Skocz do zawartości
IGNORED

Z deszczu pod rynnę...

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

jak było tak dobrze, że nie chciało się przestawać słuchać...

to po ciężką cholerę zmieniłeś głośniki? żeby teraz zmieniać wzmaka? potem CD i kable bo Ci na forum tak powiedzieli?

Prawda Panowie, lepsze jest wrogiem dobrego. Jędruś wiesz jak to jest, apetyt rośnie w miarę jedzenia. Byłem b. zadowolony, natrafiła się okazja kupić niby lepsze kolumny, zbudowane solidnie, na dobrych elementach, ciężkie w naturalnym fornirze itd. Więc kupiłem... pomyślałem że phonar droższe konstrukcje poprowadzi po tej samej lini brzmienia co tańsze modele tylko plus jakieś bonusy. A to całkiem coś innego. Gdyby tego było mało trudne do syterowania jak cholera. Ten harman był gorący po godzinie grania w sumie nie głośnego! Zapodam fotki wieczorem, dorobiłem mu kiedyś ładne drewniane boczki, śliczny smok ale już nie da rady go odkupić :-(

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Po namyśle, stwierdzam że raczej spróbuje znaleść "mocniejsze" towarzystwo dla głodnych phonarów. Więc jakieś może Wasze typy? Coś z solidnym funamentem basowym, ciepłą średnicą oraz ciepłą górą, jednak wysokie muszą być wysokiej rozdzielczości, tego niestety nie popuszczę, tak samo jak ssssyczenia. Wiem dużo bym chciał :-D

malibu, dzięki serdeczne :-) No do Krakowa mam jakieś 105km (tam też kupiłem p20) ale jak pomyślę że miałbym te swoje krowy wynosić do samochodu i z nimi jechać to już mi się słabo robi. Wolałbym cosik odsłuchać na miejscu.

w pewnych konfiguracjach tzn wzmak ,kable int. głośniki jeden wzmak zagra lepiej a drugi gorzej.Przypomona mi sie jak kupiłem Paradigm monitor chyba V20? i pierwszy miesiąc gały tak sucho że byłem wściekły a potem pięknie zaczęły grać...

słyszał ktoś tego potwora ?http://allegro.pl/item158804082_power_amp_nad_2200_pre_amp_nad_1155_ponad_1000w_.html ???

Nad 372 przy nim to maleństwo :-)

Moc robi piorunujące wrażenie, ciekawe jak gra...

Opteron

Nie szalej. Idż na spacer,zajmij się na chwilę czym innym. Ten Nad to żaden cymes.

Pozbyłem się pół roku temu najlepiej dobrany system jaki miałem - Manley,LFD,Primare.

Przez kilka ostatnich m-cy i ja kombinowałem - Roksan,Naim itd. Same wpadki i koszty. Zająłem się słuchaniem muzy. I teraz na razie spokojnie wystarcza końcówka mocy Sony :-)

opteron, 25 Sty 2007, 13:41

>siedzę aktualnie w pracy i jakoś niczym innym nie mogę się zająć :-)

>Może jakiś primare? Powiedzmy A20?

Daj spokój. Chcesz mieć w uszach żyletkę ? Potem sam się potniesz :-)

Moje wpadki wynikały z faktu,iż nie uświadamiałem sobie relacji doboru. Zoller to kolumna,od której lepszą ,w granicach rozsądku, szukać ze świcą. I do nich dobieram amplifikację. Spokojnie słucham na fajnej końcówce Sony(spokojnie rozwala Caspiana) i wypatruję pre do końcówki Talk, jaką właśnie odebrałem od Sonusa po apgrejdzie trafo i kondensatorów.

A możę należało poszukać innego pieca do poprzenich kolumn? Podobno ludziska słuchają muzy z tanich Usherków czy Tannoyków na Krellach i pięknie to gra !

ktoś miał styczność z firmą ADCOM? Najprawdopodobniej biorę zestaw na odsłuch...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posłuchaj... To taki mniejszy Krell... chyba nawet trochę nizej jak Bryston...

Chociaż cena nie jest rewelacyjna. Z tego, co przeglądałem - zestaw ten można kupić w cenie 350-400 dolców. Ale wiadomno - USA. Zresztą u nas wszystko droższe... Targuj...

Zresztą - podobno trzeba uważać na sprzęty z przerobionym zasilaniem ze 11 na 220V. Coś niecoś na ten temat chyba jest na forum.

Oceny użytkowników są co najmniej dobre (4,35 na 5).

Słuchałem monobloków tej firmyraz w życiu, ale mocniejszych i niewiele mogę powiedzieć o brzmieniu ( bo napędzały basowce w Infinity) oprócz tego, że są prądowo wydajne...

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>opteron

sprobuj Densena B300 - brzmieniowo jest bardzo zbiezny z twoimi preferencjami, a i pradu na pewno nie poskąpi. u mnie ta koncowka napedza niezbyt duze, ale za to wyjatkowo wredne pod wzgledem impedancji zestawy, a ostatnio bez problemu poradzila sobie nawet z Infinity Sigma (ku sporemu zdziweniu wlasciciela tych ostatnich zreszta ;).

>>>opteron

Primare A20 spełniłby kilka twoich wzmacniaczowych postulatów: basu ma od zamerdu, średnicę miłą dla ucha oraz prądu pod dostatkiem - sprawdził się w napędzeniu dość prądożernych kolumn. Niestety góra nie do końca zaspokoiłaby twoje wymagania - na pewno nie syczy ani nic z tych rzeczy (koledzy którzy twierdzą że Primare A20 gra ostro powinni galopem do laryngologa bo z uszami coś nie teges) - ale w porównaniu z innymi wzmakami rozdzielczość w tym zakresie nie jest wybitna.

Pozdrawiam,

kris_k

P.S. Na forum jest kilka wątków odsłuchowych gdzie mój były primare robił za gwiazdę lub referencję dla nowego wzmaka - może na coś trafisz.

P.S.2 Na allegro jest Burmester Rondo 991 w ciekawej cenie, chyba nawet ten sam co go słuchałem. Kawał solidnego wzmaka, o innym charakterze brzmienia niż Primare ale na pewno wart polecenia.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Krzysztof >>

Przez Twoje wpisy o Densenie, będę musiał pojawić się znowu na Śląsku... chyba, że zechcesz odwiedzić mnie.

Szukam końcówki, która weźmie "za mordę" basy w Epsilonach ...

Pozdrawiam.

P.S.

Jak możesz bądź dziś wieczorem na skypie...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

To ja moze z innej beczki.

Skoro brzmienie Baltlaba Ci odpowiadalo, to czemu nie przerobisz w nim zasilania. Lepsze kondki, wieksze trafa i pojawia sie dynamika i wydajnosc pradowa, przy zachowaniu detalicznosci i przejzystosci brzmienia.

Nie będę przerabiał baltka bo potem nikt go nie będzie chciał kupić :-) Niektórzy ludzie kupują sprzęt na podstawie opinii i wolą dostać to o czym czytali :-) Adcom jest zaklepany i przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Witam

Słuchałem kiedyś Adcoma w Gdańsku w Artis Audio pamiętam że grały z NHT 2,0 lub 2,5 (nie pamiętam dokładnie modelu) ale co mnie wtedy powaliło to przestrzeń ogromna przestrzeń duży gruby dzwięk niesamowitym basie to mi się bardzo podobało .Po kilku latach chciałem kupić Adcoma ale oczywiście jak się chce to niema gdzie.posłuchaj i daj znać jak wypadł u Ciebie Adcom

Poz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.