Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie starsze wzmacnacze grają gorzej niz obecnie produkowane i jeszcze jest jedna zasadnicza sprawa nie posiadają zabezpieczen. W tych najstarszych wt-40 sprzed kilku lat mogło sie zdarzyc ze

jak padała lampa to padał tez kondensator (nastapiło nagłe wyparowanie prawie jak mały wybuch :) )

W tej chwili nowsze modele uzywane WT-30 przy farcie mozna kupic za ok 2500 zł a WT-40 za 3000 - 3500 zł.

Warto co jakis czas sie skontaktowac z fimą Amplifion bo mozna trafic na promocje np jakis model demonstracyjny.

Pozdrawiam.

zawi, 20 Lis 2008, 21:25

>Fajnie że znów piszecie nudzę się w chorobie-MAC sorry ale tydzień jestem jeszcze wyłączony z

>obiegu.

>No to przy okazji zapytam o kondenstatory w zasilaniu:co by się stału gdyby zamiast kondensatorów

>470uf dac 680uf???

Tez kiedys sie zastanawiałem nad taką modyfikacją tyle ze nie tylko nieco zwiekszyc pojemnos ale zastosowac jakies bardziej markowe kondensatory (jakie nie myslałem moze JJ ) tyle czy to bedzie miało jakis wpływ na dzwiek czy tylko na samopoczucie.

Pozdrawiam.

Zauważył ktoś? Malutka ciekawostka:)Jeden z naszych skoczków narciarskich - Kamil Stoch jest posiadaczem Amplifona:) Do tego ma całkiem ładną kolekcję płyt analogowych...

Pozdrawiam!

>Zauważył ktoś? Malutka ciekawostka:)Jeden z naszych skoczków narciarskich - Kamil Stoch jest

>posiadaczem Amplifona:) Do tego ma całkiem ładną kolekcję płyt analogowych...

>Pozdrawiam!

A skąd to wiesz ze ma ampifona znasz go ? a i powiedz mu zeby wstawił sobie lampy mullarda :).

Pozdrawiam

nautilus81, 29 Lis 2008, 18:35

>A skąd to wiesz ze ma ampifona znasz go ? a i powiedz mu zeby wstawił sobie lampy mullarda :).

Z TV:) W przerwie piątkowego konkursu skoków pokazywali sylwetki polskich skoczków. Amplifon i do tego gramofon Unitry:)

Pozdrawiam

Panie Andrzeju, sto lat zdrówka, cierpliwości w biznesie, w którym dał Pan wielu ludziom tak wiele radości i kupy szmalu!!

to tak imieninowo

to napisałem ja...rząbek wacław

Również przyłączam się do życzeń

Panie Andrzeju, wszystkiego co najlepsze!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Życzę mnóstwa radości i wielu udanych konstrukcji, Panie Andrzeju.

Mam nadzieję, że nowa wersja cd będzie bliższa zapisowi analogowemu.

Wersja pierwsza jest świetna, lecz kolejne będą z pewnością nieco

lepsze- sądząc z potencjału twórczego i systematyczności pracy konstruktora.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

witam,

Który z Amplifonów odpowiednio napędzi kolumny Triangle Celius ES- takie 3drożne kolumny podłogowe z 16cm głośnikiem średniotonowym i dwoma 16cm niskośredniotonowymi? A poza tym nigdzie nie mogę znaleźć wymiarów tych klocków... jaka jest szerokość/ wyskość np. wt40?

lagmar01,

jeśli pieniądz nie gra roli, zainteresuj się WT40-II, nie ma się co szczypać z niższymi modelami ;-) imho 40ka jest jednak najlepszym wzmacniaczem spośród Amplifonów; spokojnie wysteruje też te Triangle, aczkolwiek pewnie i dał by sobie radę WT30-II lub ten nowy - WT30-III... ;-)

co do wymiarów, mój WT40: szer/głęb./wys/ 43/42/23cm, waga jakieś 25 kg... ;-)

x.

U mnie WT-30 napędzał DALI IKON 7 dość duże kolumny ale i skuteczność miały znaczną, większe probleby są za to z małymi monitorami DALI HELICON 300 jakie posiadam teraz i dla tego zmieniam na WT-40.

>lagmar01

Wszystko zależy jakiej muzyki słuchasz. Do klasyki i jazzu myślę, że wt 30 będzie dużo lepszy od wt 40, który sprawdzi się lepiej w bardziej dynamicznej muzyce. U mnie wt 30 napędza Triangle Australe czyli kolumny dosyć duże i daje sobie z nimi radę wyśmienicie. Słuchałem kilku innych wzmacniaczy i żaden nie miał tego co lubię najbardziej w wt30 czyli przestrzeń, znakomicie oddana średnica i wysokie tony.

Pozdrawiam.

no to sie trochę spóżniłem z zapoznaniem dźwięku z wt30- myślałem, że na pewno nie da rady "poprowadzić" celiusów. Piszę, że się spóźniłem bo kolega KAZ zdaje się takowy sprzedał, a mieszka niedaleko mnie. (KAZ może skojarzysz mnie, to u mnie spotkaliśmy się, gdzie słuchaliśmy mentorów).

>CATV

"U mnie wt 30 napędza Triangle Australe czyli kolumny dosyć duże i daje sobie z nimi radę wyśmienicie"

Właśnie znalazłeminfo o Australach- niezłe klocki do napędzenia- moje celiusy mają o jeden niskotonowy głośnik mniej, a efektywność i impedencje podobne, znaczy się, wt30 nie jest bez szans.

Co do muzy- niestety różnoraka, czyli i jazz i klasyka, ale też rock i metal- tego najmniej.

Wniosek- muszę tego amplifona też wziąć pod uwagę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.