Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Aż do piekła.

Świetne kino. Niezwykłe zdjęcia zaściankowego Texasu i barwnie nakreślone życie zwykłych ludzi tego miejsca.

A muzyka..... palce lizać. Po raz pierwszy z taką przyjemnością słuchałem country.

Jeff Bridges zagrał świetnie ale głównymi gwiazdami są bohaterzy ról drugoplanowych.

Firmowa wigilia - tak się dawno nie usmiałem w kinie i do tego okazało sie, że jest promocja za 15zł bitel był i płacac kartą dostałem kolejny gratis na nastepny seans.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Ukryta Zawartość

Dla odmiany: rzetelne kino. Żadnych tanich sztuczek. Nic poza standardami. Eastwood - jako profesjonalista za kamera. Hanks - potwierdza swoją pozycję aktorską. Nawet Eckhart - daje rade dotrzymywać mu kroku ( ach te ich wąsy :) ). Zdjęcia akademickie. Jak ktoś chce obejrzeć film o budowie klasycznej - to jest pozycja dla niego. Ponieważ nie jestem zwolennikiem "konserwatywnego kina" - nie mogę dać więcej niż 7/10. Innym może się spodobać dobra stara szkoła filmowa czerpiąca z wzorców już dobrze ogranych. Dla poszukujących mocnych wrażeń z katastroficznymi wizjami (jest tam tego niewiele, ale ładnie zrobione) odradzam. A dla szukających sztuki filmowej XXI wieku z nowatorskim montażem - będą to flaki z olejem bez żadnej pikanterii dreszczyku...

Ukryta Zawartość

Byłem sceptycznie nastawiomy do Brigite Jones Baby, ale miło się zaskoczylem. Lekka , fajna komedia, na wieczór z ładniejszą połówką :) jutro mama zamiar obejrzeć "Snowden"

W dniu 11.12.2016 o 08:41, gość napisał:

Aż do piekła.

Świetne kino. Niezwykłe zdjęcia zaściankowego Texasu i barwnie nakreślone życie zwykłych ludzi tego miejsca.

A muzyka..... palce lizać.

Również polecam: Prawdziwy Texas - prawdziwe problemy ameryki. Film daleki od polityki, ale bliski ludziom (tak wygląda elektorat Trampa?).

Jako sztuka filmowa to nie jest coenowski ".. kraj dla starych ludzi" - raczej utrzymana w tym stylu podróż do ludzkich egzystencji. Ale duże brawa za dialogi (a sceny z zielonym mustangiem na stacji benzynowej zachwyci każdego szanującego się fana Tarantino : )

mocna 7/10

Mógłbym wymienić dziesiątki filmów które warto moim zdaniem obejrzeć ale czy ktoś to będzie czytał :lol: ;)

Megaloman? :)

nikt na razie chyba nie wymieniał - Morgan(2016) - spodziewałem się gorzej ale mnie się podobał, ja polecam

ps. ma ktoś dobre napisy do tego Prawdziwy Texas?

Edytowane przez jgx

Przeszukując Netflix natknąłem się na film Odzyskać honor. Dobrze oceniony przez widzów, chociaż z tym to bywa różnie. I miłe zaskoczenie, dobre brytyjskie kino oparte na faktach. Z całą pewnością to zasługa genialnej roli Jasona Watkinsa być może roli jego życia. Polecam

Gość Gosc

(Konto usunięte)

https://www.youtube.com/watch?v=yrK1f4TsQfM

Niezła jazda. Dawno nie oglądałem tak odjechanego filmu.

Film zdecydowanie tylko dla miłośników humoru rodem z Monty Pythona.

Jak ktoś lubi tego rodzaju absurd, groteskę to i przez ten film przebrnie z zadowoleniem.

Na pewno nie jest to pozycja dla każdego.

No to pozycja w kategorii jak wyżej czyli nie dla każdego.

Tylko dla miłośników kina skandynawskiego.

Zło (Ondskan) 2003.

Film zupełnie nieprzewidywalny a raczej zachowanie głównego bohatera.

Przeszukując Netflix natknąłem się na film Odzyskać honor. Dobrze oceniony przez widzów, chociaż z tym to bywa różnie. I miłe zaskoczenie, dobre brytyjskie kino oparte na faktach. Z całą pewnością to zasługa genialnej roli Jasona Watkinsa być może roli jego życia. Polecam

Czy netflix posiada filmy fullhd ? I dzwiej lepszy od dolby digital? Np trueHD master audio HD?

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Czy netflix posiada filmy fullhd ? I dzwiej lepszy od dolby digital? Np trueHD master audio HD?

Są nawet pozycje w 4k

co do dżwięku sie nie wypowiem.

Fajna sprawa za niewielkie pieniądze. Można przez miesiąc sprawdzić za free czy warto. Biblioteka filmów dosyć duża, fajna wyszukiwarka (po tytule ,aktorze, reżyserze), jak ktoś lubi dzisiejsze seriale będzie wniebowzięty. Ja zainstalowałem dla House of cards. Oglądam na rzutniku przez PS3 lub telewizorze przez google chromecast bo mam stary telewizor ;). jak masz smarta to bez przystawek.

Są nawet pozycje w 4k

co do dżwięku sie nie wypowiem.

Fajna sprawa za niewielkie pieniądze. Można przez miesiąc sprawdzić za free czy warto. Biblioteka filmów dosyć duża, fajna wyszukiwarka (po tytule ,aktorze, reżyserze), jak ktoś lubi dzisiejsze seriale będzie wniebowzięty. Ja zainstalowałem dla House of cards. Oglądam na rzutniku przez PS3 lub telewizorze przez google chromecast bo mam stary telewizor ;). jak masz smarta to bez przystawek.

Mam komputer HTPC w salonie i podłaczone kino z projektorem. Jesli byłby dzwiek trueHD i fipmy w jakosci F. hd to zrezygnował bym z pobierania całych filmow bluray ktore waza 30-50gb

Zna ktos moze odpowiedz na moje zapytanie?

Mam komputer HTPC w salonie i podłaczone kino z projektorem. Jesli byłby dzwiek trueHD i fipmy w jakosci F. hd to zrezygnował bym z pobierania całych filmow bluray ktore waza 30-50gb

Zna ktos moze odpowiedz na moje zapytanie?

Filmy są w 1080 ale dźwięk to dolby digital często plus... Netflix to raczej pod seriale ...filmy to średnio...

Ale naprawdę ten DDPLUS daje rade....

Edytowane przez Yodas

Kupiłem na BR film "Wizyta" film twórców Szóstego Zmysłu,Znaków i Osady dla mnie wielkie rozczarowanie bo to ani horror ani thriller jak pisze się na okładce BR nic strasznego w tym filmie i szkoda czasu

Również polecam: Prawdziwy Texas - prawdziwe problemy ameryki. Film daleki od polityki, ale bliski ludziom (tak wygląda elektorat Trampa?).

Jako sztuka filmowa to nie jest coenowski ".. kraj dla starych ludzi" - raczej utrzymana w tym stylu podróż do ludzkich egzystencji. Ale duże brawa za dialogi (a sceny z zielonym mustangiem na stacji benzynowej zachwyci każdego szanującego się fana Tarantino : )

mocna 7/10

Moim zdaniem scena z klenerka pytajaca czego nie chca ..... genialna ! Dobry film.....

Ben hur film historyczny całkiem fajny . super dzwiek,muzyka,akcja

Polecam 7/10

Ktory Ben Hur..?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Łotr w kinie nawet fajnie sie oglądało. Polecam.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Mój przyjaciel smok(2016) - Pete's Dragon

Bardzo fajna bajka, Polecam jako kino familijne.

Fajny film. Też polecam. Początek filmu " klimat " super filmik.

Często wracam do Interstellar. Może film nie najnowszy, ale te " nowe " to jakoś nie chce się oglądać po takich filmach.

Ostatnio oglądałem ten film...

Ukryta Zawartość

Polecam.

post-51219-0-47282900-1482093934_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Myszator

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Fajny film. Też polecam. Początek filmu " klimat " super filmik.

Często wracam do Interstellar. Może film nie najnowszy, ale te " nowe " to jakoś nie chce się oglądać po takich filmach.

Ostatnio oglądałem ten film...

Ukryta Zawartość

Polecam.

Oba filmy dobre. Dzwiek,akcja, jesli mamy do tego duzy ekran to są to pozycje obowiazkowe. Polecam rowniez.

Ukryta Zawartość

Oba filmy dobre. Dzwiek,akcja, jesli mamy do tego duzy ekran to są to pozycje obowiazkowe. Polecam rowniez.

No : ) znakomite filmy.

Obejrzyj sobie ten film...

Taki " inny klimat " ...

giphy.gif

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Zaczne od tego: Nie lubię filmów o zombi. Dla mnie The Walking Death to jakaś totalna bzdura...

Kiedyś namówiony przez żonę (ona ogląda w/w serial) poszedłem na "World War Z" - wynudziłem się i co 5 min patrzyłam na zegarek. Rozglądając się dziwiłem tym wszystkim ludziom: co oni widza w tym pomyśle w żywych trupach...

A wczoraj obejrzałem "Boo-san-haeng" - koreański horror. I jestem pod ogromnym wrażeniem. Cały czas oceniam to jako kino rozrywkowe, ale smaczki obyczajowe, umiejętne kadry z przekazami na drugim planie plus do tego mnóstwo fajnych scenariuszowych pomysłów :). No i Ci Koreańczycy ze swoją kulturą i wrażliwością (jak zwykle u niech końcówka ckliwa) i w porządnie uszytych garniturach w których czują się jak europejczyk w dresie podczas joggingu :)

Dla mnie zaskoczenie - nawet 8/10

P.S. celowo wrzucam krótki trailer żeby nie psuć ciekawskim zabawy:

Złodziejka ksiażek- dobry film,chodz jest przewidywalny,to wszystko wynagradza doskonała muzyka w tle,praca aktorów.

Powielam wpis tytułowego watka "Rogue One"

jestem ciekaw bywalców tego wątku co myślą:

Jestem po wizycie w kinie i niestety muszę się zgodzić...

Nie oto chodzi, że film był zły - był taki jak Przebudzenie Mocy - wtórny i bazujący na ogranych schematach. Wiem, że to prosta bajka - ale czumu na widowni średnia wieku do 40+? Silikonowy generał i plastikowa (tu wymazuję imię żeby nie spojlerować AŻ TAK) to nie to za co kochaliśmy STAR WARS. Połowa filmu to nudy i kompletny brak aktorstwa, druga to wirtuozeria FX i to co w kinie zawsze się sprzedaje: totalna rozpierducha. Tragiczne zakończenie i tak im było pisane - wiec na sentymentach też ciężko budować atmosferę. Ogólnie film nieco odskoczył od "Sagi rodu Palliserów" w dobra stronę - w sumie oto chodziło aby rozwinąć Universum, ale można było to po prostu zrobić lepiej: nie wykorzystany potencjał aktorski Mikkelsena, słabo wypadająca rola Mendelsohna, Whitaker, Yen i Jiang - szkoda gadać. Felicity Jones dała radę, ale tak naprawdę ciężko mi było się z nią utożsamić. Nie krytykuję filmu jako całość - bo ogląda się do dobrze (zwłaszcza od połowy :) ) - ale jako universum SW po prostu (w moim odczuciu) to nie jest to... szkoda

6/10

7 wspaniałych - bardzo mi się podobał.

Ukryta Zawartość

Mi i kobiecie bardzo się podobał, mimo że nie wiadomo w sumie o czym jest ten film.

Na pewno nie melodramat, a zdjęcia i muzyka - petarda !

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi