Skocz do zawartości
IGNORED

Składam komputer ;-)

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

i nawet fajnie wygląda - właśnie o to chodzi, kawałek takiego metalu odprowadza ciepło od HDD... najczęściej dyski padają w lato, kiedy to temp. mamy wysokie, jeżeli komuś zależy na dłuższej żywotności dysku lepiej zamontować coś... co obniży temp. na allegro całkiem duży wybór w zależności od zasobności kieszeni

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pzdr

Ukryta Zawartość

123... test

• 1 miesiąc później...

Odświeżam wątek . Jestem obecnia za granicą i szukam ze znajomym laptopa.

Mamy taki maly problem ; w wielu sklepach sa laptopy z takimi prockami;

Intel® Core™2 Duo i Intel® Core™ Duo.

O co tu chodzi ? Który lepszy i dlaczego ? Oba przecież mają 2 procki ???

• 4 miesiące później...

odświeżam wątek, zawsze aktualny-

o co chodzi z procesorami 64bitowymi, czy wszystkie obecnie procesory są 64bitowe?

chcę kupić nowego niedrogiego kompa,

i nie wiem czy ma być procesor 64 czy?

mam windows XP SP1 chyba z 2002r(box) czy to się nada na współczesne procesory?

• 1 rok później...

witam.

nie zakładam nowego wątku bo to nie ma sensu.

mam problem z grafiką WINFAST A250 ULTRA GF 4 TI 4600 128 mb agp.

Jest tak,... wkładam karte do płyty uruchamiam windoze XP prof.sp2. wykrywa karte poprawnie jako gf4 ti4600 instaluje automatycznie stery , windoza robi ponowny rozruch i co i przysamym uruchomieniu windozy monitor sie wyłącza windoza sie ładuje monitor ciemny... :( .

tak samo na 2 kompach :( na różnych sterach na oryginalnych ze strony winfasta ,na strach od nvidii, i na oryginalnych od windozy...podejzewam ze grafa jest do bani :(

co robić?

to ma byc grafa do kompika dla małego chłopaka co sobie tam pyka w proste gierki... i okazało sie ze nic z tego hehe.

Pozdrawiam Wojtek

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

wywaliem wszystko co byo stery od nvidi i stery od winfasta. zostaly tylko stery co ma windoza.

po resecie to samo...w awaryjnym jest tylko jako geforce4 ti 4600(microsoft.... ) czyli tylko stery od windozy. i nic dalej ekran czarny... mialem juz kiedys problemy z winfastami ale na innych plytach dzialaly poprawnie. ja sprawdzalem na 2 plytach i jest to samo nawet na drugim kompie postawilem nowy system i nic to samo sie dzieje... :(

juz mam dosc. chyba napisze gosciowi komenta na ebayu :( ze grafa jest nie sprawna. co radzicie?

sprawdź jak możesz w innym kompie żeby wyeliminować jak najwięcej zmiennych

dodatkowo sprawdź ustawienia samego AGP - może stery od płyty (albo BIOS) coś aktywują i grafa głupieje (sideband addressing i inne dziwne rzeczy)

miałem kiedyś winfasta (co prawda gf3 ti200 ;)) ale problemów nie było

aha - zakładam, że monitor jest w miarę nowy i nie ma problemów z synchronizacją

Z moich doświadczeń wynika, że raczej nie należy pozwalać Windzie instalować po swojemu karty. Należy odinstalować grafikę (wszystko do niej), a potem zainstalować na nowo, ale nie pozwól Windowsowi zainstalować do niej sterowników itd., tylko zainstaluj przeznaczone dla grafy stary i oprogramowanie.

powiem tak sprawdzilem na 4 kompach ...to samo.. :(

wiec moim zdaniem grafa uwalona.....

trudno....juz dzis wyslalaem gosciowi do zwrotu.....

nie bylo problemu....

pozdrawiam Wojtas :)

juz sobie poradzilem....

grafa jednak byla walnieta.sprawdzilem na 3 kompach. Niestety synek bedzie musial poczekac na inna grafike, ale za to wymiana z celerona 2.4 Ghz na Pentium 4 3.0Ghz HT byla owocna kompik laduje sie duzo szybciej jest odczowalna roznica, czekam jeszcze na 1 Gb ramu, i bede szukal jakiejs dobrej starszej grafy na AGP. Dziekuje za wskazowki.Pozdrawiam serdecznie Wojtek.

witam ponownie.

nie bede znow zakladal czegos nowego poprostu tutaj sie zapytam :)

mam problem teraz z moim kompikiem. mianowicie chcac zainstalowac karte dzwiekowa jestem ograniczony PCI-32 bit ktore jest u mnie na plycie tylko jedno ale bardzo blisko zlacza PCI-ex w ktorym siedzi juz grafa z dosc duzym wiatrakiem ktory ma akurat wylot bezposrednio w strone jak zawsze na bok i gdybym zainstalowal tam karte SB LIVE platinium ktora jest spora to zablokuje dostep do powietrza do karty :( i to jest problem bo sa takze inne PCI ale juz tylko PCI-X czyli na 64 bit. czy wogole pci(zwykle) jest kompatybilne z PCI-X czy nie da rady wogole zainstalowac tam zadnej karty na zwykle pci ?

poradzicie cosik ?

wklejam zdjecie pogladowe z mojego kompa...

pozdrawiam wojtas.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

teraz z innego polozenia lepiej widac jak blisko jest grafika tego pci :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>audiotone, 18 Sty 2009, 23:57

Nie mogę znaleźć danych technicznych SB Live! platinum w necie więc spójrz do dokumentacji (książeczka, płytka). Jeżeli ta karta ma PCI na 3.3V to będzie działać w slocie PCI-X.

Jestem Europejczykiem.

witam ponownie :)

z tymi PCI-X juz sie uporałem poprostu karty ktore sa na pci(2,0) 3,3 volta maja naciecia na poczatku i na końcu załcza a katy starszego typu pci 5 vola maja tylko jedno naciecie na koncu złacza.

Ale ja nie o tym. :)

teraz mam inny problem zamierzam zmienic grafike i szukam czegos dla siebie.

posiadam XFX GF 7800 GTX 256DDR3 PCIe x16 szukam czegos dobrego i co mam na oku.... podam przyklady a powiedzcie mi prosze które wy byście wybrali :

1.XFX 8800GTS 512MB Alpha Dog Edition 8800 GTS

2.Zotac NVidia GeForce 9800GTX+ 512MB 9800 GTX Plus AMP

3.XFX Alpha Dog GeForce 8800 GTS G92 512MB PCI-E (ta ma mowszy rdzeń od tej na pierwszej pozycji)

4.DELL GeForce 7950 GX2 1024MB GDDR3 Dual DVI 7950GX2

prosze o jakieś moze wasze typy bo moze ja nie znam wszystkich modeli GF...

pozdrawiam serdecznie wojtek.

Z tych co wymieniles to chyba najszybsza bedzie 9800GTX+. Nvidia ma w swojej ofercie jeszcze szybsze karty graficzne, np GTX260, GTX260-216, GTX280, GTX285, GTX295 (dwie karty w jednej. Napisz jaki masz procesor, bo moze nie warto kupowac za mocnej karty do slabego procesora.

Sprawdz jeszcze czy taka karta wogole zmiesci sie do twojej obudowy, przykladowo ten Zoatac ma dlugosc 23cm, a sa i karty, ktore maja prawie 30cm dlugosci. Prawie napewno bedziesz tez potrzebowal nowy zasilacz, Nvidia zaleca do 9800GTX+ przynajmniej 500W i 32 ampery na lini 12volt i oddzielna wtyczke zasilajaca PCIe (8 pin). Nowsze karty wymagaja minimum 600W i dwie wtyczki PCIe (6 i 8 pin).

co do mojego kompa to jest Dell Workstation precision 670.

2x xeon 2.8 Ghz ,2 GB ram ecc, dyski narazie na sata i udma133 ale idzie juz do mnie adny dyszczek na U320 SCSI 15k :) obudowa spora jak mierzylem to wejda karty nawet do 46 cm zasilacz 700 wat na 12 voltach jest 47 Amper wiec nie powinno byc problemu. w standarcie byla ta karta co pisalem XFX GF 7800GTX 256MB DDR3. wiec moze macie jakies typy co do kart najniowszych z lini 2..GTX to raczej nie stac mnie bo sa jeszcze w dosc wysokiej cenie.

>>>>>muls

stat: 1429 / 2275 / 0 ku...wa chyba juz zlozyles.czy skladasz drugi.Juz.

ten co pisalem wczesniej to modernizowalem synkowi, bylo napisane w wpisie dla kogo to jest i do czego...

A teraz pisalem ze chodzi o mojego kompa....

bo nie rozumiem twojego wpisu ?

pozdrawiam wojtek

W jakim celu potrzebujesz nowej karty? Grasz w jakies gry?

Jezeli gry to obecnie najlepszy stosunek wydajnosci do ceny ma GTX260 z 216 rdeniami, mozna kupic ponizej tysiaca. Najlepsza pojedyncza karta obecnie jest GTX285.

• 1 rok później...

Hmmm nowe iMac-i teraz już można nabyć w tych kwotach w których w czasie założenia wątku można było nabyć mocno przeciętnego pc-ta ,no ale z drugiej strony w podobnej kwocie można teraz złożyć mocniejszą konfigurację pc-ta od tego iMaca :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Those dumbfucks, nie instalują anti-wirusa, nie robią defrgamentacji, nie robią reinstalacji (nawet jak wymieniają dysk systemowy), nie potrzebują kolejnej aktywacji przez telefon, jak wymienią o jedną kartę za duzo, backup sam sie tez robi na dysku USB, nie instalują dziwnych driverow, nie kombinują ze cos sie zwiesza, albo nie jest kompatybilne, po prostu uzywaja komputera... ktory dziala.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.