Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A czy przyjęcie wiary, że Swórca stworzył wszystko daje jakąkolwiek odpowiedź na cokolwiek?

Choćby jak, dlaczego i po co?

Po co ten Wszechświat? Dobre pytanie może za wyjątkiem warunkowego istnienia Boga. Masz ode mnie +.

Że aż zacytuję i zapytam, bo używa się takich argumentów że aż trudno o większa ekwilibrystykę umysłu;

"Do pudełka powkładajmy wszystkie malutkie części zegarka jak: śrubki, sprężynki, trybiki, wskazówki, itp., a następnie zacznijmy potrząsać tym pudełkiem, choćby i nieskończoną ilość razy, nawet przez ogromny czas i ciekawe czy kiedykolwiek te małe części, same, przypadkowo połączą się w cały, kompletny zegarek, który jeszcze do tego sam też by się nakręcił?"

To może pójdźmy na całość i wrzućmy do tego pudełka kawałek mosiądzu i trząchajmy tak długo aż wypadnie z niego nakręcony zegarek !

Przecież jak fantazjować to na całego.

A teraz zapytam ...... czy ten zegarek "zrobiony" jest z białka ?

W przykładzie , który pan , panie Bej podał , każdy rozsądny człowiek zauważa , że przypadek nie jest sprawcą samoorganizacji zorganizowanych struktur , niezależnie od liczby podejmowanych prób , doświadczenie polegające na potrząsaniu rzeczonego pudełka z częściami od zegarka nie pozostawia , co do tego żadnych złudzeń !

Gdyby ludzkość zdawała się tylko na przypadek , to nigdy byśmy nie polecieli na księżyc , ani nie rozmawiali teraz o tym .

Piotr

Gość stary bej

(Konto usunięte)

W przykładzie , który pan , panie Bej podał , każdy rozsądny człowiek zauważa , że przypadek nie jest sprawcą samoorganizacji zorganizowanych struktur , niezależnie od liczby podejmowanych prób , doświadczenie polegające na potrząsaniu rzeczonego pudełka z częściami od zegarka nie pozostawia , co do tego żadnych złudzeń !

Gdyby ludzkość zdawała się tylko na przypadek , to nigdy byśmy nie polecieli na księżyc , ani nie rozmawiali teraz o tym .

Przypadek sprawiał że epokowe odkrycia i wynalazki się dokonały.

Pseudo doświadczenie z potrząsanymi w słoiku klockami bądź śrubkami w pudełku jest lepem na naiwność.

Wy wierzący chcecie tymi "doświadczeniami" udowodnić że bóg jest ?

Przecież to jest kpina z inteligencji obu stron "konfliktu".

A dlaczego nie włożycie do słoika jakiegoś GLUTA na którego w różny sposób będziecie wpływać przez miliony lat ?

Całkiem prawdopodobne jest że wszechświat nie ma początku i końca bo jest przedwieczny.

Jest jak organizm żywy, bo posiada cykle.

Nie można wykluczyć przypadków przenoszenia życia z jednego układu gwiezdnego do drugiego w formie bakterii/mikrobów gdyż to one wytrzymują skrajnie różne warunki.

"W zdrowym ciele dobry mikrob" bo zły mógłby nas zabić.

Śmierć jednego organizmu jest jednocześnie narodzinami drugiego.

Po prostu wyznawcy kracjonizmu nie maja pojecia jak działaja mechanizmy ewolucyjne i wydaje im się, ze ona działa jak sam stwórca. Czyli z niczego od razu wszystko. A ponieważ normalnie jest to niemożliwe stąd jedynie Bóg.

Ale już nie są w stanie wyjaśnić, dlaczego komputerów i internetu nie było od Początku...

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Ale już nie są w stanie wyjaśnić, dlaczego komputerów i internetu nie było od Początku...

Komputery też były od Początku, tylko jak się stwórca kapnął że nie ma komu płacić za prąd to je zlikwidował.

Komputery też były od Początku, tylko jak się stwórca kapnął że nie ma komu płacić za prąd to je zlikwidował.

Czyli chłopina, po prostu, nie przewidział, że Polak potrafi :)

Było za to coś lepszego. Statki powietrzne.Przy których nasz internet i komputery są śmieszne i wydają się całkowicie niepotrzebne,

6a.jpg

e3e0e7a3f7dj4.jpg

84210601.jpg

96312343.jpg

>Jar1

Krótko mówiąc trochę pitolisz.

opis Statku powietrznego jest również w biblii w księdze izajasza. Podobno to rydwan którym przybył bóg na ziemię. Skoro bóg jest duchem na co mu rydwan??

Było za to coś lepszego. Statki powietrzne.Przy których nasz internet i komputery są śmieszne i wydają się całkowicie niepotrzebne,

6a.jpg

e3e0e7a3f7dj4.jpg

84210601.jpg

96312343.jpg

>Jar1

Krótko mówiąc trochę pitolisz.

A co zmieniają Twoje obrazki w kwestii podstawowej tego wątku?

Co one mają wspólnego z Bogiem?

Oglądałeś Stargate?

opis Statku powietrznego jest również w biblii w księdze izajasza. Podobno to rydwan którym przybył bóg na ziemię. Skoro bóg jest duchem na co mu rydwan??

Odróżniasz "bogów" od Boga? Jest coś w tym takiego skomplikowanego. Nawet córka z patykiem kolegi toptwenty by ci wytłumaczyła.

A co zmieniają Twoje obrazki w kwestii podstawowej tego wątku?

Co one mają wspólnego z Bogiem?

Oglądałeś Stargate?

To jest odpowiedź na pytanie " Czy umiął wyjaśnić dla czego nie było komputerów i internetu od początku?"

Nawet dziecko z patykiem to wie.

To jest odpowiedź na pytanie " Czy umiął wyjaśnić dla czego nie było komputerów i internetu od początku?"

Nawet dziecko z patykiem to wie.

Czyli bełkocik.

<br />Nawet córka z patykiem kolegi toptwenty by ci wytłumaczyła.<br />

Wczoraj nie zdążyłem przed awarią AS. Córka z patykiem nie miała pojęcia o bogu/bogach, naoglądała się tego w czasopismach ufologicznych braciszka.

Edytowane przez toptwenty

Ale DNA jest bardziej skomplikowane niz jakis tam telewizor wiec gdzie tu logika?

Doprawdy? Skład chemiczny to troche cukru, jakieś zasady azotowe, troche fosforu. Podstawowe składniki DNA są bardzo proste tyle, że fajnie zmontowane. Telewizor to kompletnie cos innego i przykład jest kompletnie bez sensu.

Jestem Europejczykiem.

Czyli bełkocik.

Co jest bełkotem? To, że już dawno istniały statki powietrzne określane przez na UFO? Jak myslisz nie było na nich zadnych komputrrów? Ich technologię uważasz za wyższą od naszej czy niższą? A wiesz, że z technologii odwróconej pochodzą pochodzą bioniczne pamięci i komputery? Czy wież, że tak samo z tej technologii pochodzi światłowód i laser? Dla ułatwienia dodam, bo widze braki w wiedzy, że technologia odwrócona to kopiowanie techologii obcej. O dawnych cywilazacjach takich jak Atlantyda, Mu czy Sumeria słyszłeś? Zapewniam, że przy technologii jaką dysponowali to my jesteśmy prymitywami. Nadal zamierzasz zaprzeczać i twierdzić, że to wykluczone?

Edytowane przez ARTON55

1 Działo się to roku trzydziestego, dnia piątego czwartego miesiąca, gdy się znajdowałem wśród zesłańców nad rzeką Kebar. Otworzyły się niebiosa i doświadczyłem widzenia Bożego. 2 Piątego dnia miesiąca - rok to był piąty od uprowadzenia do niewoli króla Jojakina - 3 Pan skierował słowo do kapłana Ezechiela, syna Buziego, w ziemi Chaldejczyków nad rzeką Kebar; była tam nad nim ręka Pańska1.

Wizja rydwanu Bożego2

4 Patrzyłem, a oto wiatr gwałtowny nadszedł od północy, wielki obłok i ogień płonący <oraz blask dokoła niego>, a z jego środka [promieniowało coś] jakby połysk stopu złota ze srebrem, <ze środka ognia>. 5 Pośrodku było coś, co było podobne do czterech istot żyjących. Oto ich wygląd: miały one postać człowieka. 6 Każda z nich miała po cztery twarze i po cztery skrzydła. 7 Nogi ich były proste, stopy ich zaś były podobne do stóp cielca; lśniły jak brąz czysto wygładzony. 8 Miały one pod skrzydłami ręce ludzkie po swych czterech bokach. Oblicza <i skrzydła> owych czterech istot - 9 skrzydła ich mianowicie przylegały wzajemnie do siebie - nie odwracały się, gdy one szły; każda szła prosto przed siebie. 10 Oblicza ich miały taki wygląd: każda z czterech istot miała z prawej strony oblicze człowieka i oblicze lwa, z lewej zaś strony każda z czterech miała oblicze wołu i oblicze orła3, 11 <oblicza ich> i skrzydła ich były rozwinięte ku górze; dwa przylegały wzajemnie do siebie, a dwa okrywały ich tułowie. 12 Każda posuwała się prosto przed siebie; szły tam, dokąd duch je prowadził; idąc nie odwracały się.

13 W środku pomiędzy tymi istotami żyjącymi pojawiły się jakby żarzące się w ogniu węgle, podobne do pochodni, poruszające się między owymi istotami żyjącymi. Ogień rzucał jasny blask i z ognia wychodziły błyskawice. 14 Istoty żyjące biegały tam i z powrotem jak gdyby błyskawice.

15 Przypatrzyłem się tym istotom żyjącym, a oto przy każdej z tych czterech istot żyjących znajdowało się na ziemi jedno koło. 16 Wygląd tych kół <i ich wykonanie> odznaczały się połyskiem tarsziszu, a wszystkie cztery miały ten sam wygląd i wydawało się, jakby były wykonane tak, że jedno koło było w drugim. 17 Mogły chodzić w czterech kierunkach; gdy zaś szły, nie odwracały się idąc. 18 Obręcz ich była ogromna; przypatrywałem się im i oto: obręcz u tych wszystkich czterech była pełna oczu4 wokoło. 19 A gdy te istoty żyjące się posuwały, także koła posuwały się razem z nimi, gdy zaś istoty podnosiły się z ziemi, podnosiły się również koła. 20 Dokądkolwiek poruszał je duch, tam szły także koła; równocześnie podnosiły się z nimi, ponieważ duch życia5 znajdował się w kołach. 21 Gdy się poruszały [te istoty], ruszały się i koła, a gdy przestawały, również i koła się zatrzymywały: gdy one podnosiły się z ziemi, koła podnosiły się również, ponieważ duch życia znajdował się w kołach. 22 Nad głowami tych istot żyjących6 było coś jakby sklepienie niebieskie, jakby kryształ lśniący, rozpostarty ponad ich głowami, ku górze. 23 Pod sklepieniem skrzydła ich były wzniesione, jedno obok drugiego; każde miało ich po dwa, którymi pokrywały swoje tułowie. 24 Gdy szły, słyszałem poszum ich skrzydeł jak szum wielu wód, jak głos Wszechmogącego7, odgłos ogłuszający jak zgiełk obozu żołnierskiego; natomiast gdy stały, skrzydła miały opuszczone. 25 Nad sklepieniem które było nad ich głowami, rozlegał się głos; gdy stały, skrzydła miały opuszczone.

26 Ponad sklepieniem, które było nad ich głowami, było coś, o miało wygląd szafiru, a miało kształt tronu, a na nim jakby zarys postaci człowieka. 27 Następnie widziałem coś jakby połysk stopu złota ze srebrem, <który wyglądał jak ogień wokół niego>. Ku górze od tego, co wyglądało jak biodra, i w dół od tego, co wyglądało jak biodra, widziałem coś, co wyglądało jak ogień, a wokół niego promieniował blask. 28 Jak pojawienie się tęczy na obłokach w dzień deszczowy, tak przedstawiał się ów blask dokoła. Taki był widok tego, co było podobne do chwały Pańskiej8. Oglądałem ją. Następnie upadłem na twarz i usłyszałem głos Mówiącego.

W tym temacie to raczej musi się wypowiedzieć Arton .... bo wygląda to na UFO.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Wimany – latające pojazdy starożytnych.

wimany-1.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale to temat o Bogu a nie o kosmitach :)

SF to inna półeczka...

Istniała ta technologia czy nie? Długo będziesz zaprzeczał?

To nie mów , że nie było skoro było.

Ukryta Zawartość

A próbowałeś? Próbowałeś tym zegarkiem potrząsać przez trzy miliardy lat?

Wimany – latające pojazdy starożytnych.

wimany-1.jpg

Ukryta Zawartość

Istniała ta technologia czy nie? Długo będziesz zaprzeczał?

To nie mów , że nie było skoro było.

Znowu pieprzysz nie na temat. Co to ma wspólnego z Bogiem?

Ukryta Zawartość

No ma, bo bóg z Biblii mógł być kosmitą a jar1 to współpracownik (kwestia czy świadomy ....może podstępnie zmanipulowany) sił, które odwlekają moment nadejścia prawdy, kiedy ujrzymy kosmitów.

Edytowane przez Rambo

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

No ma, bo bóg z Biblii mógł być kosmitą a jar1 to współpracownik (kwestia czy świadomy ....może podstępnie zmanipulowany) sił, które odwlekają moment nadejścia prawdy, kiedy ujrzymy kosmitów.

To jedynie może zmieniac nasz pogląd na rzeczywistość i nasze sposoby jej interpretacji. . Bo co zmienia w kwestii podstawowej fakt, że część ludzi na świecie uważała kiedyś Stalina za Boga?

U Artona nic sie praktycznie nie zmieniło. Jedynie zastąpił księdza katolickiego księdzem-kosmitą.

to odjechany wątek, tak więc prosiłbym nie mieszać z nim takich rzeczy jak PiS, antysemityzm, kibolstwo i socjalizm i jeszcze innych potworności.

To jedynie może zmieniac nasz pogląd na rzeczywistość i nasze sposoby jej interpretacji. . Bo co zmienia w kwestii podstawowej fakt, że część ludzi na świecie uważała kiedyś Stalina za Boga?

U Artona nic sie praktycznie nie zmieniło. Jedynie zastąpił księdza katolickiego księdzem-kosmitą.

Ty jaką religię prezentujesz? Strachu, niewiary i negowania? Pytałem się nie uzykałem odpowiedzi. Gdzie jest religia w istniejącym życiu we wszechswiecie? Tobie wszystko kojaży się z religią. Wyluzuj. Otwórz się na Boga.

Tylko dlaczego w tym wątku?

W tym wątku zadałeś pytanie którego nie pamietasz a na które to jest odpowiedzia? Nie zadawaj pytań to nie bedzie odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.