Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  586 członków

Naim Klub
IGNORED

Naim club

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli jest taka możliwość to Najlepiej bezpośrednio do sciany. Jeśli nie to , koncowka mocy lub wzmacniacz do sciany , reszta do listwy. Listwa bez żadnych filtrów. Ww matrix to tak naprawdę trochę lepszy rozdzielacz , ale nie przeszkadza. A to już jest jakiś sukces. Ja podpinam do sciany koncowke( osobna linia i gniazda furutech) a resztę tez na osobnej lini i gniazdo furutech  do listwy chord powerhaus. Jest Ok. 

1.NAIM+ BOENICKE+ PRO JECT         2. NAIM+BOENICKE      3. ULTRASONE+ CHORD HUGO 2

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5765028

u mnie możliwości podpięcia do ściany nie ma (dwa gniazdka), dlatego wcześniej używałem listwy Atlas EOS (wersja niefiltrowana) a obecnie Chord M6.

Zdrowych Wesołych!🎄

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5765202

Ta, generalnie atlas tez był niezły, porównywałem go swego czasu z isotek, który wypadł slabo (pewnie ze względu na filtry). Natomiast Chord jest pierwsza klasa👍, nie będę się  rozpisywał na temat walorów itp aby nie wywołać  „gówno-burzy” ale jest  naprawdę rewelacja👌

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5765471

Porównywałes z s6, czy od razu wszedłeś w m6? Ja mam s6 i zastanawiam się czy warto pożyczać m6 i sprawdzać czy nie. 

1.NAIM+ BOENICKE+ PRO JECT         2. NAIM+BOENICKE      3. ULTRASONE+ CHORD HUGO 2

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5765822

Jako ze święta i czas wolniejszy skrobnę kilka słów o sprzęcie który w tym roku uzupełniłem , zmieniłem, posłuchałem Chętnie także poczytam o waszych rozbudowach( lub uszczupleniach) , zmianach itp. A jeśli moglibyśmy jeszcze popatrzeć na foto byłaby bomba.

Jako ze na naszym forum, forum brytyjskim zalecają podłączenie naima z kolumnami kablem nac A5 kupiłem sobie kable o dl 4 m, chcąc je porównać z kablami które mam w systemie w domu. ( chord signature referencje) . Na początku jakże się zaskoczyłem ze te kable mocniej uwydatniają bas, przyciemnianą górę. Myśle sobie , fajnie , mocniejszy bas , nabrało to drive’u. Ale po pewnym czasie pewnie po Ok. 2 miesiącach zaczęło mnie to drażnić. Jak na mój gust ten bas zaczął dominować resztę.  Wróciłem do chorda i jest wszystko na swoim miejscu. Konkluzja jest taka ze niestety ale naca5 nie pasuje do każdego naima ( w moim przypadku średni poziom systemu dzielonego)i nie wygrywa z droższymi bardziej poukładanym kablami. Mimo to został i uważam go za dobry kabelek .A dlaczego? O tym poniżej.

w końcu udało mi się przeprowadzić pierwsza cześć remontu starej chałupy. Chałupa jako ze ma 150 lat posiada duża sień,( Ok 25 m2) i izby. Wyremontowałem co mogłem i na co miałem fundusze, tak aby na wakacje spędzić czas w domu z dała od miasta. A jako ze kocham muzykę nie wyobrażałem sobie nie mieć w domu sprzętu grającego. Tak wiec przywiozłem z Krakowa do nowo wyremontowanej sieci zestaw „sypialniany”. Oczywiście naim i Boenicke. Tym razem atom i w5. Podpiąłem je kablami naca5. Rozmawiałem to w sieni( zdjęcie dla podglądu) i zaczęło grać. A zagrało tak ze mnie powaliło. Coś niewiarygodnego. Naca5 w przypadku atoma sprawdziły się swietnie, dodając mu życia. A on to życie wtoczył w malutkie Boenicke. Jako Żr chałupa z litych 150-cio letnich bali, sień wysoka na prawie 3,5m to dziwiek był wszędzie. Głębia , scena itd. W sypialni gdzie dotąd mi to grało nie było nawet 1/4 tego efektu. A bas.mniam….. tak schodził pięknie i był zróżnicowany, ze chciało się słuchać tylko głośno. Pare razy zrobiłem koncert na cała okolice,ha,ha.

maly atom ma w sobie niespożyte pokłady, tylko trzeba dac mu szanse wykazania się. Zdjęcie załączone powyżej , gdzie atom podłączony jest do wielkich podłogowek , w dużym pomieszczeniu to wydaje się , żaden mezalians a właściwe połączenie.

jeszcze kilka rzeczy w tym roku uzupełniły mój główny system. Pod cd dodałem platformę pompowana powietrzem audio reveal , i podkładki kwarcowe. Wg mnie poprawiło to górę pasma, inotworzyla dźwięk, ale jako ze to jest audio voodoo to wole tego wątku nie ciągnąć. 
wymienilem przedwzmacniacz gramofonowy z kablem gramofonowy. Tutaj zmiana nastąpiła kolosalna. Jestem bardzo ,ale to bardzo zadowolony z tej zmiany. 
no i niedawno dołożyłem listwę chorda o której pisałem z Kacprem powyżej. 

Podsumowując jeśli miałbym uszeregować po kolei co wniosło największe poprawy to lista wyglądała by następująco:

1. Listwa zasilająca- zmiana dla całego systemu

2. pre -zmiana dźwięku dla gramofonu

3. platforma-zmiana dzwieku cd

natomiast za największe zaskoczenie uważam jakość dzwieku z atoma w sieni starej chałupy.

po raz kolejny utwierdzam się w prZekonaniu ze wielkość i akustyka pomieszczenia to jest kwestia decydująca dla jakości dzwieku.

bardzo chętnie przeczytam o waszych zmianach, sukcesach w audio( tudzież porażkach) .

wszystkiego dobrego w nowym roku dla wszystkich zakręconych w audio

tomek

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5765903

Koledzy, posiadacze Naima nd5xs2 jak odbieracie niskie tony tego źródła? Czy faktycznie jest tak jak piszą w 90% recenzji, że to właśnie  charakter niskich tonów czyli bardzo wyraźne zmiękczenie i rozmycie ataku psuje efekt doskonałej reszty pasma?

Porównam bezpośrednio SN3 z Atomem. Żeby wyrównać szanse chcę dla SN3 zapewnić naimowskie źródło.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5766004
3 godziny temu, tomaszf napisał:

Porównywałes z s6, czy od razu wszedłeś w m6? Ja mam s6 i zastanawiam się czy warto pożyczać m6 i sprawdzać czy nie. 

Niestety nie porównywałem, M6 posiada w sobie 3 GroundAray, które stanowią myśle główną różnice miedzy M6 i S6.

jeśli masz szansę porównać oba i jednoczenie możliwość  ewentualnej wymiany to myśle, ze warto - sam jestem ciekaw wyniku 😉

2 godziny temu, tomaszf napisał:

Jako ze święta i czas wolniejszy skrobnę kilka słów o sprzęcie który w tym roku uzupełniłem , zmieniłem, posłuchałem Chętnie także poczytam o waszych rozbudowach( lub uszczupleniach) , zmianach itp. A jeśli moglibyśmy jeszcze popatrzeć na foto byłaby bomba.

Jako ze na naszym forum, forum brytyjskim zalecają podłączenie naima z kolumnami kablem nac A5 kupiłem sobie kable o dl 4 m, chcąc je porównać z kablami które mam w systemie w domu. ( chord signature referencje) . Na początku jakże się zaskoczyłem ze te kable mocniej uwydatniają bas, przyciemnianą górę. Myśle sobie , fajnie , mocniejszy bas , nabrało to drive’u. Ale po pewnym czasie pewnie po Ok. 2 miesiącach zaczęło mnie to drażnić. Jak na mój gust ten bas zaczął dominować resztę.  Wróciłem do chorda i jest wszystko na swoim miejscu. Konkluzja jest taka ze niestety ale naca5 nie pasuje do każdego naima ( w moim przypadku średni poziom systemu dzielonego)i nie wygrywa z droższymi bardziej poukładanym kablami. Mimo to został i uważam go za dobry kabelek .A dlaczego? O tym poniżej.

w końcu udało mi się przeprowadzić pierwsza cześć remontu starej chałupy. Chałupa jako ze ma 150 lat posiada duża sień,( Ok 25 m2) i izby. Wyremontowałem co mogłem i na co miałem fundusze, tak aby na wakacje spędzić czas w domu z dała od miasta. A jako ze kocham muzykę nie wyobrażałem sobie nie mieć w domu sprzętu grającego. Tak wiec przywiozłem z Krakowa do nowo wyremontowanej sieci zestaw „sypialniany”. Oczywiście naim i Boenicke. Tym razem atom i w5. Podpiąłem je kablami naca5. Rozmawiałem to w sieni( zdjęcie dla podglądu) i zaczęło grać. A zagrało tak ze mnie powaliło. Coś niewiarygodnego. Naca5 w przypadku atoma sprawdziły się swietnie, dodając mu życia. A on to życie wtoczył w malutkie Boenicke. Jako Żr chałupa z litych 150-cio letnich bali, sień wysoka na prawie 3,5m to dziwiek był wszędzie. Głębia , scena itd. W sypialni gdzie dotąd mi to grało nie było nawet 1/4 tego efektu. A bas.mniam….. tak schodził pięknie i był zróżnicowany, ze chciało się słuchać tylko głośno. Pare razy zrobiłem koncert na cała okolice,ha,ha.

maly atom ma w sobie niespożyte pokłady, tylko trzeba dac mu szanse wykazania się. Zdjęcie załączone powyżej , gdzie atom podłączony jest do wielkich podłogowek , w dużym pomieszczeniu to wydaje się , żaden mezalians a właściwe połączenie.

jeszcze kilka rzeczy w tym roku uzupełniły mój główny system. Pod cd dodałem platformę pompowana powietrzem audio reveal , i podkładki kwarcowe. Wg mnie poprawiło to górę pasma, inotworzyla dźwięk, ale jako ze to jest audio voodoo to wole tego wątku nie ciągnąć. 
wymienilem przedwzmacniacz gramofonowy z kablem gramofonowy. Tutaj zmiana nastąpiła kolosalna. Jestem bardzo ,ale to bardzo zadowolony z tej zmiany. 

Podsumowując jeśli miałbym uszeregować po kolei co wniosło największe poprawy to lista wyglądała by następująco:

natomiast za największe zaskoczenie uważam jakość dzwieku z atoma w sieni starej chałupy.

po raz kolejny utwierdzam się w prZekonaniu ze wielkość i akustyka pomieszczenia to jest kwestia decydująca dla jakości dzwieku.

bardzo chętnie przeczytam o waszych zmianach, sukcesach w audio( tudzież porażkach) .

tomek

Posiadam dokładnie ten sam kabelek - chord signature reference.

Pytałem jakiś czas temu w sklepie o opinie na temat NAC5, powiedzieli mi ze jeśli jestem z Chord zadowolony to mam sobie z NAC5 dać spokój,,, potwierdziłeś w poście ich opinie 😀

Edytowane przez Kacper525
https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5766036
11 hours ago, tomaszf said:

tomek

Dodam tylko, że w przypadku NACA oprócz samego "druta" niebagatelne znaczenie ma konfekcja. Nasi drodzy tzw. autoryzowani dealerzy, często chrzanią ten kabel pożałowania godnym lutowaniem. Rzadko kiedy można zobaczyć dobrze zrobiony w Ojczyźnie kabel... 

NACA to bardzo dobry systemowy kabel i ciągle "wytrzymuje" najlepsze systemy Naima. Zdarzają się pewne zastrzeżenia do jego koherentności w całym paśmie i różne uszy różnie to słyszą. Z drugiej strony inne kable w porównaniu do NACA często brzmią w Naimie (za) „jasno”.

U mnie NACA w końcu przegrał z KS-1, który na moje ucho jest wyraźnie bardziej transparenty. Rzecz gustu. Mnie akurat to "muzyczne" ciemne granie męczy w taki sam sposób jak to rozjaśnione... KS-1 w połączeniu z końcówka DR zaaferował w końcu równowagę (a raczej zapewnił brak jakiejkolwiek tendencji) i "wysokie odwzorowanie", tak, że Lumina całkiem niepotrzebna… 🙂

Chorda używam w monitorach odsłuchowych (bliskie pole) i bardzo dobrze mi się sprawdza, choć wersja całkiem podstawowa. Nie ma do czego się przyczepić..

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5766351
15 godzin temu, MrNemo napisał:

NACA w końcu przegrał z KS-1,

Najlepsze luty to brak lutów, czyli wtyki zaciskane.

Gdzie kupowałeś KS-1? 

Edytowane przez Krzysiek H
https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5766798
2 hours ago, Krzysiek H said:

Najlepsze luty to brak lutów, czyli wtyki zaciskane.

Gdzie kupowałeś KS-1? 

Pierwszą parę w Trans Audio Hi-Fi, a drugą sprowadzałem z UK, ale z konfekcją również w trans Audio Hi-Fi. W rzeczy samej, konfekcja zaciskana. Zlutować też można bardzo dobrze, ale potrzebny sprzęt, wiedza i umiejętności. Dzisiaj o każdą z tych rzeczy jakoś trudno. 

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5766908
6 minut temu, MrNemo napisał:

Pierwszą parę w Trans Audio Hi-Fi, a drugą sprowadzałem z UK, ale z konfekcją również w trans Audio Hi-Fi. W rzeczy samej, konfekcja zaciskana. Zlutować też można bardzo dobrze, ale potrzebny sprzęt, wiedza i umiejętności. Dzisiaj o każdą z tych rzeczy jakoś trudno. 

No tak tylko w Trans Audio widziałem, 

I te biale czy czarne, białe mają w nazwie silver, ale nie wiem dlaczego jest to silver, mam nadzieję ze tam srebra/srebrzenia nie ma

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5766915
2 minuty temu, MrNemo napisał:

Jest srebrzenie. KS-1 ma 19 żył posrebrzanej miedzi beztlenowej 15AWG... Kabel miał byc i jest bardzo prosty w budowie, zgodnie z metodologią KISS (keep it simple stupid). Działa. 

Na forum naima chwalą te kable. 

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5766922
Just now, Krzysiek H said:

Na forum naima chwalą te kable. 

U mnie w domu też. Bardzo. KS-1 jest równy, detaliczny i znika z prezentacji... Zrobił różnicę nie tylko z Kudosami, bo Ovatory również dostawały z nim nowego życia. 

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5766935

Siedzę od kilku dni i słucham Naca stwierdziłem, że ze mną jest coś nie tak skoro nowy kabel kosztuje 2500 a czysta miedz 160 pln mówimy o tej samej długości kabla a ja różnice słyszę niewielką to powiedzcie czy to jest normalne ? Muszę ze sprzętem już wyluzować bo to stało się troszkę chore i mega kosztowne. Powiem Wam tak największą różnice jaką usłyszałem namacalnie i niezaprzeczalnie to było przejście z amplitunera na wzmacniacz stereo za 1400 pln to przejście było dla mnie szokiem galaktycznym nie mogłem uwierzyć,  że przez tyle lat tak bardzo się męczyłem dzisiaj sprzętu mam upchnietego za ponad 50 tyś i uwierzcie gra to dla.mnie wyśmienicie ale na 100% nie było to takie przejście i takie WOW jak z amplitunera na wzmacniacz za 1400 pln. Strasznie przykre chyba dzisiaj się uwale. 

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5766968

Panowie żeby nie było jakość przekazu muzyki jest poza schematem uwielbiam słuchać tego co mam. Natomiast to ile płacimy za przysłowiowe milimetry jest przerażająca. Zdaje sobie tez sprawę z tego ze mam już pewne ograniczenia z racji wieku umówmy się ja nie mam 30 lat i pewnie dużo dźwięków mi umyka takie życie , muszę się z tym pogodzić 😊. Miłych odsłuchów Wam życzę na dzisiejszy wieczór.

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5767120

Fal, jestem przekonany, że gdybyś zamienił swoje klamoty Naima na te o dwa oczka wyżej byłbyś rozczarowany i jeszcze bardziej docenił obecnie posiadane. Zobaczcie na rankingi najbardziej lubianych przez naimowców za brzmienie a więc udanych Naimów, co tam wygrywa. 

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5767140
38 minut temu, Krzysiek H napisał:

Zobacz cenę Naim R-Com

Do 552 dorzucają go „gratisie”, podobno całkiem niezły kawał pilota ale cena powala-fakt😅.

Patrząc natomiast na ich standardowe plastikowe piloty, które nawiasem do tanich nie należą, trzeba przyznać ze wszystko jest szalenie drogie.  🤷‍♂️

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5767143
3 godziny temu, MrNemo napisał:

Jest srebrzenie. KS-1 ma 19 żył posrebrzanej miedzi beztlenowej 15AWG... Kabel miał byc i jest bardzo prosty w budowie, zgodnie z metodologią KISS (keep it simple stupid). Działa. 

A propos Trans Audio. Dzis ucialem sobie pogawedke z tym czlowiekiem na temat wlasnie kabli Kudosa i objasnil mi, ze nie ma ich juz w ofercie (choc ogloszenie wsi) poniewaz to jest kropka w kropke to samo co Chord Rumour X, tylko w nieco innej koszulce, a ze Chord jest o 50% tanszy to on poleca korzystniejszy wybor, et voila 😉

Edytowane przez stach_s
https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5767208
47 minutes ago, stach_s said:

A propos Trans Audio. Dzis ucialem sobie pogawedke z tym czlowiekiem na temat wlasnie kabli Kudosa i objasnil mi, ze nie ma ich juz w ofercie (choc ogloszenie wsi) poniewaz to jest kropka w kropke to samo co Chord Rumour X, tylko w nieco innej koszulce, a ze Chord jest o 50% tanszy to on poleca korzystniejszy wybor, et voila 😉

Nie wiem skąd te rewelacje. Tłumaczę to tym, że były Święta. Różne rzeczy się wtedy opowiada. 

KS-1 jest nadal w ofercie w UK. Nic się nie zmieniło. W Polsce mamy taki rozmach audio, że jak w Trans Audio skończyła się szpula, to następnej już nie będzie... Wiem co piszę, bo sam tą szpulę wykończyłem. 

Rumour X to dość stary kabel Chorda z lat dziewięćdziesiątych, początkowo z przeznaczeniem do wewnętrznego okablowania kolumn, który później zafunkcjonował jako normalny kabel zewnętrzny. Rumour X wygląda całkiem podobnie jak KS-1, ale ma inny rozmiar (16 AWG), inną konstrukcję i izolację. Obydwa kable pochodzą z tej samej fabryczki.

KS-1 był wypracowany przez Kudos kilka lat temu, a tatusiem jest Derek Gilligan. Projekt KS-1 poszedł to tego samego producenta, u którego swoje kable zamawia Chord, stąd podobieństwo w wyglądzie. Zanim wszedł do normalnej sprzedaży KS-1 był dość długo testowany, również przez wąskie grono dealerów w UK, którzy inaczej niż w naszym kraju rzeczywiście zajmują się stworzeniem najlepszego systemu dla klienta. Na pewno w tym gronie był szacowny Cymbiosis. 

Rumor X i KS-1 to ten sam kabel - oczywisty FAUSZ. Widać Trans Audio do końca na tych kablach to się nie zna... lub nie chce się znać...

Każdy salon stara się sprzedać co ma na półce - oczywista PRAWDA

Zanim Derek Gilligan zabrał się za zaprojektowanie KS-1, wypowiadał się, że woli Chord Rumour X od Chord Odyssey - plotka, która może być prawdą. 

Jaka jest w praktyce różnica pomiędzy tymi kablami nie wiem, bo nie sprawdzałem. Rumor X ma bardzo dobre opinie, jak wiele innych kabli Chord. Obydwa kable mają bardzo prostą konstrukcję i żadnych niepotrzebnych "dodatków". Ponieważ są relatywnie tanie, nie są grubości łydki, mało tam drewna i złotych zdobień, duża rzesza ałdiofilów nigdy nie kupi żadnego z tych kabli... Jednak KS-1 był stworzony do głośników Kudos w kombinacji z Naim. Tego o Rumor X powiedzieć nie można. 

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5767251
6 godzin temu, MrNemo napisał:

Rumor X i KS-1 to ten sam kabel - oczywisty FAUSZ. Widać Trans Audio do końca na tych kablach to się nie zna... lub nie chce się znać...

Jaka jest w praktyce różnica pomiędzy tymi kablami nie wiem, bo nie sprawdzałem. Rumor X ma bardzo dobre opinie, jak wiele innych kabli Chord. Obydwa kable mają bardzo prostą konstrukcję i żadnych niepotrzebnych "dodatków". Ponieważ są relatywnie tanie, nie są grubości łydki, mało tam drewna i złotych zdobień, duża rzesza ałdiofilów nigdy nie kupi żadnego z tych kabli... Jednak KS-1 był stworzony do głośników Kudos w kombinacji z Naim. Tego o Rumor X powiedzieć nie można. 

Cześć,

Po polsku piszemy FAŁSZ 😄

Ja mogę się nie znać, a sprzedawca może wprowadzać w błąd mając złe intencje, ALE kilkukrotnie powtarzał, że KS-1 i Rumour X w budowie i strukturze nie różnią się NICZYM, poza jedynie kolorem zewnętrznej koszulki i napisami... Może zadajmy mu to pytanie publicznie???

Po raz kolejny podkreślam, że się nie znam, ale myślałem, że to Chord jest producentem przewodów. Wspomniałeś gdzieś, że być może obie firmy zamawiają kable u jednego producenta, hmmm...

Jeszcze jedno - nigdzie nie napisałem jakoby facet z Trans Audio twierdził, że Kudos KS-1 znikł z oferty w UK. To Trans Audio zaprzestało sprowadzania KS-1 jako 100% droższej wersji Rumour X (to znów był cytat, żeby nie było 😉)

Pozdrowionka

Edytowane przez stach_s
https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5767267
3 hours ago, stach_s said:

Cześć,

Po polsku piszemy FAŁSZ 😄

Ja mogę się nie znać, a sprzedawca może wprowadzać w błąd mając złe intencje, ALE kilkukrotnie powtarzał, że KS-1 i Rumour X w budowie i strukturze nie różnią się NICZYM, poza jedynie kolorem zewnętrznej koszulki i napisami... Może zadajmy mu to pytanie publicznie???

Po raz kolejny podkreślam, że się nie znam, ale myślałem, że to Chord jest producentem przewodów. Wspomniałeś gdzieś, że być może obie firmy zamawiają kable u jednego producenta, hmmm...

Jeszcze jedno - nigdzie nie napisałem jakoby facet z Trans Audio twierdził, że Kudos KS-1 znikł z oferty w UK. To Trans Audio zaprzestało sprowadzania KS-1 jako 100% droższej wersji Rumour X (to znów był cytat, żeby nie było 😉)

Pozdrowionka

No z tą ortografią łatwo nie jest. 🙂

Skoro sam rozmiar kabla jest inny - oba kable mają specyfikację na necie - to jak mogą NICZYM się nie różnić?

Ja nie mam tutaj żadnych wątpliwości, a takie najlepiej wyjaśnić u samego producenta. Kudos bardzo sprawnie odpowiada na wszelkie zapytania. 

To że Trans Audio coś twierdzi, nie znaczy, że tak właśnie jest. Porządny sklep miałby w ofercie obydwa kable i system na którym można je porównać...

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5767406
15 minut temu, MrNemo napisał:

No z tą ortografią łatwo nie jest. 🙂

Skoro sam rozmiar kabla jest inny - oba kable mają specyfikację na necie - to jak mogą NICZYM się nie różnić?

Ja nie mam tutaj żadnych wątpliwości, a takie najlepiej wyjaśnić u samego producenta. Kudos bardzo sprawnie odpowiada na wszelkie zapytania. 

To że Trans Audio coś twierdzi, nie znaczy, że tak właśnie jest. Porządny sklep miałby w ofercie obydwa kable i system na którym można je porównać...

W takim razie jest mozliwe, ze to Trans Audio konfabuluje 😉

Btw, czy bylbys tak mily zeby pozyczyc komplet takich KS-1??? Chcialbym sie wlasnousznie przekonac czy warto zamowic sobie takie w UK. Pytanie jeszcze jakie beda dodatkowe oplaty, tylko vat, czy cos jeszcze? 

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5767423

Marku, nie chodziło mi o zabawę a zabawną sytuację, gdzie "mały może się postawić dużemu". Przy codziennych, normalnych, zdrowych dla słuchu poziomach głośności  Atom nie powinien być na przegranej pozycji z SN3, nawet z ATC. No i chyba w Atomie pozostało  więcej charakteru (twardość, surowość barwy) najstarszych integr Naima niż w SN3 ( ciepło, miękkość, wyrafinowanie).

Dobrze, że mi przypomniałeś, muszę zrobić przelew. 

https://www.audiostereo.pl/topic/29404-naim-club/page/455/#findComment-5767424
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.