Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję.smiley-cool.gifsmiley-cool.gifsmiley-cool.gifsmiley-cool.gifsmiley-cool.gif

Ludzie niczym Dzieci mają radość z zabawy w ich małym Świecie

i nikt nie może przedwcześnie z niej wyrosnąć ani opuścić tej zabawy przed czasem.

Prawdziwy Czas Cudów! Kto jest na to gotów, ten otrzyma. A gotów jest ten który pomimo fascynacji oferowanej przez „Grę tego Świata” pyta: „KIM JA JESTEM?”

A więc nie gzie ja jestem ale kim.

Skoro juz o piśmie świętym...

Kiedyś usłyszałem, że sterego testamentu nie powinno się brać ood uwagę, ze względu, że to ludzie napisali. I, że przedstawia on obraz boga inaczej niż nowy testament.

Boga możemy szukać i poznać za sprawą dwóch ksiąg , tj. Księgi Objawienia i Księgi Natury .

Niekwestionowanym mistrzem bezmyślnych wklejek jest tutaj Numerek.

Skoro tak twierdzisz , tzn. , że ich w ogóle nie przeczytałeś lub nie zrozumiałeś ?

Klawisze C i V ma bidulek totalnie zjechane...

Jak słusznie zauważyłeś , inaczej nie zostałbym " Niekwestionowanym mistrzem bezmyślnych wklejek "

Klawisze C i V ma bidulek totalnie zjechane...

Nie sądziłem , że aż tak bardzo przejmujesz się moimi klawiszami , czemu zawdzięczam Twoją troskę ?

Piotr

Nie sądziłem , że aż tak bardzo przejmujesz się moimi klawiszami , czemu zawdzięczam Twoją troskę ?

Nie o ciebie się troszczę, tylko o forumowiczów.

Jesteś niczym Macierewicz tego forum. Oglądając jego bredzenie, które na żywo przez ponad godzinę puszcza TVP INFO żałuję nie nie ma cenzury od głupoty. I podobnie jest z Tobą. Niestety, możesz bezkarnie tutaj się udzielać. Ze szkodą dla poziomu dyskusji.

I o zgrozo to ty masz większe szanse zostać np. posłem niż ktoś rozsądny i rozgarnięty. Bo metoda Macierewicza jest niestety skuteczna: trzeba tylko wystarczająco długo i głośno bredzić, w dodatku drukowanymi i wytłuszczonymi literami i już Cię ludzie biorą poważnie.

Edytowane przez leon amator

Nie o ciebie się troszczę, tylko o forumowiczów.

Nie pochlebiaj sobie , od tego jest Moderacja , nadto nie wyręczaj intelektualnie forumowiczów , którzy jak mniemam i bez ciebie potrafią doskonale o siebie zadbać .

Oglądając jego bredzenie, które na żywo przez ponad godzinę puszcza TVP INFO żałuję nie nie ma cenzury od głupoty.

To po co oglądasz brednie Antosia ?

Niestety, możesz bezkarnie tutaj się udzielać. Ze szkodą dla poziomu dyskusji.

To nie dyskutuj ze mną , już parokrotnie mówiłem Tobie : do nieusłyszenia , czy mam to napisać wytłuszczonymi i drukowanymi literami , abyś w końcu zrozumiał i się ode mnie odczepił ?

I o zgrozo to ty masz większe szanse zostać np. posłem niż ktoś rozsądny i rozgarnięty. Bo metoda Macierewicza jest niestety skuteczna: trzeba tylko wystarczająco długo i głośno bredzić, w dodatku drukowanymi i wytłuszczonymi literami i już Cię ludzie biorą poważnie.

Sukces nie wymaga wyjaśnień i mam prośbę : DO NIEUSŁYSZENIA !

Piotr

Czyli nie jesteś typowym forumowym kartonem?

Wklejasz tekst z Psalmu lub z Ewangelii i przybierasz wtedy świątojebliwy ton, że Bóg jest miłością i wszystko wybacza, albo bredzisz że Boga można poznać czytając Księgę Rodzaju.

Wklejasz tekst o księżach złodziejach i pedofilach albo o zepsuciu w Kościele i stajesz się fanatycznym pseudkaznodzieją, który chce oczyścić Kościół w imię „prawdy”. A pochodnia to aż Ci się w ręku trzęsie.

I tak mniej więcej co 10 wpisów zmieniasz płytę, raz białą raz czarną.

I jeszcze ten poważny ton świadczący o zerowym poczuciu humoru.

Jak Ci raz czy dwa, wręcz cytując Twoje kompletnie sprzeczne ze sobą „przemyślenia”, wyłuszczyłem że logika tego co piszesz jest na poziomie ameby i ma tyle wspólnego z chrześcijaństwem co Britney Spears z dziewictwem, to oczywiście potraktowałeś mnie tłustą czcionką z wykrzyknikami, że jakim prawem Cię krytykuję.

Moją głupotą było to, że nie połapałem się w porę iż mam do czynienia z typowym fanatykiem: czyli mającym zawsze rację gościem, któremu objawiła się „PRAWDA”.

Ale nie bój żaby. Tacy jak ty nie mogą czuć się zbyt komfortowo, bo cytując Gogola:

Ludzie og­ra­nicze­ni a przy tym fa­naty­cy sta­nowią plagę ludzkości. Biada państwu, w którym ta­cy ludzie mają władzę. Są nieto­leran­cyjni i poz­ba­wieni wszel­kich skru­pułów. Uważają, że cały świat kłamie, a tyl­ko oni mówią prawdę.

Tak więc sorry... ale co jakiś trzeba Ci przypomnieć, że nie jesteś Batmanem.

Czyli nie jesteś typowym forumowym kartonem?

Wklejasz tekst z Psalmu lub z Ewangelii i przybierasz wtedy świątojebliwy ton, że Bóg jest miłością i wszystko wybacza, albo bredzisz że Boga można poznać czytając Księgę Rodzaju.

Wklejasz tekst o księżach złodziejach i pedofilach albo o zepsuciu w Kościele i stajesz się fanatycznym pseudkaznodzieją, który chce oczyścić Kościół w imię „prawdy”. A pochodnia to aż Ci się w ręku trzęsie.

I tak mniej więcej co 10 wpisów zmieniasz płytę, raz białą raz czarną.

I jeszcze ten poważny ton świadczący o zerowym poczuciu humoru.

Jak Ci raz czy dwa, wręcz cytując Twoje kompletnie sprzeczne ze sobą „przemyślenia”, wyłuszczyłem że logika tego co piszesz jest na poziomie ameby i ma tyle wspólnego z chrześcijaństwem co Britney Spears z dziewictwem, to oczywiście potraktowałeś mnie tłustą czcionką z wykrzyknikami, że jakim prawem Cię krytykuję.

Moją głupotą było to, że nie połapałem się w porę iż mam do czynienia z typowym fanatykiem: czyli mającym zawsze rację gościem, któremu objawiła się „PRAWDA”.

Ale nie bój żaby. Tacy jak ty nie mogą czuć się zbyt komfortowo, bo cytując Gogola:

Ludzie og­ra­nicze­ni a przy tym fa­naty­cy sta­nowią plagę ludzkości. Biada państwu, w którym ta­cy ludzie mają władzę. Są nieto­leran­cyjni i poz­ba­wieni wszel­kich skru­pułów. Uważają, że cały świat kłamie, a tyl­ko oni mówią prawdę.

Wyrzucam cię drzwiami , a Ty i tak wchodzisz oknem !

Rozumiem , że straciłeś głowę oraz serce i stąd Twoja fanatyczna zajadłość w stosunku do mojej osoby , ale na miłość boską zachowaj odrobinę godności dla siebie i sakramentalnie DO NIEUSŁYSZENIA !

Piotr

Czy Koledzy juz ustalili dlaczego Bóg będący miłością pozwala na tyle ludzkich tragedii?

Jakoś dotychczasowe tłumaczenia mnie satysfakcjonują. Może w ten sposób Bóg oddziela wierzących od niewierzących i wierzący to ci, którym tolerancja Boga na nieszczęścia nie przeszkadza ani ich nie dziwi?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Czyżbyś przeczył słowom Jezusa Chrystusa "„Całe Pismo jest natchnione przez Boga i użyteczne w nauczaniu, upominaniu, prostowaniu spraw, karceniu w sprawiedliwości, aby człowiek Boży był należycie przysposobiony, w pełni wyposażony do wszelkiej dobrej pracy” (2 Tymoteusza 3:16-17) oraz naukom Kościoła Katolickiego ?

Czyżby krytyka i dezaprobata dla hitleryzmu , stalinizmu , rasizmu , nacjonalizmu , holokaustu , pedofilii w kk , itd., itp. była dla ciebie jednoznaczna z fanatyzmem?

Nie mieszaj społecznej krytyki i dezaprobaty z fanatyzmem religijnym w imię którego nie kto inny , jak kościół katolicki dopuścił się mordu na niewinnych (historia)

Ponieważ wątek traktował o kk , a nie o mnie !

Ty to powiedziałeś ! A Twoją głupotą jest to , że nie odróżniasz fanatyzmu od krytyki , ale to Twój problem .

Masz na myśli obrońców krzyża z Krakowskiego Przedmieścia , czy ojca dyrektora ?

Ja w przeciwieństwie do w/w grupy obrońców krzyża i dyrektora nigdy nie brałem udziału w tej szopce , która nie miała nic wspólnego z miłością chrześcijańską !

A Ty Bogiem lub sumieniem ludzkości !

Piotr

Ja przeczę naukom Kościola Katolickiego.

Co to niby w ogóle są te nauki? Skąd się biorą i niby dlaczego ktoś ma się nimi przejmować?

Jak dla mnie to jak regulamin Związku Działkowców. Jak ktoś jest działkowcem to niech go przestrzega ale nikt nie zmusza do przestrzegania go przez motocyklistów czy paralotniarzy.

Ale z Kościołem jest inaczej - z niewiadomych przyczyn uzurpuje sobie prawo pouczania innych i zmusza ich do przestrzegania swoich wewnętrznych regulaminów. Najśmieszniejsze jest to, że funkcjonariusze Kościoła Katolickiego sami się swoimi nakazami za bardzo nie przejmują.

Odmawiają dorosłym ludziom prawa do seksu po czym dymają nieletnie dziewczynki i chłopców udając, że nic się nie stało. A banda tumanów stoi i śpiewa: "Nic sie nie stało, owieczki - nic się nie stało".

O podżeganiu do mordów przez grzeczność nie wspomnę bo o różnych rzeziach do których wzywali kapłani wspomnianej organizacji już tu było dość sporo.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jaro 747 masz rację , ale uważaj , bo Leon amator powie Tobie , że jesteś fanatykiem , jak mnie to już oświadczył .

Ale z Kościołem jest inaczej - z niewiadomych przyczyn uzurpuje sobie prawo pouczania innych i zmusza ich do przestrzegania swoich wewnętrznych regulaminów. Najśmieszniejsze jest to, że funkcjonariusze Kościoła Katolickiego sami się swoimi nakazami za bardzo nie przejmują.

Odmawiają dorosłym ludziom prawa do seksu po czym dymają nieletnie dziewczynki i chłopców udając, że nic się nie stało. A banda tumanów stoi i śpiewa: "Nic sie nie stało, owieczki - nic się nie stało".

O podżeganiu do mordów przez grzeczność nie wspomnę bo o różnych rzeziach do których wzywali kapłani wspomnianej organizacji już tu było dość sporo.

+

Piotr

Jaro 747 masz rację , ale uważaj , bo Leon amator powie Tobie , że jesteś fanatykiem , jak mnie to już oświadczył .

+

Nie mam nic do Jaro 747 i wielu innych na tym forum mających "ale" do KK (z moim ulubionym mulsem). Bo Jaro nie wnika np. w prawdy objawione. I nie twierdzi że je zna. Olewa KK i wkurza go że się wcina w nieswoje sprawy. Ok.

Mają do tego prawo. Coś Ci mówi? Wątpię.

Za to Ty prezentujesz zgoła inną postawę. Bo ty wiesz, stary. Czyli udajesz że dyskutujesz. Dyskutują Ci, co nie wiedzą. A jak dotyczy to kwestii wiary to już zalatuje ks. Natankiem czyli robiącym pranie mózgu zwykłym ludziom sekciarstwem, lub w bardziej lajtowym wydaniu ks. Rydzykiem. Albo pseudochrześcijańskim bojówkami oczyszczającymi KK z chwastów.

Tak więc nie pochlebiaj sobie i ustawiaj się w szeregu z wątpiącymi i niewierzącymi na tym forum.

Parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE.

Zdecydowanie do usłyszenia pseudobatmanie.

Czyżbyś przeczył słowom Jezusa Chrystusa "„Całe Pismo jest natchnione przez Boga i użyteczne w nauczaniu, upominaniu, prostowaniu spraw, karceniu w sprawiedliwości, aby człowiek Boży był należycie przysposobiony, w pełni wyposażony do wszelkiej dobrej pracy” (2 Tymoteusza 3:16-17) oraz naukom Kościoła Katolickiego ?

Najpierw to trzeba by udowodnić że są to słowa Chrystusa.

W co zresztą bardzo wątpię.

Nie mam nic do Jaro 747 i wielu innych na tym forum mających "ale" do KK (z moim ulubionym mulsem). Bo Jaro nie wnika np. w prawdy objawione. I nie twierdzi że je zna. Olewa KK i wkurza go że się wcina w nieswoje sprawy. Ok.

Mają do tego prawo. Coś Ci mówi? Wątpię.

Czy trzeba wnikać w prawdy objawione aby zrozumieć treść dekalogu i doszukać się dysonansu dzielącego postawę kk z 10 przykazaniami ?

Za to Ty prezentujesz zgoła inną postawę. Bo ty wiesz,

Tak , wiem i znam dekalog na pamięć !

Tak więc nie pochlebiaj sobie i ustawiaj się w szeregu z wątpiącymi i niewierzącymi na tym forum.

Nie będziesz mi wyznaczał miejsca w szeregu Leosiu !

Parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE.

Myślałem , że zdobędziesz się na większą oryginalność , miast posiłkować się cudzymi tekstami .

Zdecydowanie do usłyszenia pseudobatmanie.

Skoro nalegasz rzepie !

Najpierw to trzeba by udowodnić że są to słowa Chrystusa.

W co zresztą bardzo wątpię.

lub udowodnić , że to nie są Jego (Jezusa Chrystusa ) słowa .

A ja wam powiadam, w dupie jesteście i gówno znacie !

:)

To nas oświeć miast obrażać .

Piotr

lub udowodnić , że to nie są Jego (Jezusa Chrystusa ) słowa

:))) Idiotów nie sieją, oni są wśród nas :0)

A ja wam powiadam, w dupie jesteście i gówno znacie !

:)

ty takze w końcu dupa jest twoją nierozlaczna czescią :)

A gówno to kawałek z ciebie :)

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Czego Ty oczekujesz ?Inni widzieli JEZUSA i nie uwierzyli...

Stephen Hawking dlaczego on jeszcze zyje......moze On chce mu dac szanse na najwazniejsze odkrycie?

Skoro mowa o Hawkingu:

"Nasz wszechświat nie potrzebował żadnej boskiej interwencji, by zaistnieć - powiedział w Kalifornijskim Instytucie Technologii Stephen Hawking. Naukowiec zaznaczył, że nadal wiele osób szuka boskiej obecności w teoriach fizyków. - Co robił Bóg przed stworzeniem? Może przygotowywał piekło dla ludzi, którzy zadają takie pytania? - pytał kosmolog.

Naukowiec zauważył, że w 1980 roku, gdy zapoczątkował dyskusję nad wiekiem wszechświata, papież Jan Paweł II upomniał uczonych przed badaniem momentu stworzenia życia, bo jest ono święte. - Cieszę się, że nie trafiłem do inkwizycji - zażartował.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Czego Ty oczekujesz ?Inni widzieli JEZUSA i nie uwierzyli...

Racja .

Stephen Hawking dlaczego on jeszcze zyje......moze On chce mu dac szanse na najwazniejsze odkrycie?

Być może ?

Piotr

Na razie stwierdził, że koncepcja Boga jest cokolwiek nadmiarowa ;-).

Cóż , tego tak do końca nie wie nawet sam Hawking , podobnie jak większość naukowców teoretyzuje , jego przykład pokazuje , że pomimo niewątpliwego intelektu i osiągnięć na polu naukowym jest tylko człowiekiem i jak my wszyscy nie jest wolny od błędów oraz nie może wykupić się od śmierci .

Ba , jego przykład powinien uczyć nas pokory wobec otaczającego nas wszechświata , unaocznia nam , że pomimo inteligencji , wiedzy jesteśmy tylko ulotnym i nic nie znaczącym pyłem w bezmiarze kosmosu .

Pyłem , który nie jest w stanie okiełznać życia i przeciwstawić się śmierci , a ta przecież wydaje się być na wyciągnięcie ręki .

A cóż dopiero aby zdecydować , czy Bóg jest , czy Go nie ma .

Piotr

Widzę, że nie rozumiesz o co chodzi.

Do stwierdzenia, że jakieś założenie jest niepotrzebne nie potrzeba żadnej wiedzy na temat tego założenia.

Hawking nie twierdzi, że Boga nie ma. On stwierdza po prostu fakt, że koncepcja Wielkiego Wybuchu nie wymaga i nie zakłada potrzeby istnienia jakiegoś bytu zewnętrznego zwanego przeważnie Bogiem.

Tylko tyle i aż tyle.

Jestem Europejczykiem.

Do stwierdzenia, że jakieś założenie jest niepotrzebne nie potrzeba żadnej wiedzy na temat tego założenia.

Oczywiście , inaczej nie byłoby założeniem .

On stwierdza po prostu fakt, że koncepcja Wielkiego Wybuchu nie wymaga i nie zakłada potrzeby istnienia jakiegoś bytu zewnętrznego zwanego przeważnie Bogiem.

Twierdzić można różne rzeczy , pozostaje pytanie : na ile są one zgodne z rzeczywistością ?

Piotr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.