Skocz do zawartości
IGNORED

Potwierdzenie KONCA SWIATA w 2012 !

Vlad

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu zaczynasz trollować. Po prostu ośmieszasz się stary. Miej litość dla własnej godności i nie katuj jej tak bezlitośnie.

Muszę przyznać rację. Twoja argumentacja o końcu świata jest tak poważna i spójna że nic nie zdoła jej podważyć. Mi to raczej wygląda na koniec możliwości logicznej analizy faktów, ale w końcu co ja tak wiem o boskim planie - przecież nie zostałem naznaczony palcem Boga tak jak Ty, stary.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Muszę przyznać rację. Twoja argumentacja o końcu świata jest tak poważna i spójna że nic nie zdoła jej podważyć. Mi to raczej wygląda na koniec możliwości logicznej analizy faktów, ale w końcu co ja tak wiem o boskim planie - przecież nie zostałem naznaczony palcem Boga tak jak Ty, stary.

Nigdzie nie napisałem, że zostałem - jak to określiłeś - "naznaczony". Podaję jedynie informacje jakie znalazłem w sieci. Widzę że lubisz nadinterpretować pewne sprawy. PS: Cieszę się, że kończysz "logicznie analizować fakty", bo czytając twoje posty można dojść do wniosku, że logika i analiza przysparza ci wiele problemów. PS: Zamiast mnie atakować i trollować, weź "chopie" lepiej jakąś kredkę i namaluj słoneczko. Mam nadzieję, że nie będę już musiał tracić czasu na rozmowę z tobą.

"Bóg jest Sędzią Sprawiedliwym. Jedni po śmierci będą potępieni, a inni zostaną wynagrodzeni."

właśnie takie sformułowania powodują największe oburzenie i są traktowane jako wciskanie ciemnoty

nie można umysłem pojąć sprawiedliwości w pojęciu boskim, potępienie czy wynagrodzenie jest obojętne człowiekowi, który nie rozumie kryteriów sprawiedliwości

gdy jeszcze przypomnę, że Bóg określił liczbę "wybranych", będzie to do dopełnieniem tego (pozornego) absurdu

no i jest się bryndza - albo chcemy wierzyć w Boga albo nie, rozum nam w tym nie pomoże

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

"fortuna toczy się kołem, pod kołem to pojąłem" (AS)

nie demokracja tylko dyktatura i na wszystkich nie indywidualnym, wyjaśniłem to godzinę wcześniej w "czy to jest normalne w państwie demokratycznym"

mało tego, stwierdzili tam że demokrację w Unii to trzeba dopiero budować

jak na rozum za późno, zakładając że wola dobra jest, to zdrowia się życzy

Mamel, wyciągasz jakieś zdania z kontekstu, w innym wątku, i okrzykujesz ludzi z tamtego wątku głupkami. Wycofałeś się z owego wątku rakiem, bo brakło Ci argumentów, a teraz sprzedajesz głodne kawałki, że 'ja mówiłem, ale Ci idioci twierdzą, że...'. Odpowiedz sobie sam na pytanie, czy to jest przyzwoite.

Powrót po dłuższej przerwie...

Mamel, wyciągasz jakieś zdania z kontekstu, w innym wątku, i okrzykujesz ludzi z tamtego wątku głupkami. Wycofałeś się z owego wątku rakiem, bo brakło Ci argumentów, a teraz sprzedajesz głodne kawałki, że 'ja mówiłem, ale Ci idioci twierdzą, że...'. Odpowiedz sobie sam na pytanie, czy to jest przyzwoite.

przyzwoitość nakazuje nie forsować swojego zdania i przekabacać wszystkich podług własnego widzenia rzeczywistości

czym innym jest przedstawienie poglądów a czym innym wątpliwa argumentacja tego co inni oceniają odmiennie

zabrakło mi argumentów? - nie, one po prostu do Ciebie nie docierają, nie zastanawiasz się nad przeczytanym tylko nadal walisz swoje

odpuściłem dyskusję z Tobą bo w każdym wątku postępujesz tak samo ale znalazłeś mnie tutaj

postawa pieniacza (?) - zastanów się

"Bóg jest Sędzią Sprawiedliwym. Jedni po śmierci będą potępieni, a inni zostaną wynagrodzeni."

właśnie takie sformułowania powodują największe oburzenie i są traktowane jako wciskanie ciemnoty

nie można umysłem pojąć sprawiedliwości w pojęciu boskim, potępienie czy wynagrodzenie jest obojętne człowiekowi, który nie rozumie kryteriów sprawiedliwości

gdy jeszcze przypomnę, że Bóg określił liczbę "wybranych", będzie to do dopełnieniem tego (pozornego) absurdu

no i jest się bryndza - albo chcemy wierzyć w Boga albo nie, rozum nam w tym nie pomoże

Masz prawo rozumieć to jak chcesz.

przyzwoitość nakazuje nie forsować swojego zdania i przekabacać wszystkich podług własnego widzenia rzeczywistości

czym innym jest przedstawienie poglądów a czym innym wątpliwa argumentacja tego co inni oceniają odmiennie

zabrakło mi argumentów? - nie, one po prostu do Ciebie nie docierają, nie zastanawiasz się nad przeczytanym tylko nadal walisz swoje

odpuściłem dyskusję z Tobą bo w każdym wątku postępujesz tak samo ale znalazłeś mnie tutaj

postawa pieniacza (?) - zastanów się

Mamel - nie szukaem Cię tutaj, trafiłem niestety przypadkowo. Masz albo manię prześladowczą, albo jesteś egocentrykiem wierzącym, że ktoś tropi Cię po różnych wątkach. Mi chodziło tylko o jedno: na temat danego wątku wypowiadaj się w nim samym, a nie gdzieś pokątnie. Odrobinę więcej odwagi. I tyle. EOT z mojej strony.

Powrót po dłuższej przerwie...

nie potrafisz odnieście do bolących Cie treści więc szukasz kontekstu obrony w formie?

nie właź miedzy wódkę a zakąskę to nie będziesz musiał podwijać kity

zawsze do usług

Znowu zaczynasz trollować. Po prostu ośmieszasz się stary. Miej litość dla własnej godności i nie katuj jej tak bezlitośnie.

Następny "ałtorytet" nawiedził nas swoją osobą ;-).

Jestem Europejczykiem.

23031970 napisal:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pan Jezus zamierzał Polskę ratować, tak jak to było wiele razy mówione, ale w wyniku błędów i grzechów zostało to odsunięte. Pan Jezus płacząc powiedział:

Leczysz sie gdzies u psychiatry czy piszesz na serio ??

Zadko kiedy czytam takie glupoty.

Ukryta Zawartość

Kocham sformułowania w stylu "tak jak to było wiele razy mówione".

Wciskanie kitu pod pozorem twierdzeń nie podlegających dyskusji bo powszechnie uznanych. Typowy tani chwyt na który wielu niestety daje się nabrać.

Jestem Europejczykiem.

Panie Kolego - sęk w tym, że to nie są daty końca świata. Po tych wydarzeniach świat będzie dalej trwać. Data końca świata nie jest ujawniana. Wydarzenia opisywane w proroctwach są natomiast skutkiem ludzkich grzechów i stanowić będą swego rodzaju formę oczyszczenia czy jak kto woli karę za grzechy. Jak zapewne wiesz - Bóg jest Sędzią Sprawiedliwym. Jedni po śmierci będą potępieni, a inni zostaną wynagrodzeni. PS: W Twojej wypowiedzi jest brak logiki. Skoro Bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo, to jakim cudem miałby być rasistą?

Czytaj uważnie - proszę .

Moja odpowiedź ,że BÓG nie jest nacjonalistą ,rasistą jest odpowiedzią na przeczytane przeze mnie wcześniejszych bzdur jakoby Polska i Polacy mieli być potraktowani pobłażliwiej od reszty świata od pozostałych narodów!I pokrętnie zapytuję jednocześnie pisząc ,iż Bóg nie jest nacjonalistą!A to niby w czym Polacy są lepsi ,uczciwsi od pozostałych nacji!!!!!!!

Piotr

Może wytłumaczy mi któryś z oświeconych, po co Bóg miałby kończyć ten świat? Najpierw go stworzył, a teraz ma zakończyć bo mu się znudził, albo okazało się że stworzenie człowieka było pomyłką?

Coś mi się to kłóci z dogmatem nieskończonej doskonałości, mądrości, miłości i coś tam jeszcze.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

... A to niby w czym Polacy są lepsi ,uczciwsi od pozostałych nacji!!!!!!!

W niczym.

Po prostu jakiś tłuk (wizjoner czy jak ich tam zwał) miał percepcje ograniczoną do tu i teraz.

Może wytłumaczy mi któryś z oświeconych, po co Bóg miałby kończyć ten świat? Najpierw go stworzył, a teraz ma zakończyć bo mu się znudził, albo okazało się że stworzenie człowieka było pomyłką?

Coś mi się to kłóci z dogmatem nieskończonej doskonałości, mądrości, miłości i coś tam jeszcze.

Również nie wiem.

Pan Bóg zobaczył naszych kiboli i obciął się że z tym dziełem stworzenia coś poszło nie tak. No to pomyślał sobie że nie ma co kombinować tylko trzeba zapuścić formatowanie i instalację świeżego systemu.

Jestem Europejczykiem.

Leczysz sie gdzies u psychiatry czy piszesz na serio ??

Zadko kiedy czytam takie glupoty.

To jest cytat kolego (źródło jest podane). Jeżeli jesteś aż tak bardzo ograniczony umysłowo, że tego nie widzisz to pozostaje jedynie współczuć. Obawiam się, że na to żaden lekarz nic już nie poradzi. Zastanów się następnym razem zanim postanowisz pochwalić się wszystkim swoim "geniuszem". Mam nadzieję, że nie myślisz o tym żeby mieć dzieci, bo by to oznaczało że będą na straconej pozycji już na starcie.

To jest cytat kolego (źródło jest podane). (...)

No i co z tego że cytat? Czy to zwalnia z myślenia? No chyba, że wklejamy różne pierdoły na chybił trafił, tylko po co?

Jestem Europejczykiem.

No i co z tego że cytat? Czy to zwalnia z myślenia? No chyba, że wklejamy różne pierdoły na chybił trafił, tylko po co?

Nie udawaj chłopie myśliciela, bo i tak nie dasz rady kogokolwiek przekonać, że nim jesteś.

Ooooo,kurde jaka głęboka i myślicielska dyskusja...pierdu,pierdu,pierdu!Dobry ten wontek...jest.

No i słuszna uwaga. Jest konkretny temat - część ludzi wypowiada się zgodnie z tym tematem, ale zawsze musi wejść jakiś frustrat z problemami w życiu osobistym by sobie poszczekać i wyżyć się na innych. Nie ma taki nic do przekazania, ale swoje marne trzy grosze musi dodać. Niestety pętają się takie biedaki po różnych wątkach i je zaśmiecają, a moderatorzy zamiast uporządkować dyskusję - biernie się przyglądają.

BOg to stworzenie, nie bedzie niszczyl tego co stworzyl. Biblia zostala napisana dla czlowieka w jezyku ktory czlowiek moze zrozumiec, obrazowo bym rzekl, ale to nie znaczy, ze nalezy doslownie brac tego co zostalo tam napisane. Jezeli Bog jest wszedzie i w Nas rowniez to zastanowmy sie jaki mialoby sens niszczenie samego siebie. A to, ze stworzyl na wlasne podobienstwo to nie musi oznaczac, ze wyglada jak my. Moze bardziej chodzi o czasteczki jak atomy i mniejsze. Moze poprostu chodzi o to, ze Bog to wszechswiat albo i wiecej i to co sie na niego sklada. A my jestes jego czescia a On jest czescia Nas.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Bo nie chce mi sie referatu pisac.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Czyli wg tego co napisałeś - Bóg nie ma interesu w niszczeniu świata a więc i części siebie. Skąd więc tyle teorii o końcu świata, głoszonych zazwyczaj przez ludzi deklarujących się jako głęboko wierzących?

Końca świata nie rozpatrujmy w kategoriach takich czy innych interesów !!!!To raczej kwestia prawości ,sprawiedliwości ,moralności.

Dlaczego dobrzy ludzie mają cierpieć z powodu złych ludzi????Jaki był by raj gdyby ostali się niegodziwcy????

W sensie materialnym Bóg jest w nas bo wszystko od Niego pochodzi włącznie z życiem jakim nas obdarzył ale to nie oznacza , że jest naszym ego ,naszą świadomością ,umysłem .Przecież mamy wolną wolę ,możemy wybrać jaką drogą i z kim chcemy kroczyć

W sensie materialnym nasze dzieci pochodzą od nas ,to my rodzice daliśmy im życie !W pewnym sensie jesteśmy w nich ale tylko w wymiarze materialnym ale nie duchowym czy intelektualnym.

Dlatego dzieci Einsteina nie wniosły nic do świata fizyki a pociechy Bacha nie skomponowały drugiej toccaty

Piotr

Źródło:

Ukryta Zawartość

Rzeczywiście źródło jest niepodważalne. Mój ulubiony fragment z niego:

"Nigdy mnie ten „głos” nie zawiódł. Wprost przeciwnie: gdy raz go zlekceważyłam, obróciło się to przeciwko mnie. Na przykład bez zapytania Pana Jezusa o zdanie kupiłam mieszkanie, a gdy usłyszałam Jego zdecydowane „Nie!!!”, było już za późno na wycofanie się z umowy. Teraz mam z tym wielki problem."

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.