Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Czego to są zdjęcia? Robiłeś je w przeciągu ,że połowę części wymiotło? ;)

Nie żebym się czepiał ale montaż lamp na takiej cienkiej blaszce jest na wskroś oryginalny i szału raczej nie ma.

Na Ukrainie nie występuje zjawisko mikrofonowania ? ;)

W sumie prosty układ i Lampizator jest podobnie wykonany ( ten , który miałem u siebie ).

Dla mnie jedno i drugie to typowy DIY.

Jak zamiast paździerza zastosujesz blachę miedzianą , to nie mikrofonuje;)) a zasilacz jest w osobnej obudowie.

To jest phono , dlatego jest tak " pusto" ;)

Wybacz , ale to nie jest podobne wykonanie...

Podobne jest tylko to ,że to jest montaż przestrzenny...

Tutaj dobrze widać dopracowanie ...deska ciosana siekierką albo tępym scyzorykiem i osłona termokurczliwa ...bez termokurczu;))

Tutaj brakło kabla do Jupitera to sobie dolutował;))

post-27208-0-89272700-1424351282_thumb.jpg

post-27208-0-30483800-1424351471_thumb.jpg

cybant - nie bardzo rozumiem co próbujesz tutaj udowodnić. Że jest zrobiony jak DIY ? Tego nikt nie podważa.

Nikt jednak nie kupuje Lampiego jako biżuterie. Jak znajdzie się ktoś, kto zaoferuje za te same pieniądze podobnej klasy brzmienie, a przy tym bardziej dopracowany montaż i obudowę, to wielu pewnie wybierze ten produkt.

Mam wrażenie jednak, że na razie Fikus nie ma się czego obawiać.

Jak chcesz to spakuj to co tam u ciebie robi za źródło, przyjedź do mnie, to porównamy. Tylko ręczników do wycierania łez nie zapomnij.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Trudno mi ocenić jak gra Big 7, ale pamiętam porównanie Level 4 z Accustic Arts Tube DACII. Różnice w brzmieniu były kolosalne, podobnie jak w wykonaniu, choć sama obudowa tego Level 4 nie była zła. Do środka nie zaglądałem. Ale brzmieniowo przepaść. Ponoć Big7 jest znacznie lepszy i wierzę, że tak jest ale czy dorówna AA? Być może. Z tego co pisał Jarek to jednak C8 Metronome jest lepszy, czyli można wyjść z założenia, że Big7 jest mniej więcej klasy Accustic Arts. Tyle, że AA jest wykonany perfekcyjnie i ma detal 30 tys.

Gość cybant

(Konto usunięte)

cybant - nie bardzo rozumiem co próbujesz tutaj udowodnić. Że jest zrobiony jak DIY ? Tego nikt nie podważa.

Nikt jednak nie kupuje Lampiego jako biżuterie. Jak znajdzie się ktoś, kto zaoferuje za te same pieniądze podobnej klasy brzmienie, a przy tym bardziej dopracowany montaż i obudowę, to wielu pewnie wybierze ten produkt.

Mam wrażenie jednak, że na razie Fikus nie ma się czego obawiać.

Jak chcesz to spakuj to co tam u ciebie robi za źródło, przyjedź do mnie, to porównamy. Tylko ręczników do wycierania łez nie zapomnij.

Elb,

Kieruje mną czysta prywata , chciałbym wymienić mojego AA na znacznie lepsze źródło.

Czytam Wasze zachwyty i wierzę ...że gra świetnie, ale jak widzę wnętrze to mną trzepie..

Liczę , że P. Łukasz przeczyta , zawstydzi się i popracuje nad wykonaniem...

Taki mam plan...nic skomplikowanego...

PS. Elb ...ja nie z tych debeściakow....od porównań...i udowadniania kto ma lepszy system.

Referencji na forum jest tylko pięć;)))

Ja tez nie bardzo rozumiem te krytyke Grzegorza.

Dla mnie zdjecie srodka jest tylko ciekawostka, ktora nie decyduje o odbiorze jakosci dzwieku.

Zadnego z kupionych sprzetow nigdy nie rozkrecalem , zeby sprawdzic , jak wyglada w srodku.

Co do ceny to przypominam jeszcze raz, robilem juz to wielokrotnie, ze dsd dac ktory powala dzwiekiem i staje w szranki z konstrukacjami z przedzialu ponad 50 k pln kosztowal latem ubr na haslo audiosterero ok 7- 8 tys . PLN. Za te cene nie widze problemow z konstrukcja typu DIY. Sama wiedza Lukasza jest tyle warta w kazdym egzemplarzu imo. Material i obudowa sa gratis.

Stawiam dobra butelke kazdemu, kto mi przywiezie do testow sprzet w tej cenie grajacy lepiej od lampi dsd dac.

Auralic Vega za 14 k pln w graniu dsd polegl bezdyskusyjnie, po prostu roznica klas.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Liczę , że P. Łukasz przeczyta , zawstydzi się i popracuje nad wykonaniem...

Taki mam plan...nic skomplikowanego...

Miałem taki sam cel pisząc w zasadzie to samo w wątku o Lampizatorze. Ale efekt był zaskakująco inny niż się spodziewałem. Naskoczyło na mnie 2 kolesi, którzy nie mogą zdzierżyć krytyki tego sprzętu, wytknięto mi, że wtrącam się w prowadzenie firmy przez Pana Łukasza, co nie jest przecież prawdą i jeszcze padły wyzwiska pod moim adresem. To skoro jest tak wierne grono fanatyków tego sprzętu w takiej formie to po co coś zmieniać. Niech to kupują.

marslo, a ja doskonale rozumiem o co chodzi Cybantowi. I powiem tobie więcej. Wiele osób tak uważa i chcieliby kupić sprzęt Pana Łukasza ale w tej jakości wykonania nie zrobią tego. Nie chcą tylko pisać o tym na forum, żeby nie wdawać się w kłótnie i żeby nie robić komuś przykrości.

Edytowane przez sly30
Gość cybant

(Konto usunięte)

Ja tez nie bardzo rozumiem te krytyke Grzegorza.

Dla mnie zdjecie srodka jest tylko ciekawostka, ktora nie decyduje o odbiorze jakosci dzwieku.

Zadnego z kupionych sprzetow nigdy nie rozkrecalem , zeby sprawdzic , jak wyglada w srodku.

Co do ceny to przypominam jeszcze raz, robilem juz to wielokrotnie, ze dsd dac ktory powala dzwiekiem i staje w szranki z konstrukacjami z przedzialu ponad 50 k pln kosztowal latem ubr na haslo audiosterero ok 7- 8 tys . PLN. Za te cene nie widze problemow z konstrukcja typu DIY. Sama wiedza Lukasza jest tyle warta w kazdym egzemplarzu imo. Material i obudowa sa gratis.

Stawiam dobra butelke kazdemu, kto mi przywiezie do testow sprzet w tej cenie grajacy lepiej od lampi dsd dac.

Auralic Vega za 14 k pln w graniu dsd polegl bezdyskusyjnie, po prostu roznica klas.

Marslo , nie rozumiesz?

Żartujesz , prawda ?

Chciałbyś , żeby w Twoim Lexusie silnik był skręcony sznurkami...?

Panowie gra świetnie , ale czy nie może być wykonany na poziomie...

A tak szczerze to ...kupiłbym sobie KIT jak w Audio Note, przynajmniej miałbym pewność , że to porządna robota..

To typowa Polska szkoła ...z polotem fantazją ...i zupełnym brakiem dbałości o szczegóły ...

Zresztą zobaczycie po czasie jak będzie z awaryjnością i ewentualną odsprzedażą przy takim wykonaniu..

Takie niedoróbki mszczą się jak cholera ...skąd to wiem .? ..z doświadczenia..choć z innej branźy ..

Plus jedna w pamięci:)))( Referencja oczywiście)

O fakt o Tym zapomniałem...:)))

Edytowane przez cybant

5 lat gwarancji, serwis na miejscu.

Posluchaj Grzegorz bez uprzedzen, potem pogadamy.

Teraz to jak z Jarkiem o francuskich winach , do czasu az wypil wysokiego Brajana i potem szczekal na forum.

Ciebie tez to czeka.

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

5 lat gwarancji, serwis na miejscu.

Posluchaj Grzegorz bez uprzedzen, potem pogadamy.

Teraz to jak z Jarkiem o francuskich winach , do czasu az wypil wysokiego Brajana i potem szczekal na forum.

Ciebie tez to czeka.

Mariusz,

Wybacz , ale jak widzę jak to jest wykonanie ...to raczej nie...

Chyba , że francuskie wina tak smakują dlatego , że robi się je byle jak...brudnymi nogami...

Jak Pan Łukasz poprawi jakość to odszczekam;)))

Naprawdę ;))

Elb

naprawdę szanuje Cie - ale z Lampizatorem to byś się nie ośmieszał

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Skoro powołujecie sie na test Lampizatora w Hi Fidelity to może przytoczę 2 "cycaty" z tejże opowieści :

"... I nawet jeśli to właśnie przy tej muzyce najbardziej było słychać, że to jeszcze nie ostatnie słowo w zakresie rozdzielczości i selektywności, to i tak brzmiało to porywająco...."

"... To nadal nie było najbardziej rozdzielcze granie jakie znam, ale po pierwsze zapewne jeszcze coś dałoby się poprawić lepszymi lampami, a po drugie te bardziej rozdzielcze przetworniki nie dość, że kosztują sporo więcej, to na dodatek ustępują Lampizatorowi w innych aspektach. Słowem to bardziej kwestia wyboru, preferencji danego słuchacza, niż wyższości jednych nad drugimi...."

W pewnym sensie zgadzam sie z tym co zacytowałem.

Jak dla mnie Lampizator W SWOJEJ CENIE jest bezkonkurencyjny.

Jednak patrząc całkowicie obiektywnie brakuje mu na pewno rozdzielczości i tzw. wglądu w nagranie przez co gorzej nagrane płyty brzmią lepiej na bardziej rozdzielczych dac-ach.

Ale nie ma róży bez kolców i zazwyczaj ze wzrostem rozdzielczości maleje muzykalność.

Trzeba znaleźć tzw. złoty środek i takie sprzęty są dostępne na rynku ale kosztują wielokrotnie więcej niż BIG7.

Hola, hola kolego dalej uważam ,że najlepsze wino jakie piłem dotychczas to "Amarone Dal Forno" i ono jest z Włoch ;)

Ale faktycznie Haut Brion to świetne wino i poszedłem za ciosem i kupiłem wszystkie 5 Gran Cru na degustację.

Zobaczymy jak będzie więc nie fikaj włocho - fobie :)

Edytowane przez jarek&ania
Gość cybant

(Konto usunięte)

Miałem taki sam cel pisząc w zasadzie to samo w wątku o Lampizatorze. Ale efekt był zaskakująco inny niż się spodziewałem. Naskoczyło na mnie 2 kolesi, którzy nie mogą zdzierżyć krytyki tego sprzętu, wytknięto mi, że wtrącam się w prowadzenie firmy przez Pana Łukasza, co nie jest przecież prawdą i jeszcze padły wyzwiska pod moim adresem. To skoro jest tak wierne grono fanatyków tego sprzętu w takiej formie to po co coś zmieniać. Niech to kupują.

marslo, a ja doskonale rozumiem o co chodzi Cybantowi. I powiem tobie więcej. Wiele osób tak uważa i chcieliby kupić sprzęt Pana Łukasza ale w tej jakości wykonania nie zrobią tego. Nie chcą tylko pisać o tym na forum, żeby nie wdawać się w kłótnie i żeby nie robić komuś przykrości.

A ja naprawdę nie chcę zaszkodzić ....zwyczajnie jak ktoś ma chociaż trochę pojęcia i zobaczy coś takiego to " oczy staną się okrągłe i twarz pociągła z przerażenia "

W czym problem , żeby poprawić jakość montażu i wykonania ...nie rozumiem..

Jarek,

A kto mowi, ze ja wloskich win nie lubie - nadaja sie do pasty i serow.

Jak wodka do sledzia.

A najlepsze wina i tak robia we Francji:)

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Jarek,

A kto mowi, ze ja wloskich win nie lubie - nadaja sie do pasty i serow.

Jak wodka do sledzia.

A najlepsze wina i tak robia we Francji:)

A najlepsze wzmacniacze w Staszowie...;))

A źródła w Krakowie...

A jedzenie we Włoszech...;))

Mariusz,

Wybacz , ale jak widzę jak to jest wykonanie ...to raczej nie...

Chyba , że francuskie wina tak smakują dlatego , że robi się je byle jak...brudnymi nogami...

Jak Pan Łukasz poprawi jakość to odszczekam;)))

Naprawdę ;))

A wiesz jak sie przyrzadza uznana za najlepsza kawe swiata tj Kopi Luvak?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Sugerujesz ,że Lampizator z doopy wypadł? ;)

Nie , sugeruje, ze niezbadane sa sposoby dochodzenia do doskonalosci, bywa ,ze od tej strony jest blizej:)

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

A wiesz jak sie przyrzadza uznana za najlepsza kawe swiata tj Kopi Luvak?

https://volfee.wordpress.com/2012/10/10/najlepsze-kawy-na-swiecie/

Mariusz ...to był żart;)))

Wybacz....

Piłem tą " dupianą" kawę ....droga i nic specjalnego ...

Widocznie mam słaby gust ....;)

Edytowane przez cybant
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Lampizator wbrew niereferencyjnemu wykonaniu i tak broni się dźwiękiem. Kto słyszał ten wie, kto nie słyszał temu pozostaje ocena estetyki. Poza tym widziałem dużo urządzeń o równie problematycznej konstrukcji, sygnowanej bardzo znanymi nazwami. Często zastanawialiśmy się z kolegami jak to się dzieje, że np produkty Khomenki nie wybuchają, choć na nasze oko powinny...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

bywa ,ze od tej strony jest blizej:)

Niezbadane są orientacje i zainteresowania ludzi ;)

Tak czy inaczej , abstrahując od fobii dot. wykonania , Lampizatora warto posłuchać.

Ale ci co gustują w tranzystorowym graniu raczej będą rozczarowani.

Dlatego zachodzę w głowę jak komuś jednocześnie może podobać się Lampizator i Trinity ;)

No przeciez to sa swawolne dyskusje, Jarek ujal to wlasciwie: w swojej cenie lampi to debesciak , ja to oceniam poki co na podstawie dsd dac, ale licze, ze pcm z golden gate bedzie rownie wybitne.

Jarek sluchal z big 7 i w zasadzie glownie redbook, bo tak lubi.

A ja lubie wiecej pan - i dsd i hires pcm i pania winyl tez lubie.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Lampizator wbrew niereferencyjnemu wykonaniu i tak broni się dźwiękiem. Kto słyszał ten wie, kto nie słyszał temu pozostaje ocena estetyki. Poza tym widziałem dużo urządzeń o równie problematycznej konstrukcji, sygnowanej bardzo znanymi nazwami. Często zastanawialiśmy się z kolegami jak to się dzieje, że np produkty Khomenki nie wybuchają, choć na nasze oko powinny...

A przestałby się bronić , jakby ktoś to porządnie poskładał....?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarke slucham pcm z big 7 i w zasadzie glownie redbook, bo tak lubi.

A ja lubie wiecej pan - i dsd i hires pcm i pania winyl tez lubie.

Że co proszę ?!

Mariusz piłeś jakieś tanie wino z Francji ? Przecież ostrzegałem ,że skutki mogą być opłakane ...

Strasznie gryzmolisz na klawiaturze.

Możesz przetłumaczyć na jęz. polski? ;)

Za literowke w imieniu przepraszam, juz sie poprawilem.

Faktycznie , trenuje przed wykazdem na urlop, cwicze prowansalskie rose jak Hemingway, bo sie stary robie:)

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ja się dziś znów zjeżyłem czytając w Sat_AV porównanie formatu 16/44,1 z 32/192 w studio PR. Przy czym oba formaty podawane były ze streamera. A oczywisty wniosek że 128 jest lepsze został przez autora spuentowany:

"po takiej lekcji każdy, kto hołduje jeszcze płycie CD, musiałby przyznać że żył w nieświadomości. Każdy, kto twierdzi że płyta CD to dobre medium, powinien na własne uszy usłyszeć, jak bardzo się myli"

Ja się naprawdę zastanawiam czy red. Lacki uważa nas za skończonych idiotów... Test był prowadzony bez użycia płyt CD i referencyjnego transportu;-)

Edytowane przez tomkly
Gość cybant

(Konto usunięte)

Że co proszę ?!

Mariusz piłeś jakieś tanie wino z Francji ? Przecież ostrzegałem ,że skutki mogą być opłakane ...

Strasznie gryzmolisz na klawiaturze.

Możesz przetłumaczyć na jęz. polski? ;)

Mówiłem , że ten Lampi ...jest niebezpieczny;)

Ja się dziś znów zjeżyłem czytając w Sat_AV porównanie formatu 16/44,1 z 32/192 w studio PR. Przy czym oba formaty podawane były ze streamera. A oczywisty wniosek że 128 jest lepsze został przez autora spuentowany:

"po takiej lekcji każdy, kto hołduje jeszcze płycie CD, musiałby przyznać że żył w nieświadomości. Każdy, kto twierdzi że płyta CD to dobre medium, powinien na własne uszy usłyszeć, jak bardzo się myli"

Ja się naprawdę zastanawiam czy red. Lacki uważa nas za skończonych idiotów... Test był prowadzony bez użycia płyt CD i referencyjnego transportu;-)

;)))

Weź poczytaj np. Hamigwaya albo Lema..

Nie ... w sumie do tego to najlepiej Mrożek pasuje;)))

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mówiłem , że ten Lampi ...jest niebezpieczny;)

Eeeee tam.... myślisz ,że blask lamp w Lampizatorze Mariuszowi na wzrok padł?

Ja myślę ,że to już "sks" i tanie prowansalskie siarczany ;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wszystko fajnie, bo oczywistym jest że format 32/192 jest z definicji lepszy niż 16/44,1 przy podawaniu plików... Problem w tym, że cała reszta cudownej technologii strumieniowej jest dziś w krzakach, albo w tej części ciała, o której piszecie powyżej;-) W efekcie całe te 32/192 podawane strumieniowo brzmi gorzej niż tandetna i pełna ograniczeń płyta CD odtwarzana z dobrej klasy źródła.

Nie ... w sumie do tego to najlepiej Mrożek pasuje;)))

Beckett, Ionesco oraz Mrożek;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi