Skocz do zawartości
IGNORED

Dussun (Korsun) V6i

abuq1

Rekomendowane odpowiedzi

Lepiej koledzy uważajciem na moje porady ;-)))

W tym wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) niejaki marcin9999 twierdzi, że jego znajomy naczytał się forum, i pod wpływem moich rekomendacji kupił Dussuna, ale mu się nie spodobał, i po jednym dniu go sprzedał ze stratą 1500zł ;-))) Czyli nawet mu się nie dał wygrzać ;-)))

Teraz marcinek twierdzi że powinienem zwrócić te 1500zł które ów koleś z opowieści rzekomo stracił ;-)))

Tak więc Panowie, uważajcie na to co kupujecie na podstawie moich rekomendacji, bo możecie się przejechać jak ów wirtualny koleś ;-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie, chcecie się pośmiać? Zapraszam do obejrzenia:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>> McGyver

No własnie ... jak na ebayu wyjdzie ok 3500PLN to już sporo lepiej.

Znalazłem ciekawą stronkę z cenami

Ukryta Zawartość

Ceny wyjściowe są lekko szokujące (bez shippingu)

W USA sklepowa cena to ok 1300$ ... ehhh Europa

Ukryta Zawartość

Zapodasz jakiegoś linka?

BTW, gdzieniegdzie można jeszcze dostać to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hazardzista5, 5 Sie 2008, 14:16

>marc,

>

>o to mi właśnie chodziło, bo te 300W V6 mnie trochę przeraża, gdyby go brać pod uwagę do 52SE

>(150Wmax).

Łomatko, kiedy ludzie wreszcie przestaną traktować wzmacniacze jak... nie wiem co. Grzejniki?

A masz obowiązek rozkręcać ten wzmacniacz do oporu? Istnieje taki nakaz? Przymus? Konieczność? Czy choćby banalna POTRZEBA?

McGyver,

1) inny użytkownik pod moją nieobecność może przekręcić na full (300W przy 4ohm) i dynki (150 przy 4 ohm) mogłyby nie wytrzymać (wiem, że nie muszą) - ale to najmiejszy problem,

2) taka moc a szczególnie w klasie A to duże zużycie prądu, nie jestem przesadnym skąpcem czy aptekarzem ale pewnych granic nie chciałbym przekraczać - zauważ że słuchając np. 5 lat po 4 godziny dziennie - możemy na koszcie energii utracić zysk na zakupie "tańszego chińskiego produktu", a przecież w sumie o oszczędności nam chodzi; z urządzeń w klasie A te 260W np. lampy almmarro to górna granica tego czego nie chciałbym przekraczać,

3) w wypadku takich wzmacniaczy zawsze mam obawę, że ludzi pociąga głównie moc i wydajność prądowa a jak potencjometr jest tak ustawiony, że szybko wzrasta poziom głośności to trudno coś dokładnie ustawić, lubię jak wzrata bardzo powoli (głośność oczywiśćie),

niezależnie od tego naprawdę nie wykluczałbym zakupu ww. wzmacniacza ale raczej tego nowego modelu,

też uważam że chińskie warto kupować przy obłędnych nieuzasadnionych cenach większości producentów

tylko że trzeba odpowiednio wybrać,

zatem napisz coś o brzmieniu tego wzmaka jak to jest z tym potencjometrem i jak mogłoby być z 52SE, bo w sumie konkrety w tym temacie pochodzą bardziej od przeciwników tych modeli, podobnie jak tego niższego modelu DS99 (partrz dział opinie - użytkownik skrytykował ale napisał konkretnie za co).

hazardzista5, 6 Sie 2008, 08:03

>McGyver,

>

>1) inny użytkownik pod moją nieobecność może przekręcić na full (300W przy 4ohm) i dynki (150 przy 4

>ohm) mogłyby nie wytrzymać (wiem, że nie muszą) - ale to najmiejszy problem,

Jak Ci "inny użytkownik" odkręci do oporu 40W wzmacniacz, a Ty to w ten sposób odpalisz, to myślisz że 150W Dynki przeżyją?

>2) taka moc a szczególnie w klasie A to duże zużycie prądu, nie jestem przesadnym skąpcem czy

>aptekarzem ale pewnych granic nie chciałbym przekraczać - zauważ że słuchając np. 5 lat po 4 godziny

>dziennie - możemy na koszcie energii utracić zysk na zakupie "tańszego chińskiego produktu", a

>przecież w sumie o oszczędności nam chodzi; z urządzeń w klasie A te 260W np. lampy almmarro to

>górna granica tego czego nie chciałbym przekraczać,

ML od lat stosuje specyficzne rozwiązanie klasy A z regulowanym napięciem zasilającym, co sprawia że przy niższych głośnościach wzmacniacze ani się tak bardzo nie grzeją, ani nie zużywają tyle energii co "zwykłe" wzmacniacze klasy A

>3) w wypadku takich wzmacniaczy zawsze mam obawę, że ludzi pociąga głównie moc i wydajność prądowa a

>jak potencjometr jest tak ustawiony, że szybko wzrasta poziom głośności to trudno coś dokładnie

>ustawić, lubię jak wzrata bardzo powoli (głośność oczywiśćie),

W tym wzmacniaczu regulacja głośności ma bardzo wygodną charakterystykę.

>niezależnie od tego naprawdę nie wykluczałbym zakupu ww. wzmacniacza ale raczej tego nowego modelu,

>

>też uważam że chińskie warto kupować przy obłędnych nieuzasadnionych cenach większości producentów

>tylko że trzeba odpowiednio wybrać,

>zatem napisz coś o brzmieniu tego wzmaka jak to jest z tym potencjometrem i jak mogłoby być z 52SE,

>bo w sumie konkrety w tym temacie pochodzą bardziej od przeciwników tych modeli, podobnie jak tego

>niższego modelu DS99 (partrz dział opinie - użytkownik skrytykował ale napisał konkretnie za co).

V6i gra dynamicznie, precyzyjnie, przestrzennie, gładko ale i dźwięcznie, detalicznie ale i ciepło.

Ma ktoś w W-wie takiego Dossuna ? Chętnie bym posłuchał jak to gra (właściciela z piecem mogę zaprosić do siebie).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

McGyver, TomekL3 i Inni zwolennicy dussuna,

w takim razie sprzęt pozostaje na liście kandydatów do zakupu, brak xlr to akurat dla mnie zaleta, dzięki temu może być tańszy, a właśnie nabyłem orchida rca i wolałbym uniknąć dalszego inwestowania w kable,

wiem że zaraz ktoś mi odpowie że dzisiaj liczą się tylko klocki "zbalansowane".

^Elberoth

ma go w ofercie hornet:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzieki. Wysłałem maila.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A może lepiej coś takiego? 80 W klasa A. 42 kg, drewniany pilot.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.