Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Lone Survivor , jak dla mnie super

Czekam az ten film sie pojawi w sklepie..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Siworae - piękny film. Polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"The Lake House" jest nędzną kopią powyższego.

Ukryta Zawartość

Film obrazem i dźwiękiem podnosi wysoko poprzeczkę.

Nie oczekuj od transów jakiegoś górnolotnego kina. Transi to transi, ma być lekko, szybko i efektownie. I jest i to z nawiązką.

Nie no przeciez nie szedlem tam na ogladanie problemów egzystencjalnych par po 70'ce.....

Ale gdy film oprocz efektow (w sumie to i w 1szej czesci byly rewelacyjne) nie ma nic do zaoferowania to jak dla mnie porazka.

Bo pierwsza czesc miala chociaz autoironiczny sznyt, pare dobrych gagów, fajnych bohaterow, rewelacyjne efekty i kilka naprawde dobrych scen (jak ta z atakiem helikoptera na lotnisku).

Tutaj zostaly tylko efekty a to ciut malo skoro w kinie juz praktycznie wszystko widzialem.

Nie no przeciez nie szedlem tam na ogladanie problemów egzystencjalnych par po 70'ce.....

Heh ;)

Transcendence - efekty - o.k., reszta - średnia. Jak ktoś lubi takie tematy z bólem przejdzie.

Grand Budapest Hotel - nie wiem skąd te zachwyty. Klimat i scenografia to trochę za mało. Filmik średniego lotu. Dramatem bym go nie nazwał, do komedii to mu wiele, ale to wiele brakuje. Wynudziłem się jak mops. Nie polecam.

Edytowane przez Mrok

Robocop 2014 - 20 minut

Anonimus - 15 minut

300 Rise of coś tam - 10 minut

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

parantulla

To jest właśnie efekt sieczki jaką dostajemy z torrentów za darmo.

Jakbyś na te filmy miał pójść do kina, albo je wypożyczyć z wypożyczalni, to wcześniej byś się zastanowił, czy warto do danej pozycji podchodzić. Poczytał recenzje, spojrzał na nazwisko reżysera itd.

A tak, zapodajemy na ekran byle jaki chłam i efekt jest taki jak u Ciebie.

• Moderatorzy

Transformers 4

dużo niezłego dźwięku, dobre 3D, polecam Imax

fabuła broni się,

generalnie dobre kino rozrywkowe

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

W dniu 7.07.2014 o 13:00, gość napisał:

parantulla

To jest właśnie efekt sieczki jaką dostajemy z wytwórni filmowych, produkujących taśmowo byle jak, byle co, byle szybciej, byle więcej.

Czterech gości przy komputerach robi w tydzień cały film, a na końcu tylko wklejają gęby aktorów, którym już nawet grać się nie chce.

Skoro tak, to mi się nie chce tego szajsu oglądać, bo to tylko strata czasu jest.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

To 99% racji.

A ten jeden procent kiedy racji nie masz jest zawarte tutaj:

Skoro tak, to mi się nie chce tego szajsu oglądać, bo to tylko strata czasu jest.

No jak Ci się nie chce, skoro piszesz, że oglądałeś. Przecież nikt Cię nie zmuszał.

To jest właśnie efekt sieczki jaką dostajemy z wytwórni filmowych, produkujących taśmowo byle jak, byle co, byle szybciej, byle więcej.

Czterech gości przy komputerach robi w tydzień cały film, a na końcu tylko wklejają gęby aktorów, którym już nawet grać się nie chce.

jest jeszcze jeden problem, im więcej oglądasz tym większe masz wymagania im więcej doświadczamy tym więcej chcemy plus nasza mentalność (narzekanie jako cecha genetyczna naszego narodu) i nie może być inaczej,

rozwiązaniem może być po prostu przenieść się na wyzsza rozrywke ( moze książki? lub cos bardziej ambitnego) przez jakiś czas będzie fascynacja później stopniowo będziemy dochodzić do zastoju i kolejna rozrywka a jak nie pomoze to po prostu zmienić sposób spędzania czasu? wybor jest wystarczy zacząć dzialac

chwilowy brak działalności w audio.

Noe - niezła intepretacja , ale zasnąłem pod koniec.

Moze zmeczony byles? Ale warto kupic film na BD wg Ciebie? Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ukryta Zawartość

delikatny focus na sytuacje najbiedniejszego kraju w afryce ,

do czego zmusza ich sytaucja i pokazuje zderzenie dwóch różnych światów

dobre kino

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Jakbyś na te filmy miał pójść do kina, albo je wypożyczyć z wypożyczalni, to wcześniej byś się zastanowił, czy warto do danej pozycji podchodzić. Poczytał recenzje, spojrzał na nazwisko reżysera itd.

Recenzje ale gdzie? Gusta są różne. Jakbym chodził do kina to w 90% wypadków wychodziłbym po 30 min. W końcu przestali by mnie wpuszczać do środka. ;)

W tej chwili poziom jest tak straszliwy, że grzebię w starociach, a ostatnio obejrzałem kilka sensownych filmów koreańskich, o co bym siebie w przeszłości nie podejrzewał. To na prawdę daje do myślenia.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Recenzje ale gdzie? Gusta są różne

Recenzje ale gdzie? Gusta są różne

Bez przesady. Jak widzę nazwisko reżysera, którego filmy lubię,obsadę też przyzwoitą, do tego gatunek filmowy mi bliski i jeszcze dobre recenzje krytyków i widzów, to wysiedzieć do końca się da.

Zawsze możesz znaleźć sobie recenzenta, który będzie miał podobny gust niż Ty.I jego opinii się trzymać.

parantulla

A tak, zapodajemy na ekran byle jaki chłam i efekt jest taki jak u Ciebie.

Dokaldnie tak jak piszesz, do tego trzeba dodac fakt ze zupelnie taki czy inny film oglada sie inaczej na odpowiednim sprzecie audio anizeli na kompie na monitorze powiedzmy 23 cale....

W dniu 10.07.2014 o 13:15, parantulla napisał:

Wiesz ja w ciemno bym sie z Toba zalozyl ze w czterech nikt nie jest w stanie zrobic w tydzien filmu takiego jak np Robocop... dla przykladu nad okiem u smoka w I cz. Hobbita gosciu tydzien pracowal - a to tylko jedno oko... wiec jak juz pisac to troszke z jakims dystansem.. chyba ze tak dobry jestes to proponuje sie zatrudnic do jakiejs firmy w USA ktora zajmuje sie efektami - szybko sie dorobisz jak w tydzien bedziesz w stanie zrobic film ...

W dniu 14.07.2014 o 22:57, Mrok napisał:

Recenzje ale gdzie? Gusta są różne. Jakbym chodził do kina to w 90% wypadków wychodziłbym po 30 min. W końcu przestali by mnie wpuszczać do środka. ;)

W tej chwili poziom jest tak straszliwy, że grzebię w starociach, a ostatnio obejrzałem kilka sensownych filmów koreańskich, o co bym siebie w przeszłości nie podejrzewał. To na prawdę daje do myślenia.

Mysle ze w kinie nikt by nie mial przeciwko temu zebys wychodzil wczesniej, zaplaciles za film i to jest dla nich najwazniejsze, a wyjsc mozesz i po 5 minutach Twoje pieniadze , Twoja sprawa czy obejrzysz caly film czy tez po 5 minjutach wyjdziesz. Mysle ze gorzej by bylo z funduszami zebys na kazdy film szedl do kina czy tez kazdy film jaki chcesz obejrzec mialbys kupic na dvd lub bluray..

W dniu 14.07.2014 o 22:27, mikson napisał:

Ukryta Zawartość

delikatny focus na sytuacje najbiedniejszego kraju w afryce ,

do czego zmusza ich sytaucja i pokazuje zderzenie dwóch różnych światów

dobre kino

W HBO bedzie pod koniec sierpnia ten film.. T. H. jest swietny jak zawsze.

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

do tego trzeba dodac fakt ze zupelnie taki czy inny film oglada sie inaczej na odpowiednim sprzecie audio anizeli na kompie na monitorze powiedzmy 23 cale....

No tu akurat związku nie ma. Nie wiesz kto na czym ogląda filmy z netu. Popatrz na salki kinowe jakie forumowicze mają.

W dniu 15.07.2014 o 09:25, gość napisał:

No tu akurat związku nie ma. Nie wiesz kto na czym ogląda filmy z netu. Popatrz na salki kinowe jakie forumowicze mają.

Zgadza sie maja, ja napisalem ogolnie bo duzo osob filmy oglada wlasnie na kompie sciagniete z netu, chocby film 300 najnoweszy - jeszcze jest niedostepny w Polsce ( bedzie gdzies we wrzesniu) , jest wersja jak ja to mowie "blaszak" :-) ale raczej malo prawdopodobne zeby ta akurat osoba kupila film za 214 zl plus wysylka i obejrzala taki film powiedzmy 10 min.. Ten kto ma sale kinowa to raczej malo prawdopodobne zeby sciagal z netu filmy ktore jeszcze nie wyszly i o nich pisal..

W dniu 15.07.2014 o 09:48, gość napisał:

Nie masz racji.

Film ,,300 Początek imperium'' jest dostępny na torrentach w jakości HD.

39177.66 MB

DTS HD Master Audio 7.1

O tym akurat nie wiedzialem....ja kupuje wylacznie filmy w sklepach...nie zagladam na torrenty.. Ale dobrze ze napisales to moze ktos skorzysta..

A o tym czytaliscie to bylo zapewne juz jakis czas temu ale:

Ukryta Zawartość

Kiedys o czyms tez czytalem wlasnie ze ktos z Polski jakis dytsrybutor podal kogos wlasnie za udostępnianie filmu w sieci ale nie pamietam juz konkretow, moze to wlasnie o ten film chodzilo..

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 15.07.2014 o 10:31, gość napisał:

No tu też jesteś nie na bieżąco.

Tu masz cały temat poświęcony temu zagadnieniu:

Ukryta Zawartość

Dzieki przeczytam, kiedys wydaje mi sie ze pisales Ty wlasnie o tym ale nie pamietam czy to na pewno o to chodzilo :-) za duzo rzeczy na glowie w pracy jak i w domu. Dlatego ja nie korzystam z roznych torrentow itp.. tylko oryginaly kupuje lub czekam az bedzie w c+ lub na HBO

Ukryta Zawartość

a ostatnio obejrzałem kilka sensownych filmów koreańskich, o co bym siebie w przeszłości nie podejrzewał.

pusty dom widziałeś może?

jeśli nie - polecam z czystym sumieniem :)

pusty dom widziałeś może?

jeśli nie - polecam z czystym sumieniem :)

Słyszałem o tym filmie dużo pozytywnych opinii. Oczywiście na filmwebie został zjechany. Obejrzę w tym tygodniu.

Kina koreańskiego nie znam zbyt dobrze, jednak filmy które mi polecono miały sens. Widać było że produkcja jest przemyślana, scenariusza nie napisał gościu chodzący na amfie, aktorzy potrafią wczuć się w role i zagrać je naturalnie, dobrze dawkując emocje. Przy tych kilku filmach obecne amerykańskie produkcje... nawet nie wiem co mam napisać. Zaskoczyły mnie też chyba dwie, czy trzy współczesne produkcje rosyjskie. Dziwne to wszystko się robi.

Polskie kino ma zaskoki. Raz pojawia się coś dobrego, a zaraz potem wieje nędzą, ale chyba tak jest wszędzie.

Dwa filmy które poleciłem na poprzedniej stronie są całkiem niezłe. Bardzo mi się podobały. Jest to jednak specyficzne kino, zwolennikom kina akcji raczej odradzam.

Edytowane przez Mrok

Ja przed chwila obejrzalem Paranoje i calkiem calkiem filmy - mozna obejrzec...

W dniu 15.07.2014 o 07:07, gość napisał:

Bez przesady. Jak widzę nazwisko reżysera, którego filmy lubię,obsadę też przyzwoitą, do tego gatunek filmowy mi bliski

Bez przesady. Gdybym miał tak podchodzić do wyboru filmu, który ewentualnie dzisiaj albo jutro obejrzę,

to w roku może ze trzy filmy na krzyż bym zobaczył, a w międzyczasie co, powtórki "07 zgłoś się" mam oglądać?

Dobre, ale ileż można :)

• Pokaż nowe odpowiedzi