Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, MV2 napisał:

Nie ma żadnego "Boga" . Nikt nie stworzył wszechświata , ponieważ istnieje od zawsze i nigdy nie przestanie istnieć .Wszechświat jest nieskończonością czasu , materii i przestrzeni . Macie Panowie lufę z matematyki , fizyki i logiki .. Dobranoc .

znasz bajkę o łodzi?

Edytowane przez slawek.xm
Nie ma żadnego "Boga" . Nikt nie stworzył wszechświata , ponieważ istnieje od zawsze i nigdy nie przestanie istnieć .Wszechświat jest nieskończonością czasu , materii i przestrzeni . Macie Panowie lufę z matematyki , fizyki i logiki .. Dobranoc .

,,Bóg,, jest wszechświatem. Wszystkim Co Jest, a znając fraktalną naturę wszechświata można zadać pytanie czy jest więcej takich ,,Bogów,,.
15 minut temu, slawek.xm napisał:

znasz bajkę o łodzi?

Najwięcej bajek znam o "Bogu" . Łuć , to takie duże miasto w centralnej Polsce ... Nie łudź się , że się zdenerwuję i napiszę coś wartego kilku punktów ... Zostań z Bogiem .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

50 minut temu, MV2 napisał:

Nikt nie stworzył wszechświata , ponieważ istnieje od zawsze

Wszystko ma swój początek i koniec...geniuszu głupot tu przemycanych.

Godzinę temu, MV2 napisał:

Zostań z Bogiem .

i Ciebie niech nie opuszcza 🙂

35 minut temu, soundchaser napisał:

Wszystko ma swój początek i koniec...geniuszu głupot tu przemycanych.

Wszystko ma swój czas,
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem:
Jest czas rodzenia i czas umierania,
czas sadzenia i czas wyrywania tego, co zasadzono,
 czas zabijania i czas leczenia,
czas burzenia i czas budowania,
 czas płaczu i czas śmiechu,
czas zawodzenia i czas pląsów,
 czas rzucania kamieni i czas ich zbierania,
czas pieszczot cielesnych i czas wstrzymywania się od nich,
 czas szukania i czas tracenia,
czas zachowania i czas wyrzucania,
 czas rozdzierania i czas zszywania,
czas milczenia i czas mówienia,
 czas miłowania i czas nienawiści,
czas wojny i czas pokoju.
 Cóż przyjdzie pracującemu
z trudu, jaki sobie zadaje?
 Przyjrzałem się pracy, jaką Bóg obarczył ludzi,
by się nią trudzili.
 Uczynił wszystko pięknie w swoim czasie,
dał im nawet wyobrażenie o dziejach świata,
tak jednak, że nie pojmie człowiek dzieł,
jakich Bóg dokonuje od początku aż do końca.
 Poznałem, że dla niego nic lepszego,
niż cieszyć się i o to dbać,
by szczęścia zaznać w swym życiu.
Bo też, że człowiek je i pije,
i cieszy się szczęściem przy całym swym trudzie -
to wszystko dar Boży.

Kohelet 3 rozdzial

1 godzinę temu, TomekL3 napisał:

,,Bóg,, jest wszechświatem. Wszystkim Co Jest, a znając fraktalną naturę wszechświata można zadać pytanie czy jest więcej takich ,,Bogów,,.

Bóg to osoba mająca uczucia ,myśli ,kieruje się pewnymi zasadami . 
Ma uczucia ,realizuje swoje plany , wiec nie jest wszechświatem ,gdyż to jego dzieło .

10 godzin temu, MV2 napisał:

Nauka twierdzi inaczej. Wszechświat miał początek nie mają co do tego wątpliwości. 

8 godzin temu, slawek.xm napisał:

Uczynił wszystko pięknie w swoim czasie,
dał im nawet wyobrażenie o dziejach świata,
tak jednak, że nie pojmie człowiek dzieł,
jakich Bóg dokonuje od początku aż do końca.

Biblia zawiera wiele odwiecznych uniwersalnych prawd. To właśnie jedna z nich. 

Bóg to osoba mająca uczucia ,myśli ,kieruje się pewnymi zasadami . 
Ma uczucia ,realizuje swoje plany , wiec nie jest wszechświatem ,gdyż to jego dzieło .

Jest dziełem samym w sobie, jest Świadomością. Wszystko Co Jest jest Świadomością.
29 minut temu, TomekL3 napisał:

Jest dziełem samym w sobie, jest Świadomością. Wszystko Co Jest jest Świadomością.

Dlatego ludzie nie wierzą w Boga ,gdyż jest tak przedstawiany . 

To teraz Szanowni Panowie podyskutujcie sobie o "nic" ....  Bardzo pasjonujący temat .. Jak pisze się "nic" po angielsku ?  Jak wyglądało to "nic" przed stworzeniem wszechświata ?

Siły zła chcą przekonać tych wierzących, którzy mają wątpliwości, do tego że Bóg nie istnieje. Przekonują że nie istnieje dziedzina duchowa, inny wymiar. Tak aby człowiek tylko w tym życiu pokładał nadzieje. Jest to walka o władzę nad duszami ludzkimi. 

Jako przykład na czasie, mamy wojnę w Ukrainie. Nie poddali się dobrowolnie w niewolę Rosji, to siłą chcą ich podporządkować sobie. Dopuszczają się zbrodni, gwałtów, kradzieży i wszelkiego złą.       

Widać to też w innych miejscach na świecie, gdzie od wieków ludzie walczą o władzę nad innymi aby innych sobie podporządkować. Z punktu widzenia taktyki zła jest to ważne aby przekonać, że zagrożenia nie ma, wróg nie istnieje. Można hasać beztrosko i robić co się podoba, bo jak przekonują nie ma też Boga który mógłby pociągnąć cię do odpowiedzialności za twoje czyny. I wtedy przychodzi zło, aby podporządkować sobie twoja dusze i stajesz się jego częścią pokonany i bezbronny, bez wiary i bez nadziei.     

Apostoł Paweł pisał.  

Nie toczymy bowiem walki przeciw krwi i ciału, ale przeciw zwierzchnościom, przeciw władzom, przeciw rządcom ciemności tego świata, przeciw duchowemu złu na wyżynach niebieskich. Dlatego weźcie pełną zbroję Bożą, abyście mogli przeciwstawić się w dzień zły, a wykonawszy wszystko, ostać się. Stańcie więc, przepasawszy wasze biodra prawdą, przywdziawszy pancerz sprawiedliwości; I obuwszy nogi w gotowość ewangelii pokoju. A przede wszystkim weźcie tarczę wiary, którą będziecie mogli zgasić wszystkie ogniste strzały złego. Weźcie też hełm zbawienia i miecz Ducha, którym jest słowo Boże; 

W dniu 23.10.2022 o 12:43, MSki napisał:

Biblia była pisana dla prostych ludzi, nie posiadających wiedzy, więc wszystkie opisy zawarte w niej musiały być możliwie najbardziej zrozumiałe.

Aha. I w związku z tym, należy zapisane tam pouczenia stosować stosownie do wykształcenia i epoki?
Ale jak to jest, że te słowa o kamienowaniu, zabijaniu dzieci i niewiernych do dziś wszyscy wyznawcy każdej religii chcieliby stosować dosłownie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak się ludzie naczytają takich bzdur , to nie dziwota , że nie odróżniają wszechświata od tego , co mogą dostrzec oczami teleskopu ..... Zasięg teleskopu nie jest granicą wszechświata . Wszechświat nie ma granicy ..

Autor tego śmiesznego artykułu nawet nie rozumie pojęcia "wszechświat" .

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, MV2 napisał:

Wszechświat nie ma granicy ..

wiadomo , że jej nie dostrzegliśmy jeszcze, poza tym wszechświat cały czas się rozszerza i to coraz szybciej

ale twierdzenie , że nie ma granicy trzeba na jakiś przesłankach oprzeć

a na razie oprócz hipotez nie dysponujemy praktycznie żadną wiedzą

9 minut temu, slawek.xm napisał:

ale twierdzenie , że nie ma granicy trzeba na jakiś przesłankach oprzeć

Jeszcze napisz , co jest za tą granicą . Albo lepiej nic już nie pisz , bo "wszechświat" i "nieskończoność" przekracza granice Twojej wyobraźni .

33 minuty temu, MV2 napisał:

Jeszcze napisz , co jest za tą granicą . Albo lepiej nic już nie pisz , bo "wszechświat" i "nieskończoność" przekracza granice Twojej wyobraźni .

mylisz się , poza tym ja na pewno dowiem się czy jest i jak wygląda granica wszechswiata

a może przez inne wymiary dotrę znów do naszego ... poznam na pewno inneformy życia niż nasza cywilizacja

może ty też ale to tylko zależy od ciebie 🙂

13 minut temu, slawek.xm napisał:

poznam na pewno inneformy życia niż nasza cywilizacja

Przeleć się w stronę Alfa Proxima . To jakieś 4 latka świetlne [z ogonkiem ] ... Jak tam nie znajdziesz , to możesz sobie lecieć pierdyliard lat swietlnych . Startuj już teraz , bo to chwilkę zajmie ....

13 minut temu, slawek.xm napisał:

jak wygląda granica wszechswiata

Fascynujące . Za tą granicą będzie zapewne to słynne "NIC" ... 

Edytowane przez MV2

Teraz, slawek.xm napisał:

spoko , jeszcze cię nie opuszczę 🙂

OK . Jak tak mnie lubisz [niewątpliwie] , to napisz mi , czy klasa cewki równoległej w filtrze górnoprzepustowym ma jakieś znaczenie ?    Tylko nie kłam .

3 minuty temu, MV2 napisał:

OK . Jak tak mnie lubisz [niewątpliwie] , to napisz mi , czy klasa cewki równoległej w filtrze górnoprzepustowym ma jakieś znaczenie ?    Tylko nie kłam .

w filtrze tweetera tylko powietrzna może być drutowa (hi-end taśmowa)

w filtrze średniotonowego jeśli podział jest poniżej 200hz może być rdzeniowa np walcowa ( hi-end powietrzna)

przy podziale między wooferami np subbas i midbas szkoda kasy na coś lepszego niż rdzeniowe

podobnie przy kompensacji pików impedancji ... tym bardziej , że można rezystancję szeregową przerzucić na cewkę .... nawinąć cieńszym drutem

poza tym ja nie klamię

10 minut temu, slawek.xm napisał:

w filtrze tweetera tylko powietrzna może być drutowa (hi-end taśmowa)

Akurat drivera 1,4" [>1400] . Zapewne wpływ jest znacznie mniejszy , niż kondy , lub cewki szeregowe .

Może Mod. nie przywali mi punkcików , że poza tematem ... Dzięki .

10 minut temu, slawek.xm napisał:

poza tym ja nie klamię

Dlatego zapodałem tak egzotyczny temat , abyś nie musiał .

Edytowane przez MV2

mylisz się , poza tym ja na pewno dowiem się czy jest i jak wygląda granica wszechswiata
a może przez inne wymiary dotrę znów do naszego ... poznam na pewno inneformy życia niż nasza cywilizacja
może ty też ale to tylko zależy od ciebie

To gdzie będzie/sz Twoja dusza/ Ty po ,,śmierci,,?

Czas fizycznie jest nieistniejący. jedynie jest wytworem umysłu dla funcji organizmu ,np polowanie ,czyli gdzie skoczyć aby złapać .Natomiast w mojej wizji ,wszystko w całym kosmosie dzieje sie w tej samej chwili.

20 godzin temu, slawek.xm napisał:

w stanie upojenia zbawieniem for ever and ever

I ty tu zawitałeś w tym temacie  !

Slawek pewnie miał na myśli moje nadużywanie alkocholu ,ale to jego problem nie mój .

Problem z ludzmi któży tu pisza calkowicie nie zainteresowani tematem ,tylko tym aby cos napisac , no witamy ludzi co niewiele wiedza .

Od kiedy to Was interesuje tematyka Boga ? to pisze do tych nowych narwanców co sie tu gloszą ?Nic was to nie interesuje poza pieprzeniem w obcych tematach ,to do kilku ludzi ,zrozumieją ze to do nich .

--------------------

od kiedy zaiteresowaliscie sie Bogiem?

Od wczoraj ?

Edytowane przez atmeg
21 godzin temu, TomekL3 napisał:

To gdzie będzie/sz Twoja dusza/ Ty po ,,śmierci,,?

mozliwe ze bedzie tak

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.