Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

"Wall street - pieniądz nie śpi" - marna kontynuacja klasyka. Pierwsze pół godziny jeszcze całkiem całkiem, potem czym dalej tym gorzej. Rozwleczone, przegadane, nudne. No a przy scenie z Gekko rozklejającym się na widok filmiku z USG z embrionem wnuka to się po prostu załamałem.

"Wall street - pieniądz nie śpi" - marna kontynuacja klasyka. Pierwsze pół godziny jeszcze całkiem całkiem, potem czym dalej tym gorzej. Rozwleczone, przegadane, nudne. No a przy scenie z Gekko rozklejającym się na widok filmiku z USG z embrionem wnuka to się po prostu załamałem.

nie jest tak zle...

Hereafter (Medium) - 6/10

Edytowane przez antymalkontent

chwilowy brak działalności w audio.

nie jest tak zle...

Hereafter (Medium) - 6/10

inwazja - bitwa o los angeles - tragedia

inwazja - bitwa o los angeles - tragedia

Witam a byles wkinie czy n akompie ogladales ten film? Pozdrawiam

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Obejrzałem. Były dwa śmieszne momenty i tyle.

Nie podobał mi się. 2/10

To i ja swoją opinię dorzucę. Będzie entuzjastyczna. Świetny film drogi, coś jak skrzyżowanie Rain Mana i Kac Vegas. Znakomite: dialogi, aktorstwo, humor, muzyka. 9/10.

Mowa oczywiście o "Zanim odejdą wody" :).

Edytowane przez mczaj

Lolek

na kompie, ale dvd tylko z regionu 5,

zreszta kompa mam podpietego do fullhd ekranu, wkrutce podepne pod leda 40 wiec to nie byl jakis kompromis...

Edytowane przez antymalkontent

Lolek

Inwazja - (na laptopie). Pod względem fabuły, to jeden z najgorszych filmów jakie w życiu oglądałem. Nie pójdę na niego do kina nawet, gdyby efekty były porażające - bardziej porażające niż naiwność tego obrazu być już nie mogą.

Naiwny filmik dla Amerykanów śniących o tym, że ich wojsko miotające ołowianymi kulkami dokopie każdemu, nawet jeżeli przyleci z kosmosu.

Taki "Dzień Niepodległości" od 2/3 filmu wzwyż.

Marzę o filmie na poziomie Obcego (1,2) w którym Ziemianie naprawdę muszą się nagłowić jak fiknąć istotom "stamtąd".

• Moderatorzy

Inwazja - (na laptopie). Pod względem fabuły, to jeden z najgorszych filmów jakie w życiu oglądałem. Nie pójdę na niego do kina nawet, gdyby efekty były porażające - bardziej porażające niż naiwność tego obrazu być już nie mogą.

Naiwny filmik dla Amerykanów śniących o tym, że ich wojsko miotające ołowianymi kulkami dokopie każdemu, nawet jeżeli przyleci z kosmosu.

Taki "Dzień Niepodległości" od 2/3 filmu wzwyż.

Marzę o filmie na poziomie Obcego (1,2) w którym Ziemianie naprawdę muszą się nagłowić jak fiknąć istotom "stamtąd".

therion, ten film jest ok, ale trzeba go oglądać w kinie, scenariusz poprostu nie przeszkadza, ale walorem nie jest

chciałbyś film sf na poziomie obcego 2 ? ja też i chyba wszyscy ale takie perełki trafiają się sporadycznie i dlatego wspominasz go po 20 latach od produkcji

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Moderatorzy

Zanim odejdą wody - wilm miejscami dobry, ale niekomlpetny i nie trzyma cały czas jednakowego poziomu.

liczyłem że z "Polowaniem na druchny " i "Wieczorem kawalerskim" stworzy trójcę ale nieststy odstaje w dół,

wart zobaczenia , ale oczekiwałem więcej

"Chrzest" - oczywiście standardowo morda mi się wykrzywiła jak tylko ujrzałem Polski Instytut Sztuki Filmowej w czołówce,

bo to zazwyczaj nie wróży nic dobrego... no, ale na całe szczęście trafiają się wyjątki i tak też było tym razem, polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

therion, ten film jest ok, ale trzeba go oglądać w kinie, scenariusz poprostu nie przeszkadza, ale walorem nie jest

chciałbyś film sf na poziomie obcego 2 ? ja też i chyba wszyscy ale takie perełki trafiają się sporadycznie i dlatego wspominasz go po 20 latach od produkcji

Też się mocno zawiodłem na tym filmie , a końcówka to żywcem zdjęta z "Helikopter w ogniu"

"Amerykanin" - jeszcze nie widziałem słabego filmu z Clooneyem, ale podobno zawsze kiedyś musi byc ten pierwszy raz...

no nie wiem, akurat w jego przypadku im dalej w las tym lepiej, przynajmniej pod względem aktorskim i wyborem ról,

bo same filmy jak to filmy, nie każdemu musi się to samo podobac, mnie tam się podoba.

W przeciwieństwie do Washingtona, który po paru świetnych filmach, nagle nie wiedziec czemu zaczął gustowac w rolach siedząco ględzących,

które mu leżą jak świni siodło i moim zdaniem ten akurat facet kompletnie się do tego nie nadaje, tym bardziej że i tak nie przebije

Morgana Freemana, na którego styl nie dośc że żałośnie, to zupełnie niepotrzebnie się sili.

"Niepowstrzymany" - porażka.

Ukryta Zawartość

post-6358-047416900 1302171196_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Bardzo możliwe.

Ja osobiście też nie mogłem na niego patrzec, podobnie jak na Brosnana, Cruisa czy DiCaprio i jeszcze tam paru moich "ulubieńców"

których już samo nazwisko wywoływało u mnie odruchy wymiotne, ale kilka razy się zmusiłem do obejrzenia tego i owego z tym i owym,

po czym diametralnie zmieniałem o kolesiach zdanie. Tak więc myślę sobie, że czasami warto przełamac niechęc i uprzedzenia,

bo niekiedy można zostac całkiem miło zaskoczonym. Oczywiście zdarzają się ewidentne wpadki i pomyłki, ale komu one się nie zdarzają :)

No widzisz, a ja na przykład o DiCaprio pierwszy raz usłyszałem za sprawą superprodukcji "Titanic" (którego zresztą nigdy nie widziałem)

i rzyganie mnie brało już na sam dźwięk tego nazwiska, aż kiedyś przez przypadek go zobaczyłem w "Chłopięcy świat" u boku DeNiro

i kopara mi opadła do samej podłogi. Od tamtej pory ma u mnie pełen szacun i nawet jestem w stanie mu wybaczyc takie gnioty jak np. "Insepcja"

który kompletnie mi nie podszedł i ledwo zmęczyłem do końca.

"No widzisz, a ja na przykład o DiCaprio pierwszy raz usłyszałem za sprawą superprodukcji "Titanic" (którego zresztą nigdy nie widziałem)"

Jak nie wdziałeś to po co zabierasz głos "?

Po jajco.

Trudno mi zrozumieć ten fenomen Clooneya

Jak nie rozumiesz, to po co zabierasz głos?

"Huśtawka" - taki sobie niby zwykły film "o życiu" ale całkiem przyzwoicie zagrany. Niby nic specjalnego, ale jednak coś w sobie ma...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam cos dla fanow władcy pieerscienia i star warsow ten pierwszy werrsja rozszerzona ma byc pod koniec czerwca a ten drugi we wrzesniu. Takze bedzie co ogladac. W USA WP maja kosztowac 85 dulkow ciekawe ile u nas ten komplecik bedzie kosztowal ( 6 bd i 9 dvd ) Pozdrawiam

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Coś ze świata animacji:

"Rango" - smętny, nudny, bełkotliwy. Nie dla dzieci.

"Rio" - lepszy, ale też bez rewelacji, trochę przegadany, średnio wciąga. Podziałał na mnie usypiająco.

Od czasu znakomitego "Jak wytresować smoka" jakieś te kolejne animacje słabiutkie.

U nas LOTR wersja rozszerzona ma kosztować prawie 700 zł!

Ukryta Zawartość

Podczas gdy w Amazonie są takie zapowiedzi:

Ukryta Zawartość

Napisy PL są, ciekawe, jak z regionem...?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez burz
  • Moderatorzy

odgrzewam serial Popielec - wart przypomnienia, opisuje życie na wsi w czasie IIWŚ

powstał w studio Silesia - jak patrzę na dzisiejsze seriale to szkoda gadać,

Silesia wypuściła jeszcze kilka seriali - wszystkie mocne

"Poznaj naszą rodzinkę" - wymęczone do końca tylko przez wzgląd na DeNiro,

a poza tym słabizna momentami ocierająca się już o kretyńskie komedyjki made in usa

kręcone setkami na jedno kopyto i śmieszne jak włosy w tyłku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skrzydlate świnie"

Małaszyński i Rogucki lepsi niż myślałem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Pewnie mogłoby byc jeszcze lepiej, gdyby na przykład można było zrozumiec trochę więcej niż połowę dialogów, ale ogólnie całkiem nieźle.

Zwłaszcza muza, o ile dobrze doczytałem, to autorstwa grupy Coma - pierwsze w życiu słyszę i bardzo mnie się podobuje :)

• Pokaż nowe odpowiedzi