Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

kiedy gram głośno ,na przykład na Depeche Mode exciter 1 utwór daje wrażenie ataku subsonicznego ,odczuwalne jest to zwłaszcza jeśli jestem oparty na kanapie .Efekt przypomina wzrost ciśnienia w uszach przy szybkim zjeździe winda pospieszną a nawet bardziej .

Grzesz, 6 Lip 2007, 13:57

>Ustawienie na wprost głowy w moim przypadku bywa męczące przy głośnym odsłuchu.

Dokładnie tak, ale znów wówczas muzyka brzmi bardziej detalicznie. "Otwarcie kolumn" zaś powoduje ich zniknięcie (nawiasem pisząc to mnie zawsze przy "100-ach v.2" fascynuje, takie bydlaki a znikają). I w sumie sam nie mogę się zdecydować co wolę. Czy "namacalny" środek, czy też brak kolumn w pokoju....

Może się żle wyraźiłem , chodziło mi o wrażenie ciśnienia jakie jest wytważane prze te głośniki , i nie ma to nic wspólnego z efektem tworzonym prze tuby .

Raczej jesteś otoczony gęstym cisnieniem dżwieku ,aż w uszach pulsuje ......

Kurde - im więcej słucham tym bardziej jestem zadowolony... a jak zmienię wzmaka to będzie jeszcze lepiej :))) teraz tylko nie spieprzyć systemu jakimś bezsensownym posunięciem ;) pozdr.

dziś np. wpiąłem równorzędne moim cenowo kable sonic linka (srebro)... i co? i typowy dla srebra efekt jaki odczuwam - za cienko, zniknęła głębia wybrzmiewania... wokalistom rockowym spuchły gardła i zaczęli cienko śpiewać..a blachy wcale nie były lepiej słyszalne ale bardziej syczące i męczące... kolejne srebro, które potwierdziło moją opinię na temat kabli z tego materiału ... oczywiście to mocno wyolbrzymione - aż tak tragicznej różnicy nie ma ale jest gorzej ;)

Witam panowie po niecałych dwoch miesiacaCH MOJE PARADIGMY poszły do serwisu-przyczyna opadła watolina na bas refleks przez co głosniki pracowały jak by w komorze zamknietej efekt zawieszenie membrany pozałamywane mebrana pofalowana, dzwonie do serwisu a tu co trzeba czekac 5 tyg. na nowe glosniki niskosredniotonowe strasznie duzo czasu ale coz czego sie nie robi dla muzyki.Pozdrawiam

Tak to jest audiofilku jak się grzebie w nowych kolumnach bez doświadczenia.....pamietam że wymieniałeś okablowanie.....serwis Polpaka to kompletne dno, uważaj na nich !

Własnie w tym jest problem ze na wzmaku dochodziłem najdalej do godziny 10tej wiecej nie ma sensu mam małe pomieszczenie odsłuchowe bo tylko niecałe 11 metrow. Pozyjemy zobaczymy mam nadzieje ze bede słuzyc i nic juz sie nie stanie.Pozdro

>gdzie północnej polsce jest sklep z paradigmami ?

Radiomarket Gdańsk Szczecinska 23 bodajrze jest tam taki Pan Andrzej wie wszytko .Niżej tylko Bydgoszcz Emar stara jedna z najbardziej zasłużonych firm w Polsce tam sie uczyliśmy Stereo .

.......serwis Polpaka to kompletne dno, uważaj na nich !.......

ciekawe a który nie jest... ..nie to żebym ich bronił ale zyzio z przyjemnością posłucham co ci zawinili .

Dlatego sam ufam sobie jak mi sie zepsuje tuner sam naprawiam hehe.

Kiedyś załatwiałem u nich kumplowi gwizek do Monitorów, bo sobie go wgniótł i nie mógł z tym zyć - mimo że obiecali, że gwizdek wyślą za 2 dni, czekał miesiąc pomiomo nieustannych monitów !!!

moim zdaniem zdecydowanie v4

-dlatego że łączą cechy starej szkoły ,ze znacznie lepszą kontrola i szczegółowością której właśnie mi brakowało w starej serii.Proszę pamiętać ze posiadałem Studio 20 v2 i bardzo ciepło je wspominam ...

-dlatego że mają jeszcze większy zakres przyswajania energii

-dlatego że teraz to dopiero mogą konkurować z europejskimi konstrukcjami .

Nie słyszałem jeszcze Paradigmów które by zagrały lepiej niż STUDIO 100v.2 ale faktem jest że jeszcze nie słuchałem Signature (v.4 już słuchałem).

P.S.

Dzisiaj już się nie robi takich kolumn jak STUDIO v.2 :-(

wolf - tak z ciekawości : masz na myśli jakość użytych materiałów, która w każdej dziedzinie pogarsza się kosztem ochrony środowiska ? czy brzmienie ? (pewnie jedno i drugie) ... chciałbym posłuchać odpowiednika moich 20 w wersji v.2 ...bo v.3 słuchałem (miałem nadzieję, że je właśnie kupię ale v.4 bardziej mi odpowiadają ...i musiałem wydać 1000 więcej ;) ) pozdr.

radek862, 19 Lip 2007, 09:14

>wolf - tak z ciekawości : masz na myśli jakość użytych materiałów

Te "nowe" w porównaniu są troszeczkę plastiowe. No ale 50kg za sztukę v.2 nie bierze się znikąd.

czy brzmienie ? (pewnie jedno i drugie) ...

Hmmm kiedyś już się rozpisałem na ten temat:

http://www.superaudio.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=122

>posłuchać odpowiednika moich 20 w wersji v.2 ...

Bodajże w Bydgoszczy chcieli sprzedać 20v.2 nie wiem może jeszcze? Sprawdź Allegro

Moim zdaniem versja 2 była zbyt natarczywa w gorze i miała za duzo basu a tak niezłe kolumny kanadyjskie brzmienie potezne i mocne a versja 4 tak jak by podchodziała pod klumny z Anglii bardziej ogładne i kontrolowane.Pozdro

audiofilek17, 19 Lip 2007, 20:15

>Moim zdaniem versja 2 była zbyt natarczywa w gorze i miała za duzo basu

Hmm nie słuchałem innych z serii STUDIOv.2 ale w przypoadku "100-tek" v.2 nie podpisałbym się pod powyższym stwierdzeniem ;-)

nieśmiało zapytam - co myślicie, żeby każdy kto może i chce wrzucił po parę fotek swojego pokoju ... akustyka pomieszczenia to dla mnie 50 % dobrego brzmienia i przyjemnego słuchania ...

ps. ad. fotek Wolfa na początku wątku - nie masz efektu dudnienia w tym pomieszczeniu ? ( Wolf -> tak mi to przyszło do głowy po tym mailu dzisiaj żeby taki pomysł tu "zarzucić";) ) pozdr.

radek862, 19 Lip 2007, 23:33

>nieśmiało zapytam - co myślicie, żeby każdy kto może i chce wrzucił po parę fotek swojego pokoju

>... akustyka pomieszczenia to dla mnie 50 % dobrego brzmienia i przyjemnego słuchania ...

Moje S/100 zupełnie inaczej zabrzmiały w murowanym pokoju vs poprzednim o drewnianej konstrukcji szkieletowej. Po dokończeniu adaptacji i nabyciu (zdobyciu) cyfraka wyślę fotki. Dla mnie akustyka (prawidłowa) to min. 80% brzmienia całości.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.