Skocz do zawartości
IGNORED

Strojenie interconectu

krzystekov

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak opisałem wczesniej brzmienie bardzo dało o sobie znac,dzwiek jest jakby delikatnie ocieplony,niskie czestotliwosci w koncu zaczeły wybrzmiewac tak jak najbardziej lubie,dzwieki stały sie na maxa przestrzenne ,nie sadziłęm ze w moim systemie sa ukryte takie mozliwosci

A teraz opakowac, ladnie nazwac, wymyslic jakas bajke o powstaniu oraz fajna nazwe np. Velum... eeee to juz ktos wczesniej wymyslil...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ja właśnie nastroiłem mój kabel za 10zł/m nitką wełnianą! Teraz dźwięk jest semi-fantastyczny :-) Poprawiła się scena, a pierwszy plan już nie jest taki zmulony. Analityczność jest krystaliczna w swej przejrzystości i kreuje kompresję barwowości tej sceny. Polecam każdemu taką modyfikację!

owijanie sznureczkiem to półśrodek - włóżcie kable w obcisłe bawełnianie KALESONY - dźwięk się zauważalnie ociepli - ale kalesony muszą być koniecznie obcisłe bo innaczej bas będzie zwisał

>gonarek, 26 Lis 2006, 01:26

No niestety z Transparentem nie jest tak dobrze. O ile pamiętam jest tam kiepściutki filtr LC na glucie z polietylenu.

Wg mnie strojenie nićmi nie odbiega zbytnio od innych koncepcji stosowanych z powodzeniem

w branży kablowej i jako takie godne jest uwagi. Inną godną przetestowania ideą jest prowadzenie

interkonekta w warkoczu ze słomy.

Jestem Europejczykiem.

jak się pacnie flamastrem okręgi na kablu IC to daje podobny efekt co len, nawet lepiej bo mozna sobie różne kolory zastosować, naturalnie rózne kolory dają inne efekty.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Panowie -ten problem już ćwiczyłem .Potwierdzam, działa jak cholera, ale ważny jest tylko zacisk.Im większy zacisk(skurcz) tym mniej basów jako że grubsze są basy.Przedostaje sie tylko cienizna czyli wysokie.

Gość

(Konto usunięte)

rochu sam się przenieś.Ty masz dość tego , a inni czego innego.

Ja dla tego przykładu mam dość jak im się coś ciągle nakazuje.

Masz opcje ignoruj temat ? To se zrób kilk i po nerwach , ale to nie to samo nie .

Nie ma to jak se innymi porządzić :)))

>muls

>...ważny jest tylko zacisk.

>Im większy zacisk(skurcz) tym mniej basów jako że grubsze są basy.

>Przedostaje sie tylko cienizna czyli wysokie.

Mowisz o zwieraczu, czy o sile zacisniecia wtykow IC ?! :))

W obu wypadkach - potwierdzam ! Przedostaja sie tylko - wysokie ! :)

>rochu

Nie radze !

Tam - 1 wpis / godz.

oraz 1 zdjecie raz na 3 dni !

Choc, co do zdjec, to dzis, mimo KILKUNASTU prob,

nie udalo mi sie zadnego, w zadnej zakladce zamiescic !

Teraz tez sprobuje ! Uwaga ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.