Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

"Antwone Fisher" - ostatnio był w tv. - B. polecam. (Niewiele filmów mi się podoba. Zasadniczo nie oglądam - szkoda mi czasu. Ten jednak należy do wyjątków. IMHO wart obejrzenia.)

dzisiaj po północy w jedynce "Bliskie spotkania..." Spielberga,

30 lat temu był niesamowity, nie widziałem go od tego czasu, a wciąż silnie pamiętam.

Filmy Spielberga mają to do siebie, że powtórnie oglądane tracą swój magiczny urok.

szklana pułapka 4...

Porażka generalnie... scenariusz słaby, zero zwrotów akcji jak w poprzednich częściach...

aktorzy udają, że grają... co chwila coś wybucha, czasami fajnie, ale częściej widać pomalowany styropian lub kiepski render...

Nawet w typowym kinie akcji musi być choć trochę realizmu i zgodności z prawami fizyki (i logiki)...

Nie polecam.

Dzisiejszy wpis to chyba raczej przestroga ale gusty są różne.

Next - porażka w pełni, ja nie wiem, że Cage gra w takich filmach łoooj

Klik i rób co chcesz - da radę ale w pewnym momencie zaczyna męczyć i tylko klik i koniec :]

Perfect stranger - z Willisem i z Halle Berry, końcówka znośna nawet ale początek i środek gniot jakich mało. Braki w akcji nadrabiali scenami jak z teledysków z vivy etc.( zbliżenia na kobiece kształty), ogółem da radę to obejrzeć ale nie w kinie

Norbit - komedia z Eddim Murphym, jest pare zabawnych momentów, ale... ogółem głupie to i puste. Bawi do pewnego momentu później to już tylko sie siedzi i puka w czoło że 2h z życia poszły na taką tandetę

Jedyne co polecam jak ktoś nie widział to

The doors - Val Kilmer i Meg Rayan, historia zespołu, Morrisona i wszystkiego związanego z "drzwiami". Nawet jak nie lubicie to i tak warto :)

Nygus napisał o Szklanej pułapce 4 : "Nawet w typowym kinie akcji musi być choć trochę realizmu i zgodności z prawami fizyki (i logiki).."

Ta, a najlepszy był odrzutowiec co se latał jak śmigłowiec hahah

spder man 3 - jako fan spidermana poczułem się zawiedziony- venom to jakas anorektyczny karakan a nie potęzny VENOM z komiksu/bajki. Druga sprawa- Goblin--> moim zdaniem powienien byc to Hobgoblin, ale reżeyser uznał ze lepiej dać niajaką postać. Film trwa ok 2 godzin z czego moze 40 minut akcji- reszta dialogi i inne nudy. Podobało mi się zakończenie- powiem Wam, że nawet mnie ruszyło. Ogolnie daje 4-/6. (ocena dla niefanów spideya 3/6)

Pathfinder- OMG- dla mnie totalna klapa i porażka po ok 20 minutach wyłaczyłem. Miał byc hit a wyszedł totalny crap. wg mnie 1/6

Shrek 3- po trailerze spodziewałem się neizłej zabawy, niestety film wieje nudą :/ Kompletnie nie trzyma poziomu jedynki i dwójki. szkoda. U mnie naciągana trojka.

Freedom Writers, coś w stylu "Gangsta's Paradise"... O tzw. trudnej młodzieży i ich problemach. Film bardzo pozytywnie mnie zaskoczył :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14462-100008986 1183850461_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja ostatnio obejrzalem (którys raz) wszystkie epizody Star Wars i...żyję. Powiem wiecej podobalo mi się.

A tutaj link jako ciekawostka, może kogoś zainteresuje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

The Guardian/Patrol.

Niby nie ma jakiejś porywającej akcji, ale dawno nie oglądałem tak dobrego filmu.

Ciekawe, czy Costner to już zapomniana gwiazda, czy tak starannie dobiera scenariusze?

The Guardian/Patrol.

Niby nie ma jakiejś porywającej akcji, ale dawno nie oglądałem tak dobrego filmu.

Ciekawe, czy Costner to już zapomniana gwiazda, czy tak starannie dobiera scenariusze?

Apocalypto - Gibsona.

Niezła jazda. Akcja umiejscowiona w Ameryce Południowej w XV wieku.

Świetne zdjęcia. Prosta fabuła a'la Rambo. Dobrze poprowadzona akcja. Scenografia "first class". "Trochę" brutalu, jak to u Gibsona, który można ew. podciągnąć pod próbę oddania specyfiki ówczesnego świata indian. Do tego film ma "tą atmosferkę" m.in. dlatego, że indianie na filmie nie mówią po angielsku ;-)

Swietne kino akcji. Podobało mi się. Oglądałem ten film chwilami z rozdziawioną gębą. :-)

Fr@ntz:

>a co powiecie nt "Snajpera"? MSZ całkiem sensownie zrealizowane kino akcji.

Zgadzam się z Fr@ntzem. Dzisiaj obejrzałem u siebie na moim sprzęcie:)

Bardzo dobre kino sensacyjne... Trzyma w napięciu do samego końca :)

Ukryta Zawartość

post-14462-100008603 1184453797_thumb.jpg

post-14462-100008604 1184453797_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam.

właśnie wróciłem z kina gdzie z dzieciakami obejrzałem Shreka 3.

poziom trzyma, choc moim zdaniem najsłabszy ze wszystkich.

pozdrawiam.

Łukasz

• Redaktorzy

"Freedom Writers" - na prawdę świetny film, mocno refleksyjny (np. kiedy w Kaczylandzie poziom niewiedzy uczniów w liceach i gimnazjach osiągnie poziom dna/publicznych szkół amerykańskich).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

no i stało się obejrzałem film "300" no i kicha szkoda tyle czasu czekałem na ten film.

z ostatnio obejrzanych jeszcze "diabeł ubiera sie u prady" miły film do obejrzenia lecz żadna rewelacja

a i "good shepherd" też kurcze słabiutki no ciekawe kiedy obejrzę coś dobrego:)

teraz będę oglądał "the number 23" oby był dobry

witam.

wczoraj kolejny film z wypożyczalni na dvd, tym razem długo przeze mnie wyczekiwane:

"Źródło" (z ang. "The Fountain").

warto, warto, choc film troche bardziej skomplikowany i wymagający.

za muzykę odpowiada Clint Mansell, a stworzył ją m.in. Kronos Quartet.

pozdr.

Łukasz

Z serii rodzinnych ( ponownie) chciałbym państwu polecić film, który kilka dni temu widzieliśmy z synem

"Transformers"

Wysmienita zabawa dla 6 do 60 latków. Mimo infantylnego scenariusza, bardzo dobrze zrealizowany film.

Co do 300, to wg. mnie tylko kino lub bdb KD może sopwodować że film się będzi podobał. JA byłem na nim w kinie i nie wyszedłem zawiedzony, co innnego w domu.

Transformers- no cóż, niby fajny, ale trochę niedosyt pozostał, podobnie było z Alien vs Predator.

Moje ostatnie typy:

Czarna księga - gorąco polecam

Źródło - mnie powaliło, a ścieżka dźwiękowa leci u mnie non stop

Testosteron - ja bawiłem się świetnie

Prestige i Iluzjonista - oba super, ze wskazaniem na Prestige

Shooter - świetne kino akcji

Zodiac - hmm, w sumie bardzo dobry, ale zupełnie nie w stylu Finchera

Last King Of Scotland - rewlacja, jeden z lepszych filmów ostatnich lat

Krwawy diament - i niech ktoś powie, że Di Caprio to zły aktor! Tytlko ten przeklęty Titanic zszargał mu opinię

Cesarzowa - film jak narkotyk, a sceny zbiorowe palce lizać

Wojna Światów (2005). No muszę przyznać, że całkiem niezłe.

Jest atmosfera. Maverick z TopGun gra jak zwykle tak sobie. Reszta gry aktorskiej praktycznie pomijalna. Przesłodzone zakończenie typu "zabili go i uciekł" ale film wart jest jednak obejrzenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi