a teraz ma kłopot z atakiem.Mika sie gubi Buszek nie dorósł Winiarski z kontuzją a samym Wlazłym nie wygra ani z Francją ani z nikim z tej szóstki.

Też marnie to widzę. Kontuzja Winiarskiego załamuje. Wlazły też jest jakiś sfatygowany i obolały. Możemy liczyć tylko na jakieś głupie szczęście ;). Mam tylko nadzieję, że na tym liczeniu nie skończymy tak, jak gospodarze mundialu w piłkę nożną ;).

Ł.A. Woman

Może się nie znam, ale dlaczego Możdżonek wchodzi tylko na końcówki setów, które ma z reguły bardzo dobre, wnerwia mnie już gra Nowakowskiego i ilość zepsutych przez niego piłek

Kontuzja Winiarskiego załamuje. Wlazły też jest jakiś sfatygowany i obolały.

Wlazły grał b. dobrze wczoraj uważam. Buszek nie miał szans pograć.

Wkurza mnie, że Nowakowskiego nie zastępuje Możdżonek - Nowakowski po prostu mógł z formą nie trafić, ale jest przeciez zastępca.

Niezabrania Boćka (siła!) i Kurka (technika, ogranie) też nie kumam... nawet konflikty personalne należy odstawic przy takim turnieju.

Może się nie znam, ale dlaczego Możdżonek wchodzi tylko na końcówki setów, które ma z reguły bardzo dobre, wnerwia mnie już gra Nowakowskiego i ilość zepsutych przez niego piłek

No dokładnie...

W ogóle mamy problem na środku i nie gramy nim. A Możdżonek przynajmniej dobrze bokuje na środku.

Natomiast Nowakowskiemu spada forma - widać to. jest momentami nieporadny pod siatką, brak mu wiary w siebie. To sympatyczny zawodnik, ale ma prawo do słabszej formy. Tylko, że na to trzeba reagować. Czemu Wrona nie pogra więcej?

Szkoda mi Igły - zator gra super, ale Igłe to musi boleć, że nie gra...

I jeszcze sędziowanie: no czasami to mnie szlag trafia. Dali jakichś ciecieruchów na sędziów. Sędzia z Brunei nie widzi piłek nawet na challengu i często nie wie w ogóle co sprawdza. Porażka.

Trafiliśmy do grupy śmierci... Nie wiem, czy coś ugramy z Rosją. Z Brazylią chyba będzie b. trudno, z Rosją może odrobinkę łatwiej. Ale jak Musserskiy wyjdzie na zagrywkę to jest b. ciężko (jeden z najelpszych serwisów na turnieju i niesamowicie powtarzalny). To samo na środku - przy jego atakach będzie b. trudno blokowac i bronić, a Rosjanie grają nim w klucowych, trudnych momentach seta i meczu. Natomiast by go zgubić na skrzydłach trzeba grać b. szybko - a tutaj Mika nie da rady, bo potrzbuje wolniejsza piłkę, by złapać zasięg.

Do tego dochodzi buractwo Spirydonova i Savina, które może naszych zdeprymować. Będzie b. trudny mecz...

Choć nie wiem, czy Iran, Francja i Niemcy to łatwiejsza grupa. Teoretycznie Niemcy najłatwiejsi, ale oni grają solidną siatkę, choć może są namniej ograni na międzynarodowych turniejach z całej szóstki.

Dla nie wtajemniczonych: lata okragly obiekt i kilku ludzi odbija go od siebie.

Rafał, idź pooglądaj sobie jak Polska gromi ... Gibraltar w piłkę...

Edytowane przez romekjagoda

Powrót po dłuższej przerwie...

Jak Rosję uda się trzymać punkt za punkt to są do ogrania tym bardziej ze Rosja im większa stawka tym są słabsi a nasi jeszcze bardziej nieobliczalni , na Brazylię trzeba mieć szczęśliwy dzień bez tego zmiecie nas i jeden i drugi przeciwnik . Sercem za naszymi ale faworytem do wyjścia nie jesteśmy dużo też zależy jaki kocioł zrobią kibice .

Ktoś ze znajomych po zapoznaniu się z wynikami losowania napisał mi w mailu, żebyśmy już zaczęli ćwiczyć "nic się nie stało" ;-), ale dobrze, spróbuję jeszcze raz nastawić się optymistycznie. No to do jutra!

Ł.A. Woman

spróbuję jeszcze raz nastawić się optymistycznie

Nie ma wyjścia - trzeba wierzyć!

W końcu mimo mankamentów w grze wygraliśmy 8 z 9 meczów.

Uważam, że wszystkie 3 zespoły prezentują podobny poziom.

Zadecyduje dyspozycja dnia. Stoimy przed niepowtarzalną szansą nawiązania do złota sprzed 40 lat.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.