Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem. Gram duźo, nic złego się nie dzieje. A to pękanie to znany temat? Bo nigdy nie słyszałem o tym? Dotyczy GU-48?

U mnie anody się wykrzywiły ale je naprostowałem, młotkiem :) Jak rzucisz lampą o podłogę to kto wie, może pęknie. Pamiętaj, że w Polsce wzmacniacze na 833 ma może 4-5 osób. Ja znam 3.

Ile godzin mają przegrane Twoje lampeczki?

Edytowane przez Szymon

nie lubię lamp - ale muszę przyznać że te Amplifony 42 i 140 przynajmniej na zdjęciach robią wrażenie - i kibicuje Panu Andrzejowi by wykosił te paskudztwa lampowe za absurdalnie wysokie ceny w stosunku do wątpliwej jakości jak: Audio Note, Tekne Audio, Kondo i inny szmelc.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Panowie, od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i być może się mylę, ale chyba gdzieś przeczytałem, że monobloki Amplifon 833A będą zbudowane tylko w limitowanej ilości?

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Panowie, od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i być może się mylę, ale chyba gdzieś przeczytałem, że monobloki Amplifon 833A będą zbudowane tylko w limitowanej ilości?

Tak. Ilosc osob z odpowiednimi funduszami jest limitowana ;)

Nie, spokojnie. Ale to drogie zabawki i siłą rzeczy są Limited.

Nie udzielałem się na forum z 5 lat. Mocno zainteresowałem się lepszym sprzętem właśnie wtedy, napaliłem się jak szczerbaty na suchary nie mając pojęcia o sprzęcie. Pamiętam wtedy słuchałem wzmacniaczy Kondo i tub i uznałem, że to jest 100% mój dźwięk.... ale doszedłem do wniosku, że na tuby to nie mam miejsca :) I skończyłem ze słuchawkami elektrostatycznymi, wzmacniaczem słuchawkowym na lampach i Puccinim jako źródle.

Od jakiegoś roku mam już odpowiednie pomieszczenie, które można by zaadoptować na poważnie i sprawić sobie porządny system już z kolumnami. Do tego czytam opinie osłuchanych ludzi, którzy mówią, że zdolny Polak stworzył coś niesamowitego i bijącego na łeb sonicznie i cenowo konkurencję... więc to może właściwy moment.

Jak handlarzyna sprzedawał te monobloki aktualnemu właścicielowi to prawie je kupiłem ale widzę że cena mocno poszła w dół ,rzekomo te monosy były własnością Perepeczki bo tak je handlarz reklamował i miał potwierdzenie -jeśli to te

Gość masza1968

(Konto usunięte)

I chcesz powiedzieć ,że ten preamp Amplifona od tych monosów ma Stary?

Nie wiem czy dokładnie od tych konkretnych ale ma.

Zresztą Szymon powinien znać historie tego preampa.

Chyba też coś było o Perepeczce :)

Edytowane przez masza1968

Preamp który ma SA to nie moje dzieło. Zapewnie dlatego gra:)

Ja robiłem pasywki a to co ma SA to aktywny zrobiony w mojej obudowie.

A te monobloki Św. p. Marka Perepeczki też nie widziały to nie ten komplet:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.