Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
37 minut temu, 23031970 napisał:

Liczba aniołów jest skończona. 

tak jak Bitcoin'ów

28 minut temu, Seth_A_Rider napisał:

Jest bardzo duzo, o ludziach kochajacych madrosc i prawde.

zechciej czytać ze zrozumieniem

42 minuty temu, kazik-t napisał:

czy w tej książce było napisane, że ktoś tam w ogóle kogoś "kochał"?

2 minuty temu, kghm napisał:

Miało nie być o Biblii ale skoro pytasz: ,,Albowiem tak Bóg umiłował świat że Syna swego jednorodzonego dał ''... Jan. 3, 16.

no

to

ić spać.

11 minut temu, kghm napisał:
54 minuty temu, kazik-t napisał:

a, czy w tej książce było napisane, że ktoś tam w ogóle kogoś "kochał"?

Miało nie być o Biblii ale skoro pytasz: ,,Albowiem tak Bóg umiłował świat że Syna swego jednorodzonego dał ''... Jan. 3, 16.

Gdzie tu jest miłość? Czytałeś co było dalej?? Ten Co Niby Wszystko Potrafi skazał swego jedynaka na przedwcześnie zakończone życie, zakończone torturami i okrutną śmiercią. Dziś, i pewnie wtedy, o takich ojcach mówi się Potwory.

59 minut temu, kazik-t napisał:

czy w tej książce było napisane, że ktoś tam w ogóle kogoś "kochał"?

Nieodżałowany Christopher Hitchens dobrze to ujął. Ujął, a nie odkrył bo każdy myślący to widzi w końcu sam:

"Religia jest pełna przemocy, nielogiczna, nietolerancyjna, nierozerwalnie złączona z takimi pojęciami jak rasizm, ustrój plemienny czy bigoteria; zakorzeniona w ignorancji i wrogo nastawiona do wszelkich prób poznawczych, pogardliwa wobec kobiet i narzucana dzieciom."

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Mickey6 napisał:

Gdzie tu jest miłość? Czytałeś co było dalej?? Ten Co Niby Wszystko Potrafi skazał swego jedynaka na przedwcześnie zakończone życie, zakończone torturami i okrutną śmiercią. Dziś, i pewnie wtedy, o takich ojcach mówi się Potwory.

no ale że co?

jakąś pretensję masz?

1 minutę temu, kazik-t napisał:

no ale że co?

jakąś pretensję masz?

Coś źle odebrałeś bo to odpowiedź na inny cytat, innej osoby😉

Edytowane przez Mickey6
1 minutę temu, Mickey6 napisał:

Gdzie tu jest miłość? Czytałeś co było dalej??  

Co było dalej, wiem czytałem. Odpowiedziałem tylko na pytanie:

Godzinę temu, kazik-t napisał:

a, czy w tej książce było napisane, że ktoś tam w ogóle kogoś "kochał"?

Tak jest napisane że Bóg umiłował świat. 

1 minutę temu, kazik-t napisał:

to tak tylko z sympatii i dla towarzystwa zagadałem

🙂

Doceniam 🙂

(Zadałeś pytanie o miłość w Bibli, kghm odpowiedział Ci a ja użyłem obu cytatów by czytelniej odnieść się do tego od kghm. Or something 😉)

8 minut temu, Mickey6 napisał:

Nieodżałowany Christopher Hitchens dobrze to ujął. Ujął, a nie odkrył bo każdy myślący to widzi w końcu sam:

"Religia jest pełna przemocy, nielogiczna, nietolerancyjna, nierozerwalnie złączona z takimi pojęciami jak rasizm, ustrój plemienny czy bigoteria; zakorzeniona w ignorancji i wrogo nastawiona do wszelkich prób poznawczych, pogardliwa wobec kobiet i narzucana dzieciom."

Niestety......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Piotr

5 minut temu, kghm napisał:

Tak jest napisane że Bóg umiłował świat. 

Prawda. Tak tam napisano 

Przez resztę książki Bóg robi wszystko by nie wyglądać na takiego co coś miłuje.

Gość

(Konto usunięte)

Sarkastycznym eufemizmem jest pomawianie jakiegoś boga jakiejś religii o uczucia wyższe.

Ludzie w swej masie, ukrywają swoją małość liczebnością stada które tworzą, stąd implikują sobie prawo do obnoszenia się wiarą będącą wyrazem jedynie braku wiedzy i rozsądku.

3 minuty temu, Mickey6 napisał:

Prawda. Tak tam napisano 

Przez resztę książki Bóg robi wszystko by nie wyglądać na takiego co coś miłuje.

Masz prawo tak obierać, ja wcale nie będę przekonywał że jest inaczej. 

Teraz, kghm napisał:

Masz prawo tak obierać, ja wcale nie będę przekonywał że jest inaczej. 

Ale ja tego nie odbieram w ten sposób. To jest po prostu opisane. Ja tylko przeczytałem. Ze zrozumieniem. Cieszę się, że nie jako jedyny.

2 godziny temu, MSki napisał:

tiaaa, niektórzy posiedli dziwny dar, mówienia w imieniu boga.

Poproszę o naukowy dowód na to, że biblia jest "słowem bożym" skierowanym do ludzi. Wszelkiego typu odpowiedzi, utrzymujące narrację ewangelizacji od razu odrzucam.

To jak wiesz z góry że odrzucasz bez przeanalizowania argumentów potwierdzających iż Biblia jest Słowem Bożym to nie ma sensu pisać.

Pamiętaj jednak, że nawet przeciwnicy Pana Jezusa nie podważali jego istnienia .

Pan Jezus powoływał się często na wypowiedzi z Pism Hebrajskich .

Apostoł Paweł ukończył najlepszą edukacje  u Gamaliela ,i sam napisał że : ,,Całe Pismo jest natchnione’’.

Pismo Święte opisuje że Ziemia jest okrągła (dużo wczesniej niż ogłosił to Kopernik)

Rady dane narodowi Izraelskiemu dotyczące utrzymywania higieny ,czy kwarantanny dla osób chorych nic innego jak dzisiejsza nauka tyle że Pismo Święte tysiące lat wcześniej opisuje te zalecania .

Obieg wody w przyrodzie odkryty stosunkowo niedawno ,można o tym przeczytać w Biblii.

Biblia jest zgodna z nauką ,ale nie jest księgą spisaną w tym celu .

1 Koryntian 3:19 Bo dla Boga modrość tego świata jest głupotą .

A to jest zgodne z nauką że w Objawieniu Jan napisał ,że ludzie będą niszczyć ziemię ?

16 minut temu, Bartik napisał:

Pismo Święte opisuje że Ziemia jest okrągła (dużo wczesniej niż ogłosił to Kopernik)

Ha ha ha

17 minut temu, Bartik napisał:

Przeczytaj Izajasza 40:22 -Bóg mieszka nad okręgiem ziemi 

Księga Izajasza spisywana była ok. 778 roku p.n.e 

Szkoda, że nie napisał: - nad kulą ziemi.

45 minut temu, Bartik napisał:

A teraz przeczytaj, co napisał Kopernik...

54 minuty temu, Bartik napisał:

Przeczytaj Izajasza 40:22 -Bóg mieszka nad okręgiem ziemi 

Okrąg to nie kula.

Okrąg:

160139886_images(2).png.ebb4485dff0dc01861c2c7b73ac42063.png

Kula:

482217468_images(1).png.202dfc8fe9b6d124a7e509690d605b69.png

Edytowane przez Mickey6

Wybaczcie Mi że nie jestem codziennie na audiostereo .

Rozmowa Tu ma kilka wymiarów .Jedną z nich jest Biblia .A ja nie o Biblii .

Ja jestem z tych co bardziej wierzą starym przekazom z Indii niż od Hebrajczyków co brali przekazy od Summerów .Biblia jest kopią cześci przekazow Summerów .

OK .Dalszy ciąg nastąpi

Według mistyków z Indii , posiadamy umiejetności np. doświadczenia prawdy o świecie .

Ta ,prawda niejest rozpowszechniana ponieważ jest zupełnie inna niż oczekiwania typowego człowieka .Jest poprostu zupełnie inna .Ale jest teoretycznie dostępna dla każdego .

Jednym z kluczowych obserwacji jest to iż wszyscy ,ludzie ,zwierzeta , i tak dalej jesteśmy cześcią kosmosu ,który sam w sobie jest ,świadomością i życiem.

Ja lubie tą teorie .

Gość

(Konto usunięte)
35 minut temu, atmeg napisał:

jesteśmy cześcią kosmosu ,który sam w sobie jest ,świadomością i życiem.

sprawiałeś wrażenie, że choć troszkę zaszalejesz, a tu proszę; wyszło jak zwykle.

.......................................

Pytanie do wszystkich:

Jak przyjdzie na was czas, czyli że: zemrzecie; jak was pochowają? I dlaczego w ogóle?

32 minuty temu, kazik-t napisał:

sprawiałeś wrażenie, że choć troszkę zaszalejesz, a tu proszę; wyszło jak zwykle.

.......................................

Pytanie do wszystkich:

Jak przyjdzie na was czas, czyli że: zemrzecie; jak was pochowają? I dlaczego w ogóle?

Co do pierwszej cześci ,to co mam być inny ,taki typowy?Albo mam być jakimś dziwakiem ?

A co do kwesti chowania zmarłego ,ważne aby nie być spalonym wczśniej niż 3 dni od śmierci .Reszta dla mnie nieistotna .

Edytowane przez atmeg
5 godzin temu, MSki napisał:

Należałoby się również zastanowić, dlaczego pierwsze zdjęcia z teleskopu Hubble były zniekształcone i dopiero po "założeniu" teleskopowi "okularów korygujących", umożliwiło obserwatorom uzyskanie czytelnego obrazu odległych galaktyk. To wcale nie musiał być błąd wynikający z samej konstrukcji, a właśnie OOO, który powodował zniekształcenia oglądanego przez teleskop głębokiego kosmosu.

Ale co tu się zastanawiać, skoro sam właściciel teleskopu przyznał, że zwierciadło miało wadę konstrukcyjną.

5 godzin temu, Mickey6 napisał:

Okrąg to nie kula.

Okrąg:

Ukryta Zawartość

Kula:

482217468_images(1).png.202dfc8fe9b6d124a7e509690d605b69.png

Okrąg to nie kula, ale kula widziana z daleka wygląda jak okrąg. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, kghm napisał:

Okrąg widziany z daleka wygląda jak kula widziana z daleka.

34 minuty temu, kghm napisał:

Tak czasem może być. Jak rozglądamy się wokół, to też najczęściej mamy wrażenie stania w środku okręgu. Stąd dawne przekonania, które niektórzy mają do dziś, że Ziemia jest płaska. W cytacie jest okrąg, nie kula, więc nie można uznać tego za faktyczną wiedzę. 

Izajasza 40:22 

Jak czytamy w „Old Testament Word Studies” Wilsona (Badania nadsłownictwem Starego Testamentu), hebrajskie słowo „chug”, tłumaczone tu na „okręg”, może również znaczyć „kula”. Dlatego w przekładzie Moffatta słowa z Izajasza 40:22 brzmią: „Zasiada nad kulistą ziemią”.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.