Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Gone - film calkowicie bez wyrazu, schematyczny. W sumie to nie polecam.

Django - typowy film Tarantino, przerysowany, przewidywalny, ogolnie pozbawiony sensu, ale oglada sie z przyjemnoscia. Plusy to bardzo dobra gra aktorska Waltza i DiCaprio oraz jak zwykle swietnie dobrana muzyka. Dla fanow koniecznie do zobaczenia. Dla reszty wedle uznania.

Problem z nowym Bondem jest taki, że nie jest to film o Bondzie, tylko o szeregowym starzejącym się terenowym agencie MI6.

Wysokie oceny recenzentów nie poprawiają mi przyjemności odbioru filmu.

Nad przedostatnim Batmanem też wszyscy się rozczulali, a dla mnie to kiszka. Nawet Joker mi się nie podobał. Sorry.

Bond i Batman to superbohaterowie. Ich miałkie problemy emocjonalne wyeksponowane w ostatnich filmach mnie nudzą. No i bohaterowie przestają już być "super".

Może powinny być 2 rózne oceny. Jedna ocena filmu jako filmu a druga ocena filmu jako filmu o Bondzie. Tym niemniej ja wytrzymałem 30 minut.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Przez weekend zaliczyłem filmy :

Looper- można wytrzymać ale szału nie ma. Powiedzmy że co najwyżej dobry,

Gangster- nic nadzwyczajnego, poprawnie opowiedziana historia ale jakoś nie wciąga, natomiast duży plus za fajnie pokazaną prowincję Stanów z czasów prohibicji, przewaznie mamy filmy o metropoliach z tego okresu. A tu całkiem coś innego.

HITLER Narodziny Zła - wczoraj obejrzałem po raz chyba czwarty albo i piąty, a ciary po plerach mi chodziły jak za pierwszym.

Kto jeszcze nie widział, ten pędem do wypożyczalni.

Widziałem na youtube. świetny.

"Sinister" - ciarki po plecach, jak przystało na horror.

nie negując Twojej opinii, to mnie film rozczarował. Rozpoczął się dość klimatycznie ale ostatecznie to raczej standardowa historia z duchem który wygląda jak któryś z chłopaków ze Slipknot.

Looper - rzeczywiście szału nie ma ale da się spokojnie obejrzeć.

Edytowane przez rasputin
Gość stary bej

(Konto usunięte)

Produkcja Bollywood, ale z czystym sumieniem mogę polecić http://www.filmweb.pl/film/Table+No.21-2013-663152

Film się ciekawie "rozkręca" i chociaż wiele w nim klimatów muzycznych to zakończenie jest dość zaskakujące.

Osłodą będzie nieziemskiej wręcz urody Tena Desae.

Edytowane przez stary bej

bazyla, człowieka z kulą w głowie promocyjnie zanabyłem

muszę sobie to przypomnieć, bo po seansie kinowym miałem mieszane uczucia

delikatessen to to nie jest ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nawet sympatyczny.

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

"Now Is Good".

Momentami nieco ckliwy, ale chyba nie dało rady tego uniknąć i tak naprawdę nie czynię z tego zarzutu.

Plus Dakota Fanning, chyba z dziecięcej gwiazdy wyrasta nam całkiem całkiem aktorka.

Drugi plus to zdaje się że niezawodny Dustin O'Halloran.

7441684.3.jpg?l=1348894502000

Edytowane przez wiatrak

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Polowanie - bardzo dobre skandynawskie kino.

Intruz - coś tam się działo w tempie ślimaka ale nudną wiało, do kina nie warto zero efektów.

UKŁAD ZAMKNIĘTY. Dobrze, że obraz rzeczywistości w której żyjemy (scenariusz oparty na faktach) nie trafiają teraz na półkę tylko do kina. Po informacji co robią i kim teraz są główni bohaterowie, chce się spieprzyć stąd jak najdalej. Dla mnie świetne, odważne kino. No i sala wypełniona do ostatniego miejsca. Zdecydowanie warto zobaczyć.

Mm pytanie czy slyszeliscie moze o hobbicie w wersji rozszerzonej na bluray? Podobno taka wersja ma sie pojawic cos pod koniec roku?

lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

W jednym ze sklepow gość powiedział mi ze jest potwierdzenie od Warner bross ze w grudniu ma być rozszerzona wersja hobbita :-)

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

"Django" - czyli Tarantino wciąż nie może zrobić filmu na miarę swoich pierwszych obrazów. Wtórność pomysłów, jakaś taka impotencja twórcza. Są świetne pojedyncze sceny, są dobre postacie, ale całość nazbyt rozwleczona, trochę bez wyrazu.Spodziewałem się czegoś znacznie lepszego.

"Operacja Argo" - pod każdym względem co najmniej dobry, ale z pewnością nie wybitny film. Solidne kino po prostu.

"Gangster" - może być.

"Uprowadzona 2"- marne popłuczyny po przyzwoitej 1-nce, ociera się o autoparodię.

"Artysta" - kupiłem już dawno, dopiero teraz obejrzałem. Jak dla mnie perełka, nostalgiczny klimat, piękna muzyka, kapitalna podróż do czasów niemego kina.

"Drogówka" - intensywny, mocny film, ale też niestety mało odkrywczy, uproszczony, przerysowany, trochę męczący w odbiorze. A bo w tej Polsce panie to wszyscy kradną, walą wódę, rzygają, biorą w łapę, chodzą na dziwki. No i jeszcze układ rządzi.

"Obława" - tu z kolei klimat jak z plenerowego teatru telewizji, ogląda się bez większych emocji i zaangażowania, przyzwoity i tylko tyle.

"Pokłosie" - podobał mi się ten film, pod względem temperatury lokuje jest gdzieś tak w połowie pomiędzy sennością "Obławy" a przeładowaną formą "Drogówki", jak dla mniej najlepszy z tych 3 polskich filmów.

Ukryta Zawartość

Ogólnie dobre kino, niezłe dialogi z jajem, ale aż tak wysoko bym go nie ocenił.

Momentami za mocno stylizowqny na filmy 50lat, oczywiście tak miało być

Choć troszkę to sztucznie wyszło jak dla mnie, warto obejrzeć ale do kina bym raczej na to nie poszedł.

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Gangster Squad- ok,jest Shawn Peen,Ryan Gosling ale mozna bylo lepiej,mozna bylo. Ryan musi troszeczke nabrac innych klimatow bo wpada w sidla gdzie wielu aktorow gra w wielu roznych filmach ale zawsze te sama role,ten sam charakter a ten film niestety tylko to potwierdzil.

End Of Watch- fantastyczny reportaz z zycia dwoch policjantow zmagajacych sie na swojej drodze z MS13-goraco polecam.

Vehicul 19-wylaczylem po 30 min.

Django blablabla-Tarantino,no prosze cie!!! my fani czekamy na cos innowacyjnego bo twoje filmy sa przewidywalne i schematyczne jak 1500 odcinek klanu.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Uprowadzona 2- zdecydowanie najgorszy film jaki obejrzałem w tym roku. Przykład na to jak nie powinno się robić kolejnych części filmu.

Safe House - obejrzeć się dało ale bez rewelacji, raczej w kategorii tych do których już nie wrócę. Jeden z gorszych filmów z Washingtonen

Niezniszczalni- w ramach odrabiania zaległości, po napakowaniu gwiazdami spodziewałem się kompletnej szmiry, tak źle nie było ale nie wiele lepiej.

Senna - również zaległość ale szkoda że tak późno obejrzana. Z kawałków historii umiejętnie poskładana całość, ze świetną muzyką, nie oderwałem się nawet na moment.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

HOBBIT

Nie jest fanem Tolkiena a Władcy pieścienia mnie nie powalili na kolana.

Ale muszę przyznać, że Hobbita ogląda się lepiej. Mniej w nim wydumanych teorii a więcej przygody.

Ogląda się to wreszcie jak bardzo dobrze zrobioną przygodówkę. Strona wizualna rewelacyjna, efekty zachwycające.

Na szczególną pochwałę zasługuje moim zdaniem ścieżka dźwiękowa, DTS HD MSTR 7.1 naprawdę jest wzorowo zrealizowane.

Polecam nawet osobom których nie zachwyciła trylogia Władcy Pierścienia.

"Operacja Argo" - nuda, nędza i nuda i jeszcze raz nuda. OMIJAĆ! 1/10

"The Bay" - fajny weekendowy horrorek. Mi akurat mockumentary pasują więc polecam filmik fanom tego gatunku. 5/10

"Pokłosie" - o Boże, co za gniot! Parszywy i antypolski. Drewniana gra aktorów, nędzny, płytki scenariusz. Ruscy finansowali - nic dziwnego, że tak wyszło. Moja ocena 0/10.

"Obława" - nudnawy ale daje się oglądać. Świetny Dorociński. Pomysł z zupą z głowy szwaba (+ GRZYBKI!) na końcu - FENOMENALNY! :) Dobre w sumie kino. Daję 5/10

Wciąż czekam na dające się obejrzeć kopie Drogówki i Układu Zamkniętego - nie oceniam, póki co, bo nie rozumiem dialogów.

To jest właśnie wada polskich filmów - gówniana słyszalnośc dialogów.

W XXIw. Polacy nie potrafią zrobić filmu z normalnie słyszalnymi dialogami, żenada!

Oczywiście Drogówki i Układu Zamkniętego moja uwaga nie dotyczy, bo jak na razie w sieci są tylko screenery, więc czekam na DVDRip.

A na co czekam?

1/ Elysium - nadzieja na fajne SF

2/ Oblivion - jw

3/ Now you see me - sensacja z elementami paranormalnymni. MNIAM! :)

Ukryta Zawartość

4/ Dark Skies - Horror SF, pewno będzie głupi ale fajny! :)

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

...Wciąż czekam na dające się obejrzeć kopie Drogówki i Układu Zamkniętego...

Wystarczy pójść do kina w Dublinie. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

il Dottore masz co tu dużo mówić fatalny gust

Boli cię to w jakiś sposób czy tylko tak sobie klepiesz?

Wystarczy pójść do kina w Dublinie. ;)

Kurka, którego? :)

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi