Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, RAF77 napisał:

Właśnie myślę sobie obejrzeć.

Mam nadzieję, że się podzielisz opinią. Liczę że będzie lepsza od kinowej i będzie można obejrzeć.

W dniu 5.11.2024 o 23:56, venom200 napisał:

Świetny jak dla mnie

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Nie podobał mi się 5 to.max

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Też dla mnie bez rewelacji. Zwykła produkcja bez szału

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Deadpool & Wolverine

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miałem pewne obaw co do tego filmu. Jednak nie potrzebne. Śmiało mogę polecić osobom szukającym niezobowiązującej rozrywki. Jest akcja, prosta fabuła i duża dawka humoru. Polecam wersję z dubbingiem. Obejrzałem pierwsze pięć minut filmu z napisami i dubbingiem. Druga wersja nieporównywalnie lepsza. Dubbing na poziomie pierwszej części Epoki Lodowcowej. Zdecydowanie polecam. No i jeszcze wstawka Lady in red Chrisa De Burgha.

Ukryta Zawartość

"Two Burning Girls" 4/5 (Netflix, 6odc) - bardzo dobry, wciągający i trzymający w napięciu... ale to nie jest horror.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Strange Darling.

Ukryta Zawartość

Bardzo dobry thriller.

Ukryta Zawartość

Z ostatnich filmów to będzie:

Twisters- Fajny luźny film na weekend z fajnymi efektami i świetnym dźwiękiem do testowania kina domowego

Longlegs- Polski tytuł Kod Zła thriller podchodzący pod horror. Film ma niezły klimat i w sumie ogląda się go całkiem nieźle. Daje popalić subwooferowi.

Rebel Ridge- Sensacja porównywana trochę do Rambo, i faktycznie trochę podobieństw jest, ale film ogólnie bardzo średni w sumie mało akcji i głupoty scenariuszowe psują cały efekt.

Joker Folie a Deux- Po opiniach i ocenach spodziewałem się katastrofy, a film sam w sobie nie jest taki zły, ale niepotrzebnie wgl zrobili z tego musical z beznadziejną ścieżką i w sumie film tak na prawdę nie wnosi nic do historii Jokera. Dobrze zrealizowany dźwięk

Ukryta Zawartość

Bardzo fajna komedia w starym stylu, M. Caine, S. Martin.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Klimat czasów prohibicji z iście gwiazdorską obsadą - T. Roth, A. Garcia. L. Fishburne, V. Williams...

Ukryta Zawartość

Hrabia Monte Christo.

Ukryta Zawartość

Bardzo dobry film. Jeden z lepszych filmów historycznych w ostatnich latach. Bardzo dobre zdjęcia, muzyka i scenografia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krzychu72

Apokalipsa Z: Początek końca (2024 Amazon)

Kolejna wizja końca naszego świata po covidowej pandemii. Pojawia się nowy wirus wypuszczony oczywiście specjalnie jako broń biologiczna, który zmienia zarażonych w żądne krwi bestie.
Średniej jakości, ale jak ktoś lubi tego typu tematykę to ujdzie. Ja obejrzałem i czekam na drugą część. 😉

Ukryta Zawartość

Amazon, kolejna starsza produkcja warta poświęcenia wolnego czasu, ciekawa obsada, fajna muzyka.

Ukryta Zawartość

Tak, wincyj dawajcie! Kiedy ja to obejrzę!? :D

Dzięki, lista "do obejrzenia" się powiększa. 

Moją uwagę szczególnie przykuł Hrabia Monte Christo. 

16 godzin temu, Krzychu72 napisał:

Jeden z lepszych filmów historycznych w ostatnich latach.

Dawno chyba nie było nic dobrego.

Edytowane przez J4Z

.

No to wedle życzenia dodam jeszcze jedną propozycję mocna zbieżną tytułowo z poprzednią choć fabułowo odległą :

Ukryta Zawartość

J. Travolta, N. Allen... i reżyseria B. De Palma.

Ukryta Zawartość

Podrzucę jeszcze jedną propozycję :

Ukryta Zawartość

Współczesna "strzelanka", mimo możliwego do przewidzenia zakończenia trzymała do końca przy ekranie. R.Crowe, L. Hemsworth...

Amazon

Ukryta Zawartość

Dziś obejrzałem Netflixowy "Czasem trzeba odpuścić". Dla mnie bardzo porządne kino z Szwecji. Podjęte trudne tematy mogące każdego z Nas w życiu dopaść. Bardzo dobra muzyka też na plus. Uważam że warto film zobaczyć.

1 godzinę temu, marteo1981 napisał:

Dla mnie bardzo porządne kino z Szwecji.

Nie wiem dlaczego ale dla mnie niemal kazdy skandynawki film jest plastikowy a aktorzy sztuczni. Nie da sie tego ogladac. Zero interakcji pomiedzy aktorami. Jakby wyglaszali swoje kwestie. Najgorzej jesli sprobuja powiedziec jakis zart. To chyba mentalnosc i zimny klimat. Nawet kryminaly wygladaja jakby scenografia byla z papieru. Wszystko to takie niewciagajace, nieprawdziwe, nie dla mnie.

3 godziny temu, marteo1981 napisał:

Uważam że warto film zobaczyć.

W pełni popieram wypowiedź.

Godzinę temu, SZROT napisał:

Wszystko to takie niewciagajace, nieprawdziwe, nie dla mnie.

Ukryta Zawartość

Spróbuj poświęcić czas na powyższy

Netflix

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundintruder
W dniu 13.11.2024 o 07:38, Neon47 napisał:

"Szczęki" na DVD.

10/10

10/10 to było w kinie.

Pamiętam moment jak ze strachu, ludzie do tyłu chcieli cały rząd wyrwać

Na DVD to ledwie 8/10  :)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ukryta Zawartość

Wiedząc, że to nie moja kategoria, podszedłem do tematu z dużą dozą nieufności, okazało się, że w tym przypadku całkowicie niepotrzebnie, bardzo ciekawie się oglądało, wciągający, na żadnym etapie nie nudziłem się. Polecam

Netflix

Ukryta Zawartość

Gladiator II.

Do połowy film jest głupi, ale fajny, potem już niestety tylko głupi.

Rozbawiła mnie jedna z opinii, wg której Denzel (jedyny plus filmu) gra „niejakiego Makrynusa”. Ten niejaki Makrynus przez kilka miesięcy był princepsem. A najbardziej „ciemnoskórym" cesarzem był ojciec tych dwóch braci-psycholi (w filmie to blondyni) - nawet całą tę dynastię czasem nazywano „syryjską”. Zresztą prawdziwa historia Sewerów to hardokorowa wersja Gry o Tron - mogliby zrobić z tego całkiem fajny sensacyjny serial.

Finał to już kompletne kuriozum - i kiepska parodia oryginału, tam fantazje historyczne miały od biedy jakiś cel.

Jeśli weźmiemy pod uwagę, że faktycznie władzę po wydarzeniach z filmu objął wtedy 14-letni transseksualista, to aż dziw bierze - że nikt z ekipy produkcyjnej tego motywu nie wykorzystał.

W dniu 15.11.2024 o 00:21, soundintruder napisał:

Ukryta Zawartość

Wiedząc, że to nie moja kategoria, podszedłem do tematu z dużą dozą nieufności, okazało się, że w tym przypadku całkowicie niepotrzebnie, bardzo ciekawie się oglądało, wciągający, na żadnym etapie nie nudziłem się. Polecam

Netflix

Stare, ale jare..rozrywkowy i wizualny  majstersztyk. 

Ukryta Zawartość

Tak, Alita bardzo fajny, świetnie wyglądający film

10 minut temu, dzarro napisał:

Gladiator II.

Do połowy film jest głupi, ale fajny, potem już niestety tylko głupi.

Rozbawiła mnie jedna z opinii, wg której Denzel (jedyny plus filmu) gra „niejakiego Makrynusa”. Ten niejaki Makrynus przez kilka miesięcy był princepsem. A najbardziej „ciemnoskórym" cesarzem był ojciec tych dwóch braci-psycholi (w filmie to blondyni) - nawet całą tę dynastię czasem nazywano „syryjską”. Zresztą prawdziwa historia Sewerów to hardokorowa wersja Gry o Tron - mogliby zrobić z tego całkiem fajny sensacyjny serial.

Finał to już kompletne kuriozum - i kiepska parodia oryginału, tam fantazje historyczne miały od biedy jakiś cel.

Jeśli weźmiemy pod uwagę, że faktycznie władzę po wydarzeniach z filmu objął wtedy 14-letni transseksualista, to aż dziw bierze - że nikt z ekipy produkcyjnej tego motywu nie wykorzystał.

Czułem że tak będzie, widząc trailer. 

.

1 godzinę temu, J4Z napisał:

Czułem że tak będzie, widząc trailer

Wczoraj widziałem, T R A G E D I A przez DUŻE "T". 

Chcialem wyjsc po godzinie, ale zona kupila bilety i nie chcialem robic jej przykrosci.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

• Pokaż nowe odpowiedzi