Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  133 członków

Meridian Klub
IGNORED

meridian klub

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie do tych, którzy wymieniali laser w swoich cd.

W moim 506.20 zaczeło się coś dziać z czytaniem płyt, szczególnie cd-r, czsem gdzieś pod koniec płyty. Czasem też nie widzi płyty.

Kupiłem nowy laser bez mechanizmu i chciałbym go założyć.

Na co mam zwrócić uwagę? Czy są jakieś problemy ze zmianą? Wymaga to jakiejś późniejszej korekty ustawień "(jest tam jakiś potencjometr mont.)?

Pozdrawiam i liczę na pomoc.

Czy ktoś wie jak wyglądał zwykły pilot do serii 500 - nie MSR ? Może macie zdjęcie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Elberoth, 8 Sty 2009, 16:27

>Czy ktoś wie jak wyglądał zwykły pilot do serii 500 - nie MSR ? Może macie zdjęcie.>

Był dosyć okazały,na pewno czarny z logo Meridiana i w kształcie typowego pilota.Jak znajdę fotkę to załączę.

l'enfant sauvage

Zwykły pilot do Meridianów serii 500 wyglądał jak pilot od Marantza CD60 (chyba) oraz odtwarzaczy CD Aura. Na okładce jednego z pierwszych numerów Magazynu Hi-Fi jest fotka. jak znajdę, to zrobię skan i wkleję.

Na tej aukcji sprzedający usilnie wmawia że w 508.20 siedzi Philips CDM12.4,kilka postów wyżej link do "rozebranego" 508.20,wyraźnie widać,że jest tam jednak mechanizm VAM1205/CM12.5.

Co oczywiście nie zmienia wcale faktu,że zastanawiam się nad tym playerem ;-)

http://www.allegro.pl/item518220330_meridian_508_20.html

l'enfant sauvage

>vinicjusz, 12 Sty 2009, 13:28

>Jednak wymiana CD ;]

Skąd,tylko mały upgrade.Porównywałem kiedyś bezpośrednio 506.24 z 508.24,różnice brzmieniowe prawie żadne,przestrzenność,rozdzielczość na korzyść 508-ki.Jak coś jednak wypatrzę to prawie na pewno nie w PL.

Napisałem kilka słów o porównaniu naszych monitorów w tym wątku:

http://www.audiostereo.pl/Rock/jazz___jaki_wzmacniacz_i_glosniki_48261.html

Ciekawe czy zgodzisz się z moimi spostrzeżeniami.

l'enfant sauvage

• 3 tygodnie później...

Meridian 508 to pierwszy z serii bardzo udanych odtwarzaczy 508.xx. Brzmieniowo prezentuje sie swietnie, jest nieco ciemniejszy w barwie od mojego 508.20. Jesli cena nie jest wygorowana to będzie on bardzo ciekawym wyborem

pozdrawiam

Witam cena niegra roli bo jest moj :)) Brakuje mi tylko pilota ale mam na oku od modelu chybaa 588 albo cos podobnego nie orientujesz sie czy bedzie dzialac ??? Narazie gra z luxmenem r-117 i monitorkami kefa mam maly pokuj ale jestem bardzo zadowolony z jakosci. Aha jedyny problem jaki mam niewiem czy tak ma byc czy nie - wysuwa sie sama szufladka od cd chodzi oto ze jak nie jest podlaczony i go podniose pod katem to sie wysuwa niema zadnej blokady ??? Rozebralem aby zbadac ale nic nie wyglada na uszkodzone czy tak ma byc czy cos jednak niefunkcjonuje Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witam,

Zostałem szczęśliwym posiadaczem Meridiana 508.24...

Po odsłuchu Meridiana w zestawie z którego kupowałem kolumny i wzmaka jeszcze nie wiedziałem jaka przepaść dzieli kilka innych podłączanych odtwarzaczy CD....

Teraz już wiem, a dzięki wpisom na tym forum mogłem utwierdzić się w słuszności wyboru tego modelu i uzyskać wiele cennych informacji.

Pozdrawiam "Meridianowców"... :)

w meridianch serii 500 szuflada wysuwa się samoczynnie bo nie jest blokowana - można żyć z tym felerem. Pozdrawiam brać Meridianowców i też zapisuje się do klubu. Użytkownik od nastu lat Meridiana 506.18 i po wymianie płyty od 10 lat mam 506.20

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

• 3 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witajcie

Mam pytanie odnosnie Meridiana czy 506-24,czy 508-20 ile można dać za taki sprzęt proszę o szczerą odpowiedż .

Kusi mnie 508-20 tym zbalansowanym torem ale ile można za to dać żeby nie przepłacic???

Dzieki i pozdrawiam Klub Meridiana

audiomagia.blogspot.com

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.