Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam, potrzebuję, kupię...

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję 2 kondensatory 4,7uF ewentualnie trochę więcej, dobre do zwrotnicy. Napięcie myślę że około 16V starczy mniej pewnie też może być.

Potrzebuję 2 kondensatory 4,7uF ewentualnie trochę więcej, dobre do zwrotnicy. Napięcie myślę że około 16V starczy mniej pewnie też może być.

trochę sprecyzuj co szukasz : elektrolita(16 v to typowe nap elektrolitów) czy MKP( 16 v raczej się nie spotyka) czy coś innego.

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

trochę sprecyzuj co szukasz : elektrolita(16 v to typowe nap elektrolitów) czy MKP( 16 v raczej się nie spotyka) czy coś innego.

Elektrolit będzie lepszy do zwrotnicy (odcięcia małych częstotliwości od głośnika wysokotonowego)?

Elektrolit będzie lepszy do zwrotnicy (odcięcia małych częstotliwości od głośnika wysokotonowego)?

nie, w tym miejscu najlepszy jest MKP

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Kupie parę kondensatorów 4,7uF - 2szt. Mundorf m-cap itp.

Rezystory Mills 2x 3.3 ohm, 2x 6.8 ohm //5W

Edytowane przez Kamil Pawłowski

Wie ktoś może gdzie można dostać CS8412, transformator sygnałowy DV709 oraz zegar 11.2896MHz? Na ebayu oczywiście patrzyłem, ale nie wierzę żeby np. odbiornik za 3$ był oryginalny.

Generalnie chodzi o części do Greendaca na TDA1541.

Potrzebuję 50-70 cm przewodu zasilającego w ekranie. Lapp odpada ( za sztywny).

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Witam, potrzebuję głośników wysoko-tonowych i średnio-tonowych z dopasowanymi zwrotnicami (najlepiej z tłumieniem 12dB) trójdrożnymi, dla GDN 20/60/11 60W 8ohm. Wiem, że trochę od tyłu zachodzę sprawę, ale mam kolumny dość dobrze grające nisko, ale średnie i wysokie są słabe, straszne. Jako że jestem zielony w te kwestie, nie znam nikogo, kto podjąłby się wykonać mi pomiar tych glośnikow pomyślałem, że prościej będzie dobrać w/w głośniki z zwrotnicami uwzględniając częstotliwości podziału najlepiej jak to możliwe dla średnich i wysokich. Ewentualnie może znalazłby się ktoś w okolicy (+/- 50km) Puław (lubelskie), kto taki pomiar by mi wykonał?

Pozdrawiam.

Bardzo potrzebuje takich tranzystorów,

BF199 - 1szt

BF450 - 1szt

BSX20 - 1szt

BFT45 - 2szt

BF338 - 2szt

BFy są w plastikowych obudowach TO226

BSX i BFT i BF338 w metalowej, BSF w mniejszęj dwa ostatnie w większej.

może kto ma w urządzeniach produkowanych przez Philipsa

Będę strasznie wdzięczny za jakikolwiek tran, nawet jedną sztukę z tych wymienionych

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Bardzo potrzebuje takich tranzystorów,

BF199 - 1szt

BF450 - 1szt

BSX20 - 1szt

BFT45 - 2szt

BF338 - 2szt

BFy są w plastikowych obudowach TO226

BSX i BFT i BF338 w metalowej, BSF w mniejszęj dwa ostatnie w większej.

BF199 BF450 są w obudowach TO-92 a nie TO-226.

BF199, był powszechnie stosowany w odbiornikach telewizyjnych w całej Europie (również w Polsce), wersje tego samego tranzystora w innych obudowach to np. BF173 obudowa TO-72 i BF197 obudowa SOT-25 (obydwa produkowane były przez nasze CEMI),

BSX20 to wersja Philipsa popularnego i powszechnie stosowanego 2N2369 obudowa TO-18,

BFT45 i BF338 wykonywane były w obudowach TO-39, zamiast BF338 możesz śmiało zastosować BF257 (również polski) niestety nie można tego powiedzieć o BFT45 i BF450 (raczej rzadko spotykane).

Dzięki vittorio

Wobec czego potrzebuje tranów:

BF199 - 1szt lub BF173/BF197 - 1szt

BF450 - 1szt

BSX20 - 1szt lub 2N2369 - 1szt

BFT45 - 2szt

BF338 – 2szt lub BF257 -2szt

hejka,

potrzebuje parę tranzystorow BD137 i i parę BD138. Nie chinczyki. Philips, Toshiba, ew. fairchild.

Najlepiej sparowane.

Jesli ktos ma prosze o info na priv

Gość

(Konto usunięte)

To może bardziej prośba do koneserów sprzętu vintage.

Potrzebuje schemat zwrotnicy kolumn grundig box 650 pro.

Może ktoś ma albo sam rozrysował. W sieci nie sposób znaleźć.

Witam.

Może miał by ktoś do sprzedania transformator do lampy 6,3V lub 2X3,15 ok 2 A, i 200V-250 anodowego tak ze 40 mA. Grunt żeby byl cichy :-)

Kupię zasilacz stabilizowany liniowy 5V, 3A. Coś w tym stylu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi