Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry, używany wzmak między 2 a 3 tyś?

Jędruś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dawno mnie tu nie było...miałem głowę zajętą zakupem samochodu i temat AUDIO został odstawiony na boczny tor.

Pozostał jednak problem z zakupem wzmaka do mojego systemu, który to wniesie odrobinKĘ! ciepła i plastyki do ogólnego, obecnie dosc surowego i analitycznego dźwięku. Poszukuję najlepiej używki z wyższej póły niż nowy egzmeplarz. Coś do 2 tyś...no - ewentualnie do 3000, jeśli mowa o jakimś mistrzu (kobiecie najwyżej nie wszystko powiem ;) )

Wszystkich wyjadaczy/doświadczonych/znawców/mistrzów/zorientowanych uprzejmie acz stanowczo uprasza się o wrzucanie w tym miejscu wszelkich propozycji względem w/w kwestii! :)

pzdr.

Co do uzupełnienia upragnionych tonów - nie obraże się, jeśli ów wzmak będzie ciut ciut akcentował bas, bo jego mi troszkę brakuje.

ale uwaga - bas musi schodzic nisko, ale punktowo i w ryzach! to ważne, bo bas rozległy po całym pokoju już mam...

w głośniczkach LOGITECH 5.1 przy kompie ;)

z góry dziękuję za wszelkie propozycje.

padnie tu z 1000 propozycji po których rozboli cię głowa i będzesz bogatrzy tylko o wiedzę z zakresu modeli...zobaczysz kilka niesłych sprzeczek...poznasz nowych ludzi...a skończysz i tak na odsłuchu w sklepie ;)

Ale mimo wszystko propozycji warto posłuchać !

POZDRAWIAM

WILU no nie do końca:

1. to nie pierwszy temat mojego autorstwa w tej sprawie i gdybym miał zliczyc propozycje...może było ich 5? Ciut licho, zwłaszcza, że te wspomniane 5 sztuk jest może dostępne na brunejskim odpowiedniku ebay ;)

2. Co do poznania ludzi - zawsze chętnie, jeśli to ludzie ciekawi, a tu takich wielu :)

Zresztą ciężko by mi było ukryc fakt, że generalnie mój sprzęt jest jakby owocem obecności tu na forum i mozolnego czytania wszelkich zadów i waletów poszczególnych modeli. Bo niby skąd mam czerpac wiedze? Z magazynów? Jakoś znając troszkę branże moto nie wierze, jakoby ta związana z tematyką AUDIO specjalnie się różniła ;)

3. A jeśli chodzi o kłótnie - są pouczające, często budujące, poza tym pozwalają oddzielic tych fajnych od tych niefajnych użytkowników forum, a tu już wracamy do punktu nr 2 :)

pzdr. :)

P.S. Może jakieś swoje propozycje odnośnie meritum? :)

Pisząć, że nie znam Twoich kolumn miałem na myśli, że ich nie słyszałem. co do pomieszczenia, to sprawdziłem i nie było w opisie, ale i tak sama wielkośc nie mówi za wiele o warunkach akustycznych. anyway - moje podpowiedzi ze szczerego serca, choć pewnie będzie wiele odmiennych;)

może cos takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdr.

Łukasz

Ukryta Zawartość

W polaczeniu z Baltlabem sporym ograniczeniem beda Hyperiony.

Tam sa slabiutkie Vify TC a do tego strojenie nie jest najszczesliwsze. Do Baltlaba potrzeba jednak troche lepszych kolumn, np. Epos M15.2 lub M22. Wiec jesli nie chcesz szybko zmieniac kolumn to nie rozwazaj zakupu Baltlaba, choc to swietny wzmak, lecz bardzo wybredny jesli chodzi o reszte toru.

• Redaktorzy

do 3 kzł - polecam Densena DM-10. Muzykalny, kutluralny i dobrze gra z kolumnami AA (konstruktor u mnie słuchał i jakoś nie miał obiekcji ;) ) - najpierw grał u mnie z AA Hyperion II a teraz z Tethysami IImk2.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Sprobuj posluchac Denona PMA S10.Hyperionow z nim nie sluchalem,ale monitory AA Helene zagraly swietnie.

Slyszalem tez bardzo dobrze grajace Hyperiony III zkoncowka mocy Vincenta,nie znam symbolu,wielkie bydle,50 wat w klasie A.

deep, 1 Cze 2007, 09:52

>Poza tym jak zwykle polecam MF z drugiej ręki lub jak gdzieś dostaniesz Audio

>Analogue Puccini.

Podpisuje sie obiema rekami - mialem przez 2 lata AA Puccini (koniecznie nowa wersja!) i jest to wzmacniacz zdecydowanie ponad budzetowa papke - z pelnym przekonaniem i odpowiedzialnoscia za slowo. Nawet teraz chwilami do niego tesknie ;-) W mojej opinii znacznie lepszy od podbnych cenowo Marantz 17 czy 14, NAD S300, Roksan Caspian czy Denon 2500. O budzetowych 'cudach' nawet nie wspomne. Dluga lista wspanialych zalet.

pzdrw

soso

moge polecic kompletny zestaw LINX/ THETA, sprzet gra swietnie, mimo iz nie jest napakowany. Budowa bardzo podobna do NAIM. Na ebayu we Francji stoi taki sam:

Ukryta Zawartość

fotosy inside:

Ukryta Zawartość

post-4806-100000833 1180693717_thumb.jpg

post-4806-100000834 1180693717_thumb.jpg

post-4806-100000835 1180693717_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jędruś, 31 Maj 2007, 20:41

>Pozostał jednak problem z zakupem wzmaka do mojego systemu, który to wniesie odrobinKĘ! ciepła i

>plastyki do ogólnego, obecnie dosc surowego i analitycznego dźwięku.

chcesz ocieplić brzmienie zmieniając wzmacniacz z HK 680 (taki masz w "o mnie") na coś innego ?

Na pewno nie Musicala A3.2 - z tym wzmacniaczem w dźwięku nic się nie dociepli i nie doda barw; będzie co najwyżej suchotnicza, bura klucha... ten wzmak źle gra, w przeciwieństwie do poprzednika - A3, to był jeszcze "normalny" MF ;-)

x.

WItam ponownie,

Jestem w trakcie odsłuchiwania nowego nabytku, tj. Roksan'a Caspian'a. Powiem szczerze, że skubany spełnia moje potrzeby z nawiązką...

jest cieplej, acz nie kluchy, jest plastyka, muzykalnosc...trochę brzmienia analogowego, acz nie za dużo...no i jest wreszcie BASS! Wreszcie słyszę niskie jak lubie - jest nisko, bardzo nisko, ale pod kontrolą!

Reasumując - mam wrażenie, że Caspian zostanie u mnie na dłużej. Bardzo solidny i niepozorny wzmak (cięższy niż się wydaje).

Polecam i dziękuję za wszelkie propozycje.

pzdr.

Andrzej

Jędruś,

bardzo dobry wybór ;-D a która to wersja Caspiana, ta ostatnia M-Series, czy poprzednia - z gumowymi pokrętłami? no i zawsze możesz dokupić końcówkę mocy... ;-)

x.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.