Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość sprzętu a preferencje muzyczne

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Zgaduję, że powyższe dwa wpisy skierowane są do mnie, przepraszam, że się nie ustosunkuję do nich, ale na ekranie wyświetliły mi się następujące komunikaty:

Wpisy użytkownika Jazz :-) są przez Ciebie ignorowane.

Aby usunąć ignorowanie - kliknij link "nie ignoruj" po lewej stronie pod nickiem.

Wpisy użytkownika lplover są przez Ciebie ignorowane.

Aby usunąć ignorowanie - kliknij link "nie ignoruj" po lewej stronie pod nickiem.

wasylak,

To audiofil jest ścigany. Przez producentów sprzętu oczywiście. Zadowolony audiofil, to zły kilent. Przyjdzie, kupi np. kolumny i będzie ich słuchał z rozkoszą przez 10 lat? A jak i z czego ma wtedy żyć producent i dystrybutor? Z punktu widzenia dostawców dobry audiofil to niezadowolony audiofil. Taki kupuje sprzęt, słucha go krótko, sprzedaje za połowę ceny jeszcze zanim skończy się gwarancja i wraca do sklepu aby zamknąć cykl. I Audioświat się kręci.

Ale odeszliśmy od tematu... :)

O tresci i formie. I Bond'ach

Roland:

Tak sie ciesze, ze dodales ten link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla jasnosci, jestem tylko Jazz Bondem, a ty widze samym....James Bondem, ja sie "bond'uje" z jazzem, ale widze, ze ty masz bardziej ambitne aspiracje. I bardzo dobrze! Powracajac jednak do tematu. Jak juz odswiezysz ten wspanialy pojazd i zabierzesz nim swoja tryskajaca roznymi zmyslami panne Bond, czy ciekawiej Miss Bondage, na np drinka, prosze cie, ze kiedy odchodzac od stolika po napoj nie mow "ide sprokurowac Martini". Nie tylko ze forma przerosnie tresc, ale jak wrocisz nie bedzie juz w ogole zadnej formy.

Powodzenia z Jaguar'em. Rowniez oficjalnie mianuje cie nowym Bond'em naszego forum.

lplover:

Jaki chlopak! Przeciez to jest dziewczyna!

Ukryta Zawartość

Edward,

sądzę, że nie odeszliśmy aż tak daleko, po prostu zatrzymaliśmy się na chwilę nad pewnym aspektem:)

Zysk z tej dyskusji jest jednak stukrotny, kiedy można się lepiej poznać, przyjrzeć stylom prowadzenia dyskursu, zdolności do przyjęcia cudzego punktu widzenia, tu i tam dowiedzieć, że muzyka jednak nie zawsze łagodzi obyczaje...

Słucham właśnie ścieżki z filmu "Polowanie na króliki" (The rabbit-proof fence) P.Gabriel'a...świetne klimaty. W każdym razie, jest to muzyka, w której najważniejsze są właśnie "klimaty", i w przypadku tego rodzaju materiału jakość przekłada się na przyjemnośc bardziej, niż w kompozycjach o bardziej tradycyjnym układzie. Jest PNK tym rodzajem muzyki, w której chodzi o "przeniesienie do innego świata", bycia-tam...sprzęt w tym znacząco pomaga.

Zapytam jednak retorycznie- na jakie pokusy jest się narażonym, słuchając czegoś takiego?

pozdrawiam

A poza tym nie rozróżniacie farsy i autoironii (która była chyba dosyć ewidentna na moich zdjęciach) od szpanerstwa, snobizmu i chełpliwości.

@ Jazz

>>"ide sprokurowac Martini". Nie tylko ze forma przerosnie tresc, ale jak wrocisz nie bedzie juz w ogole zadnej formy

Jazz :-), 1 Gru 2006, 12:55

>lplover:

Jaki chlopak! Przeciez to jest dziewczyna!<

Jazz, że ja na to nie wpadłem, że szarpię się z laską, Ty jesteś po prostu inteligentniejszy:)

Jazz :-), 1 Gru 2006, 14:43

"I pomyslec, ze cala reszta gdzies tam debatuje na jakiejs bocznicy. LOL"

No właśnie po co komu Bocznica ;)

zdezi

ps. uwielbiam zakładkę stereo - to tak by było na temat ;)

Wasylak,

Jeśli wspominasz o klimatach Petera Gabriela to mi od razu przychodzi na myśl muzyka do "The Last Temptation of Christ" oraz koncert "Secret World" :-) Bardzo je lubię. Byłoby dobrze gdyby mogły one złagodzić obyczaje tu i ówdzie...

>Jazz :-)

>I pomyslec, ze cala reszta gdzies tam debatuje na jakiejs bocznicy. LOL

Co Ty tam LOL-ek gaworzysz ?

Skad wiesz, ze debatuje ?

Pewnie czytasz z wypiekami na twarzy !

Oj LOLek, LOLek, you' re such a funny Guy !

(bez obrazy, ja tez jesten tolerancyjny dla Twoich

preferencji ! Lubisz z chlopcami, Twoja rzecz,

nawet jak to tylko - pudle !).

wydaje mi się ,że Ci co nie mają kasy czyli my powinni bardziej dokładnie czytać przede wszytkim tych co mają coś do napisania na temat muzyki , mając sprzet drogi czyli jak Jazz czy lnplover dlatego ze nawet bedąc na AS nie mozemy oceniać klocków z najwyzszej polki, ponieważ w domach graja one o niebo lepiej

Jednak martwi mnie Jazz brak patefonu u Ciebie jak to możliwe? Czyste lenistwo?

yolas,

Przyznaje sie. Jestem zbyt leniwy na gramofon. Nastepnie jest problem kilku stalych miejsc zamieszkania. Musialbym znowu miec wszystko przynajmniej podwojnie i uwierz mi, ze nie jest to proste. Np niektore SACD sa juz dostatecznie nie tyle problemem, ale czesto nie wiem czy ich nie przywiozlem, czy gdzies zgubilem. Moj sprzet poza tym nie jest wcale taki drogi i trzymam sie pewnych przez siebie sprawdzonych i milych dla moich uszu marek. Czasami, przy sprzyjajacej okazji milej oferty od innych producentow dam sie namowic na symboliczny zakup czegos nowego, ale teraz z niecierpliwoscia czekam na nowy amplituner z md, ktory podobno ma juz w koncu byc dostepny na wiosne. Na CES jestem zawsze bliski zakupu gramofonu. Za kazdym razem. Pozniej przychodzi przebudzenie, ktore jest niestety czesto powodowane agresywna krytyka jednego producenta wobec innego. Ciekawie, ze najczesciej spotyka sie na CES tego rodzaju konkurencje wyrazana impetem wlasnie wsrod ....gramofonow.

>Jazz :-)

Ojej, Jazz !

A nie moglbys byc caly czas taki mily i jakos "bardziej ludzki",

tak jak w tym ostatnim Swoim wpisie ?

Zupelnie inny czlowiek :)

Az sie chce czytac ! Mily i bezpretensjionlny ! Zostan juz takim ! :)

Roland>>> Ja zdjecia nie wklejalem za to mialem na AS grawerowana plakietke z nikiem i co myslisz ze jakis kozak sie znalazl zeby poprosic mnie o ,,satysfakcje,,?

Odpowiedz jest prosta NIE -wola pyszczyc na forum uzywajac do tego klawiatury bo wiedza ze ona nie da im w ryja.

Kurcze a ja gole jajka lubie sex grupowy i trojkaty mam dwie lagalne kochanki i czuje sie w 100% facetem bo to akurat nie jest wykladnikiem czy sie nim jest czy nie (to tak na marginesie).

Jazz>> Tez jestem leniwy i yolaos namawia mnie caly czas na patefon a ja mu na to zeby przewinal dalej kawalek na plycie i wtedy zapada grobowa cisza a za chwile noooo ale to jest gramofon i sie nie da trzeba podejsc i recznie to zrobic (dla mnie dyskwalifikacja) choc wiem ze gra lepiej niz CD taki juz jestem.

Czy zbulwersowal Cie moj wpis o preferencjach?

Jezeli tak to Pomysl co musza miec na codzien moi znajomi wiedzac jakim jestem oryginalem:)

@ Robix

Ja też lubię te dwie ostatnie rzeczy tj. laski, sex grupowy w dowolnej konfiguracji, ale raczej z młodszymi funiami. Ale golenie jąder???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A to funia - Jazza !

Ukryta Zawartość

post-13500-100002356 1170305892_thumb.jpg

post-13500-100002357 1170305890_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Robix, takie male laskotanie mnie w ogole nie bulwersuje. W ogole nic mnie nie bulwersuje, chyba, ze jest nieprawdopodobnie brzydkie.

Roland, ale jezeli jakakolwiek tak glupio by mi sie usmiechala i miala takie gacie ze stadionu - to zdecydowanie NIE.

Rzucił się nam Roland jak pies na kość

Że się z preferencji bierze jakość

Potem paru tak długo pieprzyło

Że aż wątek do upadku pochyliło

I na dupach się skończyło wszystko jakoś

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.