Skocz do zawartości
IGNORED

Nieznośna lekkość bytu

chris77

Rekomendowane odpowiedzi

No pewnie, że istnieje. Czy coś istnieje czy nie, można dywagować na poziomie Boga czy życia poza Ziemią, a takie sprawy jak wiara, nadzieja, miłość czy szczęście, są integralnym składnikiem naszego bytu. Najważniejsze, to go nie szukać, tylko na nie zapracować. A gdy jesteśmy nieświadomi, mieć szczęście, aby je mieć.

Z pewnoscią istnieje, niektorym nawet (wydaje się) - bardzo latwo przychodzi !

Czasem wydaje się Ono takie proste, ale potem okazuje się, ze są tez INNI i robia ci z Zycia - PIEKLO.

Tak, ze z pewnoscią istnieje, ale (dla mnie przynajmniej), wydaje się - niemal calkowicie niemozliwe do osiągnięcia.

Jedni twierdza ze:

"Próbą złota jest ogień, nieszczęście — dzielnych ludzi."

Inni:

"Cóż może być w świecie lepszego nad boski występek? Czy zamiłowanie do ganienia go może się równać z najmniejszą chwilą rozkoszy? Hołdowanie cnocie to oczywiste głupstwo, bo czy podobna oburzać się na własne usposobienie i żyć w nieustannym konflikcie ze swymi naturalnymi skłonnościami?"

Czy lekkosc zycia dla kazdego jest nieznosna?

no dobra, odpowiem trochę bardziej poważnie :) (pisałem o książce, której tytuł jest tytułem wątku, i która zainspirowała autora do założenia topicu).

Parę razy chyba miałem takie 100% szczęśliwe chwile. A skąd wynikły? Pracujesz nad czymś, robisz to dobrze, po jakimś czasie ktoś cię doceni (tu forma dowolna: wygranie przetargu, konkursu, festiwalu itd).

Czyli po prostu uważam, że szczęście potrafi mi zapewnić coś, co robię z pasją, i wiem, że mogę być w tym dobry ;)

O.

Tak sobie napisałem :) Prawda, że proste ? :p

Vires

"Pracujesz nad czymś, robisz to dobrze, po jakimś czasie ktoś cię doceni (tu forma dowolna: wygranie przetargu, konkursu, festiwalu itd). Czyli po prostu uważam, że szczęście potrafi mi zapewnić coś, co robię z pasją, i wiem, że mogę być w tym dobry ;)"

- Skad wiesz?

>jazziku przaśny :)

z tego, co się orientuję, twoje szczęście polega na tym, że wychodzisz z biura, wsiadasz w wypasioną leasingowaną furę / dresowóz i jedziesz na "drogie kobiety". Często też cieszysz się z tego, że jest bardzo wiele ludzi posiadających duużo mniej kasy i gorsze auta od twojego.

Coś pominąłem ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.