Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Spartacus, Blood and Sand

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3219-100000100 1268146080_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zakończylem właśnie V sezon "Gotowych na wszystko". Super. Genialne dialogi i poczucie humoru. Świetny scenariusz i postacie. Szkoda, że już się skończyło.

mczaj

choć jestem dopiero na końcówce pierwszego - potwierdzam,

serial wart obejrzenia, i jak sam się przekonałem,

po początkowej niechęci - jest nie tylko dla kobiecej części społeczeństwa,

i jest trochę w innym stylu niż się zapowiada przez tytuł i plakaty

klimatycznie to momentami jak Six Feet Under:)

Dokładnie, "imidż" ma kobiecy, ale to absolutnie serial również dla facetów. Nie to co sztuczne, nudne i nieśmieszne "Sex w wielkim mieście", gdzie na ekranie widać jakieś manekiny zamiast postaci z krwi i kości, z których każda jest "jakaś".

A "Gotowe..." oglądam razem z żonką i często mamy zupełnie inne oceny zchowań bohaterów w relacjach damsko-męskich :).

A sezon 5 jest chyba najlepszy i do tego najbardziej "dla facetów".

mczaj

do piątego mam jeszcze bardzo daleko:)

ale skoro tak mówisz to mam dodatkową motywację, żeby tam dotrzeć,

i jak już jesteś przy Sex w wielkim mieście - to właśnie to porównywanie DH do tego serialu

odstrasza większość osób,

jak komuś polecam DH to od razu i z odrazą wymieniają SwWM

a według mnie to zupełnie nie ten typ filmu

Tak jak do tej pory bylem anty "serialowy" to za sprawą Dextera i Prison Break zmieniło się to o 180 stopni. Wyjątkiem był całkiem niezł(a)y "Nikita", którego za "czasów" telewizyjnych nie moglem w pełni oglądnąć. Po wielu latach zdobyłem całość i połknąłem w kilka długich wieczorów. ;)

Po Prisonach czas na Heroes a później sprawa otwarta bo jest w czym przebierać.

Nie wspominał nikt o Supernatural podobno też dobry.

Slav

Supernaturalu jeszcze nie napocząłem,

ale podobnie jak Ty brzydziłem się przyznać do znajomości z serialami,

aż do ... Prison Break

29 odcinków w jeden weekend

jak szukasz czegoś co Ciebie tak wciągnie jak PB - idź moimi śladami,

polecam "24" Heroes - sam już wiesz

a przy okazji - Two and a half man - masakra,

jestem w 3 sezonie i po 7 i 8 odcinku muszę chyba jakieś klamry na brzuch założyć,

bo pęknę ze śmiechu:))

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Od siebie mogę polecić brytyjski serial IT Crowd (u nas "Technicy Magicy"). Serial ma jeden minus - jest za krótki ;) Jak na razie 3 sezony po 6 odcinków. Może właśnie dzięki temu jest tak dobry.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystkie wasze seriale-"Lost", "Heroes" kasuje moim zdaniem serial wszechczasów-"Robin of Sherwood"

z Michaelem Preadem w roli głównej. Są dwie serie tego serialu, pierwsza wydaje mi się lepsza ale drug a też trzyma poziom, do tego niezapomniana muzyka Clannad.

jakub102, 19 Mar 2010, 18:51

>Kompania braci- miniserial b. dobry 9/10

Na tle większości tego co się dziś wyświetla w telewizji jest bez wątpienia - wybitny!

Co smutne, jego niejako kontynuacja - "Pacyfik" jest wyraźnie słabsza.

Nie wiem czy odnosicie takie samo wrażenie ale są pewne seriale zamulone - tak je nazywam. Takie snuje o dziwnej atmosferze kręcące się wokół własnego ogona niczym skołowany pies. Zaliczam do nich np. "Lost" i "V" ("Visitors"). Po paru odcinkach ma się serdecznie dość a tymczasem natrzepano tego tyle sezonów...

>Na tle większości tego co się dziś wyświetla...

Patrzę sobie na rankingi i ściągam tylko co najlepsze bo nie mogę patrzeć na "normalne" filmy, tak samo oceniam tylko dobre filmy.

Oglądam teraz 4 serię dextera- ma u mnie na podium

Ukryta Zawartość

post-15312-100005787 1272645958_thumb.jpg

post-15312-100005788 1272645958_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

• 3 tygodnie później...

w 2 tygodnie połknęliśmy z żonką całość sezonów Dextera - genialny i szlus , na następny sezon przyjdzie czekać do końca roku, rozrywka pełną gębą

- tak chwalony Damages - nie do końca mnie przekonuje rwana fabuła serialu, a wszyscy się tu tak kochają , że pozarzynali by się za kawałek swego geniuszu , scenarzystom trochę waliło na dekiel

- White Collar - lekko strawnie kryminał/sensacja akurat na podwieczorek, całość z przymrużeniem oka

Normalnie nie lubię i nie oglądam sariali programowo ale od każdej reguły są wyjatki.

Ogromne wrażenie zrobił na mnie amerykański serial Pacyfik na HBO.Czapki z głów.

gregorjan, 19 Maj 2010, 14:00

>w 2 tygodnie połknęliśmy z żonką całość sezonów Dextera - genialny i szlus , na następny sezon

>przyjdzie czekać do końca roku...

"następny" znaczy piąty?

A co do słynnego PACYFIKU to bardziej nudnego i przereklamowanego dziadostwa nie widziałem

od czasów... nie pamiętam nawet jakich. Co kiedy przypadkiem pstryknę na te HBO to albo siedzą i smęcą, albo stoją i smęcą, albo łażą w kółko i smęcą...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Z serialami i filmami o I i II wojnie jest problem bo życie żołnierza to było wtedy przede wszystkim czekanie a więc lenienie się, chodzenie na dziwki, chlanie, jaranie kolejnych paczek fajek, o! translokacja, wyglądanie na drogę lub za okno pociągu, wykonywanie idiotycznych rozkazów znudzonych tym wszystkich młodszych oficerów i sierżantów, pokątny handel, lenienie się, chlanie, wykonywanie idiotycznych rozkazów znudzonej młodszej kadry i sierżantów, chodzenie na dziwki, jaranie, lenienie się. Walka była jedynie przerywnikiem. Walki było więcej w II wojnie światowe, w I wojnie światowej i na Pacyfiku było więcej wszystkiego powyższego. I jak tu nakręcić film o wojnie?

Oczywiście co innego na froncie wschodnim... ale pewnych rzeczy z tamtego świata chyba nigdy nie nakręcą...

parantulla

25 Maj 2010, 10:14

"następny" znaczy piąty?

A co do słynnego PACYFIKU to bardziej nudnego i przereklamowanego dziadostwa nie widziałem

od czasów... nie pamiętam nawet jakich. Co kiedy przypadkiem pstryknę na te HBO to albo siedzą i smęcą, albo stoją i smęcą, albo łażą w kółko i smęcą...

dokładnie piąty - i co do pacyfiku zgadzam się - oglądałem pół odcinka

Pacyfik - obejrzałem, ale tego klimatu co w Kompanii Braci nie było. Momentami niezły, chociaż postacie jakby niedopracowane- brak charakteru. Autorzy chcieli coś powiedzieć , ale nie bardzo mieli pomysł jak to zrobić. Kompania Braci jest po prostu nie do powtórzenia- mistrzowski serial.

• 4 tygodnie później...

Persons Unknown, widzial to ktos? czytam o tym i pachnie mi to miejskim Cube...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi