Skocz do zawartości
IGNORED

giganty SANSUI

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

wróć. to komplet jednak(przeglądarka dziwną kreskę mi postawiła przekreślającą wzmacniacz z listy sprzedawanych przedmiotów).

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

• 6 miesięcy później...

Jako nowy witam wszystkich

Oto moj zestaw Sansui CA 2000 BA 2000

Jak to gra ? Dobrze :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Reynolds - a mozesz dokladnie napisac jak to gra chodzi mi glownie o gore pasma i charakter brzmienia CA + BA ?

moze byc na PW

chwilowy brak działalności w audio.

Jako nowy witam wszystkich

Oto moj zestaw Sansui CA 2000 BA 2000

Jak to gra ? Dobrze :)

fajny zestawik, gratulacje. a co napedza ten zestawik?

No kolumny rzecz jasna :) Duńskie AUDIOSCAN 6090 na głośnikach SEAS i CORAL w pasmie sredniotonowym

Rewelacyjne kolumny , potrafią zrobić w pomieszczeniu odpowiednia dawkę koncertu rokowego , nie porównam ich do innych kolumn bo to nie ma sensu

Reynolds - a mozesz dokladnie napisac jak to gra chodzi mi glownie o gore pasma i charakter brzmienia CA + BA ?

moze byc na PW

Jeśli chodzi o sansui to gra to najlepiej (nie licząc serii 3000/5000 - szkoda tyle dopłacać)

Góra pasma mówiąc krotko gra klarownie , to co jest na płycie to tak to przekaże w głośniki , nie ma mowy o jakiś ostrych zakłamaniach . Bas tak samo ww glosniki po prostu robi z nimi co chce a to 30cm seas wiec ma pole do popisu

Opis ten wiadomo jest z grubsza podany bo dużo zależy od reszty systemu itp.

Jeśli zastanawiasz sie nad zakupem to bierz puki jest nie zawiedziesz sie tym bardziej ze to jest tak zrobione - dzieci po dzieciach nie to co dzisiejszy plastik który sypie się po kilku latach

Pozdrawiam

nabyłem kilka dobrych lat temu w stanie "mint"

przeszedł wielomiesięczny,żmudny przegląd i konserwację u Kałuży

teraz włączam pewnie z raz w miesiącu ale zawsze cieszy oko i ucho szczególnie po ciemku ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

VSOP

a co mnie tu kit wciskasz?

do dżwięku nie mam zastrzeżeń,piękna, ciepła barwa z charakterystycznym klangiem...no bo taki miał być monster od sansui

ma wszystkie duperele które w poł 70` były -top of the line- quadro,reverby,dolby fmy,QSy i inne rzeczy których już teraz nawet nie można sprawdzić no i co uzasadniało cenę 1200$

a słucham go rzadko "bo się nie rozerwę między ustrojstwami he,he"

zdrówka

VSOP

• 1 miesiąc później...

fajne quadro,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ciekaw skąd ludzie maja sprzety w takim stanie i z wszystkimi akcesoriami jak ze sklepu

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

opis, film i piękne zdjęcia w roli głównej z

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

disco ma rację, w każdym swoim poście podsyłasz link do tego nieszczęsnego portalu. To nadaje się do moderacji.

Tutaj tylko kilka OSTATNICH wpisów a w nich nagminna promocja w/w portalu. Zero wiedzy merytorycznej.

opis, film i piękne zdjęcia w roli głównej z Sansui G-9000

-

tutaj znajdziecie najpiękniejsze decki

dodatkowo ogromna baza klasyków z magnetofonami kasetowymi

miłej lektury .

zobacz sobie na www.audiofilek.pl - tam są sprzęty z lat 60' 70' 80' i 90' też się trafiają - znajdziesz tam wszystko w temacie !!!

to faktycznie bardzo dobra kolumna zobacz na audiofilek.pl widziałęm tam temat o Twoich kolumnach, który cie na pewno zainteresuje zainteresuje

-

zerknij tutaj na pewno znajdziesz coś ciekawego w tej kwocie, darmo szukać nowych w tej kwocie co by zagrały na choćby podobnym poziomie.

te klocki to wybór genialny i w pełni sie z kolegą zgadzam,

tutaj dowiesz się wszystkiego na temat tych starszych sprzętów z tz. ZŁOTYCH LAT SPRZĘTU AUDIO

kupuj z głową

tutaj masz także jakieś ogłoszenia z analogami

I tak w kółko przez całe 66 postów. Pewnie chodzi o to że portalik jest źródłem zarobku a i przy okazji miejscem do wypisywanie pierdół typu Pioneer PD-6500 - klasyk audio. Być może po to żeby potem opchnąć go po jak najlepszej cenie.

Tu mamy innego "klasyka":

Ukryta Zawartość

I jego jakże bogate i jakże klasyczne wnętrze:

DX-7210.jpeg

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...

Pewnie chodzi o to że portalik jest źródłem zarobku a i przy okazji miejscem do wypisywanie pierdół typu Pioneer PD-6500 - klasyk audio. Być może po to żeby potem opchnąć go po jak najlepszej cenie.

widać że nie masz pojęcia jaka jest idea strony, a tak na marginesie to jest jedyne miejsce typu non profit, gdzie nic sie nie zarabia na stronie a przede wszystkim nie ma głupich reklam wszedzie włażących do prawie każdego postu...

bądz choć troche obiektywny,

jakbyś troche prześledził ten nieszczęsny portal - jak to nazwałeś - to szybko wyczytałbyś że jest to właśnie miejsce gdzie gromadzą sie ludzie którzy podchodzą do tego tematu z pasją a nie handlarze i sprzedawcy ze sklepów audio, których tutaj jest bez liku, często wciskających ludziom zwykły marketingowy kit,

zreszta szkoda gadać !

• 3 miesiące później...

widze, że Panowie Disco i Accu nie mają pojęcia co piszą, ale tak to już jest jak kto wychowany na marketingowej papce,

jakbym zaczą oceniać waszą "giga" wiedzę merytoryczną to musiałbym stwierdzić jedno, że kompletnie nie jest ona podparta praktyką czyli grzecznie mówiąc nadaje się zupełnie do niczego.

wybaczcie chłopcy ale nie mogłem się oprzeć ;) !

denon.dcd.2560 proszę o zablokowanie obu naganiaczy. Jako kolejny dowód cytuję jeden z dwóch jak dotąd wpisów użytkownika retroszaman. Link w poście dotyczy oczywiście w/w portalu:

to przepiękny sprzęt i gra bardzo dobrze, czy warto odrestaurować to już pewnie kwestia pracy jaką trzeba włożyć i kasy,

ale wg mnie jeżeli chcesz zatrzymać dla siebie do grania to warto, jeżeli sprzedać to raczej nie, bo ten model nie sprzedaje się jakoś drogo.

kliknij w link - tam znajdziesz dokładnie to czego szukasz, informacje o takim sprzęcie i ludzi którzy zajmują się odnawianiem takich klocków, wiem bo sam kiedyś potrzebowałem takiej pomocy,

Witam.

Wypowiadam się pierwszy raz na tym forum i chciałem poinformować , że mamy na naszej polskiej ziemi kolejną sztukę (lub nawet pierwszą) AU-X1111 MOS VINTAGE . Myśle o zakupie odtwarzacza pod owy wzmacniacz DENON DCD-S1 . Co myślicie o tej propozycji, macie ciekawsze pomysły?

Pozdrawiam wszystkich miłośników SANSUI

• 1 miesiąc później...

Witam.

Czy posiada ktoś może schemat serwisowy Sansui AU-G50X, lub wie gdzie można go znaleźć.

Był bym bardzo wdzięczny :).

A może ktoś wie co mogło się stać jak lewe wyjścia grają ciszej niż prawe ??

• 1 rok później...

A to mój sprzęcie Sansui 2000x ma dwie nie oryginalne gałki, a poza tym oryginał. Napędza kolumny UNITRA Zg40c115 i altusy 65.

Ukryta Zawartość

post-58484-0-65981300-1450429606_thumb.jpg

post-58484-0-82678500-1450429643_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No trochę się tego w ostatnich dniach wykluło, przy czym tu akurat sprzęt towarzyszący zestawiono wyjątkowo adekwatnie. To bardzo miła odmiana po tych przypadkowych i nie do końca przemyslanych konfiguracjach, które zazwyczaj spotyka się przy takich okazjach...

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.