Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Płytki te występują w Big 7 i Golden Gate. W wersji DSD only, takiej jako moja, tej płytki nie ma.

Jeśli nie ma na niej autorskich modyfikacji, to jest jak w banku, że zaraz będzie atak, że to chiński

gotowiec za 40 $ - tak, jak i pozostałe moduły z których złożony jest Lampi. :) Nic nowego ... :)

Jeśli nie ma na niej autorskich modyfikacji, to jest jak w banku, że zaraz będzie atak, że to chiński

gotowiec za 40 $ - tak, jak i pozostałe moduły z których złożony jest Lampi. :) Nic nowego ... :)

W Lampim Big 7 nie ma ani jednej Chińskiej płytki. To kolejne z insynuacji rzucane bez jakiegokolwiek pokrycia przez Mr. Chlewika.

Wszystkie płytki które widzisz są robione i obsadzane w Warszawie. Jedynie płytka regulacji głośności pochodzi z US (od niejakiego Tarasa), ale w następnej serii produkcyjnej i ona będzie robiona już w Polsce (będzie identyczna, tylko wykonana w Polsce).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Wszystkie płytki które widzisz są robione i obsadzane w Warszawie. Jedynie płytka regulacji głośności pochodzi z US (od niejakiego Tarasa), ale w następnej serii produkcyjnej i ona będzie robiona już w Polsce (będzie identyczna, tylko wykonana w Polsce).

To sie nazywa nowoczesny patriotyzm, szacun. Tylko czemu w Wawie?:)

Konto w trakcie usuwania

W Lampim Big 7 nie ma ani jednej Chińskiej płytki.

Mi to "rybka", ale dopóki oszołomy nie zobaczą modułu USB AMANERO z napisem Made in Poland,

to dalej będą ciągnąć łacha z tej konstrukcji. Niech sobie będzie skądkolwiek - ważne, że dobrze działa.

sly30, hqplayer w wersji embeded da sie sterowac z ipada, ale .. to wymaga troche gimnastyki po stronie serwera.

do latwego dzialania pozostaje jriver badz np kompletny linux daphile (u mnie spisuje sie lepiej dzwiekowo niz jriver - w wypadku pc-mow)

postaram sie ... jak bedzie chwila machnac cos na archlinuxie z hqplayerem do testow. (tu jest gotowa implementacja na bazie wlasnie archa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

co mi sie nie podoba w hqplayerze to to ze na 1 urzadzeniu .. trzeba naraz kupic 2 wersjie na windows i linuxa jesli chce sie uzywac 2 systemow.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xsnailx

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

1FAJsW.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Vitusy SM-011... :-) w menu są 2 tryby pracy...Rambo i 007. Na Rambo jest bardziej pop/rock. 007 jest bardziej smooth. Wolę 007, ale to zawsze kwestia kolumn. Dla mnie na dziś to tranzystory nr 1.

Edytowane przez sly30

W S5 jest chyba podobnie jak w S1 - Mundorf Terminal, więc no problem.

Ciekawe jak subiektywnie wypadnie z A Klasą Jeża?

Edytowane przez piano

W Magico Mundorfy, w Vitusach coś jakby Furutechy, więc no problem. Kable jak widać tylko 40cm, więc wzmacniacze przy samych kolumnach.

To co mogę już teraz powiedzieć, to fakt że wydzielają tylko 1/10 ciepła moich MSB. Są tylko lekko ciepłe, podczas gdy moje jeże są wręcz gorące. Do tego powierzchnia radiatorów to max 1/5 tego co w jeżach. Ale co tu się dziwić - jeże to 200W w klasie A, a tu chyba tylko 25W (?).

Na pierwszy rzut ucha jest więcej niż OK ;)

Dziś wieczorem może uda mi się dłużej posłuchać.

Dziś wieczorem może uda mi się dłużej posłuchać.

A co, prąd wyłączają po 22:00? :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Elb, moc na pewno nie jest 25W. Tyle podawał Vitus w integrze SIA-025. Tu jest wg klasywfikacji Vitusa ok 50W w klasie A, ale on podaje już teraz moc niby w Klasie AB 400W/4 i 800W/8. Wg.tego co testowałem na Utopiach i TAD-ach to mocowo są w zasadzie identyczne jak Jeff Rowland 725, a tam było 350W/8 i 650W/4.

Edytowane przez sly30

OK, już się wyjaśniło. To nie jest tradycyjna czysta klasa A, tylko wariant z automatycznie regulowanym biasem:

Intelligent Class A bias secures optimal working conditions for the outputstage at all time.

Co oczywiście ma znaczenie tylko akademickie, bo ostatecznie ważne jak coś gra a nie w jakiej klasie pracuje. Moc faktycznie podają jako 400/800W.

193052.jpg

Fajne trafo - 1.4kW

Z tego co wiem tam jest jakieś najnowsze trafo krzywkowe. co by to nie znaczyło... :-)

Ponoć jest znacznie lepsze niż toroidalne, gdyż nie ma pamięci i przez to zawsze szybciej reaguje.

Tak mówi teoria. W praktyce przepiękne oddanie barw, wspaniała scena 3D, szybkość i równowaga tonalna. Jestem ciekaw jak współgrają z Magico. To takie wzmacniacze, które docenia się po jakimś czasie, zapomina się o sprzęcie i gra już tylko muzyka. Z pilota lub menu można przełączyć czy ma grać w klasie AB czy A.

Edytowane przez sly30

Z tego co wiem tam jest jakieś najnowsze trafo krzywkowe

rdzeń kształtkowy EI, :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marcin-utopia

Ustawiłem klasę A i tryb Rambo.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Transformator

A tam nie czepiaj się ...przecież znasz sly

Ustawiłem klasę A i tryb Rambo.

A jak z barwą w stosunku do MSB ?

soczyście , zawiesiście , energetyka , plastyka, trójwymiar brył ( z 300b / gm 70) pierwszy plan przed / za kolumnami i jak w porównaniu z lampami które miałeś - bo sly mówi że to gra tak samo jak lampa pod tym względem ?

Którą według Ciebie...jeżeli już ?

Edytowane przez Firewall 1

Ukryta Zawartość

Możliwe, że masz rację.

Ukryta Zawartość

Ponoć jest znacznie lepsze niż toroidalne, gdyż nie ma pamięci i przez to zawsze szybciej reaguje.

Jest wlasnie odwrotnie, reaguje wolniej. ;)

A tak na marginesie, to widze ze RCM dziala i naganiacze ciezko pracuja :D

Wzmaki Vitus nie sa nic warte, tak na marginesie, moim zdaniem oczywiscie. ;)

Edytowane przez Stasiop

Znaczy cytując klasyka : "paździerz ":)

Wlasnie to jest na plus ze trafa sa wolne i miekkie. ;) z pazdzierzem to akuratnie nie ma nic wspolnego tak to po prostu pracuje, ale aby zwolnic reakcje trafa wcale nie trzeba stosowac traf z epoki wczesnego Gierka, sa inne metody, ale widac Vitus w innej epoce ;)

Z tego co wiem tam jest jakieś najnowsze trafo krzywkowe. co by to nie znaczyło... :-)

Lepsze? Japończycy to dawno już wiedzieli :) Ale i tak jak ma być Hi-End to tylko z toroidem!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Czego nie potwierdzają?

Żaden wzmacniacz z toroidem nie zagrał lepiej od tych Vitusów. Accuphase A-200 były blisko i Pass XA-100.8 też dobry ale lepsze nie były.

Aaaa, teraz zrozumiałem :) Dlatego napisałem, trend jest taki, że tylko toroidalny... - a to w cale nie jest, jak piszesz, lepiej :)

• Pokaż nowe odpowiedzi