Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

i muszę przyznać - gra to fenomenalnie.

A nie jest to przypadkiem fatalne zauroczenie? ;-)

Nie za bardzo to brzmienie odbiega od naturalnego?

Jest podbite i dlatego wydaje nam się, że lepsze.

Po dłuższym słuchaniu powrót do zwykłego AAD jest jak zbawienie.

Elberoth

pisałeś jak to się zmieniło u Lampizatora - jakość wykonania, montażu. Polecam lekturę "high fidelity" Pacuły. jest test DACa i wzmaka.

To sa jakieś kpiny - na zajęciach praktyczno-technicznych uczniowie z podstawówki to robili ??????- i ten paździerz w środku - po prostu ŻENADA.

te tabliczki znamionowe rodem z maszyny przemysłowej z lat 70tych - no po prostu chciałbym poznać frajera który za taką kasę kupuje taką partyzantkę.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Łukasz nie ma fabryki i całego zastępu pomocników, projektantów itd.

Żeby tworzyć wizualne dzieła sztuki ...

Jeśli ludziom to gra, to najważniejszy warunek jest spełniony :-)

W skali bezwzględnej liczy się brzmienie, a nie złote gałki.

Potencjalni odbiorcy do których skierowana jest oferta Lampiego, to poszukiwacze czegoś wyjątkowego i innego niż wszystko dostępne na rynku inaczej czym by się wyróżniał na tle konkurencji ?

Jak ktoś potrafi lepiej i ładniej to ... czekamy!

Pozdrawiam

Pygar

Gość cybant

(Konto usunięte)

Najlepszy jest ten sztukowany kabel przy Jupiterze...ktoś uciął sobie za krótki kabel wielożyłowy ...to kawałek dolutował...

Krzywo przykręcone płytki ...paździerz i kawałki parkietu...

Zastanawiałem się na wypożyczeniem ...ale to jest zupełna kpina...

Ja dziękuję ...za takie pieniądze ..komuś chyba zera się pomyliły....

Nawet gdyby nie wiem jak dobrze grało ...

Straszny niechluj z Pana Łukasza..:(((

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

To sa jakieś kpiny - na zajęciach praktyczno-technicznych uczniowie z podstawówki to robili ??????- i ten paździerz w środku - po prostu ŻENADA.

Drewno pod układami elektronicznymi jest wyborem celowym.

Materiał ten ma zupełnie inne własności magnetyczne i wibracyjne niż metal.

Jego użycie powoduje konkretny efekt brzmieniowy - jest to zapożyczone z takich firm jak Audio Note lub Kondo które swoje urządzenia w ten sposób budują od lat.

m9_article_04.jpg

kondo_overture_022.jpg

Krzywo przykręcone płytki ...paździerz i kawałki parkietu...

Moim zdaniem Twoja krytyka jest bezzasadna.

Edytowane przez Firewall 1
Gość cybant

(Konto usunięte)

Drewno pod układami elektronicznymi jest wyborem celowym.

Materiał ten ma zupełnie inne własności magnetyczne i wibracyjne niż metal.

Jego użycie powoduje konkretny efekt brzmieniowy - jest to zapożyczone z takich firm jak Audio Note lub Kondo które swoje urządzenia w ten sposób budują od lat.

m9_article_04.jpg

kondo_overture_022.jpg

Moim zdaniem Twoja krytyka jest bezzasadna.

Oczywiście;)) Prawie jak Kondo....

post-27208-0-06834900-1424337098_thumb.jpg

Edytowane przez cybant
Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Oczywiście;)) Prawie jak Kondo....

Ale jak zobaczysz swoje odgrody z tylnej perspektywy też wyglądają szpetnie i Ci to nie przeszkadza.

Czemu ?

Bo najważniejsze jest dla Ciebie jak gra.

No chyba że się mylę to mnie popraw.

ps.

....nie musisz Go rozkręcać i oglądać słuchając muzyki...

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ale jak zobaczysz swoje odgrody z tylnej perspektywy też wyglądają szpetnie i Ci to nie przeszkadza.

Czemu ?

Bo najważniejsze jest dla Ciebie jak gra.

No chyba że się mylę to mnie popraw.

ps.

....nie musisz Go rozkręcać i oglądać słuchając muzyki...

Tylko ja swoich odgród nie sprzedaję za ciężką kasę...

Dostrzegasz różnicę?

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Tylko ja swoich odgród nie sprzedaję za ciężką kasę...

Dostrzegasz różnicę?

Może powinieneś zacząć.

Widzisz że jest popyt na szpetne a dobrze brzmiące.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

A po co?

Miał byś mniej czasu na krytykę osiągnięć firm audio i ludzi za nimi stojących...

Mogło by to też mieć pozytywny skutek dla forum.

A i Ty może kiedyś byś powrócił z wielką pompą jako megakonstruktor.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Miał byś mniej czasu na krytykę osiągnięć firm audio i ludzi za nimi stojących...

Mogło by to też mieć pozytywny skutek dla forum.

A i Ty może kiedyś byś powrócił z wielką pompą jako megakonstruktor.

Nie mam takich ambicji...

Jeżeli takie wykonanie komercyjnego produktu jest dla Ciebie osiągnięciem , to wybacz , ale żyjemy w zupełnie innej rzeczywistości..

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Jeżeli takie wykonanie komercyjnego produktu jest dla Ciebie osiągnięciem , to wybacz , ale żyjemy w zupełnie innej rzeczywistości..

Mylisz się świadomość jest jedna i ta sama.

Ale czy ktoś Ci przypadkiem nie podpowiedział aby w tym wątku nie przeprowadzić tak bezkonstruktywnej krytyki tego daca ?

Tym bardziej że go nie słuchałeś a wieszasz na nim psy.

Jeszcze wyczuwam zapach kurzu po dawnej wojence Sly30 vs Elberoth czyżbyś przyszedł tu tendencyjnie sabotować czyjś wybór ?

Wiem że potrafisz.

Życzliwie - daj sobie spokój Twoje intencje są tu każdemu znane i rozumiane.

EOT.

Cybant - daj już spokój. Nie ma przymusu kupna. Zagłosuj portfelem. Ci którzy kupują, wiedzą co kupują i dlaczego.

Większość z osób która kupuje Lampizatora miała już cała plejadę audiofilskich cukierków. Wszystkie pięknie wyglądały, ale żaden z nich nie grał jak Lampi.

Jak Fikus podniesie ceny 5x (do poziomu Kondo) to być może dorówna także stronie estetycznej japońskiej manufaktury.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Proszę Was.

Lampizator pokazał jak gra na ostatnim Audio Show. Ci co go kupują muszą najpierw wybrać się do laryngologa - czas na aparat słuchowy. Masakra jakaś to jest.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Jak Fikus podniesie ceny 5x (do poziomu Kondo) to być może dorówna także stronie estetycznej japońskiej manufaktury.

Ale przecież nie trzeba podnosić ceny 5x żeby jakość wykonania była światowej klasy. O ile musiałby być droższy taki DAC, żeby obudowa była klasy dCS czy Gryphona? O 2000zł? 3000zł? I jeszcze żeby środek nie był na ordynarnym paździerzu, a na porządnym drewnie i schludnie zrobiony to może kolejne 2000zł? Razem 5000zł więcej i byłoby super.

Obudowa to 50% ceny.

To taki standard w hi-endzie. Czasami są wyjątki.

Proszę Was.

Lampizator pokazał jak gra na ostatnim Audio Show. Ci co go kupują muszą najpierw wybrać się do laryngologa - czas na aparat słuchowy. Masakra jakaś to jest.

Gratuluję umiejętności oceny DACa w nieznanym pokoju, na nieznanej elektronice i nieznanych kolumnach.

Mam nadzieję że kiedyś ci dorównam i też opanuję tę sztukę.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Proszę Was.

bo trzeba znac proporcje pomieszczenie vs glosnik

ps nie ocenialbym jednak lampi po tej konkretnej prezentacji

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Czyli wg.ciebie obudowa kosztuje kilkanaście tysięcy? Ja mam inne informacje. To ciekawe jak Amare robi swoje bardzo dobre obudowy. Pewnie dostają je w prezencie od Św.Mikolaja.

Edytowane przez sly30
Gość cybant

(Konto usunięte)

Cybant - daj już spokój. Nie ma przymusu kupna. Zagłosuj portfelem. Ci którzy kupują, wiedzą co kupują i dlaczego.

Większość z osób która kupuje Lampizatora miała już cała plejadę audiofilskich cukierków. Wszystkie pięknie wyglądały, ale żaden z nich nie grał jak Lampi.

Ja absolutnie nie deprecjonuję tego jak gra, nie słuchałem.

Ale to jak jest wykonany to jest dramat...przy takim wykonaniu bałbym się go pozostawić bez opieki..;) i gaśnicy ...

Sly się myli co do ceny poprawy jakości wykonania , wystarczyłoby więcej staranności przy montażu i jakieś 200 zł...

Ja rozumiem , że Pan Łukasz jest genialnym konstruktorem , ale takie coś to zwyczajnie wstyd...mu przynosi..

Przecież to kosztuje 36 000 zł...a 3600....

I nie mam , żadnych ukrytych intencji...wręcz przeciwnie mam nadzieję , że konstruktywna krytyka poprawi jakość wykonania.

Krytykowałem Amare za podejście do Klienta , ale wykonanie ich produktów to zupełnie inna bajka.

Podobnie jak Amplifon , Ancient Audio , GigaWatt i wiele innych polskich firm.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Można bardziej konkretnie?

O jakie dac-i chodzi i w czym były gorsze od Lampizatora?

Ja absolutnie nie deprecjonuję tego jak gra, nie słuchałem.

Kluczowe stwierdzenie w tej dyskusji.

Jakbyś posłuchał to byś się zdziwił ;)

Ale to jak jest wykonany to jest dramat..

To są stare zdjęcia . Nowy model jest lepiej wykonany i nie na "paździerzu" ;)

Przecież to kosztuje 36 000 zł

Taaaa...... ;)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Można bardziej konkretnie?

O jakie dac-i chodzi i w czym były gorsze od Lampizatora?

Kluczowe stwierdzenie w tej dyskusji.

Jakbyś posłuchał to byś się zdziwił ;)

To są stare zdjęcia . Nowy model jest lepiej wykonany i nie na "paździerzu" ;)

Taaaa...... ;)

Cena oficjalna 9000 Euro...w rabaty nie wnikam ...( uwaga do Slya;))

Opisuję co widzę w recenzji w Hi Fidelity.

Nie rozumiem jak coś takiego można przekazać do recenzji , mnie byłoby wstyd coś takiego pokazać , nawet gdybym sam to zrobił jako DIY.

Wiem , że pisałeś o wyjątkowym graniu , ale mnie tymczasowo odrzuciło..

Wiem jak zbudowany jest Amplifon GM70 , wiem jak wygląda mój manufakturowe phono Phasta.

Nie można sprzedawać produktu broniącego sie wyłącznie dźwiękiem za takie pieniądze.

Czyli wg.ciebie obudowa kosztuje kilkanaście tysięcy? Ja mam inne informacje. To ciekawe jak Amare robi swoje bardzo dobre obudowy. Pewnie dostają je w prezencie od Św.Mikolaja.

Kilkanaście tysiecy to może kosztować obudowa typu Amare , ale wykonana w jednym egzemplarzu i to z tytanu ....

Wystruganie CNC takiego klocka to koszt od 1000 - 2000 zł.

Jeżeli się mylę proszę o skorygowanie...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

pisałeś o wyjątkowym graniu

Teraz to Ciebie poniosłooooo .... ;)

Nie wiem jak "zbudowany" Amplifon bo go nie rozkręcałem.

Może wklej po prostu fotki to porównamy ?

Co do Lampizatora to przyznaję rację ,że jego wykonanie ze zdjęć w necie nie zachęca.

Ale to są stare zdjęcia ?

Ten egzemplarz , który miałem przez ponad 2 tygodnie był wykonany lepiej niż ten ze zdjęcia.

Jedynie obudowa była podobna choć w jednym pudełku.

Może do testu poszedł jeszcze nie do końca dopracowany produkt? Tego nie wiem.

Edytowane przez jarek&ania
Gość cybant

(Konto usunięte)

Ja też tego , nie wiem...

Proszę tak wygląda ukraińska ręczna praca z zupełnie innego pułapu cenowego...tak 6 razy taniej ;))

Zdjęcia Lampizatora są z najnowszej recenzji w Hi Fidelity...

post-27208-0-71729700-1424349371_thumb.jpg

Edytowane przez cybant
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja też tego , nie wiem...

Proszę tak wygląda ukraińska ręczna praca z zupełnie innego pułapu cenowego...tak 6 razy taniej ;))

Czego to są zdjęcia? Robiłeś je w przeciągu ,że połowę części wymiotło? ;)

Nie żebym się czepiał ale montaż lamp na takiej cienkiej blaszce jest na wskroś oryginalny i szału raczej nie ma.

Na Ukrainie nie występuje zjawisko mikrofonowania ? ;)

W sumie prosty układ i Lampizator jest podobnie wykonany ( ten , który miałem u siebie ).

Dla mnie jedno i drugie to typowy DIY.

Edytowane przez jarek&ania
  • Pokaż nowe odpowiedzi