Skocz do zawartości
IGNORED

giganty SANSUI

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

Jestes tak ograniczonym i zacietrzewionym czlowiekiem ze musi byc albo biale albo czarne.

Ten odsłuch wtedy byl na jakichs infinity w dodatku na absurdalnych poziomach glosnosci, to nic dziwnego ze koncowka zagrala lepiej or niskiego modelu sansui

7 minut temu, Audio.Japan napisał:

Co 

Bartek Ty czytasz ze zrozumieniem?  Najwyższa końcówka Naka vs średni Sansui...

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

8 minut temu, zeta-j napisał:

Macgyver był tam u Rocha na tym odsłuchu wkleił fotki 907 w innym temacie o vintage.

Jacku, poproszę o ten link albo fotkę 

1 minutę temu, Audio.Japan napisał:

Wpadli z wizytą panowie od studio 16 hz sprawdzić czy nie szkalujemy kolumn. Pozdrawiamy serdecznie

O czym Ty znowu piszesz ?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

O to to spotkanie chodzi gdzie zwolennicy Sansui chcieli się w realu u rocha bić z przeciwnikami?

No i zachodnie okolice Krakowa uznano przez fanów Sansui za spalone dla tej marki?

Żenua jak to rochu zwykł w stylu młodych 40 latków powtarzać?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

1 minutę temu, margaryna85 napisał:

Zwykły rasowy czubek nie meloman. 

No cóż każdy by się wkurzył jak by nie wiem jaki miłośnik jakiej marki w domu gdzie w tym samym czasie odsłuchiwane było parę systemów na raz odkręcił gałkę i słuchał z głośnością jaką fabryka dała.

2 minuty temu, Audio.Japan napisał:

Tu jest krótki przegląd. Była alpha 607 również u paltona

Która była nie ustawiona warto dodać 

1 minutę temu, ASURA napisał:

No cóż każdy by się wkurzył jak by nie wiem jaki miłośnik jakiej marki w domu gdzie w tym samym czasie odsłuchiwane było parę systemów na raz odkręcił gałkę i słuchał z głośnością jaką fabryka dała

Może nasz meloman z lotu nad kukułczym gniazdem mieszka w bloku i to była jedyna okazja żeby posłuchać własnego sprzętu raz w życiu jak się należy ?

5 minut temu, zeta-j napisał:

Proszę 

Jacku tam jest tylko zdjęcie 907mr jako wzmacniacza którego słuchał Mc , nigdzie nie napisał , że to ten z odsłuchu u Rocha

Fakt ma sie wzmacniacz "unikalny" i rzadki do zdobycia ale były porównania sansu pygara/czubsiego z innym tańszymi sprzętami przy których to owe cudowne sansi dostawało mocne lanie/zadyszki - co udowadnia fakt iż mimo super wypasionych komponentów w środku pewnych rzeczy się nie przeskoczy :(:P:):O i kropka!

A tu cytat z wyników tamtych odsluchow

Trzeba rzetelnie przyznać że rochu mimo małej postury rozdzielił jako gospodarz zwaśnione strony a mógł oberwać jako ten po środku.

Teraz, Audio.Japan napisał:

Fakt ma sie wzmacniacz "unikalny" i rzadki do zdobycia ale były porównania sansu pygara/czubsiego z innym tańszymi sprzętami przy których to owe cudowne sansi dostawało mocne lanie/zadyszki - co udowadnia fakt iż mimo super wypasionych komponentów w środku pewnych rzeczy się nie przeskoczy :(:P:):O i kropka

Jakkolwiek ta 911 by nie była modowana to mocy jej to nie dodalo i w starciu z mocna koncowka w dodatku na tak pradozernych kolumnach jak infinity wynik nie powinien nikogo specjalnie dziwic kto ma choc troche olejuw  glowie, ciebie niestety racjonalne myslenie przerasta

Teraz, Audio.Japan napisał:

Fakt ma sie wzmacniacz "unikalny" i rzadki do zdobycia ale były porównania sansu pygara/czubsiego z innym tańszymi sprzętami przy których to owe cudowne sansi dostawało mocne lanie/zadyszki - co udowadnia fakt iż mimo super wypasionych komponentów w środku pewnych rzeczy się nie przeskoczy :(:P:):O i kropka!

To nie tak, większość kolumn tam miała małą efektywność, Sansui lubią się dobrze ze swoimi kolumnami (96dB) O ile pamiętam DF w nich nie duży to gdzie ma być ten zamordyzm na basie.

5 minut temu, Audio.Japan napisał:

I po raz kolejny Ty Bartku rzecz jasna tam byłeś i jesteś nausznym świadkiem!

8 minut temu, margaryna85 napisał:

Może nasz meloman z lotu nad kukułczym gniazdem mieszka w bloku i to była jedyna okazja żeby posłuchać własnego sprzętu raz w życiu jak się należy ?

Albo w ogóle nigdy nie porównywał sansui z niczym. Wystarczyło mu że gòrò z klubiku nawciskal mu kitu że to walcuje wszystko do 30 tys? Gdy doszło do porównania wyszło co zostało z tej legendy

3 minuty temu, Audio.Japan napisał:

Jesteś nie możliwy ?

7 minut temu, ASURA napisał:

To nie tak, większość kolumn tam miała małą efektywność, Sansui lubią się dobrze ze swoimi kolumnami (96dB) O ile pamiętam DF w nich nie duży to gdzie ma być ten zamordyzm na basie.

Tu jest poruszona ważna kwestia. 

Na odsłuchu u Mariusza też bas mi się nie podobał. Wszystko szło na kolumny a tu może poprostu odsłuchiwane modele sansui tak miały. Z Accu było lepiej. 

3 minuty temu, Dune napisał:

:-)))))

Mówiłem , są chłopcy , jest zabawa! Bartosz prowadzący , zna kroki i wie jak rozsmieszyć! ?

co nie zmienia faktu , że zdjęcie wklejone przez Mc nie jest tym z odsłuchu. No ale fama poszła , że to była Mr'ka a nie 911dg... 

16 minut temu, ASURA napisał:

Alpha 607dr gra z Kefami r700 z 87db i daje rade w salonie 30m2 , to ja nie wiem skąd masz takie informacje...

Wracając do  do tematu Sansui to idą do mnie dwa piękne 15” giganciki, już są odprawione na cle tak że z niecierpliwością czekam?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ASURA teraz powiedz Bartkowi ile kosztuje procedura sprowadzenia czegoś z Japonii , bo zdaje się kolega nadal tego nie wie... ciekawe czy Tobie również napisze , że te głośniki to maks 500 zł a wszystkie koszta to nie mają nic wspólnego z ceną w Polsce...

Godzinę temu, margaryna85 napisał:

Wyrocznią nie jestem ale czepiajac się mojego sprzętu i na jego podstawie twierdzić że jestem słabo osluchany, bezczelne.Nie zamy się więc takie sądy można zachować dla siebie. 

Ty natomiast możesz bez krępacji czepiać sieć sprzętu Bumpalumpa ( (który zarówno wzmacniacz jak i kolumny ma duzo wyzszej klasy niż  Twoje, a mówię to jako miłośnik wzmakow lampowych, których miałem kilkanaście )

a jestes osłuchany ?

Mam wierzyć? 

Nie musisz, jak grałem na Sansui to jeszcze nie było Cie na forum

Z tym się zgadzam. 

Skąd wiesz? Z czym porownywales ?

Ilu ludzi tyle opinii

3 minuty temu, Fashi napisał:

ASURA teraz powiedz Bartkowi ile kosztuje procedura sprowadzenia czegoś z Japonii , bo zdaje się kolega nadal tego nie wie... ciekawe czy Tobie również napisze , że te głośniki to maks 500 zł a wszystkie koszta to nie mają nic wspólnego z ceną w Polsce...

Nie interesuje mnie ta cała bijatyka, głośniki są do moich celów super a to że firma wtedy robiąc kolumny dała z jakiś powodów ciała źle dobierając bas refleks to i opinia się ciągnie że są do d....

Przypomnę kolumny schodziły na 15” do45Hz ?a  u mnie po przeróbce okazało się że ślicznie grają do 23Hz i niżej.

tak tylko podejrzewam że że Sansui zapobiegł temu żeby głośniki te w kolumnie o deklarowanej mocy nie szły z dymem i to są właśnie te legendy bo całe kolumny z tymi wooferami jakimś wypasem nie były, to były już czasy gdzie Sansui szły mocno po taniości i rozstały się z JBL-em

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.