Skocz do zawartości
IGNORED

RANKING FORUMOWYCH SNOBÓW \'\'WANNABE\'

ulung

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do utworzenia rankingu na najwiekszego forumowego snoba(w negatywnym znaczeniu) typu ''wannabe''

Mój typ numer 1 deklasujący wszelką konkyrencje to użytkownik JAZZ :-) aka w tej Polsce...aka ci polacy... aka polactwo... aka a w ameryce... aka a w filharmonii...

KMUNIKAT DO pana jazz: ''ZBUDUJ SOBIE ŁÓDKĘ Z CEGIEŁ I PŁYŃ SPRAWDZIĆ JAK DZIAŁA!!!!!''

Pozujesz na kulturalnego, inteligentnego człowieka, gdybys taki był wstrzymywałbyś się od uwag typu:

''Ty mnie nie denerwujesz, ty mnie nudzisz swoim prostactwem. Musisz tez zrozumiec, ze ja i wiele innych tutaj osob jestesmy zbyt wyrafinowani, zeby w jakims tanim ukontentowaniu tolerowac miernote czegokolwiek by ona nie dotyczyla. Jezeli twoj standard jest az tak niski i wszystko w Polsce jest piekne, wszystkiego najlepszego, ale ja nie reflektuje. Reasumujac, w twojej sypialni nad lozkiem masz portret Giertycha, u mnie wisza szkice Rembrandta, jestem co tydzien w filharmonii, ty jestes na dyskotece, ja pije Whisky z lodem, ty wlewasz sok do piwa, itd, itd...'' lub ''Poniewaz m.in moja rola na tym forum polega na pomocy forumowiczom, ktora w miare swoich mozliwosci i faktu zamieszkania w stanach praktykuje poprzez np transport do Polski elementow zwiazanych scisle z merytorium tego portalu, pomoge tez tobie w zrozumieniu twojego zachowania i tego co nam tutaj tak dzielnie i uparcie oferujesz. Jest dla mnie ewidentne, ze pewne osoby tutaj aktywnie tworzace te strone, wlaczajac mnie samego, sa dla ciebie jedyna okazje dla ciebie nieznane, oraz niedostepne w codziennym w twoim codziennym zyciu. Twoje "ocieranie i obcowaniie" z ta klasa ludzi zamieniasz w burde, uzywajac notorycznie tych samych chamskich okreslen adresowanychtak do miejsc zamieszkania niektorych z nas poza Polska, jak i ogolnie samych Polakow. ''

Człowiek mający cechy o których ty możesz tylko śnić ,a które utożsamiasz ze swoja osobą ,wstrzymuje się od tego typu uwag-swoja dezaprobatę wyraża poprzez milczenie. Twoje uwagi są conajmniej niegrzeczne niestosowne i obrażliwe.Różnią sie od uwag tych przeciwko którym je kierujesz jedynie formą- maja taką samą negatywna wartość. Pewien filozof kiedyś powiedział ''g..... po francusku brzmi o niebo lepiej- ale pachnie tak samo...''

IDEALNIE PASUJE:1. "człowiek, który stara się wywyższyć, ukazać swoją inteligencję, której w rzeczywistości mu brakuje";

JAZZ TY MEGA KMIOCIE!!!!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/29308-ranking-forumowych-snob%C3%B3w-wannabe/

Skoro słowo się rzekło w temacie o fotoradarach, to muszę i tutaj zgodzić się z Zyziem.

PS

Poczekajcie no tylko jak Pan Jazz, wróci z coweekendowego konnego objazdu włości, osuszy batogę z chamskiej krwi i wygłosi kolejną porcję epitetów o Polaczkowie i o nas Polaczkach.

Gość

(Konto usunięte)

Ten pomysł ze specjalnym wątkiem jest troche przesadzony , można mu kilka rzeczy zarzucić , ale to za mało na publiczne linczowanie .

Popatrzcie na to z innej strony , do tej pory myślałem , że tacy goście są tylko na filmach , a tu prosze mamy jednego , własnego i na dodatek oswojonego :)

no jazz :( jest zdecydowanie nr 1 ;]

czy wręcz 0.

ale BMW ma:)

ps.

jazz :(

marka bmw w polsce (tej zakompleksionej,biednej i nieudacznej) kojarzy sie z ubraniem sportowym:) :P

to tak btw ;]

Oj, czyzby kogos cos zabolalo? :)

Mysle, ze autor potrzebuje wiecej czasu na przywykniecie do wielu indywiduow tego forum i jeszcze wiekszej ilosci roznych scierajacych sie ze soba opinii i punktow widzenia. :)

Pozdrawiam.

• Redaktorzy

ulung - w całej swojej niezwykle krótkiej obecności na tym forum popełniłeś wszystkiego 6 (słownie: sześć) wpisów włącznie z zapoczątkowującym niniejszy wątek. Niestety z pozostałych Twoich postów nie wynika abyś był nawet na średniozaawansowanym poziomie zarówno osłuchania, jak i obeznania ze sprzętem przynajmniej kasy HiFi. Wpis "O mnie" niestety niczego nie wyjaśnia, chociaż powinien.

Jaki Jazz jest każy widzi (jednym to przeszkadza, innym nie), ale taki jest koloryt tego forum. Rozmawiasz z kim chcesz a jak nie chcesz masz funkcję "ignoruj". Poza tym w pewnym sensie Polska (coraz mniej Nasza) właśnie taka jak Jazz (oczywiście sporo przesadzając) powoli się staje. To smutne ale stajemy się błaznem zarówno Europy jak i Nowego Świata i do nikogo, tylko do siebie możemy miec o to pretensję.

ps. nie mam zamiaru bronić Jazza ani tym bardziej być jego adwokatem, ale zamiast rozpoczynać kolejną krzyżową wyprawę na bocznicy powinieneś raczej pójść na spacer (albo przynajmniej na balkon).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

ulung > mam wrażenie że w rankingu osiedlowych idiotów zajął byś drugie miejsce.Tak że musisz sie jeszcze starać.Szkoda, że tak póżno to przeczytałem bo miałbym wiecej czasu żeby cię podszkolic jak dobić do tego pierwszego miejsca.

Wpisy Jazza należą do jednych z najciekawszych na tym forum, jego sposób wyrażania myśli jest prawdziwym zjawiskiem językowym, a uwagi o Polsce i Polakach są niejednokrotnie bardzo celne.

A że Jazz oskarżany jest o snobizm... No cóż, w naszym pięknym kraju nad Wisłą każdy, kogo stać na sportowe BMW, uważany jest snoba i złodzieja, bo przecież niemożliwe, aby dorobił się w uczciwy sposób.

Założyciel tego wątku nie zna pewnie Jazza w realu, dlatego spieszę donieść, że ten oryginalny forumowicz jest niezwykle sympatycznym facetem, o dużym poczuciu humoru i autoironii oraz - wbrew pozorom - ze sporym dystansem do rzeczywistości. Pozdrawiam! :)

>Wpisy Jazza należą do jednych z najciekawszych na tym forum, jego sposób wyrażania myśli jest

>prawdziwym zjawiskiem językowym, a uwagi o Polsce i Polakach są niejednokrotnie bardzo celne.

>A że Jazz [...] uważany jest snoba

Jedno nie przeszkadza drugiemu

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

>Założyciel tego wątku nie zna pewnie Jazza w realu,

ale to nie real a jego wpisy na forum wyrobily mu pewna opinie, po ktorej sporo osob nie bedzie mialo ochoty poznac go w realu czego z reszta on zalowac nie bedzie.

ps.

Jazz, uszanuj to co napisala o Tobie Darcy i rowniez tutaj badz taki jakim jestes w realu :)

Podobnie jak przy okazji innych ocen dokonywanych na tym forum,

wszystko zalezy od - MENTALNOSCI zabierajacych glos.

Wsrod aspirujacych, "wannabe" - MIESZCZUCHOW, Jazz moze uchodzic

za IDOLA. Co inteligentniejsi i bez mieszczanskich i nowobogackich

zapedow, latwo przejrza zwykly kabotynizm tego "jezykowego zjawiska".

Dla kogo jest sympatyczny, dla tego jest sympatyczny. Sympatie do Darcy

rzeczywiscie dalo sie zauwazyc, nawet na spotkaniu piwnym.

Do innych w tym czasie, odwrocony byl - dupa.

Z tym duzym poczuciem humoru i autoironii to chyba DUZA przesada,

chyba, ze za dobra monete nalezy brac jego w kolko powtarzane slowa,

ze bardzo lubi sie smiac. Dla mnie brzmi to dosyc - zalosnie i smutno.

Spory dystans do rzeczywistości. Z pewnoscia ! Szczegolnie tej innej niz - swoja !

Pozdrawiam! :)

Ja tam Jazza nie uważam za snoba (to chyba określenie na wyrost). Natomiast śmieszy mnie (czasem denerwuje) jego podejście do Polski/Polaków - takie typowe dla Polaka mieszkającego poza granicami kraju, który myśli że wszystkie rozumy pozjadał.

>>Darcy

Niektóre uwagi są rzeczywiście celnie w jego świetle ukazane, ale naprawdę tylko niektóre. Zawsze sprowadza się do jednego - Polska na niziny, USA na piedestały. To chore, tym bardziej wszyscy tutaj wiemy że Ameryka taka wspaniała i kolorowa nie jest. Ale jak ktoś chce widzieć swoją rację a nie świat rzeczywisty to go i tak postrzega - do takich ludzi zakwalifikował bym Jazza. Porównywanie go do gościa który ma BMW i wozi się w skórzanych rękawiczkach (jak to często robi Qubric) to cios poniżej pasa i dowodzi tylko tego że po prostu ktoś mu zazdrości. Ja nie zazdroszczę, cieszę się że chłop się dorobił - na pewno nikt mu tego za friko nie dał. Negowanie kogoś za to że mieszka w innym kraju i lepiej mu się powodzi tez jest nie na miejscu. W ogóle jestem zdania że jak ktoś chce i potrafi to ciężką pracą potrafi się dorobić conajmniej tego co Jazz. Nie ulega wątpliwości jednak że w USA dorobić się tego samego co tutaj jest łatwiej, ale sposobu życia tutaj i tam nie da się porównać.

Ani do snobów ani do 'wannabe' Jazz mi tutaj nie pasuje. Prędzej już do 'wannabe' zaliczę Senicza.

To ja dla rozluźnienia opowiem dowcip:

Lata 70-te. W ramach robienia "sondy" ulicznej reporter pyta staruszkę:

- Z czym się pani kojarzy Edward Gierek?

- Mnie? Z herbatą.

- Jak to... z herbatą???

- No jak na niego patrzę, to tak sobie myślę: A kto go takiego ulung?

Vlad> mozna by powiedzieć że to jeszcze smutniejsze,znaczy że chodzi o ............ ,znaczy o pieniadze.Znaczy, że vlady to nawet może być ulung.Znaczy że taki vlady jaki ulung- tylko że stoją do siebie dupami. No cóz wart pac pajaca.

Gość

(Konto usunięte)

....Wpisy Jazza należą do jednych z najciekawszych na tym forum, jego sposób wyrażania myśli jest prawdziwym zjawiskiem językowym....

Rzeczywiście , według ciebie można wszystko byle w sposób zjawiskowy , no cóz widać nie wszystkoim to odpowiada .

...A że Jazz oskarżany jest o snobizm... No cóż, w naszym pięknym kraju nad Wisłą każdy, kogo stać na

>sportowe BMW, uważany jest snoba i złodzieja, bo przecież niemożliwe, aby dorobił się w uczciwy...

Niech zgadne....czyżby chodziło o zazdrość ????

Ktoś chyba za długo w towarzystwie jazza przebywał .

Konkurs :

Kto znajdzie jeden pochlebny wpis o Polsce lub polakach popełniony przez Jazza ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.