Skocz do zawartości
IGNORED

Neostrada WON!!!

rsz

Rekomendowane odpowiedzi

jazz abstrachujac od wyimaginowanych panienek, niewazne czy one sa czy nie :D ale gdyby taka panienka dala komus hasla dostepu to wypieprzylbym ja na zbity pysk mimo "prostoty elegancji sukni Armani"...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Fox, gdybys mogl kogos wyrzycic jak to okreslasz "na zbity pysk" byloby to nielogiczne poniewaz takie okreslenie jest uzywane tylko przez osoby majace percepcje bycia wyrzuconym "na zbity pysk" a nie przez osoby czesto muszace zarzadzac taka holota, ktora trzeba usunac z miejsca pracy.

jazz, sie nie unos.... mozesz kontynuowac... nie chce odbierac ci jedynej mozliwosci rozrywki... tylko moglbys bardziej sie postarac w swoich fantazjach... jeszcze troche to zaczniesz ratowac dziewice pilnowane przez smoki... no rycerskie rekawice juz masz...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jeden z przykladow percepcji...

"Ty szmaciany patalachu, co trzymasz w tych workowatych portkach? LOL..."

"szmaciany patalachu" zwrot czesto uzywany przy smietnikach... nawet w USA...

Jazz :-), 23 Sty 2007, 12:39

>Wracajac do swojej przytulnej garsoniery spotkalem piekna kobiete i nie moglem nie zauwazyc

>rzucajacej sie prostota elegancji sukni Armani,

CUDZOŁOŻNIK!

>komplement za ktory Pani Magdalena podziekowala mi

>przyjeciem zaproszenia na wieczorny dialog przy winie.

PIJAK!

>Okazalo sie ze Magdalena jest szefem jednego

>z biur mieszczacych sie w moim budynku i chcac sie chyba zrewanzowac za milo spedzany ze mna czas

>podala mi password do swojej sieci informujac, ze neostrada nie bedzie mi juz potrzebna i od teraz

>moge korzystac z bezprzewodowej sieci jej firmy.

ZŁODZIEJ, HAKER!

>Polecam.

PASER!

A wogóle -co najlepsze - jazz zaprosił kobietę na kolację. I teraz zachodzi pytanie: o czym rozmawiali?

mamy kilka możliwości:

1.

jazz zagaił coś o Armanim, rozmawiali więc o modzie, itp. Po czym Magdalena ni z tego, ni z owego zaproponowała dostęp do swojej sieci :) (i czego tam jeszcze ;p )

2.

jazz zaczął o sztuce, podrózach zagranicznych, wielkim świecie, rekinach finansowych. I znów Magdalena zaproponowała dostęp do sieci radiowej jej firmy.

3.

jazz nie wiedząc, co powiedzieć, zaczął opowiadać o swoich toys: Astonie, BMW, śmigłowcu, wreszcie hamerykańskim komputerze podłączonym do tej wsiowej polskiej neostrady. Magdalena, kobieta z natury dzieląca się wszelakimi dobrami( ;) ), zaproponowała mu zatem, żeby zrezygnował z lipnego internetu na rzecz jej radiówki.

Zapewne są możliwe inne scenariusze, ale jak narazie moja ograniczona polska wyobraźnia podsunęła mi tylko 3 ;)

"A wogóle -co najlepsze - jazz zaprosił kobietę na kolację. I teraz zachodzi pytanie: o czym rozmawiali?"

Mi się wydaje że kobieta mogła porwać Jazza, uderzona w twarz Jego dostojeństwem. Jazz musiał tylko wyrazić łaskawe "tak". Jazz, z litości dla nas, napisał że zaprosił, aby się nad nami nie pastwić............

The odd get even.

Moglibyscie doradzic jaki NET zakupic zamiast NEO.Moze ktos ma jakies wiarygodne wiesci na temat NETIA 24 .?Czy dadzą radę ?A nie dyskutować o jakimś pedale i murzynie.

Grundig High Fidelity

mzawek

Rozgladnij sie u siebie za jakims dostawca "osiedlowym" gdzie nie bedzie Cie wiazac jakakolwiek dlugoterminowa umowa, a bedzie dosc tanio.. i czekaj... bo teraz nie ma sie co szarpac i taniej nie bedzie.... ale za 3-6 miesiace to juz inna sprawa...

foxbat

Nie słyszałem o takich usługach u mnie w Wawie.Za duże osiedla chyba niestety...Mam Neostrade na 2 lata ( 6 miesięcy upłyneło własnie ).Netia to ciekawa oferta .Moze oszczednosci nie tak duze ale biorac na 1 rok i tak bede krócej przywiazany do jednego operatora.

Grundig High Fidelity

Jest jeszcze jedna możliwość. Można pozostać przy operatorze TPSA i skorzystać z promocji megainternet (na przykład w opcji 12 miesięcznej). Jest to idealne wyjście dla wszystkich tych, którzy mają podpisane długie lojalki na warunkach dzisiaj już archaicznych i brak im alternatywy w postaci Netii czy innych usługodawców BSA.

Trzeba mieć jedynie drugą osobę pełnoletnią zameldowaną w lokalu i wykonać natępujące czynności w kolejności nie innej niż:

- wypowiedzieć dotychczasową umowę na Neostradę w związku z brakiem akceptacji zmiany regulaminu

- dokonać cesji umowy o świadczenie usług na współdomownika

- współdomownik powinien zawrzeć umowę na Neostradę korzystając z promocji megainternet (min. 1 Mbit i względnie dobre warunki finansowe).

Jako uzasadnienie prawne przytoczę tutaj punkt 3 regulaminu promocji megainternet:

"Promocja jest skierowana do Klientów będących Abonentami telekomunikacyjnych usług świadczonych przez TP w oparciu o dostęp analogowy lub Abonentów usług telefonicznych świadczonych przez Dostawców w oparciu o dostęp analogowy na bazie usługi hurtowego dostępu do sieci telekomunikacyjnej TP, którzy nie korzystali z usługi neostrada tp na linii telefonicznej w danym lokalu w dniu 16 października 2006 r. i złożą w czasie trwania Promocji zamówienie na usługi neostrada tp w opcji 1024, 2048 lub 6144 na czas określony - 12 miesięcy, 24 miesiące lub 36 miesięcy."

Zgodnie z powyższym oraz z bezdyskusyjnym faktem iż nasz współdomownik nie był abonentem Neostrady w dniu 16 października 2006 (bo my nim byliśmy) ma On prawo do skorzystania z ww promocji.

Na uwagę zasługuje fakt iż na stronie www firmy czytamy:

"Kto może skorzystać z Promocji:

osoby, mające linię telefoniczną tp, na której w dniu wejścia promocji (16 października 2006) nie zainstalowano neostrady tp"

Proszę jednak zwrócić uwagę iż są tam wymienione warunki wystarczające ale nie konieczne, choć zapewne przytłaczająca większość czytających odbierze ten zapis zupełnie inaczej. Ocenę takich praktyk marketingowych pozostawiam Wam.

Opisana wyżej droga oznacza, że jeżeli tylko mamy osobę, na którą możemy dokonać cesji wówczas niezależnie od tego jaką umowę podpisaliśmy z TPSA i na jakim etapie realizacji ta umowa się znajduje możemy bez ŻADNYCH KONSEKWENCJI finansowych (poza niewielką opłatą za cesję) "odświeżyć" ją na nowych korzystniejszych warunkach i nie siedzieć na 128 czy 256 kbps przez kolejny rok czy dwa.

Powyższe jest EKSTREMALNIE niewygodne dla Operatora. Oznacza bowiem, że kilaset tysięcy użytkowników Neostrady będzie mogło zwiększyć prędkość do 1 Mbit, nie mówiąc już o utracie zysaków finansowych. Dlatego Infolinia TPSA podaje jawnie nieprawdziwe informacje na ten temat. Proszę mieć to na uwadze.

Wypowiedzieć umowe należy do 14 lutego.

Promocja megainternet trwa do 30 kwietnia.

• Redaktorzy

Dom wariatow, lekarz siedzi na dyzurce, wokol sajgon. Szalency wchodza

sobie na glowe, wydzieraja sie, bija. Kompletny odjazd.

Skacza po lozkach, jedza karaluchy, rzucaja sie poduszkami.

Nagle do lekarza podchodzi taki najbrudniejszy.

Koszula - scierwo, pazury czarne, tluste wlosy, na nogach podarte kapcie, nieogolony, since pod oczami.

Lekarz na niego patrzy i mowi:

- A co to takie piekne do mnie przyszlo? Malpka?

Facet nic.

- A moze Napoleon albo jaki Ksiaze?

Facet nic.

- A moze to taki piekny przybysz z obcej planety nas odwiedzil?

A facet na to:

- Panie, ogarnij Pan ten Sajgon, bo mi tu kazali neostrade podlaczyc!

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Oficjalny komunikat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oficjalny tylko czy ostateczny (komunikat).

Mieli podkręcić do 1 Mbt , a innym 2x.Teraz możemy usłyszeć ,że limity to zniosą kiedy się do tego przygtują technicznie lub inną bajeczkę.

Jeżeli ktoś pamięta mój wpis z 1 strony - walczę z TP nadal.(końca nie widać)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• 2 tygodnie później...

To jak, olac Monopolyste ?!

Pojutrze ostatnia mozliwosc "wymowienia" uslugi Naszemu Wielkiemu Monopolyscie !

Zostalo mi jeszcze ok. 10 miesiecy, place 140 zl./mies.

Nie moge skorzystac z nowej promocji, bo Monopolysta zastrzegl,

ze to wylacznie dla - Zupelnie Swiezych Czlonkow !

Czy myslicie, ze jest szansa, ze po 15-tym, Monopolysta zakonczy stara,

a oglosi - Zupelnie Swieza Promocje w ktorej bede znow Swiezy jak Pierwiosnek ?

Bo chyba do konca zycia, nie bede ponosic kary, za to ze KIEDYS bylem klyjentem TP ?

>Vlad

Za 140 w Netii czy Energisie masz 6Mbit/256kbps oczywiście o ile linia telefoniczna daje techniczną możliwość realizacji takiego wariantu.

W TPSA raczej nie będzie promocji do 30 kwietnia. Powrót do Monopolisty w przypadku rezygnacji przed 14.02 możliwy jedynie przez cesję czyli potrzebna jest druga osoba pełnoletnia zameldowana w lokalu. Tak jak opisałem to we wpisie z 25 stycznia.

Vlad

Ja zrezygnowałem w niedzielę. I tak wyłączą dopiero na koniec marca... W regulaminie strasza koniecznoscią zwrotu przyznanych w ramach promocji ulg, więc rozwiazując umowę lepiej chyba powoływać się na ustawę Prawo telekomunikacyjne, a nie korzystać z "gotowców" tepsy...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.