Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

k**wa, niektorzy to naprawde maja problemy z egzystencja na tym swiecie, tak wiec dobrze ze Elberoth przynajmniej ma pogode ducha i sie tym nie przejmuje, tylko dobrze bawi :-))

Mirek Potempski, 10 Sty 2008, 16:30

>Elberoth, myślę, że gdybyś posłuchał dźwięku u mnie, wróciłbyś do domu i zrozumiałbyś, że masz syf

>i dziadostwo.

Mam obawy, ze gdybys sam posluchal u siebie dzwieku, to zrozumialbys dokladnie to samo :"))

Panowie - dla rozluźnienia atmosfery polecam nowy hit: Jozin z Bazin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

gutekbull, 10 Sty 2008, 23:18

>Elberoth=> już od wczoraj jest na bocznicy ;-)

I w Muzyce ale jak widać tam sie nie zagląda tylko te graty,klocki,pre,kable itd..:)))

Istotnie :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jozin nie jest taki nowy. Ma już 30 lat! Wydał kilka płyt może będą pomocne przy odsłuchach hi-endowych CD:

Ukryta Zawartość

post-10168-100003755 1200041099_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luuuudzie wyyyllluzujcie.

Może uda mi się pogodzić kilku jegomościów udostępniając wszystkim zainteresowanym swój nowy wzmacniacz.

Póki nie posłuchacie to nie uwierzycie że można zrobić w naszym kraju dobry wzmak i w dobrej cenie.

Niezależnie czy ktoś lubi brzmienie lamp czy tranzystorów będzie usatysfakcjonowany.

Przerzucanie się nazwami topowych firm nic nikomu nie da.

Cena klocków też nie ma nic wspólnego z tym czy coś gra lub nie.

Rynek audio jest mocno schorowany i często zakręca zjadając swój ogon.

Nie chcę być posądzony o buńczuczne przechwałki dlatego wzmak taki udostępnię.

Słuchajcie i porównujcie sobie z czym i na czym chcecie.

Zainteresowani odsłuchem niech się dogadają i ustalą kolejność odsłuchu.

P.S.

Elberoth , pamiętam i czekam na twoje okienko do odsłuchu.

darkul, 11 Sty 2008, 11:13

">Może uda mi się pogodzić kilku jegomościów udostępniając wszystkim zainteresowanym swój nowy

>wzmacniacz..."

Konstrukcja zbalansowana?

pzdr

Wzmacniacz posiada moc wyjściową 80W/2 Ohm.

Steruje każdy typ zestawów głośnikowych.

Louther, B&W np.802/802, KEF reference,ATC w tym i podłogowe/duże/,Spendor ,Magnepan,rózne.

Gra z każdego zródła, im lepsze tym lepiej.

Konstrukcja niezbalansowana [ integra] , dzielone zbalansowane.

>ABS

Jeżeli prawimy o nirwanie audio.... czy ja chcę kasę za odsłuch ? Nie.

No chyba że ty jakiś handlarz jesteś ci psuję tobie szyki, sorry.

Jeżeli Elberoth ciebie jakoś zadrażniłem to usuń mój wpis.

darkul, 11 Sty 2008, 11:13

>Zainteresowani odsłuchem niech się dogadają i ustalą kolejność odsłuchu

Podlasie sie pisze na odsłuch!

>Cena klocków też nie ma nic wspólnego z tym czy coś gra lub nie.

Własnie! Jakiego rzędu ustalona jest cena?

Darkul - OK starczy tej reklamy. Masz już wątek na DIY "kto zbuduje lepszy wzmacniacz" czy jakoś tak, i tam proponuję to ciągnąć.

Jak tylko uporam się z CD, to obiecuję rzucić uchem i na twoją konstrukcję. Już dwukrotnie zlekceważyłem produkty Polskich producentów/DIY (Pana Maćka z Otwocka i Waszczyszyna) i potem byłem czerwony ze wstydu.

Tak więc zobaczymy.

Mirek - mam do Ciebie dwie prośby. Pierwsza jest taka, abyś nie uzewnętrzniał tu swoich fobii. I zachował tę "lepszą" stronę swojej natury dla siebie. To co prezentujesz tutaj to po prostu zwykłe chamstwo i prostactwo najgorszego sortu.

Druga jest taka sama od dłuższego czasu - jeżeli chcesz uczestniczyć w dyskusji i być poważnie traktowany, to opisz nam swój system i swoje doświadczenia z audio. Bez tego twoje kategoryczne sądy są guzik warte.

Sądzę że Mazurskie Stowarzyszenie było by prawdopodobnie zainteresowane odsłuchem w wiekszym gronie i miłej jak zwykle atmosferze dając temu wyraz na forum w postaci licznych postów, uwag i ocen.

Owned !

Cześć Darek,

Witam po ponad roku. Nie pochwaliłeś się wcześniej ?

A wiesz,że Talk jednak gra bardzo fajnie ? Po prostu pewien człowiek nie potrafił dobrze zamontować nowych kondensatorów a ja opier.... niejakiegio Edwardsa jak mu nie wstyd takie żuwno wciskać ludziom.

Chętnie sprawdzę Twe nowe produkty. Nie wypominam wydanej na poprzednie próby kasy ( w tym lekkiego uszkodzenia kolumny ). Ale tym razem proszę wyślij na swój koszt. Ja za to ocenię piecyk bardzo rzetelnie.

>Zildjian

Dobra, ale tylko pocztą. Ślimaki ale przynajmniej paczkami tak nie walą.

Nowy wzmak .... a zresztą posłuchasz.

Wrzucę nowy wątek , tam zrobimy kolejkę..jak w gieesie..

• Pokaż nowe odpowiedzi