Skocz do zawartości
IGNORED

giganty SANSUI

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

teraz w "drugim klubie sansui " na sąsiednim forum jarają się jak to w środku wygląda Sansui CD 917 XR - a tak naprawde w środku w porównaniu do np: Sony CDP-X777ES ,Sony CDP-X77ES, ROTEL RHCD-10 bieda aż piszczy - kawał miedziuchy nad zwykłymi transformatorkami przykleili i sie cieszą !:P - pooklejali troche matą bitumiczną do wyklejania samochodów, i teflonem i - nagle unikalny sprzęcior!:P phi! - jeszcze gość bezczelnie kłamie ,że blacha ma 3mm (a ma 1mm!) - kolejny handlarzyna!

Czwórke ale jest tego wart

Stare dziadostwo ze smołą w brzmieniu te najstarsze Sansui grają w ogóle tragicznie zero przestrzeni, zamulacze i wyschnięte kondy. Taki rupieć bez tej całej legendy wart jest z 1000zł nie więcej.

Wszystko dziala jak nalezy dzieki za podpowiedz,pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to jest mój nowy klocek jest super!!!!![

Wszystko dziala jak nalezy dzieki za podpowiedz,pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to jest mój nowy klocek jest super!!!!![

Jest super!!!!!!!! wkrótce na alledrogo, tylko znajdę jelenia na to...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

taki super i brak ofert

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na pewno jest stary ale ma takie rozwiazania ze nowe moga tylko pomażyc chyba ze wyda sie duzo wiecej a jak dobierze sie do tego starego modelu odpowiednie kolumny to cyka tak ze,,,,,,nic dodac nic ujac fakt ze kondensatory trzeba wymienic bo elektrolity maja to do siebie ze wysychaja ale jak sie wszystko dobrze zrobi i odda do takiego serwisu ktory ma pojecie o czyms takim to z reszta nie bede sie rozpisywal ,pozdrawiam

A jakie to ma niby rozwiązania? że ciężki i wielkie kondzioły to akurat nie ma żadnego przełożenia na dźwięk, a nawet wręcz przeciwnie może go spieprzyć bo b.duże pojemności źle użyte mogą ( choć nie muszą) się przyczynić do spowolnienia, zamulenia brzmienia, tak jest w przypadku Sansui, napchane byle czego, byle jak taka pokazówka, złe układowo rozwiązania. Nawet "miszcz" czubsi pisał o tym, że te stare Sansuje rozmywają dźwięk, słaba rozdzielczość i przestrzeń to zresztą bolączka b.starych wzmacniaczy nie tylko Sansuja. A za profesjonalny serwis zapłacisz połowę ceny wzmacniacza i nie będziesz miał oryginalnych części bo nie ma...

Wielkie kondzioły to akurat nie ma żadnego przełożenia na dźwięk, a nawet wręcz przeciwnie może go spieprzyć bo b.duże pojemności źle użyte mogą ( choć nie muszą) się przyczynić do spowolnienia, zamulenia brzmienia

Accuphase to dopiero musza byc muly jak tam w końcówce po 4x 47mF

taki super i brak ofert

Ukryta Zawartość

To akurat mój. Ofert było dużo, tylko wycofałem aukcję przed zakończeniem, wstrzymałem się chwilowo ze sprzedażą.

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Na pewno jest stary ale ma takie rozwiazania ze nowe moga tylko pomażyc chyba ze wyda sie duzo wiecej a jak dobierze sie do tego starego modelu odpowiednie kolumny to cyka tak ze,,,,,,nic dodac nic ujac fakt ze kondensatory trzeba wymienic bo elektrolity maja to do siebie ze wysychaja ale jak sie wszystko dobrze zrobi i odda do takiego serwisu ktory ma pojecie o czyms takim to z reszta nie bede sie rozpisywal ,pozdrawiam

A ten bełkot to skąd? Od czubsiego? Jak się wymieni elektrolity to już nie będzie to samo urządzenie. Oryginalnych nie kupisz a pod nie napisany jest projekt wzmacniacza. No ale miszcz tjuniguje wszystko i... wszystkich. Pod siebie.

PS Takich serwisów dziś nie ma ale rozumiem że miszcz się podjął ;-)

Accuphase to dopiero musza byc muly jak tam w końcówce po 4x 47mF

Może i powinny ale nie są. Mają zdecydowanie lepszą rozdzielczość niż Sony ES i są lepsze pod każdym względem. Kolejny raz oceniamy po wyglądzie?

"No ale miszcz tjuniguje wszystko i... wszystkich. Pod siebie." - sam bym tego lepiej nie ujął !:P::)

"bardzo .duże pojemności źle użyte mogą ( choć nie muszą) się przyczynić do spowolnienia, zamulenia brzmienia" - i tak właśnie przy accuphase jest - nie ma spowolnienia.....

Może i powinny ale nie są. Mają zdecydowanie lepszą rozdzielczość niż Sony ES i są lepsze pod każdym względem. Kolejny raz oceniamy po wyglądzie?

Troche sie wyglupiles, nastepnym razem przeczytaj dokladnie a nie wyrywasz z kontekstu, zeta-j napisal, ze Sansui to są muły bo maja duze pojemnosci w zasilaczu, to mu ironicznie napisalem, ze accuphase to dopiero musza byc muly z tymi swoimi setkami uF

Bumpalump zawstydził discomaniaca, co za czasy ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bumpalump zawstydził discomaniaca, co za czasy ;-)

Zawstydził? Nie... ;-) Po prostu przeczytałem po łebkach. Jak chłop ma rację to trzeba mu ją przyznać.

Accuphase faktycznie zadnego w zyciu nie slyszalem za wyjatkiem klona P-4100

Klon to nie to samo. Zwykle zupełnie inne urządzenie.

A ten bełkot to skąd? Od czubsiego?

Buehehe, dokładnie o to samo miałem zapytać.

Kolejny łowca okazji sam dał się złapać na bajer bazarowego handlarzyny,

zakupił sobie rodzynka za dwa tysie, drugie dwa wpakował w remont truchła,

postawił na stoliczku i się biedak ciężko zdziwił jak to cudo do głośników podłączył.

Teraz myśli, że jak zmieni nick na forum i wrzuci parę krzywych tekstów o jego zajebistości,

to zaraz się kolejka chętnych do zakupu na allegro ustawi i chociaż połowę umoczonej u miszcza kasy odzyska.

Klasyka :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jest jeden bardzo dobry serwis wystarczy troche sie postarac i poszukac google wszystko znajdzie,oczywiscie orginalnych czesci nie ma z racji wieku bo to leciwy sprzet ale mozna zrobic pod siebie nie koniecznie pod ucho serwisanta,pozdrawiam.

NASTĘPNY "JELYŃ"

cytat:

"Witam forumowiczów!

piszę pierwszy raz, parę tygodni temu naczytałem się Waszych wpisów sprzed paru lat, no i zaczęło się...

zakupiłem niedawno pierwszego aux 901 jaki pojawił sie na allegro, pograł godzinę za pierwszym razem, spokojnie nie głośno.

Po paru dniach ponownie go uruchomiłem, tym razem przy spokojnym cichym odsłuchu troche trzeszczał głośnik śedniotonowy. wyłączyłem wzmacnicz.

Rano próbowałem go ponownie włączyć ale tylko zamrugał przez sekundę podświetleniami i już więcej sie nie chce uruchomić.

Rozkręciłem panel z góry i tyłu mysląc , że bezpiecznik, ale bezpieczników nie znalazłem.

Wewnątrz jest trochę przykurzony ale nie wygląda na grzebany.

Chętnie go naprawię , nie chcę go raczej zwracać, czy jesteście mi w stanie pomóc i dać namiary na kogoś zaufanego. Jestem z Wrocławia ale kilometry to nie problem"

cytat:

"pojawiła się ciekawy sansui au-911 w rozsądnej kwocie i w dobrym stanie - jak kogoś to interesuje to niech da znać !"

CIEKAWE JAKA TO KWOTA I GDIE ?! BO NIGDZIE TEGO NIE WIDAĆ !? :P

Jak dla mnie "rozsądna kwota" za to dziadostwo to max 500zł i ani "centyliona" więcej !:P

BASTA !

9fd96bacdefc23a1359b79f7fbd75f1e.jpg

bokserek kup za 500 mi sprzedaj za 1000 i wszyscy będą zadowoleni już jeden taki był zwany sralantulla do dziś czekam jak mi znajdzie alphe 907 dr za 4000zł a mija chyba 2 lata taki k...wa z niego cwaniaczek z pękniętą dupą jak Ty

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.