Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam, potrzebuję, kupię...

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, naprawiak napisał:

Szukam cewki do zwrotnic głośnikowych: 5mH lub więcej, na drucie 1,6mm. 

Cewki czy cewek ?

Na ile istotne jest to 1,6 mm ?

Edytowane przez Nakamichi
3 godziny temu, Nakamichi napisał:

Cewki czy cewek ?

Na ile istotne jest to 1,6 mm ?

Dwóch cewek, 1,4mm też by stykło, na ale bas ma być oczywiście 🙂

Mam pytanie, robi ktoś w Polsce takie obudowy lub coś podobnego?

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 
1 637,59zł | 300B Push 845a Single-ended High-power Bile Machine Importowane mahoniowe podwozie Panel ze stopu aluminium Wzmacniacz mocy HIFI

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam szukam koncowki mocy do wzmaka A 560 ewentualnie może jest ktoś kto by mi go naprawil

Poszukuję końcówkę mocy do Yamahy A560 lub może ktoś by mi go naprawil

W dniu 2.03.2025 o 10:47, kaliman2 napisał:

Mam pytanie, robi ktoś w Polsce takie obudowy lub coś podobnego?

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 
1 637,59zł | 300B Push 845a Single-ended High-power Bile Machine Importowane mahoniowe podwozie Panel ze stopu aluminium Wzmacniacz mocy HIFI

Ukryta Zawartość

Płyty aluminiowe mogę pofrezować (mam w domu duże CNC). Generalnie robilem już wiele obudów do wzmacniaczy czy przedwzmacniaczy ale w tych pieniądzach jeśli Ci pasuje ta z allegro to bierz i się nie zastanawiaj, bo zrobienie obudowy pod konkretny projekt bedzie po prostu droższe.

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, sebasbox napisał:

Płyty aluminiowe mogę pofrezować (mam w domu duże CNC). Generalnie robilem już wiele obudów do wzmacniaczy czy przedwzmacniaczy ale w tych pieniądzach jeśli Ci pasuje ta z allegro to bierz i się nie zastanawiaj, bo zrobienie obudowy pod konkretny projekt bedzie po prostu droższe.

Muszę to jakoś konkretnie rozegrać, aż  tyle otworów nie potrzebuję ogólnie wymiary 50x40x10 cm byłoby ok przód może byc taki sam góra bez otworów jakoś dam radę tył też dam radę z otworami, jedynie na gniazdo sieciowe zmieści sie to w np 1500 zł czy zapomnij?

Kurde patrzę teraz wysyłka 4 koła tydzień temu była chyba 300 zł. Nie nadążysz za tymi chińczykami, dlatego wolę zostawić kasę u nas 

jeśli mówisz o całej obudowie to niestety nie ma szans żeby to w takiej kwocie zrobić. Każdy indywidualny projekt to są godziny spędzone na projektowaniu, poprawianiu, składaniu modelu w 3D żeby mieć pewność ze wszystkie otwory na śruby pasują jak należy. Później jeszcze ostateczne poprawki bo ktoś chce przesunąć jakiś otwór, mocowanie trafa itd.

Plus jest taki że masz obudowę taką jaką chciałeś.

Chińczyk może sprzedawać w takich pieniądzach bo jak raz zrobił projekt to później tłucze to setkami czy tysiącami, ale Ty musisz się dostosować z projektem do tego co kupiłeś...

Z tym że ta od chińczyka jest cześciowo z alu częsciowo z drewna także tutaj trochę kosztowo zaoszczędzili.

EDIT: z tymi kosztami wysyłki to pewnie odbijają sobie koszty produkcji, często to widzę na aliexpress

Edytowane przez sebasbox
Godzinę temu, sebasbox napisał:

EDIT: z tymi kosztami wysyłki to pewnie odbijają sobie koszty produkcji, często to widzę na aliexpress

to jest patent robiony po to zeby komus nie przyszlo do glowy odsylac bez powodu - najpierw cena produktu jest w przesylce a jak ktos odesle to zwracaja tylko cene produktu

Hej, poszukuję rezystorów Amtrans AMRG - potrzebuję 2 szt. w zakresie 220R - 400R, najlepiej 0.75w, aczkolwiek 2W też przeżyję 😉 ktoś coś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szukam konkretnie tego profilu radiatora, może być sztanga, albo w kawałkach min 160 mm(potrzebuję pilnie 8 szt) Kto to produkuje/sprzedaje, jak tego i gdzie szukać po nazwie? Znalazłem na Ali.. i wysłałem zapytanie do sprzedawcy,tylko na razie cisza... 

A może ktoś akurat ma i chce się pozbyć? 

Dzięki z góry za jakiekolwiek podpowiedzi! 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez freedi

Jest może ktoś w posiadaniu tranzystorów 2SD745 i 2SB705 do ITT-8041 ? Bo widzę ,że jedna końcówka była upalona i ktoś wstawił 2STC4468 i 2STA 1695 . Chyba ,że takie zamienniki są jak najbardziej ok ?

Mam taki moduł wejść cyfrowych AK4118 jak z tego linku:

Ukryta Zawartość

Potrzebuje taka płytkę posredniczącą na której zamontowany jest ekran LCD, wystarczyłby mi sam jej schemat, lub choćby zdjęcie PCB od drugiej strony ekranu LCD - nie mogę togo modułu uruchomić, nie wiem jak do tych 16-tu pinów złącza IDC podłaczyć ekran LCD , przycisk enkodera (bo chyba tylko przycisk tam działał) i czujnik do pilota.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bc_leszcz
W dniu 17.03.2025 o 14:36, bc_leszcz napisał:

Mam taki moduł wejść cyfrowych AK4118 jak z tego linku:

Ukryta Zawartość

Potrzebuje taka płytkę posredniczącą na której zamontowany jest ekran LCD, wystarczyłby mi sam jej schemat, lub choćby zdjęcie PCB od drugiej strony ekranu LCD - nie mogę togo modułu uruchomić, nie wiem jak do tych 16-tu pinów złącza IDC podłaczyć ekran LCD , przycisk enkodera (bo chyba tylko przycisk tam działał) i czujnik do pilota.

Nie mam odpowiedzi ale może ten link coś pokaże (sam to zakupiłem ale jeszcze czekam, bo to świeża sprawa)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pre27

Pamiętaj, że sparowane muszą być ze sobą wszystkie, nie tylko pary, ale też pary par. Nie daj się naciąć.

I parowanie nie na chińskim multimetrze.

Edytowane przez terminus

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

• Pokaż nowe odpowiedzi