Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyna i morze warto zobaczyć ten film ze względu na wyczyn jakie dokonała bohaterka tego filmu. Film oczywiście na faktach. Coś niemożliwego do zrobienia, a jednak zrobiła to dziewczyna i pobiła rekord mężczyzn o dobre 2e godziny.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

W dniu 23.07.2024 o 00:09, RAF77 napisał:

A seria książek jest taka fajna, aż nie do wiary co oni zrobili z tym serialem,.szok.

Zgadza się.

Właśnie ukazała się najnowsza, chyba siódma już część Forsta.

Swoją drogą, jak to możliwe, żeby jeden młody człowiek (Remigiusz Mróz) mógł w tak krótkim czasie sam tyle napisać? (Serie: Chyłka, Forst, Behawiorysta, i wiele "pojedyńczych")

Jest tego ze 40 tomów, każdy po ok. 500 str. w nie wiecej jak ok. 10 lat ...

Może ma od dawna "ghost writerów", albo teraz ai?

• Redaktorzy
9 minut temu, iro III napisał:

Nie siedzi na forach, nie testuje sprzętu. Ma czas. 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

W dniu 22.07.2024 o 23:03, roza smierdzipach napisał:

Forst - Netflix, niech Was ręka boska trzyma z daleka.

Wysłane z Commodore 64

To taki gniot, że aż zapadł w pamięci, idealny przykład jak nie robić serialu....a taki hype był 🙂 

22 minuty temu, Ajothe napisał:

To taki gniot, że aż zapadł w pamięci, idealny przykład jak nie robić serialu....a taki hype był 🙂 

Natomiast 5 sezonów Chyłki, które dotąd widziałem (Max), uważam za doskonale zrobione. Obsadzenie M. Cieleckiej w roli Joanny to strzał w 100. Jedyna uwaga, to to, że w serialu za mało słychać Ironów 😉

Edytowane przez iro III
Zgadza się.
Właśnie ukazała się najnowsza, chyba siódma już część Forsta.
Swoją drogą, jak to możliwe, żeby jeden młody człowiek (Remigiusz Mróz) mógł w tak krótkim czasie sam tyle napisać? (Serie: Chyłka, Forst, Behawiorysta, i wiele "pojedyńczych")
Jest tego ze 40 tomów, każdy po ok. 500 str. w nie wiecej jak ok. 10 lat ...

Albo jest kosmitą .
Talent ma, skubany.
9 godzin temu, RAF77 napisał:

Albo jest kosmitą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .
Talent ma, skubany.

Żaden talent. Wszystko na jedno kopyto. Bardzo szybko sie nudzi.  Chyłka chyba po piątej części sie mi znudziła.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Żaden talent. Wszystko na jedno kopyto. Bardzo szybko sie nudzi.  Chyłka chyba po piątej części sie mi znudziła.

Mam bardzo podobne odczucia. Forst mi się podobał ze względu na dokładne opisy miejscówek w Tatrach (wspomnienia młodości). W serialu brakło nawet tego.
Pamiętacie „Vinci”? Pytam, bo tam też grali Szyc i Baar. Porównajcie grę aktorską, a może lepiej nie… :-(

Wysłane z Commodore 64
W dniu 20.07.2024 o 00:11, broniasz napisał:

Amazon.Biała odwaga.Mocne ale warto.

Kurde, nastawiłem się na wieczorny seans, a to SERIAL jest, i to w dodatku 3 odcinki 1 sezonu...!

A bo widzisz, temat o serialach jest tutaj: 

Ukryta Zawartość

A nawet jest drugi, o polskich: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Już nic nie wiem 😉 Czy na Amazonie jest po prostu rozszerzona wersja filmu kinowego w trzech odcinkach, i The End?
Ale po co bzdety "sezon 1", jakby miały być kolejne?

Edytowane przez burz

Na Filmweb są dwie oddzielne pozycje, serial i film. Może poprostu podzielili film ma odcinki. Coś dodali lub nie. Polacy często tak robią. 

Nie widać wzmianki o kolejnym sezonie. 

.

11 godzin temu, burz napisał:

Kurde, nastawiłem się na wieczorny seans, a to SERIAL jest, i to w dodatku 3 odcinki 1 sezonu...!

Ligę Sprawiedliwości sam podzieliłem sobie na 3 odcinki,bo  trwa cztery z ogonkiem.

Na Filmweb są dwie oddzielne pozycje, serial i film. Może poprostu podzielili film ma odcinki. Coś dodali lub nie. Polacy często tak robią. 
Nie widać wzmianki o kolejnym sezonie. 
Jest, to zapewne rozszerzona wersja, podzielona na 3 części. Na filmie byłem w kinie a tego na Amazon jeszcze nie widziałem ale mam zamiar.
Ps
Co za problem, zrobić to w jeden wieczór....

Jeżeli ktoś lubi filmy z Johnny Deepem :

"Dziennik zakrapiany rumem"  oraz  "Richard mówi do widzenia".

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Serial 11.22.63 obejrzałem już kilka odc. i zamierzam cały sezon zaliczyć. Jak dla mnie warto czas poświęcić.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

8 godzin temu, lolek126 napisał:

Serial 11.22.63 obejrzałem już kilka odc. i zamierzam cały sezon zaliczyć. Jak dla mnie warto czas poświęcić.

Mimo wszystko polecam książkę, zdecydowanie lepsza!

W dniu 25.07.2024 o 12:57, RAF77 napisał:

Jest, to zapewne rozszerzona wersja, podzielona na 3 części. Na filmie byłem w kinie a tego na Amazon jeszcze nie widziałem ale mam zamiar.
Ps
Co za problem, zrobić to w jeden wieczór....

Ukryta Zawartość

Tak właśnie zrobiłem, wczoraj w jeden wieczór.
Nie wiem po co to podzielono na 3 części.
Jeśli coś dołożono względem filmu kinowego (a patrząc po czasie trwania dołożono), to musiało odbić się niekorzystnie na dramaturgii, bo są miejsca słabe, takie sobie, dłużyzny.
W postprodukcji zepsuto film dziwaczną saturacją, która w dodatku w niektórych scenach nie jest stabilna.
Teatralna gra aktorska w niektórych scenach kameralnych.

Mówiąc krótko, spodziewałem się czegoś lepszego, choć zapewne wersja kinowa nie jest zła. Nie oglądałem.

Ukryta Zawartość

25 minut temu, burz napisał:

Jeśli coś dołożono względem filmu kinowego (a patrząc po czasie trwania dołożono)

A intro i outro długie w serialu? :D

.

2 godziny temu, burz napisał:

Mimo wszystko polecam książkę, zdecydowanie lepsza!

Tak właśnie zrobiłem, wczoraj w jeden wieczór.
Nie wiem po co to podzielono na 3 części.
Jeśli coś dołożono względem filmu kinowego (a patrząc po czasie trwania dołożono), to musiało odbić się niekorzystnie na dramaturgii, bo są miejsca słabe, takie sobie, dłużyzny.
W postprodukcji zepsuto film dziwaczną saturacją, która w dodatku w niektórych scenach nie jest stabilna.
Teatralna gra aktorska w niektórych scenach kameralnych.

Mówiąc krótko, spodziewałem się czegoś lepszego, choć zapewne wersja kinowa nie jest zła. Nie oglądałem.

Książki są często lepsze, niż filmy.

Ukryta Zawartość

Na początku dość sceptycznie podchodziłem do serialu, ale jestem już na 3 odcinku i nie żałuję, że się zdecydowałem.

Amazon

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundintruder

Ostatnio odświeżyłem sobie Grę o tron. Ten serial i kilka innych obrazów tak zawyżyło poprzeczkę, że współczesne kino mi się zdecydowanie przejadło. Zacznę zaliczać dłuższe spacery. Szkoda czasu.

Hehe GoT, chyba że 3x oglądałem. Jeszcze że 3x pewnie sobie odświeżę, o ile wcześniej nie zdechnę. Kurna, tam zwykłe dialogi tak wciągały, że masakra. 

Właśnie odświeżam pierwszy raz Spartacusa. Też jest nieźle.

Edytowane przez J4Z

.

19 godzin temu, Mrok napisał:

Ostatnio odświeżyłem sobie Grę o tron. Ten serial i kilka innych obrazów tak zawyżyło poprzeczkę, że współczesne kino mi się zdecydowanie przejadło. Zacznę zaliczać dłuższe spacery. Szkoda czasu.

Dla mnie serial wszechczasów

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

W dniu 29.07.2024 o 15:12, daru0105 napisał:

Dla mnie serial wszechczasów

Niestety serial, który nie trzyma poziomu od pierwszego do ostatniego odcinka nie może być serialem wszech czasów.

• Pokaż nowe odpowiedzi