Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, soundintruder napisał:

Oj tutaj się nie zgodzę, odnoszę wrażenie, że miałeś na myśli Gruchę, raczej Fred był mózgiem całego przedsięwzięcia z przerzutem - zresztą sam mówił do Gruchy : "To co dla Ciebie jest sufitem dla mnie jest podłogą".

O przywołanym przez Ciebie serialu niestety nie wypowiem się bo nie oglądałem.

Bylo jak piszesz ale bede sie tez upieral , ze bylo to w takiej konwencji glupkowato  przesmiewczej. 

Mimo to ja lubię ten film. No nie można oglądać tylko Polańskiego,  Bergmana czy Lyncha. Takie  ,, odmozdzacze" też trzeba zaliczać bo inaczej człowiek by zwariował 🤣

Wolę jednak  Pazure takiego na serio jak w przytoczonym ,, zmijowisku".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mistrzowie SF
Bardzo dobry miniserial,niestety,z powodu niepoprawności politycznej (mówienia prawdy) niedostępny na żadnej platformie VOD

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Ukryta Zawartość

TILL. Dobry dramat na faktach pokazujący amerykański system sprawiedliwości. Można zobaczyć na CHILI.

Ukryta Zawartość

W dniu 29.01.2023 o 10:05, broniasz napisał:

Szczegòlnie beznadziejne są te dwa, Terminator i Terminator 2;Dzień Sądu,poprostu chce się wyjść z kina.Wężykiem,panie majster, wężykiem.

Chyba żartujesz? Terminator 2 nawet współcześnie nie trąci myszką i dobrze się go ogląda. 

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

8 minut temu, d-t-x napisał:

Chyba żartujesz? Terminator 2 nawet współcześnie nie trąci myszką i dobrze się go ogląda. 

Chyba kolega nie zna słynnego skeczu.Zazdraszam w takim razie.

W dniu 24.04.2023 o 22:14, aryman napisał:

Tak.  Świetny serial. Śmiałem się kiedyś,  że to jedyny film, w którym Pazura zagrał dobrze i  autentycznie. Świetne kino pod każdym względem.  A dla lubiących historię miedzywojnia rzecz obowiazkowa!

Ja uważam, że jego życiową rolą jest A. Miauczyński w "Nic Śmiesznego".

12 minut temu, broniasz napisał:

Chyba kolega nie zna słynnego skeczu.Zazdraszam w takim razie.

Dziękuję, choć nie wiem czego.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

45 minut temu, d-t-x napisał:

Ja uważam, że jego życiową rolą jest A. Miauczyński w "Nic Śmiesznego".

Dziękuję, choć nie wiem czego.

Śpieszę z pomocą.Przy okazji obejrzę po raz nie wiem który.

1 godzinę temu, d-t-x napisał:

Terminator 2 nawet współcześnie nie trąci myszką

W pełni się zgadzam z tą tezą, odnoszę wrażenie, że już wtedy twórcy starali się forsować przesłanie, że zbytni rozwój  robotów (AI) może doprowadzić do zagłady ludzkości - w tym szukałbym nadal aktualnego przesłania, tym bardziej, że T2 jest z 1991 roku...

W tym gronie szczególnie warto mieć na uwadze wiodący kawałek GnR to tegoż filmu. Też broniący się do dnia dzisiejszego.

Otóż to. To przesłanie jest co raz bardziej aktualne. I również lubię ten kawałek G`n`R 🙂

W dniu 3.05.2023 o 17:20, broniasz napisał:

Śpieszę z pomocą.Przy okazji obejrzę po raz nie wiem który.

Dziękuję. Stety lub niestety, jestem o pokolenie za młody na takie klasyki.

8 minut temu, d-t-x napisał:

Otóż to. To przesłanie jest co raz bardziej aktualne. I również lubię ten kawałek G`n`R 🙂

Dziękuję. Stety lub niestety, jestem o pokolenie za młody na takie klasyki.

Ostatnio zazdrościłem mojej 3-letniej wnuczce, że kiedyś,w niedalekiej przyszłości obejrzy po raz pierwszy Łowcę Jeleni i setki innych 'kileròw" kina..Na razie Frozen rulez.

W dniu 3.05.2023 o 16:09, d-t-x napisał:

Jakiś czas temu obejrzałem wersję full wypas directors cut, T2....obłędny powrót do dzieciństwa 🙂

36 minut temu, d-t-x napisał:

pokolenie za młody na takie klasyki

To już teraz wiesz jakie zakamarki YT explorować, od siebie dodam jeszcze ponadczasowe skecze P. Janusza Gajosa, P. Jerzego Dobrowolskiego, Kabaret TEY.

15 minut temu, Ajothe napisał:

obłędny powrót do dzieciństwa

Ja do tej pory mam w pamięci premierę w moim lokalnym kinie Terminatora i moment kiedy "Arnold wyjmował" sobie kulę z oka...

TETRIS. Apple TV. Nie spodziewałem się tak dobrego filmu. Z jednej strony oparte na faktach, ale ciężko w coś takiego uwierzyć nawet jak się żyło w tamtych czasach. Gorąco polecam.

W dniu 5.05.2023 o 18:36, broniasz napisał:

Ostatnio zazdrościłem mojej 3-letniej wnuczce, że kiedyś,w niedalekiej przyszłości obejrzy po raz pierwszy Łowcę Jeleni i setki innych 'kileròw" kina..Na razie Frozen rulez.

moja dopiero zaczyna... myślisz że obejrzy ? ja w kino tracę wiarę...od dawana nie czekam na żadne filmy ale wiele z nich dało się obejrzeć, dzisiaj to jest jakaś lewacka masakra, parodia głupoty

• Redaktorzy

Ukryta Zawartość

Screenshot_20230508-200214~2.png

Screenshot_20230508-195638~2.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kangie
Link

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

W dniu 5.05.2023 o 18:47, Ajothe napisał:

Jakiś czas temu obejrzałem wersję full wypas directors cut, T2....obłędny powrót do dzieciństwa 🙂

Mam na DVD.

Ostatnio obejrzałem taki diamencik:

Ukryta Zawartość

Na kempingu rozpoczyna się wakacyjny obóz szkoleniowy dla młodych małżeństw, które należą do ZSMP. Z powitalnej mowy komendanta dowiadują się, że ekipa filmowa z WFD będzie rejestrować obozowe życie i zajęcia szkoleniowe pod hasłem "Wzorowa rodzina". Od początku rodzą się konflikty między kierownictwem pragnącym narzucić rygorystyczny regulamin a niektórymi uczestnikami traktującymi obóz jak wczasy. Na obozowej tablicy prowadzona jest szczegółowa punktacja osiągnięć każdej rodziny, także za poglądy społeczno-polityczne, aktywność w czynach społecznych na budowie w Augustowie, dbałość o mienie społeczne, umiejętności małych dzieci. Pod koniec turnusu komendant ogłasza punktację przez radiowęzeł.

FENOMENALNA RZECZ. 

Ukryta Zawartość

"Rocket" omyłkowo nazwany Strażnicy Galaktyki Wol. 3

UWAGA Spojlery!

Na film wybrałem się do kina po przeczytaniu zachwytów i wylewnych opisów "jeszcze AVENGERS nie zginęli" oraz dla tego, że poprzednie części były naprawdę dobre i lubię rozrywkę spod ręki Jamesa Gunna. Po odświeżeniu vol1 i vol2 na platformie dla dzieci, wyposażony w paczkę chusteczek (takie sugestie padały w recenzjach) dziarsko zająłem głęboki fotel w Helis Dream (wersja 2D z napisami). Początek filmu raczej "szubki montaż na kolanie", gdzie w ogóle nie odczułem wielkiej straty, że Rocket wpadł w śpiączkę (kompletny brak uwypuklenia jego wyjątkowości nawet po odświeżaczach). Retrospekcje w stylu "Toy Story" zupełnie nie pasowały do "maszynki do zabijania" jakim jest Rocket.  Postać High Evolutionary - pozbawiona charyzmy, Adam Warlock - to dzieciak urwany z choinki, rozterki Gamory na poziomie szkolnych fochów... Fabuła przewidywalna i nic zaskakującego... A "AntyZiemia i ich mieszkańcy - litości... żenada - prosiaczki z sylikonu... Wiem, że to ekranizacja komiksu dla dzieci, ale choć trochę ambicji w kreacji opowieści...

Plusy? - najlepiej wyreżysterowana część z świetnie skomponowanymi kadrami. Montaż i zestawienia scen czytelne, choć dużo się dzieje (ktoś twierdził, że jest chaos - ja tego nie odczułem). Kolory, sekwencje walki i architektura pojazdów - rewelacja. Bliskie kadry wzmagają emocje (choć po prostu jest tego za dużo - Marvel to nie Król Lew cze Mała syrenka!) można było w końcu dostrzec zaangażowanie aktorów, a nie tylko speców od CGI (ale przyznam, że postać tytułowa (czyt. Rocket) jest najbardziej ludzka ze wszystkich aktorów).

Projekt Strażników Galaktyki - to śmiały alternatywny koncept Avengers, z dużą ilością fauny i odmiennych światów, masa świetnych pomysłów i zaskakujących właściwości kosmicznych istot. Dużo dobrego humoru (w przeciwieństwie do Deadpoola, którego chamskiego dowcipu nie trawię) - ale to co pokazano "po napisach" raczej nie zachęci mnie do Vol 4. To już inna (do słownie) BAJKA... 

• Redaktorzy

Dziś rocznica śmierci Chet'a Baker'a. Ciekawa, kręta historia jego życia. Niełatwa relacja z ojcem, kobietami. Po gębie nie raz oberwał, a bez zębów gra na trąbce staje się odległa jak gwiazdy od ziemi. Jest na Netflix.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 3.05.2023 o 16:09, d-t-x napisał:

Zgadzam się. Z serii 1-ka to film nie do podrobienia. 3-ka podobała mi się bardziej od 2-ki. Z widowiskowych s-f może jeszcze stary Event Horizon, Obcy Przebudzenie (zdecydowanie), The Chronicles of Riddick, Jurassic Park, Prometeusz i pewno kilka innych filmów pokroju Journey to the Center of the Earth, które mi w tej chwili umknęły. Z seriali s-f The Lost Room (rewelacja) i Zagubieni. Z pogranicza czyli fantasy Game of Thrones, który resztę na całe lata pozostawił daleko w tyle. Pozostałe nie zrobiły na mnie większego wrażenia.

Dziś do ww. produkcji w zasadzie alternatywy nie widzę. Interstellar, Awatary, Avengers itd. to raczej kino rozrywkowe, a resztę trzeba tak odcedzać, że cierpliwości brak.

Z ostatnich, które mnie nie zanudziły:

65

Ukryta Zawartość

W tym wypadku opinie "krytyków" z Filmweb'a, można spokojnie spuścić w kiblu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok
W dniu 13.05.2023 o 08:40, kangie napisał:

Dziś rocznica śmierci Chet'a Baker'a. Ciekawa, kręta historia jego życia. Niełatwa relacja z ojcem, kobietami. Po gębie nie raz oberwał, a bez zębów gra na trąbce staje się odległa jak gwiazdy od ziemi. Jest na Netflix.

Ukryta Zawartość

Na polskim Netflix, nie ma tego filmu! . W jakim kraju masz konto?

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
7 godzin temu, klepek1 napisał:

Na polskim Netflix, nie ma tego filmu! . W jakim kraju masz konto?

Najmocniej przepraszam za wprowadzenie w błąd. A mogłem to sprawdzić. CHILI, nie Netflix.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi