Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam brać manley,owską

chciałbym również zapytać , czy jeśli we wzmacniaczu lampowym mam 2 wyjścia na subwofery , to można je traktować jako wyjścia liniowe i podpiąc pod nie końcówki mocy , czy to raczej niewskazane , jestem w trakcie zamiany wzmacniacza i zanim kupię pre chciałbym korzystać z końcówek , chyba gdzieś o takim rozwiązaniu czytałem ,ale to było dawno i chciałbym się upewnić .

wzmacniacz to cary sli80

końcówki neo 250

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3353703

Kiedyś ktoś wstawiał informację o zestawieniu Snapperów z MacIntosh (chyba to był C2300) i SHL5.

No i jakie było porównanie tych zestawów? Może pamiętasz?

W życiu piękne są tylko chwile...

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3354003

Nie było tam porównania z pre Manleya. Było to przy okazji tematu kolumn SHL5 do Snapperów.

To było tutaj:

Nie daj się zwieść nazwą monitor przy SHL5. Jak postawisz na porządnych podstawkach to gabarytami przekroczy niejedne podłogówki. Te "monitory" mają wymiary 60x30x32cm plus podstawki to daje 100-110 cm wysokości w pomieszczeniu będzie je widać. Dźwięk naprawdę duży mocny i barwny. Oczywiście nie napiszę ci że to i koniec, jednak zachęcam do posłuchania.

Ze Snaperami zapewne jeszcze lepiej. wprawdzie to nie oddaje wszystkiego ale malutka namiastka czego można sie spodziewać :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3354019

Nie było tam porównania z pre Manleya. Było to przy okazji tematu kolumn SHL5 do Snapperów.

To było tutaj:

na ytube znalazlem tez odwrotnosc czyli koncowki mcintosha i pre manley - ale to tylko 1 filmik. niewiele to mowi. ogolnie manley niezbyt gesto wystepuje na yt.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3354208

I dobrze. YT to nie jest dobre miejsce do takich prezentacji :)

nie chodzi mi o poziom dzwieku, bo wiem jakie tam sa ograniczenia i przeklamania, ale czestotliwosc pewnych polaczen moze dac jakies wskazowki do poszukiwan. ja tak yt odbieram.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3354278

ja nawet nie licze na kupno s/h pre 300b. chodzi tylko o to, czy majac te 20k i przymierzajac sie do 300b nie lepiej jednak kupic cos s/h z jeszcze wyzszej polki. bo o ile pamietam, to kilka osob wymienialo 300b na cos innego. moze dzieki takim wypowiedziom pomine 1 etap takiej wymiany ;-)

no mcintosh c2300 tez wchodzi w gre. po prostu wiem, ze np. 300b ma pewne ograniczenia w polaczeniach, ze nie ma xlr itd.

jak pisalem chce docelowo podpiac koncowke mocy, niektore z nich lepiej pracuja na xlr i tu strzelilbym sobie byc moze tym 300b w kolano. z drugiej strony cos ciagnie mnie do tego manleya.

Witaj,

Pre Manleya 300B to nie koniec poszukiwań … zależy kto co lubi (oczywiście jest to znakomite pre). Manley ma / miał pre 300B i The Wave. Dla mnie połączenie Snapperów z The Wave było lepsze, ale tak jak pisałem to kwestia gustu … do mnie barwa średnicy na 300B nie trafia (za dużo „cukru w cukrze”).

Grałem ponad 5 lat z The Wave najpierw z Snapper, później Bel Canto Ref 1000 (ze specjalną modyfikacją), a na końcu z Luxmanem M-600A. Zestaw Manley pre i tran końcówka Luxman u mnie zagrał dużo lepiej niż z Snapperami (w każdym aspekcie). Teraz mam integrę na GM70 ... i tu zaczyna się "jazda".

Operujesz już w budżecie za pre + końcówka / końcówki mocy ok 25 / 30 kzł. Rekomenduję sprawdzić polskie produkty na lampie GM70 … albo MPW (pre / monobloki) albo Amplifona SET42 (integra) … na 95 % jestem pewien, że zdziwisz się jaka jest różnica w jakości grania pomiędzy Manley'ami a tymi konstrukcjami. Manley jest znakomity … ale za bardzo podobną cenę można dużo lepiej (oczywiści IMO). Dla zwolenników „słodyczy” z 300 B polecam MPW (fenomenalne monobloki a i Pan Waldemar ma też do nich bardzo dobre pre), a dla tych co lubią bardziej „neutralną” lampę proponuję sprawdzić integrę Amplifona SET42. Oczywiście może też tak być że jednak szkoła Manleya dla Ciebie będzie bardziej „przyjazna sonicznie” … kwestia gustów.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3354623

Witaj,

Pre Manleya 300B to nie koniec poszukiwań … zależy kto co lubi (oczywiście jest to znakomite pre). Manley ma / miał pre 300B i The Wave. Dla mnie połączenie Snapperów z The Wave było lepsze, ale tak jak pisałem to kwestia gustu … do mnie barwa średnicy na 300B nie trafia (za dużo „cukru w cukrze”).

Grałem ponad 5 lat z The Wave najpierw z Snapper, później Bel Canto Ref 1000 (ze specjalną modyfikacją), a na końcu z Luxmanem M-600A. Zestaw Manley pre i tran końcówka Luxman u mnie zagrał dużo lepiej niż z Snapperami (w każdym aspekcie). Teraz mam integrę na GM70 ... i tu zaczyna się "jazda".

Operujesz już w budżecie za pre + końcówka / końcówki mocy ok 25 / 30 kzł. Rekomenduję sprawdzić polskie produkty na lampie GM70 … albo MPW (pre / monobloki) albo Amplifona SET42 (integra) … na 95 % jestem pewien, że zdziwisz się jaka jest różnica w jakości grania pomiędzy Manley'ami a tymi konstrukcjami. Manley jest znakomity … ale za bardzo podobną cenę można dużo lepiej (oczywiści IMO). Dla zwolenników „słodyczy” z 300 B polecam MPW (fenomenalne monobloki a i Pan Waldemar ma też do nich bardzo dobre pre), a dla tych co lubią bardziej „neutralną” lampę proponuję sprawdzić integrę Amplifona SET42. Oczywiście może też tak być że jednak szkoła Manleya dla Ciebie będzie bardziej „przyjazna sonicznie” … kwestia gustów.

najlepszym dowodem na to, ze nie uwazam obecnego sprzetu za koniec drogi sa wlasnie te pytania. mialem ostatnio do dyspozycji kilka nieco tanszych niz 300b preampow i widze, jaki potencjal tkwi jeszcze w tych koncowkach. stad moje zainteresowanie tematem ciekawego przedwzmacniacza.

niestety jestem, ze sie tak wyraze slabo osluchany, nie mialem stycznosci jeszcze z tymi polskimi produktami. a po wczesniejszych "sparzeniach sie" na polskich wyrobach bedzie ciezko, zeby sie do nich przekonac.

dzieki za podpowiedz, na pewno jak bedzie okazja postaram sie posluchac tych lampek gm70

Edytowane przez leon28

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3354667

a po wczesniejszych "sparzeniach sie" na polskich wyrobach bedzie ciezko, zeby sie do nich przekonac.

nie wiem z czym miałeś do czynienia ... ale te dwie marki to absolutny top w jeszcze "rozsądnych pieniądzach". Sam unikałem polskich producentów (i to był błąd) do czasu jak nie przetestowałem MPW oraz tego nowego Amplifona. Co prawda MPW to nie normalnie działająca firma jak Amplifon, ale produkty Pana Waldemara są klasą samą w sobie wśród polskich produktów. Najlepiej posłuchać tych konstrukcji. Z Amplifonem nie będzie problemu bo można umówić się na odsłuch u siebie z Andrzejem Piwowarczykiem, natomiast posłuchać MPW trochę będzie trudno (jakbyś chciał to dam Tobie znać kto z forum je ma, może będzie mieszkać blisko Ciebie, to uda się je odsłuchać).

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3354701

witam brać manley,owską

chciałbym również zapytać , czy jeśli we wzmacniaczu lampowym mam 2 wyjścia na subwofery , to można je traktować jako wyjścia liniowe i podpiąc pod nie końcówki mocy , czy to raczej niewskazane , jestem w trakcie zamiany wzmacniacza i zanim kupię pre chciałbym korzystać z końcówek , chyba gdzieś o takim rozwiązaniu czytałem ,ale to było dawno i chciałbym się upewnić .

wzmacniacz to cary sli80

końcówki neo 250

witam brać manley,owską

wzmacniacz to cary sli80

końcówki neo 250

No tak tylko wtedy masz nie obciążoną końcówkę. A to jest szkodliwe dla lampowych końcówek mocy tak przynajmniej fachowcy twierdzą. W drugą stronę jak najbardziej. Tylko wtedy też nie omijasz regulacji głośności. Omijasz tylko selektor źródeł. Oczywiście żeby była jasność w drugą stronę to podpinasz do gniazd opisanych jako Loop Return i hebelki w dół. Tak przynajmniej jest w przypadku Stingraya.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3355042

Ach jak bardzo bym chciał ażeby rodzima integra w postaci Amplifona SET42 za bodajże 28 tysi "pozamiatała", "powymiatała", "rozwaliła" czy tam nie wiem co jeszcze zrobiła z zestawem 300B/Snappery Manleya. Bo to nie tylko było by zwycięstwo naszej myśli technicznej nad "imperialistyczną" ale pozwoliłoby zaoszczędzić trochę kasy. Obawiam się jednak, że bezpośrednie starcie w tym samym systemie może przynieść rozczarowanie. Możliwości modyfikowania dźwięku w Manley'u jest tyle, że nie wiem czy ktokolwiek wszystkie je wykorzystał a wpływ lamp 300B w pre na tenże akurat najmniejszy. Ludzie rzeczywiście wymieniają Manley'e na inne klocki z powodów dobrze nam znanych. Ostatnio sprzedawany, niemalże nowy zestaw 300B/Snappery został zamieniony na pre/monobloki Passa bo trafiła się okazja. Ocenę tej wymiany pewnie poznam za jakiś czas.

Piszę o tym nie dlatego iż uważam, że Manley "ponad wszystko" bo pewnie i mnie dopadnie chęć na zmiany ale słyszałem już wiele różnych wzmacniaczy lampowych i moim skromnym zdaniem znalezienie czegoś lepszego w podobnej cenie nawet używanego jest mało prawdopodobne.

Leon - myślę, że najpierw powinieneś posłuchać 300B w swoim systemie a później szukać czegoś lepszego bo w przeciwnym razie nie będziesz miał skali porównania i za jakiś czas jak - nie żeby celowo ale całkiem przypadkiem- usłyszysz 300B w akcji możesz "pluć sobie w brodę". A na naszym forum ile par uszu tyle opinii, i tak być powinno. Pozdrawiam obecnych i byłych posiadaczy Manley'a. Aha - to co napisałem na wstępie to żadna złośliwość.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3356165

Ach jak bardzo bym chciał ażeby rodzima integra w postaci Amplifona SET42 za bodajże 28 tysi "pozamiatała", "powymiatała", "rozwaliła" czy tam nie wiem co jeszcze zrobiła z zestawem 300B/Snappery Manleya. Bo to nie tylko było by zwycięstwo naszej myśli technicznej nad "imperialistyczną" ale pozwoliłoby zaoszczędzić trochę kasy. Obawiam się jednak, że bezpośrednie starcie w tym samym systemie może przynieść rozczarowanie. Możliwości modyfikowania dźwięku w Manley'u jest tyle, że nie wiem czy ktokolwiek wszystkie je wykorzystał a wpływ lamp 300B w pre na tenże akurat najmniejszy. Ludzie rzeczywiście wymieniają Manley'e na inne klocki z powodów dobrze nam znanych. Ostatnio sprzedawany, niemalże nowy zestaw 300B/Snappery został zamieniony na pre/monobloki Passa bo trafiła się okazja. Ocenę tej wymiany pewnie poznam za jakiś czas.

Piszę o tym nie dlatego iż uważam, że Manley "ponad wszystko" bo pewnie i mnie dopadnie chęć na zmiany ale słyszałem już wiele różnych wzmacniaczy lampowych i moim skromnym zdaniem znalezienie czegoś lepszego w podobnej cenie nawet używanego jest mało prawdopodobne.

Leon - myślę, że najpierw powinieneś posłuchać 300B w swoim systemie a później szukać czegoś lepszego bo w przeciwnym razie nie będziesz miał skali porównania i za jakiś czas jak - nie żeby celowo ale całkiem przypadkiem- usłyszysz 300B w akcji możesz "pluć sobie w brodę". A na naszym forum ile par uszu tyle opinii, i tak być powinno. Pozdrawiam obecnych i byłych posiadaczy Manley'a. Aha - to co napisałem na wstępie to żadna złośliwość.

dlatego wlasnie pomyslalem, ze kupie jakis uzywany pre w cenie tego 300b, zeby juz jakis sensowny pre miec w systemie. s/h spowoduje, ze byc moze przy odsprzedazy niewiele strace, co przy kupnie nowego 300b mogloby byc trudne. a w miedzyczasie wlasnie bede probowal inne.

takie to pokatne moje myslenie ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3356282

Ach jak bardzo bym chciał ażeby rodzima integra w postaci Amplifona SET42 za bodajże 28 tysi "pozamiatała", "powymiatała", "rozwaliła" czy tam nie wiem co jeszcze zrobiła z zestawem 300B/Snappery Manleya. Bo to nie tylko było by zwycięstwo naszej myśli technicznej nad "imperialistyczną" ale pozwoliłoby zaoszczędzić trochę kasy. Obawiam się jednak, że bezpośrednie starcie w tym samym systemie może przynieść rozczarowanie

Witam Kolegę, ... nie obawiaj się i z góry nie zakładaj rozczarowania ... tylko posłuchaj. Jak ktoś lubi 300B to pisałem o tym, nie Amplifon tylko MPW (a tam modyfikacji lampowych "skolko godno"). W Amplifonie jest mniej kombinacji lampowych, ale ostatnio pojawiła się możliwość użycia innych lam jako wejściowych (całkowicie innych niż Andrzej stosowal do tej pory) i zmiany na plus są bardzo słyszalne (a kosztują te lampy 100 - 200 zł za parę!!). Grałem na Manleyu przez ponad 7 lat (różne sprzęty) i wiem co z tego można wyciągnąć ... ale Panowie można lepiej za podobną kasę (ocenę i chęci do sprawdzania zostawiam waszym przemyśleniom). Jak ktoś blisko Kra to zapraszam z Manleyami do mnie a do Was to Andrzej może przyjechać.

znalezienie czegoś lepszego w podobnej cenie nawet używanego jest mało prawdopodobne.

... najwyższy czas sprawdzić, bo prawdopodobieństwo jest większe niż sądzisz.

Leon - myślę, że najpierw powinieneś posłuchać 300B w swoim systemie a później szukać czegoś lepszego bo w przeciwnym razie nie będziesz miał skali porównania i za jakiś czas jak

Potestować tak, ale nie od razu kupować ... posprawdzaj u siebie kilka konfiguracji. Wymaga to czasu i zachodu ... ale wg mnie warto. Edytowane przez artuku

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3356907
  • 2 tygodnie później...

Tak. Zaczęło się obiecująco a skończyło jak zwykle. Bez worka złota nie podchodź. Pod "monobluczusie" trza stropy wzmacniać. I jak tu popierać rodzimą produkcję. :-(

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3372419

Rzeczywiście od wielu już miesięcy, a nawet powiedziałbym lat (myślę, że tak od dwóch - trzech) wątek powoli „wygasza” swoją aktywność. Widzę dwie przyczyny: brak Manleyowca - moderatora oraz to że sam Manley trochę zatrzymał się w miejscu, a i obecny dystrybutor już nie z tą charyzmą co duet Krzysiek i Romek.

Naszym takim nieformalnym Manleyowcem – moderatorem był kto … pamięta ktoś? Na początku Wojtek r100r tzw. Ojciec Założyciel (pozdrowienia dla Wojciecha) oraz później pałeczkę przejął Papageno (tu również szczere pozdrowienia). Jak Kolega Papageno poszedł drogą „cudu” Reimyo … zakończył swoje Manleyowe opowieści i już nie ma komu podtrzymywać „płomienia” dyskusji. Teraz Papageno pięknie opowiada o muzyce w klubie Reimyo, techniczno - soniczne aspekty spadły na plan dalszy.

Mam nadzieję, że Evka Manley’ówna w tajemnicy coś tam „pichci” ze swoim Zespołem … może za jakiś czas pokaże się coś nowego, i to na nowo podsyci dyskusję.

pozdrawiam

Zaczęło się obiecująco a skończyło jak zwykle

A czego kolega oczekiwał, że taka konstrukcja będzie kosztować grubo poniżej 100 kzł? ... "takie, rzeczy tylko w Erze". Od samego początku było wiadomo, że konstrukcje oparte na tej lampie (833A) są ultra drogie. Wynika to z olbrzymiego nakładu pracy oraz niewiele ludzi / firm potrafi ujarzmić tą lampę ... stąd ceny grubo powyżej 100 kilo. Konkurencja światowa na tej lampie daje ceny 500 kilo w wzwyż ... abstrakcja. Produkcja tych monosów zajmuje 3 miesiące. Trafa są robione ręcznie przez Andrzeja przez wiele tygodni. Oczywiście 40 kojro to dla 99,5 % audiofili u nas w PL to abstrakcja. Do takich klocków jest potrzebna podobnej jakości reszta toru, a to da min 500 tys zł za system ... nie mówiąc już o odpowiednim lokum akustycznie przystosowanym. Zabawa dla nielicznych. Edytowane przez artuku

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3372530

Oczywiście to nie są wszystkie argumenty ... zapomina kolega o tzw R&D ... nad GMką Andrzej siedział dwa lata, teraz nad 833A ponad rok ... to kosztuje bardzo dużo pracy i jak się zrobi produkt ponadprzeciętny to to wszystko składa się na "luksusową" cenę. I jeszcze jedno ... często się płaci dużo pieniędzy za tz. wiedzę "gdzie trzeba pierd...ć młotkiem" a nie za same "pierd...cie" o czym wielu ludzi zapomina. Wiem, że i tak Kolegi pewnie nie przekonają moje argumenty ... ale może warto pomyśleć, że za wiedzę i talent się płaci, często bardzo słono.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3372636

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Za wiedzę należy zapłacić również, tyle tylko, że te lata pracy i wiedza nie zostaną poświęcone na wyprodukowanie jednej czy dwóch sztuk wzmacniacza prawda. Niemniej jednak mam nadzieję, że Pan Andrzej wykorzystując swą wiedzę i talent wyprodukuje coś np jak 300b/Snapper w cenie przyjaźniejszej dla ludzi żyjących i zarabiających w naszej pięknej Ojczyźnie. Nie pisz mi tylko, że mamy SETa 42 bo to nie to samo a cena 27 lub 30 lub 50 tys. w full wypasie to ceny też raczej nie dla ludzi przeciętnie zarabiających a chcących usłyszeć co rzeczywiście jest zawarte na płycie. A tak na marginesie - jak producenci i dystrybutorzy mają ustalać ceny na swoje produkty w wyważony sposób skoro my sami swoimi wpisami (np Starcie Tytanów) uzasadniamy ich w przekonaniu, że nie należy tak czynić. Wiem sam po sobie, że im bardziej się brnie w to "hobby" tym bardziej granice zdrowego rozsądku się przesuwają ale gdzieś w końcu muszą być. Wyprodukowanie wzmacniacza to nie to samo co np wyprodukowanie samochodu czy postawienie domu (nie te nakłady nie te koszty) a ci którzy wmawiają nam, że jest inaczej robią z nas idiotów i albo się na to godzimy i bulimy albo słuchamy "brzękoszczęków" kupionych w sklepach "nie dla idiotów". Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3372780

Nie pisz mi tylko, że mamy SETa 42 bo to nie to samo a cena 27 lub 30 lub 50 tys. w full wypasie to ceny też raczej nie dla ludzi przeciętnie zarabiających

Oczywiście sonicznie 300B/Snapper w stosunku do SET42 to inna szkolą grania, tyle że 300B/Snapper też nie jest dla ludzi przeciętnie zarabiających! Ile taki nowy zestaw kosztuje ... 46 tys zł – prawie wypas Amplifon (cena zestawu ze strony Galeria Audio). Oczywiście po rabacie taką „nówkę” można wyrwać za 30 tysi (jak ktoś dużo kupował u Romka to może dostać większe rabaty). Na s/h taki zestaw kosztuje: Snappery ok 10 kzł + 300B ok 13-14 kzł, to daje 24 tys zł. Jak doliczysz dodatkowe dwa kable sieciowe + dodatkowy interkonekt (dobre używki) to masz już wyższą cenę niż nówka SET42 (wersja podstawowa i Singature).

A tak na marginesie - jak producenci i dystrybutorzy mają ustalać ceny na swoje produkty w wyważony sposób skoro my sami swoimi wpisami (np Starcie Tytanów) uzasadniamy ich w przekonaniu, że nie należy tak czynić.

Tam są opisywane sprzęty klasy ultra premium ... ceny tych sprzętów za klocek nówka nigdy nie spadną poniżej 100 kzł … po prostu tą są dobra luksusowe i tak jak np. samochody z tej klasy cena nie może być niższa (to są produkty kierowane dla 1 -2 % społeczeństwa – czy się to komuś podoba czy nie, będą zawsze ekstremalnie drogie … po 10 latach będziemy mogli je kupić za 20 % ceny).

Wyprodukowanie wzmacniacza to nie to samo co np wyprodukowanie samochodu czy postawienie domu (nie te nakłady nie te koszty) a ci którzy wmawiają nam, że jest inaczej robią z nas idiotów i albo się na to godzimy i bulimy albo słuchamy "brzękoszczęków" kupionych w sklepach "nie dla idiotów".

To nie takie proste ... oczywiście produkcja samochodu jest skomplikowana i bardziej kosztowna, tyle że skala produkcji jest olbrzymia, a w audio takich np. Amplifonów (GMek) sprzeda się rocznie może 10 szt (Amplifon na razie to jeden człowiek, bez pracowników), Manley'a dużo więcej, bo to duża firma z innym zapleczem organizacyjnym. Dlatego aby się z tego utrzymać i mieć "na waciki" dla żony i przyszły R&D to musi to swoje kosztować ... oczywiście IMO (też chciałbym aby 300B/Snappery czy SET42 kosztowały nówki max 15 tysi zł). Dlatego ponieważ szukamy dobrego dźwięku to nie idziemy do MM tylko 'ciułamy" i kupujemy systemy za kilka, kilkadziesiąt tysi złotych, bo jak to jest dobrze ze sobą połączone (odpowiednio dobrane klocki, lampy, kable, kolumny, itd.) to gra to tak że "łza spływa z oka" ... i tego wszystkim życzę. pozdrawiam Edytowane przez artuku

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3373040

Czym się różnie wersja podstawowa Gm-ki Amplifona od wersji full wypas ? Bo taka różnica w cenie musi być czymś uzasadniona...

Przede wszystkim dużo lepsze transformatory, lepsze wewnętrzne okablowanie, rezystory Shinkoh, kondzie Duelundy, wyjścia głośnikowe topowe Furutechy ... i jeszcze "szczypta audiofilskiej magii" :))) Edytowane przez artuku

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3373241

I ta "szczypta audiofilskiej magii" przemawia do mnie najbardziej. Życzę Panu Andrzejowi wielu sprzedanych egzemplarzy. :-))

Panter. U mnie przejściówka RCA/XLR. Tak mi się bardziej podoba i lepiej brzmi w moim systemie.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3373345

Jak miałem The Wave'a z Snapper to jednak wolałem RCA niż XLR. Grałem przez wiele lat na Velumie NF-G-SE BlueS RCA ... u mnie lepiej grał niż topowy Harmonix, Tara The 0.8, a zastąpił WW Gold Eclipse 5.

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3373407

A coś z bardziej "budżetowych" na początek? Tak do 2tys. za używany?

za 2k?

przejdz sie do byle sklepu muzycznego, popros najdrozsze xlr jakie maja - tak pewnie kolo 80-100 pln / 5-7m beda grac tak samo. a jesli wizualnie nie beda pasowac, kup bajerancki oplot po 1-2pln/m i wtyki jakie ci sie spodobaja. wyjdzie na to samo, ale duzo, duzo taniej

https://www.audiostereo.pl/topic/31999-manley/page/70/#findComment-3374227
  • Pokaż nowe odpowiedzi