Skocz do zawartości
IGNORED

giganty SANSUI

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."

A.Einstein

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Tymczasem na sasiednim forum dalej cyrk

Tyle blachy miedzianej i pozłacanych elementów elektronicznych w jednym urządzeniu to ewenement na skalę światową !

No tak bo tylko sansui robilo miedziowane chassis w swoich klockach

Nie widziałem jeszcze tak solidnie zbudowanego wzmacniacza inni producenci nie dorastają Sansui do pięt.

Skromne bo skromne ale jednak stwierdzenie ze sansui robilo najlepsze wzmacniacze na swiecie...

Skoro Miedziuchy w środku te wysokie sansuje mają..... więc.....

może zaczęli by je sprzedawać po cenie miedzi.....?

np. 33kg - najwyższy sansuj au-a907xr pomnożyć przez cene tegoż kruszca...... :P:)

u mnie miedziucha po 15zł za kilo stoi czyli

33x15=495zł !

- za tyle to by sie kupiło ..... hoho !?

Znowu kilka perelek z watku o sansui

Mam wrażenie że to co osiągnęli twórcy marki w modelach końcowych to jakieś mistrzostwo świata na owe czasy.... Jedną z.kilku rozszyfrowanych nowinek postanowiłem tu zamieścić: Dotyczy systemu VIBRATION CONTROL NRA :Mianowicie - samo osadzenie panelu aluminiowego wywołuje pisk części zewnętrznych więc zastosowano w NRA ( 907 i 707) zupełnie nowatorską technologię Vibration Control. nie tylko w związku z przednim panelem ale i z drewnianymi bokami i przede wszystkim transformatorem. Dodatkowo zastosowano pomysł na lepsze odprowadzenie ciepła.

Całość tworzy silną strukturę pływającą niwelującą wibracje i pisk zewnętrznej struktury.

Conajmniej kilku producentow mialo swoje technologie eliminujace drgania, ale tylko psychofani Sansui dorabiaja do tego jakies chore ideologie.

...we współpracy z transformatorem i rozwiązań związanych z ultraszybkim zasilaniem zdolnym do osiągania kosmicznych prędkosci w ładowaniu zasilania w postaci 200V/us bez zniekształceń!!!!

Po pierwsze wartosc 200V/us odnosi sie do parametru Slew Rate a ten bezposrednio zwiazany jest z szybkoscia przetworzenia impulsu elektrycznego z wejscia na wyjscie i jest scisle powiazany z czestotliwoscia graniczna, im szersze pasmo tym wieksze slew ratewzmacniacza.

200V/us to nie jest jakas zapierajaca dech w piersiach wartosc, Sony ma 350V/us

zeby bylo jeszcze smieszniej

Sansui ma 200V/us dla Fmax 300kHz a Sony 350V/us dla Fmax 200kHz

Jeszcze nie spotkałem się z lepszym wykonaniem, a mam w zwyczaju podziwiać trzewia "perełek" innych producentów.

RACJA ! - to są po prostu..... "GIGANTY SANSUI" :P !!!!!!

oni piszą te "wierszyki" tam pewno specjalnie .... - wiedzą ,że my to czytamy i że sie z nich nabijamy:P:) , a my...- wiemy ,że oni czytają ten i podobne tematy:P

Oni wiedzą że wiara czyni cuda. Tyle oni wiedzą.

Niech czytają, szczególnie ten cały czubsi i te pseudo moderatory z Audio co to niby litują się nad szkalowanymi wygnańcami z AS. Mogą się teraz bez przeszkod poklepywać po pleckach, a jak kto w drogę wejdzie to odrazu out. Przy okazji wykorzystują nie wiedze i nie uwage administracji do definitywnego usuwania nie wygodnych użytkowników KTÓRZY BYLI TAM PRZED TĄ SZARAŃCZĄ. Ale mysle ze to tylko kwestia czasu, bo te nadymanie bańki mydlanej nie będzie trwać wiecznie. Rynek nasyci sie tym dziadostwem do tego stopnia że w końcu będzie dośc. Wtedy wielcy młośnicy zwiną ten śmieszny majdan i tyle będzie wielkich miłośników kosmicznych technologii, a mentorzy będą musieli znaleźć inny obiekt kultu.

?👈

Szkoda Twojego czasu. To są chorzy ludzie. Wszystko kręci się wokół kasy.

Cyt.

"Zatem jeszcze raz powtarzam - niewiele wiesz - majętny nie jesteś jak sam stwierdziłeś - przykro mi - najwyraźniej nie jest to sprzęt dla Ciebie i trzeba się z tym pogodzić - Ja nie chodzę i nie krzyczę na około że właściciele Ferrari to debile ..."

"tu nie ma samych debili a ludzie często światli i wykształceni"

.:P - GIGANT !:P

najwyższy model sansui - wszystko z miedzi i poowijane taśmą teflonową :P!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cyt.

to popis inżynierskiej wirtuozerii oraz namacalny dowód, na to że podczas prac w firmie nie mieli księgowego albo siedział zamknięty w lochu

Cyt.

Co do transformatora to odcięto generowane przez niego drgania od reszty układu przez znany z przykładu przedniego panelu poprzez mechaniczny pływający system składajacy się z podwójnego monofonicznego izolatora eliminując zakłócenia mocy przekazywane do podstawy trafa i jego układów - Jednym z nich jest czysta miedź, drugi to (Niestety musze podać dokładne przetłumaczenie ) Tefunsubesa o doskonałej zdolności pochłaniania drgań. Może chodzi o jakiś rodzaj teflonu lub jego mieszanki.... Najważniejsze ze ma to wpływ na osiągnięcie muzyki jeszcze czystszej. Wyeliminowanie mechanicznych szumów dało w efekcie poprawę dynamiki.Natomiast sekret wyższej rozdzielczości tkwi nie tylko w Lapt 23 ale też kondensatorach Alpha II wraz z całością zastosowanych rozwiązań głównie we współpracy z transformatorem i rozwiązań związanych z ultraszybkim zasilaniem zdolnym do osiągania kosmicznych prędkosci w ładowaniu zasilania w postaci 200V/us bez zniekształceń!!!! W efekcie całości mamy częstotliwość odtwarzania od 5Hz nie do 20 kHz czy efektownych 100kHz a do zdumiewajacych 300kHz a zakres dynamiczny 96dB-120dB przy zniekształceniach nie przekraczających podanych wartości.0,003%. Oczywiście, mimo różnicy w brzmieniu, podane parametry też obejmują 907 MR z oczywistych względów....

Ukryta Zawartość

Cyt.

"Zatem jeszcze raz powtarzam - niewiele wiesz - majętny nie jesteś jak sam stwierdziłeś - przykro mi - najwyraźniej nie jest to sprzęt dla Ciebie i trzeba się z tym pogodzić - Ja nie chodzę i nie krzyczę na około że właściciele Ferrari to debile ..."

Widze że sami siebie elita nazywaja. I te porównania do ferrari. O ile ferrari to czołówka aut sportowych na świecie to chyba wychodzą z założenia ze Sansui to też taki kiniec świata i nic lepszego na świecie nie ma i nie będzie już chyba.

?👈

jadą sobie dalej....

-a my też ,,,,:P

Następna bajeczka handlarzyny....:P:)

Cyt;

Tak na rozweselenie niedzielna dykteryjka. Dzisiaj był u mnie sympatyczny gość zainteresowany zakupem kolumn,które wystawiłem na sprzedaż.

Słuchaliśmy ich na wzmacniaczu Sansui AU - 710 którego jeszcze nie wystawiłem do sprzedaży (muszę dojrzeć do tego kroku).

Odsłuch to nie był dla mnie przykry obowiązek,lecz przyjemność - nie używam specjalnych audiofilskich nagrań, wolę wykorzystać czas na słuchanie muzyki...było bardzo przyjemnie.

Potem podpięliśmy Rotela którego przywiózł ze sobą mój gość,i choć posłuchaliśmy jeszcze tylko paru nagrań,to pewnie domyślacie się dalszego ciągu...

Konkluzja była taka,że owszem,kolumny grają i to bardzo fajnie,ale... z Sansui. Tak więc zainteresowany kupnem kolumn musi pomyśleć,bo wyszło na to, że wymiana kolumn ma dla niego sens, jak zmieni wzmacniacz,najlepiej na Sansui , W sumie posłuchaliśmy tak niewiele... Oczywiście przebąknąłem,że mój egzemplarz będzie do kupienia w rozsądnych pieniądzach (nie mam serca zdzierać z człowieka),więc zobaczymy. Mniejsza o kolumny,widać Sansujoza jest bardzo ale to bardzo zaraźliwa. Nadmienię że miałem nadzieję,iż ten Rotel zagra jak trzeba,bo wtedy pewnie doszło by do transakcji...no nie można też powiedzieć że nie grał... Może jak następny raz umówię się na odsłuch kolumn to wyjmę z szafy wzmak Harmana albo Musicala Wtedy po przepięciu na sprzęt kupującego nie będzie smutnej miny na jego twarzy...

Zakładając ,że to prawda co pisze (a raczej wątpie) to

handlarzyna nie dodał tylko:

-jakie kolumny sprzedawał

-jaki model wzmacniacza porównywał klient

-jakiej muzyki słuchali

także wróżyć z fusów nikt nie potrafi , a napisać każdy może!:P

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Cyt.

Te słowa skierowane były do szymka20. Forumowicz czubsi pisze do niego że niewiele wie... Po części jest to prawda. Ów młody adept audio ma jeszcze dużo czasu na zdobycie odpowiedniej wiedzy.

Te słowa skierowane były do szymka20. Forumowicz czubsi pisze do niego że niewiele wie... Po części jest to prawda. Ów młody adept audio ma jeszcze dużo czasu na zdobycie odpowiedniej wiedzy.

Ja przecież też niewiele wiem , taki adept ze mnie też żaden.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Smutno to było kolesiowi który przyjechal do mnie z AU-X901 gdy później posłuchal TA-F670ES, gdyby jeszcze uslyszal 830 (notabene te same pieniądze co AU-X901) to by chyba zszedl

830 ES był droższy od 901. 901 to bardzo przeciętny wzmacniacz. Bardzo. Audio - kwiecień 1992.20r46x4.jpg

Ja przecież też niewiele wiem , taki adept ze mnie też żaden.

Ja przecież też niewiele wiem , taki adept ze mnie też żaden.:P

to działa też w drugą stronę .... :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.