Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

do poduchy całkiem ok

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

"Rytuał" - bardzo dobry, skutecznie straszy, ale zręcznie budowaną atmosferą niepewności, stopniowaniem/skokami napięcia itd. a nie efektami specjalnymi, strugami krwi czy innymi bzdetami. Klimatyczny. Warto obejrzeć/posłuchać w 5.1 bo ścieżka dźwiękowa z BR wyjątkowo porządna i fajnie wspomaga wrażenia.

Lolek126 - ale ty pytales o film i tutaj obydwa formaty sa za dobre... jesli chodzi o koncert to juz troche inna sprawa chociaz realizacja ma wieksze znaczenie jak format...

No i szybk przechodzumy do kolejnego twojego pytania dlaczego jest roznica w wydaniu gwiezdnych wojen? Ano bo spiepszyli realizacje format jest wystarczajacy zeby bylo dobrze...

A.kapitana ameryke ogladalem w wersji blueray hd kopia z netu kompresowana divixem... ale nie ocenialem.obraz czy dzwiek... fabula mi sie nie podobala po prostu nie dla mnie

chwilowy brak działalności w audio.

Witam myslalem ze chodzi ci o dzwiek lub o obr4az ze cos nie tak jest w tym filmie tylko pozniej tak sie zastnowilem ze przeciez nie ma jeszcze oryginalu w sklepach wiec na ten temat do konca nie mozna by bylo sie wypowiedziec. fabula i te sprawy to kazdy lubi to co lubi i z tym sie nie dyskutuje :-) dzieki i pozdrawiam.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Kac Vegas II - nawet się nie umywa do jedynki, ogólnie poziom polskich "komedii" z Karolakiem w roli głównej.

Obejrzeć sobie można, ale równie dobrze można sobie darować, ewentualnie obejrzeć jeszcze raz pierwszą część.

Jak się pozbyć celulitu - wytrzymałem jakieś 15 minut, więc może o czymś nie wiem, ale jak dla mnie dno i porażka.

Elita zabójców - spodziewałem się kolejnej teledyskowej napierdalanki bez ładu i składu ze zgranym już nieco Stathanem,

a tu całkiem przyzwoite kino akcji, trochę niepotrzebnie rozmemłane w końcówce, ale generalnie bardzo dobrze z plusem.

Ten plus to za Roberta DeNiro, który może niekoniecznie tutaj pasuje, ale jest miłym dodatkiem co całości.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Witam bylem w kinie n aimmortals w3D i pwoiem ze jesli ktos lubi troszke wojenki i ladna aktorke :-) plus efekty i to warto sie przejsc bo film calkiem fajnie zrobiony. Co do fabuly nie bde sie wypowiadal bo kazdy ma na to swoj gust. Generalnie polecam bo film zrobiony z wielkim rozmachem i w g mnie lepszy od 300 . Podrawiam.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Rise of the planet of the apes - film sie oglada od poczatku do konca, nie zamula,fabula daje rade, generalnie jest klimat. Polecam.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Rise of the planet of the apes - film sie oglada od poczatku do konca, nie zamula,fabula daje rade, generalnie jest klimat. Polecam.

rowniez polecam dobre kino...

IMMORTALS 3D - jaka chała!!!!! Tragedia...nie spodziewalem sie wiele wiecej niz typowego odmozdzacza z ladnymi efektami ale nawet tego nie bylo...

• Moderatorzy

The Fighter - historia boskera i jego rodzinki, Mark Wahlberg i toksyczny brat Christian Bale (świetny), film na faktach , trochę Rocky ale wątki obyczajowe, siostry są fajne, Bale genialnie odwzorowuje pierwowzór(jest pokazany jak lecą końcowe napisy)

Mały Wielki Wojownik - Jackie Chan w całej okazałości, chyba najlepszy jego film

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Witam sluchajcie mam pytanko moze tutaj ktos odpwowie, chodzi mi o film ksiadz na bluray jest to wydanie jednoplytowe 3d dostalem wiadomosc ze po wybraniu play jest pytanie czy chce sie ogladac w 2d czy w 3d to powiedzcie mi na jednej plycie jest tyle meijsca ze wystarcza na dwie wersje filmu plus dodatki? To w takim razie po co inni robia osobno wersje 3d i wersje 2d a w niej dodatki? Skoro mozna to zrobic na jednej plycie nie tracac na obrazie i dzwieku? Pozdrawiam i jak ktso wie lub moze ma plyte na bluray ksiedza to prosze o odpowiedz.

Lolek

Właśnie skończyłem oglądać (chodzi o "Czarny czwartek. Janek Wiśniewski padł")

Znakomity. Trzyma w napięciu, są emocje, świetnie oddany klimat tamtych lat. Rasowy film, który powinien się obronić nie tylko przed publicznością w Polsce.

Tylko Pszoniak niepotrzebnie się popisuje w 3-planowej roli Gomułki, popadając niestety trochę w groteskowość i zwyczajowo za bardzo skupiając na sobie uwagę.

Dlug, tak Dlug. Wlasnie jestem po filmie. na bank wielu z was ogladalo ten znakomity film Krzysztofa Krauze. jeden z najepszych, najprawdziwszych, najbrutalniejszych filmow polskich. trzeba obejrzec.

Hitler rise of evil. film o Hitlerze. Bardzo bardzo kiepski moim zdaniem. Jesli zrobic taki film to musi zrobic ktos kto jest geniuszem. Czesto filmy biograficzne sa robione przez niewlasciwych ludzi. To jest ogromnie trudn zadanie zrobic jaki kolwiek film o kims bo juz sama historia jest zybt duza i w skutek wychodza takie gowienka.

Nastepna ziemia - obraz i dzwiek bardzo dobry, film w sumie tez ciekawie sie ogladalo, ale to nie jakis typowy s-f czy hamerykanska akcja, tytul moze zmylic...

Nastepna ziemia - obraz i dzwiek bardzo dobry, film w sumie tez ciekawie sie ogladalo, ale to nie jakis typowy s-f czy hamerykanska akcja, tytul moze zmylic...

i tego mi brakowalo w tej produkcji,mysle ze odniosl by wiekszy sukces jakby jednak sie udali na te blizniacza planete co nie skresla filmu,jest po prostu jak piszesz- tytul moze zmylic

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

kowboje i obcy taki sobie prosty hamerykanski filmek, mozna obejrzec

sprawa zamknieta - tez mozna obejrzec

konan barbarzynca - slabo

Witam a ja dzisiaj ogladalem zielona latarnie na bluray w 3d i powiem ze jak dla mnie dzwiek i obraz super - mi generalnie tego typu filmy podobaja sie innym pewnie nie koniecznie . Jak dla mnie warto sobie obejrzec. Pozdrawiam.

Lolek

Właśnie skończyłem "Full metal jacket" ze świeżo zakupionego BR. Nie ma co się silić na komentarze. Klasyka.

z ostatnich rzeczy:

"Uwikłanie" - polski kryminał. Średniak, trochę się wlecze, ale przynajmniej przyzwoicie zagrany.

"Listy do M" - z żonką w kinie. Niespodzianka, bo to pierwsza polska komedia romantyczna będąca faktycznie komedią romantyczną. Lekka, śmieszna, ckliwa (trochę za bardzo), dobrze zagrana, sprawnie zrobiona. W większości dobre dialogi. Czyli ewenement. Nawet Karolaki i inni jakoś nie drażnią.

"Melancholia" - dziwny film, po pół godzienie nawet chciałem wyłączać, ale jakoś przetrzymałem, końcówka już lepsza.

"Carlos" 2010- biografia terrorysty zaciekawiła mnie pod kontem sytuacji geopolitycznej całkiem podobnej do dzisiejszej... 6,5/10

"Stone" 2010- Norton i De Niro w dramacie nie mogli zawieść 8/10

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Warrior - 8,3 na 13k głosów na IMDB jako dodatkowa rekomendacja, jak dla mnie jeden z filmów roku, ciężko się do czegokolwiek przyczepić, rewelacja.

ten stone to mi sie nie widzi. Pomyslcie ze De niro kiedys byl aktorem a dzisiaj juz jest kapciem i gra w gownach

"Stone" 2010- Norton i De Niro w dramacie nie mogli zawieść 8/10

ten stone to mi sie nie widzi. Pomyslcie ze De niro kiedys byl aktorem a dzisiaj juz jest kapciem i gra w gownach

Ja to tak sobie mysle ze chcialbysbyc takim kapciem za iles tam lat jak jest w tej chwili Robert De niro. A tak w wogole to wypowiadmay sie tutaj o filmie typu obraz , dziwek jaki jest , fabula a nie obrazamy aktorow .....

Lolek

Edytowane przez lolek126

Stone wyżej niż Carlos? Litości... Tak w ogóle to oglądałeś film czy miniserię?

De Niro teraz tylko klepie kasę co on sam nie ukrywa, w Hollywood nie jest tajemnicą, że w ogóle, aby złożyć jemu ofertę zagrania roli trzeba dołączyć grubą kopertę i kasa z góry :).

• Pokaż nowe odpowiedzi