Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIOSHOW - 2007

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

tylko nikt nie powiedział o jakie stereo chodzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy

Ukryta Zawartość

????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

npl, 22 Sie 2007, 16:13

>dobry 5.1 to również dobre stereo. więc w czym problem?

To wiem. Ale AS stało się wystawą TYLKO stereo. W związku z tym to nie jest wystawa dla mnie. Mnie interesuje muzyka mch a ta jeszcze NIGDY nie została dobrze zaprezentowana na AS. A nawet została zarzucona zupełnie. OK. Taki wybór organizatorów/wystawców i szanuję to.

Bawcie się dobrze.

npl, 22 Sie 2007, 18:25

>może też wynika to z tego że w wielu domach nie ma miejsca na 5.1, 6.1 czy 7.1?

Tak samo w wielu domach nie ma miejsca na 2.0. Raczej bym rzekł że utarło się że system mch to muszą być poteżne "kalafiory" a monitory to mogą być tylko z tyłu. Co oczywiście jest bzdurą. Z mch jest DOKŁADNIE tak samo jak ze stereo. Duże pomieszczenie - duże kolumny. Małe pomieszczenie - małe kolumny.

• Redaktorzy

jestem of corzzz za

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak już ma być stereo to niech będzie "po bożemu" a nie z subem ... ;)

A pifkiem z chęcią się podzielę :D

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

-> wolf,

to może jest efekt tego że muzyka w sacd jest dalej kosztowna, a wiele osób z racji małego pomieszczenia woli już iść na kompromis? gdzieś czytałem że wiele systemów "kina" sprzedawanych w sklepach jest faktycznie tylko w stereo - żony nie pozwalają na zabawę z kabelkami, kolejnymi głośnikami?

rozumiem ból, bo jeśli nie na audioshow, to gdzie można zobaczyć drogie systemy 5.1? o słuchaniu już nie mówię, bo w praktyce nie można prowadzić tam żadnej normalnej klasyfikacji.

Moim skromnym zdaniem potrzebna jest oddzielna wystawa dla systemów wielokanałowych i nie w Sobieskim tam po prostu nie ma na to miejsca.....

Co do wypowiedzi Wolfiego to przychylam się do jego zdania fizyki nie da sie oszukać :duże pomieszcenie duze głośniki ....

Tak sobie myślę że puściutki obecnie hotel-dawniej Forum w Krakowie sobie stoi wiza wi Wawelu i nim go zburzą można tam robić co się komu spodoba i pewnie za niższe pieniądze-byłby czas na adaptacje akustyczne pokoi no i sporo miejsca .a jak by się ktoś nie mieścił ostatecznie jest centrum targowe na Centralnej 41

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Redaktorzy

Równiez jestem za wydzieleniem oddzielnego budynku z zestawami KD/multi ch. Dzięki takiemu posunięciu problem dudnienia i ryków dobiegających z co poniektórych pokoi przestanie strerofilom przeszkadzać a i luźniej na korytarzach też powinno się zrobić. Kontynuując ta myśl przypomniałem sobie, że przecież po zeszłorocznym AS chodziły słuchy, że w tym roku mają być ponownie 3 a nie 2 hotele, no i coś mi się o uszy obiło nt. wydłużenia czasu imprezy z 2 do 3 dni (standardowo piątek od godz 14-16)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Hotel Forum w krakowie

Ukryta Zawartość

post-13206-100006322 1187806835_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Jakoś w przeprowadzkę AS do Grodu Kraka nie wierzę. Liczę za to, że do 1o-ego listopada w Jerozolimskie wrócą tramwaje. Może Elberoth coś skrobnie o tegorocznych planach .... ale z tego co widzę to niestety na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak byk widnieje, że w tym roku konwencja dwa hotele/dwa dni pozostaje, szkoda ... .

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Ale numer wiekszość w ankiecie Polpaku chcą słuchać Systemu stereo NHT.

W sumie to dobry pomysł , ludziska powinni sami wybrać czego chcą posłuchać na AS a nie zdawać sie na łaskę Pana Dystrybutora .

Ciekawe czy inni wpadną na to .Może ta wystawa powinna być pełni interaktywna , odwiedzajacy powinni sami sprawdzać możliwosci sprzętu , czyli np. sami konfigurować ustawienie i podłączenie elementów.Sądze że wtedy niektóre prezentacje nabrałyby blasku .Fajnie by było na pełnym luzie sie gdzies zalogować i pomieszać podpowiedzieć ,wytknąć błędy.

Rafaell, 22 Sie 2007, 20:12

cyt. "Tak sobie myślę że puściutki obecnie hotel-dawniej Forum w Krakowie sobie stoi wiza wi Wawelu i nim go zburzą można tam robić co się komu spodoba"

Pokazy pitotecniczne szybkiego wyburzania ?

Na gruzowisku urządzicie polowanie na Smoka Wawelskiego.

Po tym będziecie mogli sprzedawać obrazki pamiątkowe pod tytułem "Św. Giertych zabija Smoka" .

Chyba nie da się nić zrobić do chwili kiedy organizator wystawy nie będzie miał konkurencji na plecach, a wystawcy nie zrozumieją że inne miejsce to dla nich znacznie większe obroty, bo dzwięk musi się dobrze 'sprzedać'.....a to może trochę potrwać

P

Pisałem wyrażnie cały hotel stoi sobie w Krakowie pusty, obok po zbóju parking kryty strzeżony (w ramach kompleksu hotelowego), dobry dojazd .Nikomu głośne granie nie zaszkodzi -piękny widok na Wawel i kościół na Skałkce a panowie Painbalowcy jak sa chętni zapłacić za wynajem całego obiektu to pewnie bedą mile widziani z pieniążkami.Sądzę że to Audioshow w Krakowie było by dobrym pomysłem; Kraków jest teraz bardzo modny i sporo osób ze świata by tutaj spokojnie zawitało-dojazd z lotniska jest bardzo dobry 15 minut specjalną kolejką do centrum.Sporo tanich lini lotniczych,świetne połączenie pociągami IC, przyzwoite zaplecze hotelowe i masa restauracji,knajpek i.t.p.Koszt przebywania w ciągu doby w Krakowie to 30%-40% taniej niż w stolicy.Ja na miejscu Organizatora bym się chociaż zainteresowałi i sprawdził.Trzecie najważniejsze w Polsce Targi Muzyczne i Sprzętu Oświetleniowego, które odbędą się w dniach 20-22 września 2007 też są organizowane w Krakowie to naprawdę dobra dziś lokalizacja Cała infrastruktóra jest w promieniu 15 km max tak ze po targach codziennie wieczorem jest blisko do hotelów,hosteli żeby sobie odpocząć

I chyba znowu nie będzie reklamy (nawet mizernej), nie będzie też mailingu docelowego ( np do managerów, architektów) a więc będzie to zmknięta impreza dla starych bywalców którzy albo już mają sprzęt albo będą czekać na specjalną okazję i przyjdzie trochę narybku tzw. kina domowego ;-D. Jeżeli więc nawet pojawi się kilka rewelacji, prawdopodobnie nie przełoży się na większą sprzedaż. Ale nie ma co biadolić

A jest szansa, bo Polacy będą posiadać coraz więcej pieniędzy ;-)....i może ktoś stworzy jakiś inną formułe wystawy.

Zapomniałem dodać że w związku z tańszym wynajmem może być większa liczba wystawców co tez by było korzystne dla prestiżu targów

Rafaell

Nie tak centralne położenie jak i brak tylu dystrybutorów jak w stolycy chyba pomysł eliminują. Lepszym pomysłem byłaby chyba Łódż, miasto już niezupełnie "fabryczne". Ciekawym na ile boom, jakim podobno się cieszy zmienił relacje cen vs stolyca?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.