Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Kolega Ci delikatnie podpowiedział a ja odpowiem nie wcinaj się pomiędzy wódkę a zagrychę.

A to do mnie czy Slya?

Jak mogę wybrać to wolę być zagrychą ;)

Nie karmić trolla. Niech zdycha.

No , ale w końcu czyj to klon?

Taki nieogarnięty jestem ostatnio....

Już wygrał...;-) a- lampeczka

Ale nie jest to takie proste i oczywiste. To czego Caspian nie jest w stanie zagrać, to głębia sceny ma za to inne cechy, dzięki którym depcze amlifonowi po piętach, a to co stawia dla mnie na równi te wzmacniacze to przyjemność czerpana z muzyki.

Sam jeszcze nie wiem co się stanie, bo funkcjonalność Caspiana jest jest znacznie większa. Można go nie wyłączać w ogóle czy wykorzystać np. jako końcówkę mocy przy fajnym dacu z pre na pokładzie.

Game not over....

No i sprawa się wyjaśniła. Po kilku godzinach z Caspianem ponowne podłączenie Amplifona spowodowało, przywoływany często dla wyrażenia emocji zwrot-opad szczeny. To dwa światy w dziedzinie realizmu przekazu. Z Amplfonem opada zasłona reprodukcji i jesteśmy tu i teraz na żywo, gdziekolwiek grają.

W związku z tym zrobiłem puszkę z dziurką do której będą lądowały wolne środki na lampki, aby ich nigdy nie brakło.

Wiwat Amplifon i pan Andrzej...

• 3 tygodnie później...

Właściciele SET42 ... wstawcie do swojej GMki lampy Telefunken EC806s ... to dopiero zobaczycie co potrafi ta integra (oczywiście wcześniej Andrzej musi wam podesłać specjalne przejściówki - cokoły do tej lampy) ... "jajka zostaną urwane" :)))

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Ja grałem z Quada CD99 ..;))

Grałeś ale nie usłyszałeś jak gra.

Swoje możliwości rozwija i pokazuje tylko we firmowym zestawieniu - a tak to może na 30-50 % samego siebie pokazuje po RCA.

Powód jest znany , banalny i stary jak świat :

2.4V RMS (RCAs)

5.3V RMS, balanced (Quadlink)

Edytowane przez Firewall 1
Gość cybant

(Konto usunięte)

Hej,

Czy model WT 30 jest odpowiedni na pierwszą lampę i da radę kolumnom podłogowym 87db? Jak jego jakość dzwieku ma się do chinskich lampowców typu Mingda i Cayin?

Jeżeli to monitory to tak, pod warunkiem , że bardziej analityczne niż zamulające;)

Jakie to głośniki?

Gość cybant

(Konto usunięte)

to małe podłogówki PMC Gb1i są szybkie, otwarte i detaliczne

To powinno być OK.

Choć nie wiem jak będzie z basem , to chyba linia transmisyjna.

Niemniej polecam sprawdzenie przed zakupem.

Jakie lampy mają zastąpić te EC806s?

Do tej pory jak kupowałeś SET42, to na wejściu pracowała lampa 6S45P. Jak Andrzej zaczął eksperymenty to zrobił specjalne cokoły do lamp E88C i EC86. U mnie po 6S45P wstawiłem najpierw Mullard E88C, później Telefunken EC86 a teraz gram na Tele EC 806S. Z 806S jest najlepsze granie IMO (wszystkie aspekty).

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość cybant

(Konto usunięte)

Do tej pory jak kupowałeś SET42, to na wejściu pracowała lampa 6S45P. Jak Andrzej zaczął eksperymenty to zrobił specjalne cokoły do lamp E88C i EC86. U mnie po 6S45P wstawiłem najpierw Mullard E88C, później Telefunken EC86 a teraz gram na Tele EC 806S. Z 806S jest najlepsze granie IMO (wszystkie aspekty).

Nie wszystkie , bas jest gorszy ...ale faktycznie jest lepiej od EC86.

Szymon twierdzi , że w 833 sprawdza się Siemens ...w GM to porażka ...już lepszy jest Mullard...

bas jest gorszy

trza poczekać aż się wygrzeje ... ale wydaj mi się, że już na starcie, jest co najmniej porównywalnie w tym zakresie IMO. Pamiętaj, że moje lampy są "lepsze" od Twoich, bo pomierzone, no i zasadniczy argument, że są z naklejką z "dobrego" sklepu z USA i swoje kosztowały ... dlatego musi być lepiej :))

Szymon twierdzi , że w 833 sprawdza się Siemens ...w GM to porażka ...już lepszy jest Mullard...

Mam tego Twojego Siemensa, ale sprawdzę go dopiero w weekend, w tygodniu "zapier ... taki, że taczka pusta".

Gość cybant

(Konto usunięte)

trza poczekać aż się wygrzeje ... ale wydaj mi się, że już na starcie, jest co najmniej porównywalnie w tym zakresie IMO. Pamiętaj, że moje lampy są "lepsze" od Twoich, bo pomierzone, no i zasadniczy argument, że są z naklejką z "dobrego" sklepu z USA i swoje kosztowały ... dlatego musi być lepiej :))

Mam tego Twojego Siemensa, ale sprawdzę go dopiero w weekend, w tygodniu "zapier ... taki, że taczka pusta".

A jak tak to przepraszam ;)))

Taczka niech będzie pusta , byle prundu nam nie zabrakło :)

A no "fedruję ten przodek", aby ludziska z kujawsko-pomorskiego mieli "koszernego prunda" pod dostatkiem :))

Gość cybant

(Konto usunięte)

A no "fedruję ten przodek", aby ludziska z kujawsko-pomorskiego mieli "koszernego prunda" pod dostatkiem :))

To Ty Jarkowi robisz dobrze ....i Piano ...

Jak Piano to niech będzie ....nie jestem zazdrosny ;)

Jarek i Maciej to ziomy chyba z 3city są, a ja bardziej "fedruję" dla ziomów od Ojca Dyrektora tego od Maybacha :)

Nie wszystkie , bas jest gorszy ...ale faktycznie jest lepiej od EC86.

Artur jak będę następnym razem to musimy te lampki podmienić bo się mnie wydaje podobnie jak Grześkowi...

----------------------------------------------------

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

806S to jest najwyższa specyfikacja lampy 86 więc nie dziwota, że gra najlepiej. Nie miałem tych akurat lamp w swoich urządzeniach, ale pamiętam co uczyniły Telefunkeny ECC 801S w miejsce zwykłych ECC81. Mieliśmy do porównań kilka typów lamp, poczynając na bazowych chińczykach, poprzez Siemensy oraz Telefunkeny w zwykłych odmianach ECC81 a właśnie kończąc na ECC 801S. To co uczyniłe te ostatnie lampy to był autentyczny przełom. Te lampki mimo że mają kupę lat grają do dziś w Bielsku i obecny posiadacz martwi się co będzie jak dożyją kresu...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.