Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak wczesniej mieszkalem w bloku to serie nonitor mialem wlasnie i mam jeszcze do tej pory ( ale juz w domu ) kolumny monitor 7v4 i nic w bloku na 18 m nie dudnilo mi wiec kwestia tylko czy ta cena jest odpowiednia....ale to sam musisz zdecydowac... ja swoje bede sprzedawal bo juz mam zamowione paradigmy studio 60v5.... ale paradigmy jak ktos lubi ten dzwiek to jak dla mnie sa fajne... i cenowo sa niezle ... w stosunku do jakosci.... a ta cena jak dla mnie nie jest jaks straszna , zawsze mozna kupic cos innego np monitor v4 podobny dzwiek lub poczekac i dozbierac kase...

lolek

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Witam no i zakupiłem m 11 v7 teraz walka z ustawieniem i tu mam pytanie według waszego doświadczenia jaka jest optymalna /najmniejsza odległości tych kolumn od tylnej ściany do tej pory miałem głośniki z bass reflexem z przodu z góry dzięki

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Stench I Lolek dziękuję za odpowiedzi. Chyba rzeczywiście warto trochę dołożyć i kupić nowe 7 v 6. Za 2200zl pewnie już da się dostać. Pisałem do sprzedawcy i nie ma dowodu zakupy więc to zawsze jedna wielka niewiadoma.

co wg Ciebie daje dowod zakupu?

Nie kazdy zachowuje dowod, co nie znaczy ze nie są pelnowartosciowe

Ale fakt faktem pachnie szwindlem, jak to z opisu wynika, bo który nawet pseudo audiofil, który uzytkuje kolumny pokroju Paradigma, chce zawieszac kolumny na ścianie?

Na scianie to sie zawieszało Altony czy Altusy, bo i tak nie miało to większego znaczenia:)

Edytowane przez ar_w

Chłopaki mam możliwość zakupu S60V4 za 3600, podobno nowe, ale powystawowe, z lekko uszkodzoną jedną maskownicą (jakies przetarcie).

Warto się w to pchać waszym zdaniem? Czy jednak lepiej dopłacać te 1400 dla wersji v5, o ile faktycznie jest spory pzeskok jakościowy

Kurde, nikt nie ma zdania nt. Studio 60v4 ?

One są większe od v5, tj. głębsze, mniej zgrabne ma te wymiary.

Pytanie czy średnica w nich brzmi podobnie jak w Studio 40v4? Na której mi tak zależy, bo zawsze miałem zestawy ze stłamszoną średnicą i nie jest to kwestia wzmacniacza. Nie chcę kolumn, które grają 'konturowo'

Czy ew. maskownice można zamówić u producenta?

Edytowane przez ar_w

Ja byłem w podobnej sytuacji i wybrałem 60v5 i wlasnie będą w przyszłym tygodniu u mojego sprzedawcy.... dla mnie 60 v5 raz ze dużo ladniejsze , mniejsze gabarytowo i fajniej graja mniej basem więcej średnicy maja ja bym dolozyl na twoim miejscu.... ale to wszystko kwestia gustu... czyli nowe 60v5 możesz kupic za 5 tys dobrze zrozumialem? Lolek

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

jackk ty kolarz , a ja amator patrz kto by się spodziewał zdjęcie mojej maszynki nie odbiega od tematu bo obok dwie super maszyny

co do moich głośników miałem sprzedać studio40v4, bo kilka miesięcy temu poczyniłem studio60v5 , ale zostawiam po wczorajszym 12 godzinnym maratonie odsłuchowym i po słuchaniu raz jednych raz drugich na tych samych utworach i płytach stwierdziłem że te głośniki będą się super uzupełniać

nie mam słuchu absolutnego jak Yamnick i nie potrafię pisać tak pięknie jak nasz forumowy poeta ,ale to co potrafię jeszcze dostrzec

studio 40v4--super wysokie i średnica , bas szczegółowy sprężysty jakoś mało go ale wystarczy i tu rozegrała się cała sprawa co do zostawienia tych głośników zacierają ślady gorszych realizacji utworów

studio 60v5 niesamowita przestrzeń i głębia instrumenty nasycone potwornie mięskiem , wokal masakruje jeszcze takiego nie słyszałem usypiam wieczorem a obok stoi ona A.M.Jopek ,średnica wycofana pewnie dla tych co nie lubią ostrzej ,ale mi to nie przeszkadza jak będę chciał to podepnę studio40v4 i będę miał średnice wyłożoną jak na talerzu, jeśli chodzi o bas rewelacja dla tych co lubią nisko i z kontrolą ,a jeśli chodzi o wysokie jak to u paradigm nie zastąpione

tyle ode mnie

pozdrawiam super kolarza jacka

Trudno z tego wpisu wywnioskować czy średnica lepsza w v5 czy w v4, poza tym że w nowszych jest trochę wycofana. Basowo to dwie osiemnastki raczej spokojnie zamiotą trzy czternastki.

Oczywiście dwie osiemnastki w 60v4, nie 40v4.

Najlepiej samemu posluchac i ocenic jak dla mnie to fajniej graja 60v5 mniej basiska tego jest jak to było 60v4 a co lepsze na pewno tym kolumnom tego nie brakuje pomimo ze ma 14 a nie 18, średnio-niskotonowy glosnik bo takowy jest wlasnie ten trzeci glosniczek tez dodaje od siebie basu bo rowneiz ma w sobie pasmo i basowe jak i srednie.... jak na te cene to te glosniki sa naprawdę fajne.... bo tez trzeba brac pod uwagę ...

Pisalem lojalnie ze sam wygląd jest mega rozniacy serie v4 a v5, a kolor orzech rozany jest sliczny :-) i dla mnie dzwiek tez jest fajniejszy ja na Twoim miejscu był dolozyl i kupil v5 ale to twój wybor był...

Witam dzisiaj wjechal do mnie centralny reference studio CC-590 v5 za poltora tygodnia będą podlogowki refernece studio 60v5 i powiem ze ten maluszek centralny prawie 18 kg :-) daje nieźle ale musi ze 200 godzin pochodzić żeby nabral oglady :-) i zmieniam zdanie bo kiedyś twierdziłem ze nie musi być duzy glosnik centralny - myliłem się i to bardzo... jednak dobry duzy głośnik to jest fajna sprawa i jakby mi się zmiescil CC -690 to tez bym go kupil :-) tam musi być niezły czad :-)

A takie pytanie mi przyszlo do glowy:po co w glosniku centralnym referenece studio CC-590 v5 podwojne wtyki zastosowano ? Macie jakiś pomysl?

Mam Paradigmy!

Wstepny odsluch rewelacja, musze sie jeszcze zainstalować u siebie.

Pozdro

No to witamy w 'klubie'! Daj im pare godzin ale powinny grac z 'buta'.

Edytowane przez jackk

ar_w, Gratulacje!

Xindak to chyba dobry kierunek, u mnie gra bardzo dobrze, ale już mnie zaczyna ciekawość zżerać jak Paradigmy zagrają z jakąś końcówką albo mono blokami, echh :)

Bajzel

Witam ja co prawda za tydzień będę miał studio 60v 5 ale u mnie to będzie gralo w bi-ampingu i na dole mam van den hul D-352 a na gore będę szukal ale mysle o cardasie twinlink lub może chord epic twin... jak pograją mi ze dwa miechy to zaczne szukac i sprawdzać....

Van Den Hul, hm. Mam kable RCA tej firmy, ale model D-352 wydaje się opcją poza budżetową.

Jakos nie wierzę w magię kabli, bynajmniej tego nie słyszę, więc może znacie jakąś tańszą opcję?

Mile widziany z fabrycznymi wtykami bananowymi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.