Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzedam (podawanie cen obowiązkowe)/kupię.

Rekomendowane odpowiedzi

Kupię 2 szt. kondensatorów teflonowych rosyjskich z serii FT-3 0,47 lub 1 mikroF na min.400V parowane.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzięki toptwenty za namiar.Piszą przy o,47 że wytrzymają 1000V.Wierzyć czy nie?Mam 0,22 na 600V i brakuje wypełnienia na basie.Pożyczyłem 0,47 i było super.Nie wiem co zrobić gdyż przetestowałem różne typy kond. i najlepiej spisują się teflony.

Dzięki toptwenty za namiar.Piszą przy o,47 że wytrzymają 1000V.Wierzyć czy nie?Mam 0,22 na 600V i brakuje wypełnienia na basie.Pożyczyłem 0,47 i było super.Nie wiem co zrobić gdyż przetestowałem różne typy kond. i najlepiej spisują się teflony.

Podobno wytrzymują o wiele większe napięcie, ale nie biorę za to odpowiedzialności. Tak czytałem na różnych forach. W moim Aikido jest napięcie 300V, a mam tam FT-1 0,1uF/200V i nic złego się nie dzieje (odpukać). Zawsze możesz połączyć swoje równolegle, jeśli jest miejsce.

Podobno wytrzymują o wiele większe napięcie, ale nie biorę za to odpowiedzialności. Tak czytałem na różnych forach. W moim Aikido jest napięcie 300V, a mam tam FT-1 0,1uF/200V i nic złego się nie dzieje (odpukać). Zawsze możesz połączyć swoje równolegle, jeśli jest miejsce.

OK miejsce by było musiałbym ściągnąć jeszcze 2 szt. 0,22. Kolega ma 0,47 na 200 ale nie potrafi powiedzieć czy wytrzymają więcej/w moim diy zmierzone jest 290V/. Czy orientujesz się w różnicach pomiędzy FT-1 a FT-3?

OK miejsce by było musiałbym ściągnąć jeszcze 2 szt. 0,22. Kolega ma 0,47 na 200 ale nie potrafi powiedzieć czy wytrzymają więcej/w moim diy zmierzone jest 290V/. Czy orientujesz się w różnicach pomiędzy FT-1 a FT-3?

Według mnie różnią się tylko pojemnością i napięciem przebicia. Są jeszcze dobre ruskie teflony K72, podobno nawet lepsze od FT. Mam takie w moich kolumnach, 4,7uF/200V, wielkie jak puszki od coca-coli.

Edytowane przez toptwenty

Według mnie różnią się tylko pojemnością i napięciem przebicia. Są jeszcze dobre ruskie teflony K72, podobno nawet lepsze od FT. Mam takie w moich kolumnach, 4,7uF/200V, wielkie jak puszki od coca-coli.

Puszek od coli nie zmieszczę.Zastanawiam się jak spróbować te 0,47 na 200V na napięcie przebicia.

Sprzedam parę lamp E88CC PHILIPS SQ MINIWATT .Lampy są w używane grały ok 200 godz. na wyjściu odtwarzacza CD.Kupiłem je jako parowane.cena za parę 120 zł

Edytowane przez sizaru

kupie używane przechodzone 300b, dwie sztuki,moga byc niesparowane-byleby działały (potrzebne do testów) prosze o info na PM.

Wzmacniaczyk lampowy licytacja:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Sprzedam parę lub kwadrę lamp ECC88/6DJ8 Amperex Bugle Boy.Lampy z 62r(digit na lampach-delta2) były mierzone i emisja wynosi 110-114%,rozrzut w połówkach i między lampami do4%.

Witam.

Zdecydowanie kupię parę lamp 5751, najchętniej General Elec. Proszę o kontakt na priva.Serdecznie pozdrawiam.

Witam.

Zdecydowanie kupię parę lamp 5751, najchętniej General Elec. Proszę o kontakt na priva.Serdecznie pozdrawiam.

Mam UŻYWANE, black anode, triple mica, GE. Cena 70 zł + poczta za parkę.

Sprzedam Yaqina B 100 z dodatkowym ,nowym kompletem lamp(same lampy kosztowały 800 zł.kupione i parowane w RCM-ie)Wzmacniacz po tuningu w SonusOlivie .W ramach tuningu zostało wymienione: okablowanie sygnałowe na srebrne ,włącznik załączania anodowego(co znacząco przedłuża trwałość lamp)wstawiony osobny transformator zasilający żarzenie lamp ,co wyeliminowało całkowicie przydźwięk ,wstawione audiofilskie wejścia cinch oraz gniazda głośnikowe ,kondesatory sprzęgające Mundorf-a ,ultraszybkie diody prostownicze Freed ,dodatkowe kondesatory w sekcji zasilania Rubycon 85c ,ekran do zasilania siatek w lampach,potencjometr błękitny Alps.Brzmienie klarowne ,netralne,bardzo dynamiczne,wspaniały wielobarwny bas,nie boi się konkurencji renomowanych marek wśród wzmacniaczy lampowych jak i tranzystorowych do 10 000zł.więcej info na pw

Piotr

Mam UŻYWANE, black anode, triple mica, GE. Cena 70 zł + poczta za parkę.

Poproszę o tel. kontaktowy na PW.Pozdrawiam
Gość masza1968

(Konto usunięte)
  • 2 tygodnie później...

Witam!

Do sprzedania mam fajny zestaw do budowy wzmacniacza na KT88 SE, w skład zestawu wchodzą:

2x KT88 JJ parowane - nowe

1x ECC83 JJ - nowa

2x 6E1P(magiczne oczka)- nowe

podstawki pod wszystkie lampy lutowane lecz można je uznać za nowe bo były używane ok kilku godzin

2x trafo głośnikowe do KT88 SE od 4pietro z allegro - nowe

1x trafo toroid 150W 6,3V 6A i 250V 0,45A - nowy

kondensator do zasilacza 2200uF 400V Rifa. - NOS

Za całość z wysyłką chciał bym 800zł. Dodatkowo dorzucę schemat wzmacniacza który chciałem budować i jeśli ktoś będzie chciał to za niewielką dopłatą dorzucę też część drobnicy. Ewentualne pytania proszę kierować na PW

Edytowane przez grzechu2508

Sprzedam oktet EL84 Gold Lion z nowej produkcji . Kupione tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Używane ok.500 godzin. Cena 350 zł.

Ukryta Zawartość

Sprzedam Nichicon 220uf/450v 15szt (Wylutowane) wys.31 szer.35 cena 80 zł +12 wysyłka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Sprzedam amerykańskie Amperexy 6189/12au7/Ecc82 dobrane parki NOS

I amerykańskie Sylvanie 6189/12au7/Ecc82

Kontakt na PW

Ukryta Zawartość

post-18948-034349000 1288211944_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Poszukuję parki dobrych NOS ecc88 i parki ecc83. Całość do 300PLN

Obecnie mam 6dj8 philips JAN i 5751JAN GE.

Co koledzy mogą zaoferować?

Przyglądam się np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poszukuję parki dobrych NOS ecc88 i parki ecc83. Całość do 300PLN

Obecnie mam 6dj8 philips JAN i 5751JAN GE.

Co koledzy mogą zaoferować?

Przyglądam się np:

Ukryta Zawartość

Polecam Telefunken 12ax7 Ecc83 Ribbed Plate, doskonała lampa ma dobry enegetyczny bas i swietnie radzi sobie z sybiantami.

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

• Pokaż nowe odpowiedzi