Skocz do zawartości
IGNORED

Giełda w górę, giełda w dół

dartman

Rekomendowane odpowiedzi

Taka oto prezentacja, czyli- jak powstał kryzys subprime

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I szczególnie to:

"The Moscow Times" zauważa, że władzom rosyjskim udała się rzecz niemożliwa: ukryli fakt, że w ciągu ostatnich dwóch miesięcy giełda spadła o 51,8 proc. W tym czasie amerykański parkiet stracił 8,5 proc. Gazeta pisze, że świat nie powinien dać się nabrać na działania Kremla."

Ukryta Zawartość

Bardzo przystępna, i rzeczowa analiza obecnego kryzysu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No więc licznik zadłużenia na Times Square powiedział dość zadłużeniu USA ;-)

Biorę to za dobrą monetę, jutro giełdy 5% do góry :-)

dartman, 9 Paź 2008, 19:07

>No więc licznik zadłużenia na Times Square powiedział dość zadłużeniu USA ;-)

>

>Biorę to za dobrą monetę, jutro giełdy 5% do góry :-)

...no to 'siurpris', bo sie wszystko jebło ;-)

Ktoś sie jeszcze zastanawia czy na emeryture warto oszczędzać?

jaką emeryturę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

stąd:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

a ja wczoraj w odstępie +- 30minut słyszałem od starych tuzów speców od giełdy z TVN, dwie informacje

1. kapitał zagraniczny nie odpływa i to jest ważne

2. kapitał zwłaszcza zagraniczny odpływa

(z warsiafskiej giełdy)

czy to możliwe żeby w tak krótkim międzyczasie (heep!) odpłynąć?

:-)

Na GPW jest tyle wyg co kot napłakał... i tyleż samo eksperto-analiyków zabierających głos w TVN4...

Ja w odniesieniu do GPW radzę używać tylko szklanej kuli :-), póki co daje radę.

Podtrzymuję moją prognozę.

szczegolnie ekspert Kuczynski,glowny analityk piramidy finansowej pod nazwa warszawska grupa inwestycyjna,udzialowcem byl min.rossati,i kilku innych krecieli.

wydymali ludzi na 300mln zl,i nadal chodza na wolnosci,dostatnio zyja,sa zapraszani do klamliwych tv,jako eksperci.

rossati to nawet eurodeputowany,

bananowa republika w srodku europy.chyba bialorus jest bardziej cywilizowana.

>Horst, 11 Paź 2008, 08:35

>czy to możliwe żeby w tak krótkim międzyczasie (heep!) odpłynąć?

Motorówką! Pewnie SBcy pomogli... :D

Tomuś, Rosatti to naprawdę dobry ekonomista - mógłbyś się od niego sporo nauczyć :). Jest kilku ekspertów na GPW, ale siedzą oni głównie przed kompami i nie mają czasu na "pogawędki" przed kamerą. Teraz jest taki okres, że naprawdę ciężko coś przewidywać i myślę że większość jedzie na papierach Skarbu Państwa - bezpiecznie i zawsze do przodu

jest dobrym ekonomista!!!???w warunkach polskiej republiki bananowej.

wybacz nie zamierzam sie od niego niczego uczyc,bo nie jestem szmata.

rosatii z kuczynskim i spolka wydymali ludzi na 300mln zl,a ty stawiasz go za wzor,,,,ciekawego masz idola,,,

saczek,zanim cos napiszesz,zastanow sie 5 razy.bzdura,brzdura ,bzdura to co piszesz.

a jacy dobrzy analitycy sa na gpw?jakies nazwiska?

nie podniecał bym się za bardzo, bo on to nawet Lesia bierze za mędrca, jak na razie tylko wymiaru zjednoczonoeuropejskiego, ale kto wie co będzie później, jak Lesio w to uwierzy

>Nowy2, 17 Paź 2008, 09:56

>nie podniecał bym się za bardzo, bo on to nawet Lesia bierze za mędrca, jak na razie tylko wymiaru

>zjednoczonoeuropejskiego, ale kto wie co będzie później, jak Lesio w to uwierzy

Nie dość, że jesteś durny, to jeszcze kłamiesz w żywe oczy. Oto mój wpis o Wałęsie z 15.10:

"Ja już tu pisałem, że wpychanie tam Wałęsy nie jest uzasadnione merytorycznie. Jak chcemy go uhonorować, to dajmy mu jakiś medal. Robienie z niego "mędrca" jest nieporozumieniem, pomysłem politycznym i kolejnym powodem do śmiechu za granicą. Jedyną jego szansą jest inteligentny tłumacz który będzie przekładał jego myśli w poetyce Pytii Delfickiej na jakiś powszechniej zrozumiały język."

Jestem Europejczykiem.

Pomysł Tuska z Wałęsą uważam za chybiony. O aferze ze szczytem wszyscy zdążą zapomnieć, a jak znam Wałęsę, to od czasu do czasu da o sobie znać jakimś pomysłem od którego wszystkim opadną szczęki i będą się pytać, kto go tam wepchnął. I jeszcze jeden bezczelny cytat samego siebie:

"Wydaje się, że Europa dojrzała do sprawiedliwego osądu- ceni jego zasługi (Wałęsy), jest gotowa nosić go w sercu, ale nie spodziewa się od niego futurystycznych przemyśleń i intelektualnych fajerwerków na które zwyczajnie go nie stać."

Jestem Europejczykiem.

ach co do tego nieszczęsnego Rosatiego:

CYTUJĘ:

"Absolwent XXII Liceum Ogólnokształcącego im. Jose Marti w Warszawie. Ukończył studia na Wydziale Handlu Zagranicznego Szkoły Głównej Planowania i Statystyki, posiada tytuł profesora nauk ekonomicznych.

Po ukończeniu studiów i uzyskaniu dyplomu magistra nauk ekonomicznych w 1969 rozpoczął pracę w SGPiS jako asystent. W 1973 obronił pracę doktorską, w 1978 uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk ekonomicznych. Od 1990 pełnił funkcję profesora tytularnego w SGH. Specjalizuje się w dziedzinie polityki makroekonomicznej, integracji europejskiej, finansów i handlu międzynarodowego.

(... pozwolę sobie opuścić co nieco)

Jest członkiem Komitetu Nauk Ekonomicznych PAN (od 1999), Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego (od 1969), a także European Economic Association i European Association of Comparative Economc Studies. W latach 1998-2001 zasiadał w radzie nadzorczej International Exchange Program (IREX) w Waszyngtonie. Od 2001 był członkiem grupy doradców ekonomicznych Przewodniczącego Komisji Europejskiej Romano Prodiego. Do maja 2006 zasiadał radzie nadzorczej Warszawskiej Grupy Inwestycyjnej Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych"

starczy? czy szukać dalej?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.